Смачні, тонкі і в дірочку – такі млинці не кожен зможе приготувати. Здається, все просто. А насправді то гумові виходять, то тісто несмачне, то погано смажаться, або взагалі від сковорідки не відліпити.
Я завжди користуюся перевіреним бабусиним рецептом. Млинці завжди ніжні, м’які і дуже смачні!
Рецепт:
- 150 мл. молока
- 150 мл. окропу
- 130 грам борошна
- 1,5 ст.л. цукру
- 1,5 ст.л. рослинного масла
- 1/2 ч.л. солі
- 1 яйце
Як готувати:
Можна без міксера. Я завжди замішую тісто віночком.
З цієї кількості інгредієнтів виходить 10-12 млинців. Якщо потрібно більше – збільшуйте порцію.
1. З’єднуємо в чашці молоко, сіль, цукор, рослинна олія, яйце і борошно. Перемішуємо до однорідності.
2. Відміряємо необхідну кількість окропу і, постійно помішуючи тісто, вливаємо весь окріп.
Заважати потрібно обов’язково, щоб окріп рівномірно розподілився, і не було грудочок. Якщо вилити весь відразу, борошно завершиться в якомусь одному місці, і буде грудочкою.
Завдяки окропу тісто виходить м’яким. А ще при випічці утворюються ті найкрасивіші дірочки!
Тісто готове. Смажимо на розпеченій сковорідці з обох сторін. Готові млинці змащуємо вершковим маслом (за смаком).
І ще пара секретів наостанок:
1. Сковорідку обов’язково потрібно добре нагріти! Інакше будь-який, навіть найідеальніший тісто, буде прилипати.
Сама сковорода теж повинна бути хорошою. Я завжди використовую антипригарним.
2. Набагато зручніше змащувати вершковим маслом сковорідку. Чим потім окремо показувати кожен млинець. Просто зачепите шматок масла виделкою, а потім проведіть по дну сковороди.
Робіть так перед кожним млинцем. Тільки масла треба наносити трохи.
3. Найсмачніші блінчіки- це тонкі. Тому не лийте багато тіста в сковорідку.
Пробуйте, і діліться результатами 😉