Олександрійське тісто для паски — одне з найсмачніших. Воно завжди піднімається і паски виходять просто чудовими. Замішується воно з вечора і вранці можна приступати до випікання. Це м'яке тісто можна замісити за 8 зібраними нами рецептами.
Олександрійське тісто для паски на топленому молоці
Це тісто сподобається тим, хто любить аромат топленого молока. Паски з олександрійського тіста на топленому молоці вважаються найбагатшими за смаком та ароматом.
Смачного!
Олександрійське тісто для паски на сухих дріжджах
Олександрійське тісто має дуже просту та зручну технологію приготування. Паски виходять ідеальними: м'якими, рум'яними та ароматними. У рецепті рецепт приготування олександрійського тіста розписаний кроками.
Час приготування: 15 годин.
Час приготування: 150 хв.
порцій: 16.
Складові:
- Борошно пшеничне – 1,5 кг.
- Цукор – 0,5 кг.
- Молоко – 0,5л.
- Яйця курячі – 6 шт.
- Дріжджі сухі – 15 гр.
- Родзинки – 150 гр.
- Масло вершкове – 300 гр.
- Цукор ванільний – 20 гр.
Процес приготування:
1. Для початку необхідно приготувати опару. У миску розбийте яйця, викладіть розм'якшене вершкове масло|мастило|, додайте|добавляйте| цукор і добре перемішайте інгредієнти. У тепле молоко додайте дріжджі, перемішайте і додайте отриману масу до збитих яєць, змішайте. Миску з опарою накрийте рушником і залиште на 10-12 годин у теплому місці.
2. Після цього додайте в опару борошно, що просіює, і ванільний цукор. Замісіть тісто однорідне, залиште його на 2 години на вистоювання в теплому місці.
3. Потім додайте ізюм, перемішайте.
4. Тісто розкладете по змащеним маслом формах, залиште їх на 20-30 хвилин.
5. Випікайте паски за 180-190 градусів 50-60 хвилин. Повністю остудіть готові паски, прикрасьте глазур'ю та кондитерською посипкою.
Смачного!
Як приготувати тісто для паски на 1 літр молока?
Вся підготовка до Великодня супроводжується чудовим ароматом пишної випічки. Пропонуємо вам приготувати олександрійське тісто на 1 літр молока. Воно замішується за технологією тривалого бродіння і добре піднімається.
Час приготування: 15 годин.
Час приготування: 90 хв.
Порцій: 10–12.
Складові:
- Молоко топлене – 1 л.
- Цукор – 1 кг.
- Масло вершкове – 500 гр.
- Дріжджі пресовані – 150 грн.
- Яйця курячі – 10 шт.
- Борошно – 2-2,5 кг.
- Сіль – 1 год.
- Коньяк – 2 ст.л.
- Родзинки – 200 гр.
Процес приготування:
1. Яйця збийте із цукром до однорідної маси. Додайте до них розм'якшене вершкове масло|мастило|, перемішайте.
2. У тепле молоко розкриште дріжджі, змішайте з яєчною масою і залиште опару з теплом місці на 8-12 годин.
3. Після цього додайте в опару сіль, родзинки, коньяк і просіяне борошно. Замісити тісто.
4. Залишіть тісто на 1-1,5 години в теплому місці, щоб воно виросло.
5. Потім розкладіть тісто за формами, змащеними олією. Форми з тістом залиште у тілі місці на півгодини, після чого можна переходити до випічки. Випікати паски слід за 180 градусів 30-40 хвилин.
Смачного!
Олександрійське тісто для пасок у хлібопічці на 500 мл молока
Кожна господиня має свій улюблений рецепт паски і часто це олександрійське тісто. Завдяки замісу тіста в два етапи воно добре піднімається і м'якуш виходить дуже м'яким і легким.
Час приготування: 15 годин.
Час приготування: 90 хв.
порцій: 16.
Складові:
Складові:
- Молоко топлене – 500 мл.
- Цукор – 0,5 кг.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Дріжджі пресовані – 75 грн.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Борошно – 1-1,3 кг.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Коньяк – 1 ст.
- Ванілін – 2 гр.
- Родзинки – 125 гр.
Процес приготування:
1. У теплому молоці розведіть дріжджі. Яйця, жовтки та цукор збийте міксером. Потім змішайте яєчну та дріжджову масу з розм'якшеним вершковим маслом. Опару залиште у теплому місці на 10-12 годин. Через певний час додайте сіль, ванілін, коньяк і борошно, що просіює. Замісити однорідне тісто.
2. Після замісу поставте тісто на 2 години.
3. Потім додайте|добавляйте| в тісто родзинки, перемішайте.
4. Форми для випікання на 1/3 об'єму наповніть тістом і залиште ще на 30-60 хвилин, щоб тісто підросло.
5. Випікайте паски в духовці за 180 градусів 30-40 хвилин. Випічку повністю остудіть, прикрасьте та подавайте на святковий стіл.
Смачного!
Дуже смачне олександрійське тісто для паски на вершках.
Додавання вершків до олександрійського тіста робить його ще більш ніжним і дозволяє зберегти свіжість випічки на довгий час. Вершки обов'язково мають бути натуральними, а не рослинного походження.
Час приготування: 13 годин.
Час приготування: 80 хв.
Порцій: 8-10.
Складові:
- Вершки – 1,5 ст.
- Борошно – 5-6 ст.
- Дріжджі свіжі – 50 грн.
- Цукор – 1,5 ст.
- Яйця курячі – 6 шт.
- Цукор ванільний – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Олія – 2 ст.л.
- Коньяк – 1 ст.
- Родзинки – 150 гр.
- Кислота лимонна – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Вершки влийте в каструлю і доведіть до кипіння. Вершкове масло заздалегідь дістаньте із холодильника.
2. Як тільки вершки закиплять, зніміть каструлю з плити і додайте 2 столові ложки борошна, швидко перемішайте.
3. Далі додайте 2 ложки цукру та дріжджі, перемішайте. Залишіть опару на 8-12 годин у теплому місці.
4. Відокремте білки від жовтків. Жовтки збивайте з|із| цукром, поки|доки| маса не побіліє. Білки окремо збийте зі щіпкою солі.
5. Далі в опару додайте|добавляйте| збиті жовтки.
6. Наступним етапом вмішайте в тісто розм'якшене вершкове масло, потім олію та коньяк.
7. Після цього додайте|добавляйте| збиті білки, змішайте інгредієнти акуратними повільними рухами.
8. Всипте борошно, що просіює, і замісіть тісто. І на завершення додайте родзинки.
9. Розкладіть тісто за змащеними олією формами, залиште його в теплому місці на 40-60 хвилин, поки воно не підніметься.
10. Коли тісто збільшиться в об'ємі, помістіть у духовку форми і випікайте при 200 градусах 40-60 хвилин. Остудіть випічку і прикрасьте глазур'ю.
Смачного!
Як спекти смачну олександрійську паску на Великдень з коньяком?
Приголомшлива випічка, яка порадує ваших близьких і стане прикрасою святкового застілля. Додавання в тісто благородного алкоголю зробить аромат випічки ще тоншим та вишуканим.
Час приготування: 15 годин.
Час приготування: 90 хв.
Порцій: 18.
Складові:
- Борошно – 2,3 кг.
- Дріжджі свіжі – 150 гр.
- Цукор – 1 кг.
- Яйця курячі – 10 шт.
- Жовтки яєчні – 3 шт.
- Молоко топлене – 1 л.
- Масло вершкове – 500 гр.
- Сіль – 1 год.
- Коньяк – 20 мл.
- Кардамон – 10 шт.
- Цукати – 100 грн.
- Родзинки – 100 гр.
- Цукор ванільний – 15 гр.
- Пудра цукрова – 4 ст.
- Олія – 20 мл.
Процес приготування:
1. У топлене молоко додайте дріжджі, трохи борошна та цукор. Яйця і жовтки збийте окремо, потім додайте в дріжджову масу. Залишіть опару на 12 годин.
2. Родзинки та цукати залийте гарячою водою.
3. Просушіть сухофрукти і змішайте їх із невеликою кількістю борошна.
4. Через 12 годин в опару всипте ванільний цукор, сіль і влийте коньяк.
5. Борошно просійте через дрібне сито та почніть замішувати тісто.
6. Після цього додайте родзинки та цукати, перемішайте.
7. Кардамон подрібніть у ступці. Додайте спецію в тісто, перемішайте і залиште в теплому місці на 1-1,5 години.
8. Після цього розкладіть тісто за формами. Форми повинні бути наповнені на 1/3 їхнього обсягу, залиште їх ще на півгодини, щоб тісто піднялося майже до країв.
9. Випікайте паски в духовці за 180 градусів 40-60 хвилин. Перед подачею випічку повністю остудіть.
Смачного!
Здобне тісто з топленим молоком для пасок на Великдень
Паски смачніші, ніж зі здобного олександрійського тіста, ви точно не куштували. Тісто замішується за певною технологією і його не потрібно довго вимішувати. Загалом усіх його принад не описати словами, потрібно спробувати.
Час приготування: 15 годин.
Час приготування: 90 хв.
Порцій: 12.
Складові:
- Молоко топлене – 1 л.
- Цукор – 1 кг.
- Масло вершкове – 500 гр.
- Яйця курячі – 10 шт.
- Жовтки – 3 шт.
- Дріжджі свіжі – 150 гр.
- Борошно – 2,5 кг.
- Сіль – 1 год.
- Родзинки – 200 гр.
- Цукор ванільний – 2-3 пакетики.
- Коньяк – 2 ст.л.
Процес приготування:
1. Яйця, жовтки та цукор злегка збийте в мисці. Розм'якшене вершкове масло|мастило| наріжте шматочками, додайте в яєчну масу. У теплому топленому молоці розведіть дріжджі та змішайте з яєчною масою. Опару залиште на 12 годин у теплому місці.
2. Родзинки обшпарити окропом, помийте і просушіть. Додайте в опару сіль, борошно, що просіює, родзинки, ванільний цукор і замісіть тісто.
3. Тісто залиште на вистоювання в теплому місці на 1,5-2 години.
4. Після цього наповніть форми на 1/3 тістом, що підріс. Форми із тістом залиште ще на 1,5-2 години для підйому.
5. Випікайте паски в духовці за 180 градусів 40-50 хвилин. Випічку повністю остудіть і прикрасьте за власним бажанням.
Смачного!
Пишна паска з родзинками на олександрійському тісті
Олександрійське тісто відрізняється від будь-якого іншого дріжджового тіста тим, що опара вистоюється від 8 до 12 годин. Паски виходять м'якими, пишними, з ароматом топленого молока.
Час приготування: 15 годин.
Час приготування: 80 хв.
Порцій: 12.
Складові:
- Молоко топлене – 1 л.
- Масло вершкове – 500 гр.
- Цукор – 1 кг.
- Борошно – 2,5 кг.
- Дріжджі живі – 150 гр.
- Яйця курячі – 10 шт.
- Жовтки – 2-3 шт.
- Коньяк – 2 ст.л.
- Сіль – 1 год.
- Ванілін – 2-3 гр.
- Родзинки – 200 гр.
Процес приготування:
1. Родзинки залийте окропом, потім промийте і просушіть.
2. У тепле топлене молоко розкриш дріжджі. Окремо збийте жовтки, яйця і цукор, додайте в опару.
3. Далі додайте в опару розм'якшене вершкове масло і добре перемішайте. Залишіть опару в теплому місці на 8-12 годин.
4. Через відведений час додайте в опару сіль, ванілін та коньяк, перемішайте.
5. Потім у кілька заходів додайте борошно, що просіює, замісіть тісто.
6. Наприкінці додайте ізюм, перемішайте.
7. Миску змастіть маслом, викладіть тісто в неї і залиште його в теплому місці на 1,5-2 години на вистоювання.
8. Далі розподіліть тісто формами, наповнюючи їх у 1/3. Заготовки залиште на 30-40 хвилин, щоб|аби| тісто ще раз піднялося.
9. Потім випікайте паски в духовці за 180 градусів 40-60 хвилин. Гарну рум'яну випічку остудіть і прикрасьте на свій смак.
Смачного!