Піца Маргарита – це дуже смачна, ситна і проста у виконанні кулінарна ідея для вашого столу. Популярна і улюблена багатьма страва можна готувати різними способами. Кращі ідеї ми зібрали для вас в перевіреній добірці з п’яти рецептів в домашніх умовах з покроковими фото і докладним описом процесу.
Піца Маргарита на листковому тісті
Піца Маргарита на листковому тісті виходить дуже ніжною і апетитною. Таке частування відмінно доповнить ваш домашній або святковий стіл, а на його приготування не піде багато часу. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Тісто листкове – 250 гр.
- Паста томатна – 50 гр.
- Вода – 30 мл.
- Часник – 5 гр.
- Орегано – 2 гр.
- Базилік сушений – 2 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Помідор – 80 гр.
- Зелень – 5 гр.
- Олія – 10 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто, яке буде використовувати в якості основи.
Крок 2. Натираємо твердий сир на великій терці.
Крок 3. Промиваємо помідор і нарізаємо його тонкими кружками.
Крок 4. Починаємо формувати піцу.
Крок 5. Тісто кладемо на деко з пергаментом, який обмазуємо олією. Випікаємо близько п’яти хвилин до рум’янцю.
Крок 6. Промазуємо основу томатною пастою, розмішаної з водою. Посипаємо спеціями, доповнюємо помідорами, сиром і зеленню. Випікаємо ще 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Піца Маргарита на листковому тісті готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
Піца Маргарита з тіста на кефірі
Піца Маргарита з тіста на кефірі виходить дуже ніжною, м’якою і апетитною. Соковита начинка в поєднанні з рум’яною основою нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати таке ситне і смачне частування на нашу перевіреному покроковому рецептом.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
Для начинки:
- Помідори – 4 шт.
- Сир моцарела – 200 гр.
- Сир пармезан – 200 гр.
- Базилік – за смаком.
- Оливкова олія – за смаком.
- Орегано – за смаком.
- Тім’ян сушений – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 3 ст.
- Кефір – 1 ст.
- Олія – 1/3 ст.
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Дріжджі сухі – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Нагріваємо кефір до теплого стану. Занурюємо в нього дріжджі, олія, сіль і цукор. Перемішуємо.
Крок 2. У цю суміш просіюємо борошно.
Крок 3. Замішуємо щільне гладке тісто і залишаємо його в теплому місці на одну годину.
Крок 4. Ошпарюємо помідори, знімаємо з них шкірку і подрібнюємо. Отриману масу перемішуємо з сіллю.
Крок 5. Готове тісто розкочуємо в тонке коло. Промазуємо його томатною сумішшю.
Крок 6. Натираємо два види сиру. Засипаємо ними заготівлю. Сюди ж додаємо базилік і спеції. Поливаємо оливковою олією і випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Піца Маргарита на кефірі готова. Можна подавати до столу!
Швидка піца Маргарита на сковороді
Швидка піца Маргарита на сковороді – яскраве рішення для вашого домашнього перекусу або повноцінного прийому їжі. Така піца дуже проста в приготуванні, а її яскравий смак припаде до вподоби багатьом. Використовуйте покрокову кулінарну ідею для апетитного частування.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
Для начинки:
- Сир – 150 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Сосиски – 2 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Кетчуп – 2 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 1 ст.л.
Для тіста:
- Борошно – 9 ст.л.
- Яйце – 2 шт.
- Майонез – 4 ст.л.
- Сметана – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску відправляємо яйця, сметану і майонез. Перемішуємо.
Крок 2. Всипаємо сюди просіяне борошно і замішуємо однорідне рідке тісто.
Крок 3. Переливаємо тісто в сковороду з олією. Акуратно обмазуємо поверхню кетчупом.
Крок 4. Викладаємо тонкі кружечки сосисок і шматочки зеленої цибулі.
Крок 5. Доповнюємо заготівлю тонкими скибочками помідор.
Крок 6. Засипаємо начинку тертим сиром. Готуємо під кришкою на невеликому вогні близько 10 хвилин.
Крок 7. Швидка піца Маргарита на сковороді готова. Подавайте до столу!
Піца Маргарита з тіста на молоці
Піца Маргарита з тіста на молоці виходить неймовірно ніжною, м’якою і апетитною. Таке частування відмінно доповнить ваш домашній або святковий стіл, а на його приготування не піде багато часу. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
Для начинки:
- Сир моцарела – 120 гр.
- Базилік зелений – 1 пучок.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для тіста:
- Борошно – 1 ст.
- Молоко – ¼ ст.
- Вода – 0,3 ст.
- Сіль – ¼ ч.л.
- Дріжджі сухі – 1 ч.л.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Для соусу:
- Помідори – 4 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Часник – 1 зубчик.
- Базилік сушений – 1 ст.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Нагріваємо молоко і воду до теплого стану. Додаємо до них сіль і дріжджі. Перемішуємо.
Крок 2. Просіюємо сюди борошно і вливаємо оливкову олію. Замішуємо туге тісто і залишаємо його в теплому місці на одну годину.
Крок 3. Ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і подрібнюємо в блендері.
Крок 4. Отриману кашицю кип’ятимо на плиті з оливковою олією, томатною пастою, подрібненим часником і базиліком. Тушкуємо близько трьох хвилин і прибираємо з плити.
Крок 5. Готове тісто розкочуємо в тонке коло. Обмазуємо його томатним соусом. Випікаємо в розігрітій до 250 градусів духовці 5 хвилин.
Крок 6. Виймаємо з духовки, доповнюємо піцу шматочками моцарели, тертим пармезаном, базиліком. Солимо і перчимо, випікаємо в духовці ще 4 хвилини.
Крок 7. Апетитна піца Маргарита на тісті з молока готова. Подавайте до столу і угощайтесь!
Піца Маргарита на дріжджовому тісті
Піца Маргарита на дріжджовому тісті виходить дуже пишною, м’якою і ніжною. Соковита начинка в поєднанні з рум’яною основою нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати таке ситне і смачне частування на нашу перевіреному покроковому рецептом.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 10
Інгредієнти:
Для начинки:
- Сир моцарела – 500 гр.
- Базилік – 4 гілки.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 800 гр.
- Борошно семоліна – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Цукор – 1 ст.л.
- Вода – 650 мл.
- Оливкова олія – 4 ст.л.
Для соусу:
- Помідори – 1,5 кг.
- Часник – 1 зубчик.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Базилік – 4 гілки.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Просіюємо два види борошна і робимо в ній невелике поглиблення.
Крок 2. В окремому посуді розмішуємо дріжджі з цукром і теплою водою, залишаємо на 15 хвилин.
Крок 3. Переливаємо дріжджову суміш в борошно. Додаємо сіль і оливкова олія.
Крок 4. Вимішуємо заготівлю до отримання щільного кома. Прикриваємо його рушником і залишаємо на одну годину.
Крок 5. В цей час приготуємо соус. Придавлюємо зубчик часнику і обсмажуємо його в оливковій олії до появи яскравого аромату.
Крок 6. Відправляємо в сковороду подрібнені помідори, базилік, сіль, спеції і томатну пасту. Тушкуємо 10 хвилин після, отриману масу протираємо через дрібне сито.
Крок 7. Готове тісто розкочуємо в тонке коло.
Крок 8. Основу кладемо на деко з пергаментом і випікаємо її 5 хвилин при температурі 250 градусів.
Крок 9. Обмазуємо заготівлю соусом, доповнюємо моцарелою і базиліком. Поливаємо оливковою олією і випікаємо ще 5 хвилин.
Крок 10. Апетитна піца Маргарита на дріжджовому тісті готова. Подавайте до столу!