Пісочний пиріг з варенням — це дуже простий у приготуванні, швидкий і смачний варіант ласощів, які сподобаються всім, хто тільки його спробує. Ніжне пісочне тісто готується на вершковому маслі або маргарині і розколюється в тонкий пласт формою для запікання, присмачується щедрим шаром улюбленого варення і присипається крихтою. Головне, щоб пісочний корж пропекся, для цього достатньо провести термічну обробку в духовці і насолодитися ароматною домашньою випічкою, аромат якої наповнить все ваше житло.
Тертий пісочний пиріг з варенням з крихтою зверху
Лише раз, приготувавши тертий пиріг на основі пісочного тіста з нотками ванілі та улюбленим варенням, ви назавжди забудете про те, щоб купувати випічку в кулінарії. Тому що домашня альтернатива підкорить вас своїм чудовим смаком та запахом.
Пісочний пиріг з варенням на маргарині
Вершкове масло – досить дорогий продукт, тому як процес його приготування дуже кропітка, але цей компонент часто використовується у випічці. І для того, щоб порадувати себе та близьких за мінімальний бюджет, випікаємо солодкий ароматний пиріг на маргарині.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8-10.
Інгредієнти :
- Борошно – 2,5 ст.
- Маргарін – 250 гр.
- Варення – 250 мл.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сода (гашена) – ½ ч.л.
- Яйця – 2 шт.
- Ванілін – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Виймаємо з холодильника два курячі яйця середнього розміру.
Крок 2. Вбиваємо їх у глибокий посуд.
Крок 3. Присмачуємо ваніліном для насиченого аромату.
Крок 4. Підсипаємо цукор.
Крок 5. І змішуємо (не збиваємо) компоненти за допомогою вінчика.
Крок 6. Упаковку маргарину попередньо забираємо в холод.
Крок 7. І натираємо охолоджений продукт на тертці з великими отворами прямо в тарілку до яєчної маси.
Крок 8 Тепер до інгредієнтів відправляємо гашену соду.
Крок 9. Борошно просіюємо через сито і невеликими порціями вводимо в основу.
Крок 10. Сухими руками приступаємо до вимішування тіста до однорідної консистенції.
Крок 11. Відокремлюємо від тіста невеликий сегмент і забираємо його в холод. Більшу частину маси розділяємо по дню деку, який рекомендується застелити пергаментом.
Крок 12. Поверх тіста укладаємо варення.
Крок 13. Охолоджене тісто натираємо на тертці і закриваємо їм солодку начинку. Напівфабрикат випікаємо протягом 35-40 хвилин за температури 180 градусів.
Крок 14. Даємо ласощі трохи часу охолонути і подаємо до столу. Смачного!
Як приготувати пісочний пиріг з варенням і сиром?
Поєднання солодкого ягідного або фруктового варення з пісковим тістом і сиром – це дуже смачно і ароматно. Тому сьогодні до вашої уваги представляється рецепт дуже швидкого і простого в приготуванні пирога, який закохує в себе з першого шматочка і просто тане в роті!
Час приготування – 2 год. 5 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-8.
Інгредієнти :
Для тіста:
- Борошно – 425 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Ванілін – 2 щіпки.
- Сіль – 2 щіпки.
- Сода – 1 ч.л.
Для начинки:
- Варення – 300-350 гр.
- Сир – 200 гр.
- Цукор-пісок – до смаку.
- Яйця – 1 шт.
Додатково:
- Кориця мелена – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з тіста: з'єднуємо борошно з содою – просіюємо і змішуємо з вершковим маслом, сіллю, яйцями і ваніліном – замішуємо м'яке і податливе тісто, яке не прилипає до долонь. Від отриманої маси відокремлюємо 1/3 частину і забираємо в морозилку.
Крок 2. 2/3 тіста розгортаємо в пласт.
Крок 3. Форму для запікання застилаємо листом пекарського паперу, розділимо тісто і переставляємо заготовку в холодильну камеру щонайменше одну годину.
Крок 4. Після закінчення часу розділимо по основі пирога шар з варення.
Крок 5 Для сирного шару збиваємо сир з яйцем і цукром за допомогою занурювального блендера і викладаємо поверх варення.
Крок 6. Заморожене тісто натираємо на тертці і присипаємо начинку. Верхівку присмачуємо меленою корицею.
Крок 7. Відправляємо ласощі в духову шафу при температурі 170-180 градусів до утворення рум'яної скоринки (приблизно 30-40 хвилин, залежно від потужності печі). Смачного!
Відкритий пісочний пиріг з варенням у духовці.
Якщо у вашому холодильнику чи льоху застоялася баночка варення – приготуйте м'який розсипчастий пиріг із листкового тіста на основі маргарину. Для ефектного зовнішнього вигляду верхівку можна присипати натертим тістом, а залишити солодку начинку відкритої – все залежить від вашої фантазії.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Складові:
- Борошно – 300 грн.
- Маргарін – 200 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Вода (холодна) – 40 мл.
- Варення – 1 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Приблизно за півгодини до початку приготування дістаємо маргарин з холодильної камери. Коли продукт придбає кімнатну температуру – підсипаємо цукор.
Крок 2. У ту саму ємність вбиваємо яйце і ретельно розтираємо компоненти.
Крок 3. Підсипаємо 150 г борошна, розпушувач та ванілін для аромату.
Крок 4. Приступаємо до замісу, додавши 40 мл холодної води і залишки борошна – швидко заважаємо.
Крок 5. Відокремлюємо від маси два невеликі сегменти і обертаємо три частини в пакети.
Крок 6. Найбільший сегмент забираємо в холодильну камеру, поменше – у морозилку. Охолоджуємо масу протягом 40 хвилин.
Крок 7. Після, більшу частину розділимо по деку, формуючи пласт завтовшки близько 6-8 міліметрів.
Крок 8. Поверх пісочної основи викладаємо варення.
Крок 9. За допомогою пензлика або ложки розрівнюємо по всьому діаметру.
Крок 10. Підморожене тісто подрібнюємо за допомогою великої тертки та присипаємо шар з варення, хаотично залишаючи порожнечі.
Крок 11. Випікаємо ароматний пиріг протягом 25-30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
Крок 12. Готовому частування даємо настоятися ще 10-15 хвилин, нарізаємо порційними шматками і приступаємо до дегустації. Смачного!
Смачний пісочний пиріг з варенням та безе
Немає нічого смачнішого та ароматнішого, ніж домашня випічка, приготована з особливою любов'ю та турботою. І ніжний пиріг з прошарком з варення і пишного без того підтвердження. Готуємо шалені ласощі для всієї родини за покроковим рецептом з найпростіших і найдоступніших компонентів.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Складові:
- Варення – 250 гр.
- Борошно – 220-250 гр.
- Цукор-пісок – 6 ст.л.
- Яйця – 2 шт.
- Жир гусячий/масло вершкове – 50 гр.
- Сметана – 30 грн.
- Цукор-пісок ванільний – 5 гр.
- Розпушувач тіста – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. Качиний жир або вершкове масло розтоплюємо і з'єднуємо з жовтками, сметаною і ½ частина цукрового піску – збиваємо до однорідної консистенції за допомогою міксера.
Крок 2. До отриманої маси додаємо просіяне і змішане борошно з розпушувачем.
Крок 3. Замішуємо м'яке м'яке тісто.
Крок 4. Дном форми для запікання розділимо тісто нетовстим шаром, а також формуємо невисокі бортики.
Крок 5. Фруктове або ягідне варення пюруємо занурювальним блендером і викладаємо поверх пісочної основи.
Крок 6. Відправляємо напівфабрикат до духовки, розігрітої до 180 градусів на 20 хвилин.
Крок 7. У цей час готуємо безе: збиваємо білки з двома видами цукру до стану стійких піків (8-10 хвилин).
Крок 8. Пишну масу розрівнюємо поверх шару з варення.
Крок 9. Доводимо ласощі до готовності за тієї ж температури протягом 10-12 хвилин.
Крок 10. Апетитний пиріг з безе розрізаємо на шматочки і приступаємо до трапези. Смачного!
Простий рецепт пісочного пирога з малиновим варенням
Головний секрет десертів, приготованих на пісочному тісті – це, звичайно ж, неповторна текстура основи, яка завдяки доданню вершкового масла одразу виходить ніжною та м'якою, а після термічної обробки стає розсипчастою. Особливо добре таке тісто з варенням, приготовленим своїми руками, наприклад, малиновим.
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Складові:
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – ½ ст.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 4 ст.
- Сода (гашена) – ½ ч.л.
- Цукор-пісок ванільний – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
- Варення малинове – 1,5 ст.
Процес приготування:
Крок 1. 200 г вершкового масла кімнатної температури нарізаємо шматочками і в глибокому посуді з'єднуємо з цукровим піском двох видів і двома яйцями.
Крок 2. Також у масу додаємо пів чайної ложки гашеної соди.
Крок 3. Далі, невеликими порціями вводимо в вершкову суміш три склянки борошна, що просіює.
Крок 4. Присипаємо робочу поверхню залишками борошна та приступаємо до ручного замісу.
Крок 5. Продовжуємо змішувати компоненти до однорідної гладкої консистенції.
Крок 6. Формуємо кульку.
Крок 7. І ділимо на дві частини, приблизно 1/3.
Крок 8. Форму для запікання промазуємо тонким шаром масла.
Крок 9. Викладаємо великий сегмент пісочного тіста та розрівнюємо його, надаючи однакову товщину та формуючи бортики майбутнього пирога.
Крок 10. Присмачуємо основу варенням.
Крок 11. Залишки тіста подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами і присипаємо отриманою крихтою верхівку ласощів.
Крок 12. Випікаємо протягом 20-25 хвилин при температурній відмітці 200-220 градусів.
Крок 13. Готовій випічці даємо трохи часу охолонути, нарізаємо та подаємо до столу на радість рідним та гостям. Смачного!
Пісочний пиріг на майонезі з варенням
Ви знаєте, що приготувати ідеальний розсипчастий пиріг можна не тільки на вершковому маслі або маргарині, але і з додаванням майонезу? Цей продукт надає решті компонентів необхідної жирності, завдяки чому готовий кулінарний виріб має неповторну піскову текстуру та відмінний смак.
Час приготування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Складові:
Для тіста:
- Борошно – 360 грн.
- Майонез – 2 ст.
- Маргарін – 180 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Розпушувач тіста – 1 год.
- Ванілін – 1 щіпка.
Для начинки:
- Яблука – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Банан – 1 шт.
- Варення – 3 ст.
- Лимон (цедра) – ½ шт.
- Сік лимонний – 2-3 ст.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Олія – 1,5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. В об'ємну миску просіюємо борошно і в той же посуд натираємо на тертці охолоджений маргарин.
Крок 2. Два об'єднані компоненти розтираємо долонями до стану крихти.
Крок 3. В отриману суху суміш підсипаємо розпушувач та ванілін для насиченості аромату.
Крок 4. В іншій піалі збиваємо яйце з цукровим піском та двома столовими ложками майонезу.
Крок 5. Рідку масу переливаємо в маргаринову крихту.
Крок 6. Замішуємо еластичне тісто, обертаємо пакет і прибираємо на півгодини в холодильну камеру.
Крок 7. Не гаючи часу, готуємо начинку: м'якоть банана та яблука нарізаємо маленькими шматочками і припускаємо на сковороді з вершковим маслом та цукром приблизно 5-8 хвилин. Після цього, до солодкої маси додаємо варення.
Крок 8. Доповнюємо начинку цедрою та соком лимона – перемішуємо і даємо постояти 15 хвилин для охолодження.
Крок 9. «Тісто, що відпочило», ділимо на дві частини, приблизно 1/3 і 2/3.
Крок 10. Деко відповідного розміру промазуємо олією і укладаємо тонкий пласт тіста, сформований з великого сегмента. Зверху розділимо ароматну фруктову начинку.
Крок 11. Невелику грудку тіста подрібнюємо за допомогою тертки і хаотично присипаємо десерт.
Крок 12. Напівфабрикат випікаємо за 180 градусів протягом 35-40 хвилин.
Крок 13. Ніжний і в міру солодкий пиріг поєднуємо з гарячими напоями або теплим молоком і насолоджуємось. Смачного!
Пісочний пиріг з абрикосовим варенням у духовці.
Коли не знаєте чим приємно здивувати та порадувати своїх рідних – приготуйте ніжний та дуже ароматний пиріг з начинкою з абрикосового варення та пісочною розсипчастою основою. Такі ласощі готуються досить швидко, а «розлітається» з тарілок ще швидше!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Складові:
- Маргарін – 200 гр.
- Сода – ½ ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – ½ ст.
- Борошно – 2,5 ст.
- Варення абрикосове – 300 гр.
- Цедра апельсина – 1 ст.
- Жовтки яєчні – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для основи збиваємо жовтки з додаванням соди, щіпки солі та цукрового піску.
Крок 2. До отриманої маси відправляємо розм'якшений маргарин і перебиваємо всі компоненти за допомогою міксера.
Крок 3. Невеликими жменями підсипаємо борошно і замішуємо м'яке та «слухняне» тісто.
Крок 4. Форму або лист застилаємо листом пекарського паперу, припорошуємо борошном і викладаємо тонкий пласт з тіста (трохи маси залишаємо для декору).
Крок 5. До варення додаємо цедру цитрусу та розділимо начинку на пісочну основу.
Крок 6. Із залишків тіста робимо прикраси на свій смак.
Крок 7. Відправляємо десерт в духовку приблизно на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. За бажанням, перед подачею розбавляємо смак пирога гілочками свіжої м'яти. Смачного!
Пісочний пиріг з яблучним варенням
З таких простих компонентів, як вершкове масло, борошно, яйця та цукор, можна з легкістю приготувати смачний та ароматний пиріг із додаванням солодкого яблучного варення. Такий десерт чудово підходить як для подачі до святкового столу, так і для різноманітності сімейного недільного чаювання.
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Складові:
- Борошно – 2 ст.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор-пісок – ½ ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сік лимона – 3 ст.
- Варення яблучне – 300-400 мл.
- Ванілін – за смаком.
- Сода – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з тіста: олію кімнатної температури перетираємо в крихту, додавши цукор, дрібку соди та борошно. Після цього вводимо яйце і ванілін – активно замішуємо тісто, витративши на цей процес, якнайменше часу, щоб масло не розтеклося.
Крок 2. 1/3 частину тіста відправляємо у морозильну камеру на півгодини.
Крок 3. Більший сегмент пісочної основи розділимо по деку, намагаючись надати всюди однакову товщину.
Крок 4. На корж викладаємо начинку з варення і присмачуємо його невеликою кількістю лимонного соку.
Крок 5. Охолоджене тісто натираємо на терці з буряка і посипаємо пиріг.
Крок 6. Відправляємо ласощі до духовки на 25-30 хвилин при 185 градусах до легкої рум'яності.
Крок 7. Десерт злегка остудити і подати до столу з кухлем несолодкого зеленого чаю. Смачного!
Пісочний пиріг на кефірі з варенням
Кефір настільки універсальний продукт, що в ньому маринують шашлик, роблять дріжджове тісто, але ми сьогодні зупинимося на оригінальному рецепті пісочного тіста, приготованому на основі цього кисломолочного продукту. А для солодощі та розведення смаку додамо ароматне варення.
Час приготування – 1 год. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Складові:
- Борошно – 450 гр.
- Олія соняшникова – 200 мл.
- Кефір – 200 мл.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Варення – 200 гр.
- Сода – ½ ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготовляємо продукти за списком: за допомогою грамів кухонних вагою відміряємо потрібну кількість сухих і рідких компонентів.
Крок 2. У глибокій мисці змішуємо кефір, олію, яйце, сіль та цукор.
Крок 3. Потім підсипаємо соду і порціями вводимо просіяне пшеничне борошно – замішуємо тісто.
Крок 4. Робочу поверхню припорошуємо жменею борошна і продовжуємо заміс до однорідної та еластичної консистенції. Напівфабрикат ділимо на дві нерівні частини (див. фото). Малий сегмент обертаємо харчовою плівкою і на годину забираємо в морозилку.
Крок 5. Тісто, що залишилося, розділимо за формою для запікання, формуючи бортики. На пісочну основу викладаємо варення.
Крок 6. Підморожена пшенична грудка натираємо на великій тертці і хаотично посипаємо верхівку пирога.
Крок 7. Випікаємо десерт протягом 45-50 хвилин при температурній відмітці 180 градусів. Смачного!