Наполеон із заварним кремом в домашніх умовах – мій улюблений рецепт

Якщо Ви любитель смачної, домашньої випічки – то цей рецепт Наполеона обов’язково припаде Вам до душі і стане улюбленим сімейним тортиком. Тому, збережіть собі рецепт, щоб не загубити і завжди мати під рукою!

Рецепт домашнього Наполеона

Наполеон із заварним кремом в домашніх умовах - мій улюблений рецепт

Інгредієнти (~22 см діаметр торта):

Тісто:

  • 40 гр вершкового масла
  • 250 гр сметани
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки цукру
  • 400-430 гр борошна
  • щіпка солі
  • сода на кінчику ножа

Крем:

  • 230 гр вершкового масла
  • 1,5 літра молока
  • 6 яєчних жовтків
  • 270 гр цукру
  • ванілін за смаком
  • 4 ст. л. борошна

Наполеон із заварним кремом в домашніх умовах - мій улюблений рецепт

Покроковий рецепт приготування:

  1. Готуємо крем. Змішати жовтки, цукор, ванілін та борошно.
  2. Поступово помішуючи, додати молоко.
  3. Поставити крем на середній вогонь, помішуючи, довести до кипіння зняти з вогню.
  4. Охолодити до теплого стану та ввести розм’якшене вершкове масло.
  5. Ретельно перемішати і залишити охолоджуватись.
  6. Готуємо тісто. Змішати сметану, розм’якшене вершкове масло, сіль, цукор та яйце.
  7. Додати борошно (одразу менше) і соду. Почати заміс тіста, поступово підсипаючи борошно за необхідності.
  8. Примітка! Тісто має бути м’яким, але не липким. Не забивати борошном!
  9. Тісто розділити на 10 рівних частин, розкачати по черзі в тонкі коржі діаметром – 22 см.
  10. Наколоти вилкою кожен корж і відправити в розігріту до 180 ° С духовку на 7-10 хвилин.
  11. Обрізки коржів також випікаємо та подрібнюємо в крихту.
  12. Складання торта:
  • Збирати торт у кільці.
  • Раджу простелити кільце пакетами та ацетатною плівкою.
  • Збираємо: корж – крем – корж і т. д.

Щоб шари були максимально рівномірними, заздалегідь зважте крем і розділіть на необхідну кількість шарів

Зібраний торт відправити в холодильник на 12 годин.

Готовий торт обсипати крихтою або прикрасити за Вашим смаком та бажанням.

Наполеон із заварним кремом в домашніх умовах - мій улюблений рецепт

Гарного приготування та приємного частування!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал