Ідеальне блюдо на час посту! Зажарка з моркви, цибулі та часнику роблять ці котлети дуже ароматними. А завдяки квасолі вони виходять ситними і поживними.
Інгредієнти:
- Ріпчаста цибуля – 1 штука;
- Часник-3 зубчики;
- Морква-2 штуки;
- Рослинна олія-1 ст. ложка + для смаження;
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком;
- Мелений кумін – 1 ч. ложка;
- Мелений коріандр, мелений чилі – на кінчику ножа;
- Червона консервована або варена квасоля-500 г;
- Вівсяні пластівці швидкого приготування-50 г;
- Соєвий соус-1 ст. ложка.
- Панірувальні сухарі-6 ст. ложок.
Приготування:
- Дрібно порубати цибулю і часник. Моркву натріть на тертці.
- У сковороді розігрійте олію і викладіть туди цибулю і часник. Приправте сіллю і чорним перцем. Обсмажуйте, поки цибуля не стане прозорою.
- Закиньте моркву, кумін, коріандр, чилі і перець. Помішуючи, готуйте, поки морква не пом’якшиться. Зніміть з вогню.
- Перебийте квасолю товкачем. Додайте зажарку, вівсяні пластівці і соєвий соус. Ретельно перемішайте.
- Сформуйте з фаршу котлети, покладіть на плоске блюдо і приберіть в морозилку на 30 хвилин.
Заморозка потрібна, щоб котлети краще тримали форму.
- Розігрійте в сковороді олію на середньому вогні. Обсмажуйте котлети з двох сторін до рум’яної скоринки. Котлети можна попередньо обваляти в сухарях.
Смачні пісні котлети готові!!! Всім приємного апетиту!!!