Морс з брусниці – це дуже яскравий, вітамінізований і ароматний напій. Він прекрасно замінить магазинні соки або лимонади. Подавайте до столу просто так чи разом з випічкою, улюбленими десертами. Для приготування морсу в домашніх умовах скористайтеся перевіреною кулінарною підбіркою з шести покрокових рецептів з фото.
Бруснично-журавлиний морс в домашніх умовах
Бруснично-журавлиний морс в домашніх умовах здивує вас насиченим смаком, кольором і ароматом. Приготувати такий яскравий напій не складе труднощів навіть новачкам. Для цього беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковим описом процесу і фото.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Брусниця – 100 гр.
- Журавлина – 80 гр.
- Вода – 1 л.
- Цукор – 30 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо і промиваємо брусницю під водою.
Крок 2. Відміряємо вказану кількість журавлини. Її також промиваємо.
Крок 3. Ягоди подрібнюємо в блендері до отримання однорідної кашиці.
Крок 4. З отриманої маси віджимаємо макуха.
Крок 5. Жмих доповнюємо цукром і заливаємо водою. Ставимо на плиту, кип’ятимо і прибираємо з вогню.
Крок 6. Проціджуємо напій через сито. Вливаємо в нього ягідний сік, який залишився в процесі відділення макухи. Перемішуємо.
Крок 7. Бруснично-журавлиний морс в домашніх умовах готовий. Пригощайтеся!
Морс з брусниці без варіння
Морс з брусниці без варіння – відмінний ягідний напій на швидку руку, який можна приготувати за лічені хвилини. Таке частування порадує не тільки яскравим смаком і ароматом, але і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею.
Час готування – 10 хвилин
Час приготування – 5 хвилин
Порції – 1
Інгредієнти:
- Брусниця – 0,5 ст.
- Вода – 1 ст.
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість брусниці. Можна використовувати свіжі або заморожені ягоди.
Крок 2. Якщо використовуємо свіжі, то їх потрібно перебрати і промити. Замороженим даємо підтанути.
Крок 3. Заливаємо підготовлену брусницю склянкою води.
Крок 4. Додаємо цукор за смаком.
Крок 5. Перебиваємо заготівлю блендером. Ягоди повинні перетворитися в дрібну кашицю, а цукор розчинитися.
Крок 6. Після напій проціджуємо через дрібне металеве сито або марлю, складену в кілька шарів.
Крок 7. Морс з брусниці без варіння готовий. Розливайте по склянках і угощайтесь ароматним напоїв!
Морс з брусниці з обліпихою
Морс з брусниці з обліпихою порадує вас яскравим смаком, кольором і ароматом. Приготувати натуральний напій в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковим описом процесу і фото.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Брусниця – 0,5 ст.
- Обліпиха – 0,5 ст.
- Цукор – 3 ст.л.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
Крок 1. Перебираємо брусницю і добре промиваємо її під водою.
Крок 2. Відміряємо потрібну кількість обліпихи. Її також потрібно перебрати і промити.
Крок 3. Подрібнюємо обидві ягоди в блендері до отримання однорідної кашиці.
Крок 4. Далі масу продавлюємо через кілька шарів марлі або дрібне металеве сито. Відокремлюємо макуха від ягідного соку.
Крок 5. Жмих кладемо в каструлю і заливаємо гарячою водою. Відварюємо вміст близько 5-10 хвилин, після прибираємо з плити.
Крок 6. Проціджуємо заготівлю і розчиняємо в ній цукор. Даємо трохи охолонути і перемішуємо зі свіжовичавленим соком.
Крок 7. Морс з брусниці з обліпихою готовий. Можна пригощатися ароматним напоєм!
Бруснично-яблучний морс
Бруснично-яблучний морс – це неймовірно ароматний і насичений за смаком напій, який легко приготувати в домашніх умовах. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе і близьких натуральним і вітамінним напоєм.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Брусниця – 400 гр.
- Яблуко – 6 шт.
- Цукор – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Брусницю перебираємо і промиваємо.
Крок 2. Після ягоди розминаємо до стану кашиці.
Крок 3. Отриману масу розтираємо через дрібне металеве сито.
Крок 4. Віджимаємо, таким чином, густий сік і обробимо макуха.
Крок 5. У велику каструлю відправляємо яблучні часточки і макуха.
Крок 6. Заливаємо продукти водою і ставимо на вогонь.
Крок 7. Кип’ятимо вміст і всипаємо цукор, вливаємо сік. Перемішуємо і варимо до розм’якшення яблука.
Крок 8. Знімаємо заготівлю з вогню і проціджуємо двічі, спочатку від великих частин через друшляк.
Крок 9. Повторюємо проціджування через дрібне сито, щоб прибрати м’якоть.
Крок 10. Бруснично-яблучний морс готовий. Розливайте по склянках і угощайтесь!
Брусничний морс з медом
Брусничний морс з медом здивує вас насиченим смаком, кольором і ароматом. Приготувати дивовижний ягідний напій з додаванням меду не складе особливих труднощів. Для цього скористайтеся нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковим описом процесу і фото.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Брусниця – 1 ст.
- Мед – 2 ст.л.
- Вода – 1 л.
- Лимон – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ягоди перебираємо і промиваємо. Можна використовувати заморожені.
Крок 2. Перекладаємо ягоди на марлю.
Крок 3. Починаємо розтирати ягоди за допомогою толкушки і віджимаємо через марлю. Відокремлюємо сік від макухи.
Крок 4. Кип’ятимо в каструлі літр води і відправляємо сюди ягідний макуха. Кип’ятимо всі разом дві хвилини і вимикаємо вогонь.
Крок 5. Проціджуємо отриманий напій і даємо йому злегка охолонути.
Крок 6. Вливаємо брусничний сік в заготівлю.
Крок 7. Додаємо в теплий морс мед, перемішуємо до його розчинення.
Крок 8. Брусничний морс з медом готовий. Можна пробувати!
Брусничний морс з м’ятою
Брусничний морс з м’ятою – це дуже ароматний і яскравий за смаком напій, який легко приготувати в домашніх умовах. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Побалуйте себе натуральним напоєм з корисними властивостями.
Час готування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Брусниця – 0,6 кг.
- Цукор – 4 ст.л.
- М’ята – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо вказану кількість ягід і перебираємо їх.
Крок 2. Промиваємо, і обсушуємо свіжу м’яту.
Крок 3. Брусницю відкидаємо на друшляк і добре промиваємо під водою.
Крок 4. Відправляємо ягоди в трилітрову банку або іншу зручну ємність, доповнюємо цукром і підготовленими листям м’яти.
Крок 5. Заливаємо продукти окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на пару годин. Можна на ніч.
Крок 6. Після проціджуємо напій через марлю або дрібне сито.
Крок 7. Брусничний морс з м’ятою готовий. Подавайте до столу і пробуйте!