Пісні картопляні деруни – страва, в якому поєднується відмінний смак, простота і доступність приготування. Вони ідеально підходять на сніданок або на перекус під час Великого посту.
Я люблю деруни тільки в гарячому вигляді, відразу зі сковороди. Тому рекомендую готувати їх стільки, скільки необхідно саме в цей момент, щоб не залишати їх на зберігання.
До речі, відсутність яєць пом’якшує структуру дирунів, які виходять особливо ніжними і м’якими. Подають деруни з пісним майонезом.
- картопля – 7 шт.;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- сіль за смаком;
- чорний мелений перець за смаком;
- борошно – 1-2 ст. л.;
- рослинна олія для обсмажування дирунів.
Приготування дирунів:
- Картоплю і ріпчасту цибулю почистити і натерти на дрібній тертці або перебити з допомогою блендера.
- Додати до подрібнених овочів сіль і чорний мелений перець за смаком.
- Всипати просіяне борошно і добре перемішати овочеву масу.
- Сковороду з невеликою кількістю рослинної олії розігріти, столовою ложкою викладати тісто і смажити деруни з двох сторін до золотистого кольору на мінімальному вогні.
Готові дируни викласти на серветки для вбирання жиру.
Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту!