Дуже ПРОСТО і БЕЗ соди! Мереживні дріжджові млинці на молоці дуже тонкі, ніжні, з хрустким краєм, все в дірочку, рум’яні, просто фантастичні!
І що найважливіше, вони довго залишаються м’якими, свіжими і дуже смачними.
Інгредієнти:
- Молоко тепле – 700 мл.
- Вода тепла – 300 мл.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 5 г. (1 ч. л.)
- Борошно – 450 г.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Приготування:
- У велику чашу наливаю тепле молоко, теплу воду, додаю дріжджі, яйця, сіль, цукор, перемішую.
- Просіваю борошно і добре перемішую віночком. Тісто виходить рідке, накриваю плівкою і залишаю в теплому місці для підйому приблизно на 40 хвилин.
- Коли тісто підніметься, покриється бульбашками, перемішую, додаю рослинну олію. Перемішую і залишаю ще хвилин на 20.
- Знову перемішую, тісто виходить ніжне і повітряне, з дрібними бульбашками.
- Сковороду добре розігріваю, змащую трохи олією, наливаю тісто і розподіляю по сковороді, смажимо на середньому вогні.
- Підрум’яниться, перевертаю млинець.
- Коли інша сторона починає рум’янитися, викладаю на тарілку.
- Змащую маслом, буде дуже смачно! Млинці тонкі і все в дірочках з ароматом гарячого хліба.
Приємного апетиту!
Діліться цим рецептом в соцмережі Фейсбук! Та ставте