Оселедець під шубою – це страва, смак якої знайомий кожному з нас ще з дитинства. Без цього калорійного і дуже смачного салату не обходиться жодне застілля, тому навчимося готувати його правильно! Весь секрет страви полягає в якісних інгредієнтах та особливій черговості компонентів, порядок яких повинен дотримуватися при складанні салату. Подавши таку закуску до вечері, ваша сім’я залишиться ситою, оскільки до складу входить рибка та велика кількість овочів.
Оселедець під шубою з яйцем і морквою
Оселедець під шубою з яйцем і морквою – це вишукана страва, яке поєднує в собі ніжне рибне філе і дрібні кубики корисних овочів. Для гармонії всіх компонентів закуска заправляється майонезом, цей соус також надає соковитості, особливо, якщо салат настоїться.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 7-8.
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 300 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу, викладаємо все необхідне на робочу поверхню: овочі і яйця ретельно промиваємо під струменем води, цибулину «звільняємо» від лушпиння.
Крок 2. Буряк, морквину, картоплю і яйця поміщаємо в велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо посуд на плиту і доводимо до кипіння, злегка зменшуємо нагрів і через 10 хвилин дістаємо яйця і остуджуємо. Через півгодини виймаємо картопля, а морква і буряк, приблизно, через годину.
Крок 3. Після охолодження, компоненти очищаємо.
Крок 4. Цибулину нарізаємо дрібними сегментами, а рибу скибочками середнього розміру.
Крок 5. На дно сервірувальної тарілки викладаємо філе оселедця і цибулю, розрівнюємо і присмачуємо невеликою кількістю майонезу.
Крок 6. Зверху – картоплю, натерта на терці з великими отворами + майонез і трохи солі.
Крок 7. Далі висипаємо подрібнені яйця. Кожен шар промазуємо майонезом і злегка солимо.
Крок 8. Розділимо терту на терці морквину.
Крок 9. В останню чергу викладаємо стружку з буряка і не забуваємо промазати майонезом.
Крок 10. Закуску дегустуємо на свій смак і прибираємо в прохолодне приміщення або холодильник для просочення. Смачного!
Салат «Оселедець під шубою» з яблуками
Салат «Оселедець під шубою» з яблуками – це закуска, яка підкорить ваші смакові рецептори своїм вдалим поєднанням компонентів. Дрібна фруктова стружка балансує насичений смак риби і овочів, надаючи салату особливу свіжість і кислинку.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Яблуко зелене – 1 шт.
- Філе оселедця – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Оцет яблучний – 1 ч.л.
- Цибуля – 1 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварну картоплю очищаємо і подрібнюємо за допомогою терки, викладаємо на дно сервірувального салатника.
Крок 2. Наносимо сіточку з майонезу.
Крок 3. Дрібно нашаткована цибуля висипаємо в піалу, додаємо чайну ложку цукрового піску і солі, також вливаємо оцет і активно перемішуємо.
Крок 4. Поверх картоплі розділимо ароматні цибульні шматочки.
Крок 5. Далі кладемо скибочки оселедця, злегка присмачуємо майонезом.
Крок 6. Викладаємо відварну і натерту на терці моркву.
Крок 7. Далі стружка з м’якоті зеленого яблука.
Крок 8. Прямо в салатник натираємо на терці яйця і злегка поливаємо майонезом.
Крок 9. Розкладаємо подрібнений на терці відварний буряк і знову додаємо майонез.
Крок 10. Прикрашаємо закуску і переходимо до трапези. Смачного!
Як приготувати оселедець під шубою рулетом?
Як приготувати оселедець під шубою рулетом? Дуже просто! Для того щоб надати звичного для всіх страви абсолютно новий вигляд, нам будуть потрібні класичні інгредієнти, а також харчова плівка, яка допоможе нам приготувати закуску так, що ваші рідні і гості будуть в повному захваті!
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 20-30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Буряк – 450 гр.
- Картопля – 350 гр.
- Оселедець – 1 шт.
- Морквина – 200 гр.
- Цибуля – 50 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Желатин – 5 гр.
- Вода – 50 мл.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Буряк промиваємо і поміщаємо в рукав для запікання, прибираємо в мікрохвильовку на 5-10 хвилин при повній потужності. Картоплю, моркву і яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності, остуджуємо і очищаємо.
Крок 2. Рибу чистимо і відокремлюємо філе від кісток, довільно ріжемо на шматочки.
Крок 3. Цибулину подрібнюємо і обдаємо окропом, щоб позбутися від зайвої гіркоти.
Крок 4. Желатин замочуємо в 50 мілілітрах води і залишаємо на час, вказане на упаковці. Після набухання, розчин нагріваємо і остуджуємо, змішуємо з майонезом.
Крок 5. Буряк тремо на терці з дрібними отворами і змішуємо з майонезом і парою дрібку солі.
Крок 6. Обробну дошку вистилаємо двома шарами харчової плівки і викладаємо прямокутний пласт з бурякової маси.
Крок 7. Картоплю, яйця і морква подрібнюємо аналогічно буряку і так само доповнюємо майонезом і сіллю. На буряк кладемо шар картоплі.
Крок 8. Далі морква.
Крок 9. І яйця.
Крок 10. З одного краю висипаємо смужкою половину цибулі, зверху оселедець (як показано на фото) і залишки цибулі.
Крок 11. Допомагаючи плівкою, формуємо щільний рулет, підрівнюємо форму долонями і прибираємо на кілька годин або на всю ніч на полицю холодильної камери.
Крок 12. Потім видаляємо плівку і при бажанні прикрашаємо зеленню.
Крок 13. Нарізаємо порційними скибочками і поспішаємо дивувати гостей. Смачного!
Лінивий оселедець під шубою з яйцем
Лінивий оселедець під шубою з яйцем – це оригінальна і бюджетна закуска, яка прикрасить ваш святковий стіл, накритий з будь-якого приводу, і однозначно приємно здивує найвитонченіших гостей. З приготуванням впорається навіть дитина, особливо, якщо попередньо відварити овочі.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Оселедець – 1 шт.
- Майонез – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У підсоленій воді відварюємо до готовності промиту картоплю, буряк і морквину. Далі варимо яйця близько 10 хвилин після закипання і перекладаємо в крижану воду, очищаємо від шкаралупи.
Крок 2. Яйця розрізаємо навпіл і дістаємо жовток. Жовтки розминаємо виделкою, а білки відправляємо в холодильник на 10-15 хвилин.
Крок 3. Відварні овочі тремо на терці з дрібними отворами і змішуємо з жовтками, майонезом, подрібненою цибулею і сіллю.
Крок 4. Фаршируємо білки отриманим складом і декоруємо.
Крок 5. Смачного!
Оселедець під шубою з сиром
Оселедець під шубою з сиром – це закуска, яка припаде до смаку всім любителям незвичайних поєднань. Завдяки додаванню невеликої кількості сиру, популярний майонезний салат миттєво починає решітку новими фарбами. Обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Сир твердих сортів – 50 гр.
- Філе оселедця – 300 гр.
- Картопля відварена в мундирі – 2 шт.
- Буряк відварна – 2 шт.
- Морква відварна – 1 шт.
- Яйця варені – 3-4 шт.
- Майонез – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед очищаємо і подрібнюємо на терці відварені моркву, буряк і картоплю з яйцями. На дно роз’ємного кільця кладемо картоплю, розрівнює і промазуємо майонезом.
Крок 2. Розділимо кубики солоного рибного філе, наносимо сіточку з майонезу.
Крок 3. Далі, яйця + майонез.
Крок 4. Аналогічним чином викладаємо моркву.
Крок 5. Поверх помаранчевого шару висипаємо сирну стружку, яку також змащуємо майонезом.
Крок 6. Завершуємо збірку буряком і, звичайно ж, майонезом.
Крок 7. Прикрашаємо, даємо настоятися і приступаємо до дегустації. Смачного!
Оселедець під шубою в лаваші
Оселедець під шубою в лаваші – це абсолютно новий «погляд» на всьому відомий рибний салат, який здивує дегустаторів не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і яскравим насиченим смаком. Просочений соками і соусом лаваш, приведе вас в захват!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 7-8.
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 500 гр.
- Лаваш тонкий – 3 пласта.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця варені – 2 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Цибуля – ½ шт.
- Майонез – за смаком.
Для маринаду:
- Оцет – 1 ст.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – ½ ч.л.
- Вода – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Буряк, картоплю і морквину промиваємо і запікаємо в духовці до м’якості. Вкруту відварюємо яйця. Згадані компоненти, після охолодження, очищаємо від шкірки і шкаралупи.
Крок 2. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і маринуємо в суміші з води, оцту, солі і цукрового піску. Решта овочі подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами. Картоплю з’єднуємо з рубаною зеленню.
Крок 3. Буряк змішуємо з сіллю і майонезом.
Крок 4. На столі розстеляємо великий пласт лаваша і розділимо масу з буряка. Другий і третій лист розрізаємо навпіл.
Крок 5. На половинку заготовки кладемо частина лаваша, зверху картопля і соус.
Крок 6. Далі викладаємо ще пласт лаваша + морква з майонезом.
Крок 7. Потім знову лаваш і натерті яйця, не забуваємо заправити майонезом.
Крок 8. В останню чергу викладаємо останній лист лаваша і скибочки оселедця.
Крок 9. Звертаємо щільний рулет, обертаємо в плівку і відправляємо мінімум на одну годину в холодильну камеру.
Крок 10. Після охолодження нарізаємо порційно і подаємо до столу. Смачного!
Салат шуба з оселедцем і червоною ікрою
Салат «Шуба» з оселедцем і червоною ікрою – це святкова закуска, яка урізноманітнює ваше меню і прикрасить стіл. Завдяки додаванню червоної ікри, салат набуває легкий солонуватий смак і «ошатний» зовнішній вигляд, перед яким неможливо встояти!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Філе оселедця солоне – 300 гр.
- Яйця відварні – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Буряк відварна – 1 шт.
- Морква відварна – 1 шт.
- Картопля відварена – 2 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Ікра червона – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо все необхідне на робочий стіл.
Крок 2. Роз’ємне кільце ставимо на плоске блюдо, на дно кладемо натерту на терці картоплю, змащуємо невеликою кількістю майонезу.
Крок 3. Розкладаємо скибочки риби, покриваємо майонезом.
Крок 4. Посипаємо цибулею, присмачуємо майонезом.
Крок 5. Зверху натираємо відварені і очищені яйця, не забуваємо про майонез.
Крок 6. Аналогічним чином викладаємо моркву і буряк.
Крок 7. Робимо акуратну і красиву сіточку з майонезу, довільно розкладаємо червону ікру. Готуйте і отримуйте задоволення!
Оселедець під шубою в тарталетках на святковий стіл
Оселедець під шубою в тарталетках на святковий стіл – це оригінальна і ефектна закуска, яка готується з тих же складових, що і салат. Однак головним плюсом цього страви є порційна подача, що дуже вигідно виглядає при різноманітності закусок.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Тарталетки – 10 шт.
- Філе оселедця – 200 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Майонез – 3 ст.л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування відварюємо овочі і яйця до повної готовності, видаляємо всі кісточки з рибного філе.
Крок 2. Оселедець ріжемо на невеликі сегменти, подрібнюємо цибулину.
Крок 3. Картоплю, буряк і морква подрібнюємо за допомогою терки.
Крок 4. Овочеву стружку змішуємо з майонезом.
Крок 5. На дно кожної тарталетки кладемо трохи риби і цибулі, зверху – овочева маса.
Крок 6. Декоруємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!
Оселедець під шубою з желатином
Оселедець під шубою з желатином відрізняється від класичної подачі, своїм абсолютно дивним зовнішнім виглядом, який викликає безліч питань і призводить гостей в захват, бо такий сервіруванням можуть похвалитися далеко не всі господині. Приступимо!
Час готування – 90 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 300 гр.
- Буряк відварна – 3 шт.
- Картопля відварна – 3 шт.
- Морква відварна – 3 шт.
- Майонез – 250 гр.
- Сметана – 250 гр.
- Желатин – 15 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зазначена кількість майонезу і сметани видавлюємо в сотейник.
Крок 2. Компоненти пробиваємо блендером і нагріваємо до 40-45 градусів, вмішуємо швидкорозчинний желатин і через 10 хвилин ще раз проходимося блендером.
Крок 3. Попередньо відварені овочі і яйця очищаємо.
Крок 4. Всі овочі ріжемо кубиками середнього розміру. Буряк заливаємо четвертою частиною заливки і помішуємо.
Крок 5. Глибоку форму вистилаємо плівкою, викладаємо бурякову масу – прибираємо до застигання в холодильник.
Крок 6. Рибу ріжемо кубиками і об’єднуємо з ріпчастою або зеленою цибулею і рідкою заправкою – виливаємо на буряк. Кожен компонент слід змішати з заправкою і тільки потім відправляти в салат.
Крок 7. Далі, картопля і морква.
Крок 8. Заготовку прибираємо в холодильник мінімум на три години для застигання.
Крок 9. Після закінчення часу, форму акуратно перевертаємо, знімаємо плівку.
Крок 10. Подаємо до столу і насолоджуємося. Смачного!