Пісочний пиріг з варенням – 10 рецептів у духовці з покроковими фото

4be32edb5de345d2ed7d92e9a0a131b6

Пісочний пиріг з варенням — це дуже простий у приготуванні, швидкий і смачний варіант ласощів, які сподобаються всім, хто тільки його спробує. Ніжне пісочне тісто готується на вершковому маслі або маргарині і розколюється в тонкий пласт формою для запікання, присмачується щедрим шаром улюбленого варення і присипається крихтою. Головне, щоб пісочний корж пропекся, для цього достатньо провести термічну обробку в духовці і насолодитися ароматною домашньою випічкою, аромат якої наповнить все ваше житло.

Тертий пісочний пиріг з варенням з крихтою зверху

Лише раз, приготувавши тертий пиріг на основі пісочного тіста з нотками ванілі та улюбленим варенням, ви назавжди забудете про те, щоб купувати випічку в кулінарії. Тому що домашня альтернатива підкорить вас своїм чудовим смаком та запахом.

9ff2c63bb4f7460f27097932507335e4

    Пісочний пиріг з варенням на маргарині

    Вершкове масло – досить дорогий продукт, тому як процес його приготування дуже кропітка, але цей компонент часто використовується у випічці. І для того, щоб порадувати себе та близьких за мінімальний бюджет, випікаємо солодкий ароматний пиріг на маргарині.

    Час приготування – 60 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 8-10.

    Інгредієнти :

    • Борошно – 2,5 ст.
    • Маргарін – 250 гр.
    • Варення – 250 мл.
    • Цукор-пісок – 1 ст.
    • Сода (гашена) – ½ ч.л.
    • Яйця – 2 шт.
    • Ванілін – 1 щіпка.

    Процес приготування:

    Крок 1. Виймаємо з холодильника два курячі яйця середнього розміру.

    65dd0bdebed915453f5d0017d6594a34

    Крок 2. Вбиваємо їх у глибокий посуд.

    cf2a86e8df764eb5ab275a61b4d2d8de

    Крок 3. Присмачуємо ваніліном для насиченого аромату.

    6cf037e94343d88d2834e3ae981853f4

    Крок 4. Підсипаємо цукор.

    0a068a515f0a85176d1dd989da699cf2

    Крок 5. І змішуємо (не збиваємо) компоненти за допомогою вінчика.

    71609c5f8b8c366741f8d7c6e1b82392

    Крок 6. Упаковку маргарину попередньо забираємо в холод.

    41d79cb1a3c7b7632f1b2a709f72ba38

    Крок 7. І натираємо охолоджений продукт на тертці з великими отворами прямо в тарілку до яєчної маси.

    b56904787f206cb6a400ccb981aa4a0b

    Крок 8 Тепер до інгредієнтів відправляємо гашену соду.

    e0243ddcc2c2cdb0ed2c8c2c9b2aa4fe

    Крок 9. Борошно просіюємо через сито і невеликими порціями вводимо в основу.

    f7fc7e4f1b5f09023be71e2be48f7c27

    Крок 10. Сухими руками приступаємо до вимішування тіста до однорідної консистенції.

    92f30d7b409b5c2488a0b40d58618f5a

    Крок 11. Відокремлюємо від тіста невеликий сегмент і забираємо його в холод. Більшу частину маси розділяємо по дню деку, який рекомендується застелити пергаментом.

    6a3c92a3c132c73891f2c4627a3c7770

    Крок 12. Поверх тіста укладаємо варення.

    a5e16732dc83a77106ecb562df164ee8

    Крок 13. Охолоджене тісто натираємо на тертці і закриваємо їм солодку начинку. Напівфабрикат випікаємо протягом 35-40 хвилин за температури 180 градусів.

    2fc36b12f86ce33d7c2d5e369a343f83

    Крок 14. Даємо ласощі трохи часу охолонути і подаємо до столу. Смачного!

    6bbb9df64669cf0d3de80f12f257100c

    Як приготувати пісочний пиріг з варенням і сиром?

    Поєднання солодкого ягідного або фруктового варення з пісковим тістом і сиром – це дуже смачно і ароматно. Тому сьогодні до вашої уваги представляється рецепт дуже швидкого і простого в приготуванні пирога, який закохує в себе з першого шматочка і просто тане в роті!

    Час приготування – 2 год. 5 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6-8.

    Інгредієнти :

    Для тіста:

    • Борошно – 425 гр.
    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор-пісок – 150 гр.
    • Масло вершкове – 200 гр.
    • Ванілін – 2 щіпки.
    • Сіль – 2 щіпки.
    • Сода – 1 ч.л.

    Для начинки:

    • Варення – 300-350 гр.
    • Сир – 200 гр.
    • Цукор-пісок – до смаку.
    • Яйця – 1 шт.

    Додатково:

    • Кориця мелена – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Готування починаємо з тіста: з'єднуємо борошно з содою – просіюємо і змішуємо з вершковим маслом, сіллю, яйцями і ваніліном – замішуємо м'яке і податливе тісто, яке не прилипає до долонь. Від отриманої маси відокремлюємо 1/3 частину і забираємо в морозилку.

    ebca1592a7a083ffb2a8094bf10fe91e

    Крок 2. 2/3 тіста розгортаємо в пласт.

    c3abb68c60c72e73ee893d762592646f

    Крок 3. Форму для запікання застилаємо листом пекарського паперу, розділимо тісто і переставляємо заготовку в холодильну камеру щонайменше одну годину.

    9e8f6a2f11a05bdab6aade2e330fc07e

    Крок 4. Після закінчення часу розділимо по основі пирога шар з варення.

    8a2c0dd0abc44738f087f8dddd4f3e42

    Крок 5 Для сирного шару збиваємо сир з яйцем і цукром за допомогою занурювального блендера і викладаємо поверх варення.

    09b74f424b541e3ffb8d53e3411d493d

    Крок 6. Заморожене тісто натираємо на тертці і присипаємо начинку. Верхівку присмачуємо меленою корицею.

    ae32b79f6d86f4d4c9003eba3587a980

    Крок 7. Відправляємо ласощі в духову шафу при температурі 170-180 градусів до утворення рум'яної скоринки (приблизно 30-40 хвилин, залежно від потужності печі). Смачного!

    e4c4fc4d0b6c485d771d29bfe80c0974

    Відкритий пісочний пиріг з варенням у духовці.

    Якщо у вашому холодильнику чи льоху застоялася баночка варення – приготуйте м'який розсипчастий пиріг із листкового тіста на основі маргарину. Для ефектного зовнішнього вигляду верхівку можна присипати натертим тістом, а залишити солодку начинку відкритої – все залежить від вашої фантазії.

    Час приготування – 1 год. 30 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Борошно – 300 грн.
    • Маргарін – 200 гр.
    • Цукор-пісок – 150 гр.
    • Розпушувач тіста – 10 гр.
    • Вода (холодна) – 40 мл.
    • Варення – 1 ст.
    • Яйце – 1 шт.
    • Ванілін – за смаком.

    Процес приготування:

    Крок 1. Приблизно за півгодини до початку приготування дістаємо маргарин з холодильної камери. Коли продукт придбає кімнатну температуру – підсипаємо цукор.

    80a8fce563d3d1e36b71f5be2988a08f

    Крок 2. У ту саму ємність вбиваємо яйце і ретельно розтираємо компоненти.

    b16c3ce023ea360ffb4b70eb117f574d

    Крок 3. Підсипаємо 150 г борошна, розпушувач та ванілін для аромату.

    ac4390ef41666ec26fd8720f411a1225

    Крок 4. Приступаємо до замісу, додавши 40 мл холодної води і залишки борошна – швидко заважаємо.

    0a432ed56c398bab2b4c55d10de38cc8

    Крок 5. Відокремлюємо від маси два невеликі сегменти і обертаємо три частини в пакети.

    80fd503f5d1cbb2e2004fa96613cb0f4

    Крок 6. Найбільший сегмент забираємо в холодильну камеру, поменше – у морозилку. Охолоджуємо масу протягом 40 хвилин.

    6065afc3c8154095d53f28a8a1f86e28

    Крок 7. Після, більшу частину розділимо по деку, формуючи пласт завтовшки близько 6-8 міліметрів.

    3515894867afaee3343913bd55860957

    Крок 8. Поверх пісочної основи викладаємо варення.

    97e0f35f39a762e81c7cb0f236812de8

    Крок 9. За допомогою пензлика або ложки розрівнюємо по всьому діаметру.

    19a6748e6c7bf94cfdc5fc16fd7e271d

    Крок 10. Підморожене тісто подрібнюємо за допомогою великої тертки та присипаємо шар з варення, хаотично залишаючи порожнечі.

    999fbaa16082d5d6585d49c1ecbea047

    Крок 11. Випікаємо ароматний пиріг протягом 25-30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

    48c40160caa1adca5e535fc211004bf0

    Крок 12. Готовому частування даємо настоятися ще 10-15 хвилин, нарізаємо порційними шматками і приступаємо до дегустації. Смачного!

    dc87899ee433675c17c8af977bdba6d2

    Смачний пісочний пиріг з варенням та безе

    Немає нічого смачнішого та ароматнішого, ніж домашня випічка, приготована з особливою любов'ю та турботою. І ніжний пиріг з прошарком з варення і пишного без того підтвердження. Готуємо шалені ласощі для всієї родини за покроковим рецептом з найпростіших і найдоступніших компонентів.

    Час приготування – 45 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Варення – 250 гр.
    • Борошно – 220-250 гр.
    • Цукор-пісок – 6 ст.л.
    • Яйця – 2 шт.
    • Жир гусячий/масло вершкове – 50 гр.
    • Сметана – 30 грн.
    • Цукор-пісок ванільний – 5 гр.
    • Розпушувач тіста – 1 год.

    Процес приготування:

    Крок 1. Качиний жир або вершкове масло розтоплюємо і з'єднуємо з жовтками, сметаною і ½ частина цукрового піску – збиваємо до однорідної консистенції за допомогою міксера.

    6a2b1ca6b350d4c3458ef402decc39e1

    Крок 2. До отриманої маси додаємо просіяне і змішане борошно з розпушувачем.

    8be60783e77ccd84bcd8e67f23523edf

    Крок 3. Замішуємо м'яке м'яке тісто.

    c0ce8051db3b43761b41efd0bc4c4d41

    Крок 4. Дном форми для запікання розділимо тісто нетовстим шаром, а також формуємо невисокі бортики.

    e1564fea9d0c33cd05293d1523cc1181

    Крок 5. Фруктове або ягідне варення пюруємо занурювальним блендером і викладаємо поверх пісочної основи.

    81d32018bfdbf2660433c3c5a8c3e22c

    Крок 6. Відправляємо напівфабрикат до духовки, розігрітої до 180 градусів на 20 хвилин.

    c5a460a8f7a866d05d80b830acda9d8b

    Крок 7. У цей час готуємо безе: збиваємо білки з двома видами цукру до стану стійких піків (8-10 хвилин).

    da7be5c5d7437fe79b68e901b234b509

    Крок 8. Пишну масу розрівнюємо поверх шару з варення.

    779f9ff085d54e393f008d71a98b17ab

    Крок 9. Доводимо ласощі до готовності за тієї ж температури протягом 10-12 хвилин.

    187ed4154d4af36020b6772939ded054

    Крок 10. Апетитний пиріг з безе розрізаємо на шматочки і приступаємо до трапези. Смачного!

    ebcb86b3cb7c6beb6a1b6802760a1429

    Простий рецепт пісочного пирога з малиновим варенням

    Головний секрет десертів, приготованих на пісочному тісті – це, звичайно ж, неповторна текстура основи, яка завдяки доданню вершкового масла одразу виходить ніжною та м'якою, а після термічної обробки стає розсипчастою. Особливо добре таке тісто з варенням, приготовленим своїми руками, наприклад, малиновим.

    Час приготування – 55 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Масло вершкове – 200 гр.
    • Цукор-пісок – ½ ст.
    • Яйця – 2 шт.
    • Борошно – 4 ст.
    • Сода (гашена) – ½ ч.л.
    • Цукор-пісок ванільний – 1 щіпка.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Варення малинове – 1,5 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. 200 г вершкового масла кімнатної температури нарізаємо шматочками і в глибокому посуді з'єднуємо з цукровим піском двох видів і двома яйцями.

    b72ad66a72c1c3f1a9b53b47d006e76f

    Крок 2. Також у масу додаємо пів чайної ложки гашеної соди.

    cb66593425c24708ca7bf6680943d63d

    Крок 3. Далі, невеликими порціями вводимо в вершкову суміш три склянки борошна, що просіює.

    2c7db375574ab8d008cde86b692c4676

    Крок 4. Присипаємо робочу поверхню залишками борошна та приступаємо до ручного замісу.

    20b6825a27af14a20a8bae8a3e8e80a2

    Крок 5. Продовжуємо змішувати компоненти до однорідної гладкої консистенції.

    3948fdf207ae59b0edd3d1eeb5457d8a

    Крок 6. Формуємо кульку.

    26ef3408af12406f75643dcca4498ec0

    Крок 7. І ділимо на дві частини, приблизно 1/3.

    Крок 8. Форму для запікання промазуємо тонким шаром масла.

    Крок 9. Викладаємо великий сегмент пісочного тіста та розрівнюємо його, надаючи однакову товщину та формуючи бортики майбутнього пирога.

    4e4ce94b0324bcbf36ac95bb8f2e6a21

    Крок 10. Присмачуємо основу варенням.

    6f202f96527d2135b6e9653ea6f98083

    Крок 11. Залишки тіста подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами і присипаємо отриманою крихтою верхівку ласощів.

    937fe01523aa9649e6aa9d1951e037b3

    Крок 12. Випікаємо протягом 20-25 хвилин при температурній відмітці 200-220 градусів.

    Крок 13. Готовій випічці даємо трохи часу охолонути, нарізаємо та подаємо до столу на радість рідним та гостям. Смачного!

    8fd47cf62067d48812cbf25676b58bc8

    Пісочний пиріг на майонезі з варенням

    Ви знаєте, що приготувати ідеальний розсипчастий пиріг можна не тільки на вершковому маслі або маргарині, але і з додаванням майонезу? Цей продукт надає решті компонентів необхідної жирності, завдяки чому готовий кулінарний виріб має неповторну піскову текстуру та відмінний смак.

    Час приготування – 1 год. 30 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    Для тіста:

    • Борошно – 360 грн.
    • Майонез – 2 ст.
    • Маргарін – 180 гр.
    • Яйце – 1 шт.
    • Цукор-пісок – 80 гр.
    • Розпушувач тіста – 1 год.
    • Ванілін – 1 щіпка.

    Для начинки:

    • Яблука – 2 шт.
    • Цукор-пісок – 2 ст.
    • Банан – 1 шт.
    • Варення – 3 ст.
    • Лимон (цедра) – ½ шт.
    • Сік лимонний – 2-3 ст.
    • Масло вершкове – 30 гр.
    • Олія – 1,5 ст.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. В об'ємну миску просіюємо борошно і в той же посуд натираємо на тертці охолоджений маргарин.

    Крок 2. Два об'єднані компоненти розтираємо долонями до стану крихти.

    0c734c6f7e33da7d96600396a034adb9

    Крок 3. В отриману суху суміш підсипаємо розпушувач та ванілін для насиченості аромату.

    ea3db577d4a7b9f35caf7711a3ef262b

    Крок 4. В іншій піалі збиваємо яйце з цукровим піском та двома столовими ложками майонезу.

    0e1e375f270b18a574d61c20b663f6e6

    Крок 5. Рідку масу переливаємо в маргаринову крихту.

    54e71c432465f8017f7a610d98951bc6

    Крок 6. Замішуємо еластичне тісто, обертаємо пакет і прибираємо на півгодини в холодильну камеру.

    7a979584cdb12fb5df7c4ccdb4d63c2d

    Крок 7. Не гаючи часу, готуємо начинку: м'якоть банана та яблука нарізаємо маленькими шматочками і припускаємо на сковороді з вершковим маслом та цукром приблизно 5-8 хвилин. Після цього, до солодкої маси додаємо варення.

    510156e1c3dab9cc88bc354e35dd5ba2

    Крок 8. Доповнюємо начинку цедрою та соком лимона – перемішуємо і даємо постояти 15 хвилин для охолодження.

    c585d99948473aa06635aa7415a0a78e

    Крок 9. «Тісто, що відпочило», ділимо на дві частини, приблизно 1/3 і 2/3.

    6f7f6f8a4d9efc3a7cd5dcda57229e1d

    Крок 10. Деко відповідного розміру промазуємо олією і укладаємо тонкий пласт тіста, сформований з великого сегмента. Зверху розділимо ароматну фруктову начинку.

    dd0420980ece486c1e09343c7e3d737e

    Крок 11. Невелику грудку тіста подрібнюємо за допомогою тертки і хаотично присипаємо десерт.

    6f668921a0607eccf4bf82afd5c086ac

    Крок 12. Напівфабрикат випікаємо за 180 градусів протягом 35-40 хвилин.

    78b2bf732b70e3467de4304f074c6295

    Крок 13. Ніжний і в міру солодкий пиріг поєднуємо з гарячими напоями або теплим молоком і насолоджуємось. Смачного!

    e49545dccdcfd8f533fd8a8e2b96065b

    Пісочний пиріг з абрикосовим варенням у духовці.

    Коли не знаєте чим приємно здивувати та порадувати своїх рідних – приготуйте ніжний та дуже ароматний пиріг з начинкою з абрикосового варення та пісочною розсипчастою основою. Такі ласощі готуються досить швидко, а «розлітається» з тарілок ще швидше!

    Час приготування – 60 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Маргарін – 200 гр.
    • Сода – ½ ч.л.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Цукор-пісок – ½ ст.
    • Борошно – 2,5 ст.
    • Варення абрикосове – 300 гр.
    • Цедра апельсина – 1 ст.
    • Жовтки яєчні – 4 шт.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для основи збиваємо жовтки з додаванням соди, щіпки солі та цукрового піску.

    a47b0f87a399d0032f19b7d17284c559

    Крок 2. До отриманої маси відправляємо розм'якшений маргарин і перебиваємо всі компоненти за допомогою міксера.

    7ff12607b0721314b63be19b33d9215e

    Крок 3. Невеликими жменями підсипаємо борошно і замішуємо м'яке та «слухняне» тісто.

    3098a0e6f6528b2dc1dfb995d95d5d51

    Крок 4. Форму або лист застилаємо листом пекарського паперу, припорошуємо борошном і викладаємо тонкий пласт з тіста (трохи маси залишаємо для декору).

    44bab370f10f97fd522ff6ba35692b98

    Крок 5. До варення додаємо цедру цитрусу та розділимо начинку на пісочну основу.

    8b977902b30cb5a212e9f8d7e06ca3eb

    Крок 6. Із залишків тіста робимо прикраси на свій смак.

    4d15e4a5fff0bc19e4d52b94d653061c

    Крок 7. Відправляємо десерт в духовку приблизно на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. За бажанням, перед подачею розбавляємо смак пирога гілочками свіжої м'яти. Смачного!

    bfb54ed2c1406fa74972d3c61f53f626

    Пісочний пиріг з яблучним варенням

    З таких простих компонентів, як вершкове масло, борошно, яйця та цукор, можна з легкістю приготувати смачний та ароматний пиріг із додаванням солодкого яблучного варення. Такий десерт чудово підходить як для подачі до святкового столу, так і для різноманітності сімейного недільного чаювання.

    Час приготування – 1 год. 10 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Борошно – 2 ст.
    • Масло вершкове – 180 гр.
    • Цукор-пісок – ½ ст.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сік лимона – 3 ст.
    • Варення яблучне – 300-400 мл.
    • Ванілін – за смаком.
    • Сода – 1 щіпка.

    Процес приготування:

    Крок 1. Готування починаємо з тіста: олію кімнатної температури перетираємо в крихту, додавши цукор, дрібку соди та борошно. Після цього вводимо яйце і ванілін – активно замішуємо тісто, витративши на цей процес, якнайменше часу, щоб масло не розтеклося.

    998c06d4007fdb867ab5be121f4115e1

    Крок 2. 1/3 частину тіста відправляємо у морозильну камеру на півгодини.

    c48931489690d171494acbded419525a

    Крок 3. Більший сегмент пісочної основи розділимо по деку, намагаючись надати всюди однакову товщину.

    c7e6b1e30ff07b8ecc2da1e618b8ef49

    Крок 4. На корж викладаємо начинку з варення і присмачуємо його невеликою кількістю лимонного соку.

    335ac13e1b05d831031f555280049a0a

    Крок 5. Охолоджене тісто натираємо на терці з буряка і посипаємо пиріг.

    33ef53a6424f5b7093936af86f894e11

    Крок 6. Відправляємо ласощі до духовки на 25-30 хвилин при 185 градусах до легкої рум'яності.

    2669797d2d3b80bc9eede111e898b793

    Крок 7. Десерт злегка остудити і подати до столу з кухлем несолодкого зеленого чаю. Смачного!

    3a5d4661c3bf3e8452ff21a4a48318e8

    Пісочний пиріг на кефірі з варенням

    Кефір настільки універсальний продукт, що в ньому маринують шашлик, роблять дріжджове тісто, але ми сьогодні зупинимося на оригінальному рецепті пісочного тіста, приготованому на основі цього кисломолочного продукту. А для солодощі та розведення смаку додамо ароматне варення.

    Час приготування – 1 год. 50 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Борошно – 450 гр.
    • Олія соняшникова – 200 мл.
    • Кефір – 200 мл.
    • Цукор-пісок – 100 гр.
    • Яйце – 1 шт.
    • Варення – 200 гр.
    • Сода – ½ ч.л.
    • Сіль – 1 щіпка.

    Процес приготування:

    Крок 1. Підготовляємо продукти за списком: за допомогою грамів кухонних вагою відміряємо потрібну кількість сухих і рідких компонентів.

    Крок 2. У глибокій мисці змішуємо кефір, олію, яйце, сіль та цукор.

    ac485259c8b6c20cfacfc691ae40daba

    Крок 3. Потім підсипаємо соду і порціями вводимо просіяне пшеничне борошно – замішуємо тісто.

    87d65f14d28d27659f93f0699fca9cc9

    Крок 4. Робочу поверхню припорошуємо жменею борошна і продовжуємо заміс до однорідної та еластичної консистенції. Напівфабрикат ділимо на дві нерівні частини (див. фото). Малий сегмент обертаємо харчовою плівкою і на годину забираємо в морозилку.

    f1ff09af42e03159c45836c47c3ef5c3

    Крок 5. Тісто, що залишилося, розділимо за формою для запікання, формуючи бортики. На пісочну основу викладаємо варення.

    79f7aebbd8c9ef396ae5be2b89d0e922

    Крок 6. Підморожена пшенична грудка натираємо на великій тертці і хаотично посипаємо верхівку пирога.

    53d601873a232d9441cd56c85234e084

    Крок 7. Випікаємо десерт протягом 45-50 хвилин при температурній відмітці 180 градусів. Смачного!

    a48cf3f1e0e3856623d8d86b3994ddc8

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал