Пісні деруни – бюджетна, смачна і ситна страва. Ділюся рецептом

Пісні картопляні деруни – страва, в якому поєднується відмінний смак, простота і доступність приготування. Вони ідеально підходять на сніданок або на перекус під час Великого посту.

Я люблю деруни тільки в гарячому вигляді, відразу зі сковороди. Тому рекомендую готувати їх стільки, скільки необхідно саме в цей момент, щоб не залишати їх на зберігання.

До речі, відсутність яєць пом’якшує структуру дирунів, які виходять особливо ніжними і м’якими. Подають деруни з пісним майонезом.

Пісні деруни - бюджетна, смачна і ситна страва. Ділюся рецептомІнгредієнти:

  • картопля – 7 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • борошно – 1-2 ст. л.;
  • рослинна олія для обсмажування дирунів.

Приготування дирунів:

  1. Картоплю і ріпчасту цибулю почистити і натерти на дрібній тертці або перебити з допомогою блендера.
  2. Додати до подрібнених овочів сіль і чорний мелений перець за смаком.
  3. Всипати просіяне борошно і добре перемішати овочеву масу.
  4. Сковороду з невеликою кількістю рослинної олії розігріти, столовою ложкою викладати тісто і смажити деруни з двох сторін до золотистого кольору на мінімальному вогні.

Готові дируни викласти на серветки для вбирання жиру.

Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал