М’ясо з сухофруктами – завжди безпрограшний варіант приготування страви. Особливо ідеально поєднуються яловичина і чорнослив. Особливу пікантність м’яса надає томатно-пивний соус. Яловичина стає дуже м’якою і в готовому вигляді набуває хлібний аромат.
ІнгредієнтИ:
1. Цибуля-4 штуки;
2. Морква-2 штуки;
3. Яловичина – 1,5 кг;
4. Вершкове масло-6 ст. ложок;
5. Сіль, перець, спеції – за смаком;
6. Чорнослив – 100 г;
7. Вода-500 мл;
8. Томатна паста-2 ст. ложки;
9. Пиво-500 мл.
Приготування:
- Цибулю і моркву наріжте дрібними шматочками, яловичину — середніми.
- У сковороді розігрійте третину масла і обсмажте яловичину за 5 хвилин. Після підрум’яньте окремо цибулю і моркву приблизно за той же час. Якщо хочете, використовуйте рослинну олію.
- У горщики викладіть м’ясо, додайте сіль, перець та інші спеції, а після перемішайте.
- Чорнослив промийте і наріжте на половинки або четвертинки.
- На яловичину викладіть цибулю, моркву і чорнослив. Залийте в горщики спочатку змішану з водою томатну пасту, а після пиво. Накрийте кришками.
- Готуйте в розігрітій до 180 °С духовці близько півтори години, поки м’ясо не стане м’яким.
Дуже смачна, м’яка і ароматна яловичина готова!!! Всім приємного апетиту!!!