Якщо Ви любитель смачної, домашньої випічки – то цей рецепт Наполеона обов’язково припаде Вам до душі і стане улюбленим сімейним тортиком. Тому, збережіть собі рецепт, щоб не загубити і завжди мати під рукою!
Рецепт домашнього Наполеона
Інгредієнти (~22 см діаметр торта):
Тісто:
- 40 гр вершкового масла
- 250 гр сметани
- 1 яйце
- 1/2 склянки цукру
- 400-430 гр борошна
- щіпка солі
- сода на кінчику ножа
Крем:
- 230 гр вершкового масла
- 1,5 літра молока
- 6 яєчних жовтків
- 270 гр цукру
- ванілін за смаком
- 4 ст. л. борошна
Покроковий рецепт приготування:
- Готуємо крем. Змішати жовтки, цукор, ванілін та борошно.
- Поступово помішуючи, додати молоко.
- Поставити крем на середній вогонь, помішуючи, довести до кипіння зняти з вогню.
- Охолодити до теплого стану та ввести розм’якшене вершкове масло.
- Ретельно перемішати і залишити охолоджуватись.
- Готуємо тісто. Змішати сметану, розм’якшене вершкове масло, сіль, цукор та яйце.
- Додати борошно (одразу менше) і соду. Почати заміс тіста, поступово підсипаючи борошно за необхідності.
- Примітка! Тісто має бути м’яким, але не липким. Не забивати борошном!
- Тісто розділити на 10 рівних частин, розкачати по черзі в тонкі коржі діаметром – 22 см.
- Наколоти вилкою кожен корж і відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 7-10 хвилин.
- Обрізки коржів також випікаємо та подрібнюємо в крихту.
- Складання торта:
- Збирати торт у кільці.
- Раджу простелити кільце пакетами та ацетатною плівкою.
- Збираємо: корж – крем – корж і т. д.
Щоб шари були максимально рівномірними, заздалегідь зважте крем і розділіть на необхідну кількість шарів
Зібраний торт відправити в холодильник на 12 годин.
Готовий торт обсипати крихтою або прикрасити за Вашим смаком та бажанням.
Гарного приготування та приємного частування!