Молочний суп – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Суп, який повертає нас в дитинство. Готувати молочний суп вельми просто, рецептів досить багато, тому можна вибрати для себе найкращий. У статті зібрані дев’ять відмінних рецептів молочного супу.

Швидкий і простий молочний суп з рисом

Хоч молочний суп найкраще підходить для дитячого раціону харчування, дорослі люблять його не менше. Суп можна робити більш солодким або солоним, в залежності від ваших смакових уподобань.

Час готування: 25

Час приготування: 25 хв

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Рис – 80 гр.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю влийте молоко, поставте на середній вогонь.

Крок 2. Додайте в молоко сіль і цукор.

Крок 3. Відзначте необхідну кількість рису і добре промийте його проточною водою.

Крок 4. Як тільки молоко почне закипати, викладіть в каструлю рис. Варіть суп до готовності рису від 15 до 25 хвилин.

Крок 5. Коли рис буде готовий, розлийте молочний суп по тарілках, додайте вершкове масло і можна подавати блюдо до столу.

Покроковий рецепт приготування молочного супу з картоплею

Для більшості людей молочний суп – це солодке блюдо, яке частіше готують з макаронами або рисом. Ми пропонуємо приготувати більш цікавий варіант молочного супу з картоплею. Такий молочний суп здорово урізноманітнює ваш раціон.

Час готування: 60

Час приготування: 40 хв

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Молоко – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Вода – для варіння картоплі.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю очистіть, помийте, наріжте великими часточками. Викладіть картоплю в каструлю, залийте водою і зваріть до готовності.

Крок 2. Коли картопля буде готова, злийте картопляний відвар в окрему ємність, він стане в нагоді пізніше. Розімніть картоплю в пюре.

Крок 3. Очистіть цибулю і морква. Цибулю наріжте дрібними кубиками, морква натріть на терці. Обсмажте цибулю і морква на олії до м’якості, потім перекладіть зажарку до пюре.

Крок 4. У каструлю влийте молоко, доведіть його до кипіння і розбавте картопляним відваром в пропорції 1 до 1. Після цього влийте молочну суміш в картопляне пюре. Додайте в пюре стільки рідини, щоб отримати суп бажаної консистенції. У молочний суп додайте подрібнений часник і зелень.

Крок 5. Молочний суп з картоплею готовий, можна розливати його по тарілках і подавати до столу.

Як зварити молочний суп з вермішеллю для дітей?

Цей рецепт стане в нагоді молодим матусям, які хочуть готувати смачну і корисну їжу для своїх малюків. Готується молочний суп з вермішеллю швидко, особливо якщо додати в нього дрібну вермішель.

Час готування: 20

Час приготування: 20 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Молоко – 220 мл.
  • Вермішель – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 100 мл.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Влийте в каструлю молоко, додайте воду, поставте на вогонь і доведіть суміш до кипіння.

Крок 2. Коли молочна маса закипить, всипте сіль за смаком і вермішель.

Крок 3. Варіть суп до готовності вермішелі, постійно помішуючи.

Крок 4. Якщо ви хочете отримати солодке блюдо, то додайте необхідну кількість звичайного або ванільного цукру.

Крок 5. Молочний суп подавайте до столу відразу після приготування. При бажанні додайте в гарячий суп вершкове масло.

Дуже смачний молочний суп з грибами

Молочний суп можна готувати, використовую будь-які гриби. Ідеальним варіантом будуть лісові лисички, проте, якщо їх немає під рукою, то підійдуть навіть шампіньйони. Молочний суп все одно буде смачним і дуже ароматним.

Час готування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Тім’ян – 1 ч.л.
  • Молоко – 250 мл.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Вода ( гаряча ) або грибний бульйон – 600 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі і гриби помийте і очистіть. Шампіньйони наріжте часточками, картоплю, моркву і цибулю – кубиками.

Крок 2. Поставте сковороду на вогонь, прогрійте її, влийте трохи олії. Часник дуже дрібно наріжте. Викладіть на сковороду часник і чебрець, прогрійте спеції.

Крок 3. Потім викладіть на сковороду овочі і шампіньйони. Смажте до м’якості картоплі.

Крок 4. У каструлю влийте гарячу воду або грибний бульйон. Викладіть в каструлю засмажування і варіть до готовності картоплі.

Крок 5. Коли картопля буде готова, влийте молоко і додайте рубану петрушку, перемішайте і доведіть суп до кипіння.

Крок 6. Молочний суп з грибами готовий. При бажанні можна пюріровать його блендером, тоді ви отримаєте суп-пюре. В обох випадках ви отримаєте смачне і ароматне блюдо до обіду.

Як зварити молочно-гречневий суп?

Всі варіанти молочних супів дуже прості в приготуванні. Зазвичай їх готують спеціально для дітей або при дефіциті часу, яке можна витратити на підготовку. Але незважаючи на таку простоту, молочний суп можна віднести до корисних страв. А в поєднанні з гречкою, яка багата залізом, кальцієм і йодом, його користь зростає в кілька разів.

Час готування: 30

Час приготування: 30 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 350 гр.
  • Молоко – 500 мл.
  • Вода – для варіння гречки.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гречку добре промийте проточною водою, всипте її в каструлю і залийте водою в пропорції 1 до 2. Поставте каструлю на вогонь і варіть крупу до готовності.

Крок 3. Коли гречка буде готова, води майже не залишиться.

Крок 4. Після цього влийте в каструлю молоко, додайте сіль і цукор, перемішайте. Доведіть молочний суп до кипіння.

Крок 5. Молочний суп з гречкою готовий, залишилося тільки розлити його по тарілках і подати до столу.

Класичний молочний суп з галушками

Молочний суп з галушками краще варити в невеликих кількостях і відразу з’їдати. Він дуже смачний і поживний. Можна навіть почати день з такого нехитрого страви і подати його до сніданку.

Час готування: 60

Час приготування: 30 хв

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Молоко – 500 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Влийте в миску 50 мілілітрів молока і розбийте яйце.

Крок 2. Збийте яйце і молоко до однорідної маси.

Крок 3. Борошно просійте і змішайте з сіллю, в отриману суміш влийте молочно-яєчну масу.

Крок 4. Перемішайте інгредієнти, у вас повинно вийти однорідне тісто. Миску з тістом накрийте рушником і залиште на півгодини.

Крок 5. Молоко яке залишилося влийте в каструлю і доведіть до кипіння. Потім додайте сіль і цукор за смаком.

Крок 6. Після цього помістіть над каструлею з молоком терку з великими отворами. На терку викладіть тісто і за допомогою лопатки розітріть його по поверхні терки. Тісто стече в каструлю і утворює галушки.

Крок 7. Варіть суп до готовності галушок. Потім додайте в суп вершкове масло, перемішайте.

Крок 8. Суп розлийте по тарілках і подавайте до столу.

Дуже смачний молочний суп з овочами

Молочні супи часто вважають стравами виключно солодкими. І мало кому приходить ідея приготувати молочний суп з овочами. Ця страва точно заслуговує на увагу за свій цікавий смак і поживні властивості.

Час готування: 30

Час приготування: 15 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 600 мл.
  • Вода – 300 мл.
  • Картопля – 250 гр.
  • Морквина – 60 гр.
  • Капуста білокочана – 80 гр.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі очистіть і ополосніть проточною водою.

Крок 2. Наріжте овочі невеликими кубиками.

Крок 3. Викладіть овочі в каструлю, влийте воду і варіть їх майже до готовності 10 хвилин. Якщо ви використовуєте більш жорсткий сорт капусти, то її слід попередньо варити 5 хвилин окремо від інших овочів.

Крок 4. Після цього влийте в каструлю молоко і викладіть вершкове масло, варіть суп 5 хвилин, в кінці посоліть блюдо за смаком.

Крок 5. Суп вариться дуже швидко, і подавати його до столу можна відразу після приготування.

Як зварити молочний суп з локшиною в мультиварці?

Чудовий, наварити і смачний молочний суп легко можна приготувати, якщо у вас на кухні є мультиварка. Хоч молочний суп – це блюдо дитячого харчування, але і дорослим він теж дуже подобається, особливо якщо додати в нього локшину.

Час готування: 35

Час приготування: 15 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 л.
  • Локшина – 1 ст.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відзначте необхідну кількість продуктів, які знадобляться для варіння супу.

Крок 2. Увімкніть мультиварку, виберіть режим «Мультиповар», температуру встановіть на 160 градусів. Влийте в чашу молоко і закип’ятіть його.

Крок 3. Потім додайте вершкове масло, цукор і сіль, перемішайте.

Крок 4. Далі викладіть локшину і варіть її 10 хвилин.

Крок 5. Молочний суп з локшиною готовий, можна розливати його по тарілках. Молочний суп сподобається дорослим і дітям.

Простий і смачний молочний суп з пшоном

Якщо вам до душі солодкий варіант молочного супу, то найкраще додавати в процесі варіння ванільний цукор. Він не тільки підсолодить блюдо, але і додасть йому приємний аромат. А при подачі, обов’язково додайте невеликий шматочок вершкового масла.

Час готування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Молоко – 500 мл.
  • Пшоно – 30 гр.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Цукор ванільний – 0,5 ч.л.
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю влийте молоко і доведіть його до кипіння.

Крок 2. Пшоно кілька разів промийте проточною водою. При бажанні можна залити крупу окропом і залишити на 20-30 хвилин, це дозволить позбутися від гіркоти.

Крок 3. У кипляче молоко всипте пшоно, звичайний і ванільний цукор. Доведіть суп до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 35-40 хвилин.

Крок 4. Коли суп буде готовий, додайте вершкове масло, перемішайте.

Крок 5. Молочний суп з пшоном подавайте в гарячому вигляді.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал