Млинці на кефірі класичні – 9 дуже смачних рецептів приготування з покроковими фото

Млинці на кефірі класичні – це простий у виконанні і смачний продукт для домашнього сніданку або перекусу. Таке частування можна їсти просто так або наповнити різними начинками. Для приготування апетитних млинчиків використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото.

Заварні млинці на кефірі з окропом

Заварні млинці на кефірі з окропом нескладно приготувати в домашніх умовах. Порадуйте себе і близьких апетитним і смачним частуванням за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото. Подавайте рум’яні млинці з вашими улюбленими доповненнями до смаку.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Олія – 5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. З’єднуємо курячі яйця, сіль, цукор і соду. Збовтуємо вінчиком.

Крок 3. Вливаємо сюди кефір і перемішуємо.

Крок 4. Поступово просіюємо в масу борошно. Замішуємо однорідне тісто без грудочок.

Крок 5. Тонким струменем виливаємо в тісто окріп і безперервно помішуємо заготівлю.

Крок 6. Виливаємо в тісто олію і перемішуємо. Далі порційно виливаємо її на розігріту сковороду і обсмажуємо млинці до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Заварні млинці на кефірі з окропом готові. Подавайте до столу!

Пишні товсті млинці на кефірі

Пишні товсті млинці на кефірі виходять неймовірно ніжними, приємними за смаком і апетитними. Приготувати їх в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Порадуйте себе і своїх рідних!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 300-400 гр.
  • Кефір – 500 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія – 70 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску відправляємо курячі яйця, сіль і цукор.

Крок 2. Збиваємо продукти вінчиком до повного з’єднання.

Крок 3. Виливаємо сюди кефір і продовжуємо перемішувати до повної однорідності.

Крок 4. Виливаємо в заготівлю вказану кількість олії, перемішуємо до його рівномірного розподілу по тісту.

Крок 5. Додаємо соду і перемішуємо. Ми залишаємо на пару хвилин до появи бульбашок.

Крок 6. Просіюємо сюди борошно через дрібно металеве сито.

Крок 7. Перемішуємо однорідне рідке тісто до повного зникнення грудочок.

Крок 8. Розігріваємо сковороду і порційно виливаємо сюди тісто. Смажимо товсті і пишні млинці з обох сторін до яскравого рум’янцю.

Крок 9. Пишні товсті млинці на кефірі готові. Можна подавати до столу!

Ажурні млинці на 1 літр кефіру з окропом

Ажурні млинці на 1 літр кефіру з окропом — це простий спосіб приготування неймовірно смачного і апетитного частування для всієї родини. Такий продукт можна подавати разом з гарячими стравами, наповнювати начинкою або є просто так, доповнивши вершковим маслом або сметаною.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Борошно — 3,5 ст.
  • Кефір — 1 л.
  • Яйце — 2 шт.
  • Цукор — 3 ст.л.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Олія — 7 ст.л.
  • Сода — 2 ч.л. без гірки.
  • Окріп — ⅔ -1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо курячі яйця, цукор, сіль, соду, кефір і олію. Вимішуємо суміш до повної однорідності.

Крок 2. Просіюємо сюди борошно і вимішуємо до зникнення грудочок.

Крок 3. Виливаємо окріп і швидко все перемішуємо до однорідності.

Крок 4. Отримуємо рідке однорідне тісто.

Крок 5. Порційно виливаємо тісто на розігріту сковороду і розділимо його тонким шаром.

Крок 6. Обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Ажурні млинці на 1 літр кефіру з окропом готові. Пригощайтеся!

Млинці на кефірі без яєць

Млинці на кефірі без яєць порадують апетитним зовнішнім виглядом і приємним ніжним смаком. Таке частування можна подавати до столу як самостійне частування з будь-якими доповненнями за смаком або разом з гарячими стравами. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Борошно — 180 гр.
  • Кефір — 400 мл.
  • Цукор — 40 гр.
  • Сода — 0,5 ч.л.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Олія — 3 ст.л.
  • Окріп — 180 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір нагріваємо до теплого стану і виливаємо в глибоку миску.

Крок 2. Додаємо в кисломолочний продукт соду, цукор і сіль. Перемішуємо вінчиком до розчинення сухих інгредієнтів.

Крок 3. Просіюємо сюди борошно через дрібне сито і відразу вимішуємо вінчиком до зникнення грудочок.

Крок 4. Вливаємо олію.

Крок 5. Перемішуємо, щоб олія рівномірно розподілилася в тісті.

Крок 6. Виливаємо сюди зазначену кількість крутого окропу і відразу замішуємо.

Крок 7. Отримуємо не дуже густе, але однорідне тісто.

Крок 8. Порційно виливаємо тісто на розігріту сковороду, ділимо його тонким шаром по всій поверхні.

Крок 9. Обсмажуємо заготовки до рум’янцю з обох сторін.

Крок 10. Млинці на кефірі без яєць готові. Подавайте до столу і швидше угощайтесь!

Млинці на кефірі з содою

Млинці на кефірі з содою кожен може приготувати в домашніх умовах. Порадуйте себе і близьких апетитним і смачним частуванням за допомогою нашого перевіреного рецепта з покроковими фото. Подавайте золотисті млинці з вашими улюбленими доповненнями до смаку.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 гр.
  • Кефір — 200 мл.
  • Яйце — 2 шт.
  • Цукор — 3 ст.л.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Сода — 0,5 ч.л.
  • Олія — для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Збиваємо курячі яйця з цукром і сіллю до появи легкої піни.

Крок 2. Виливаємо сюди кефір і перемішуємо. Через дрібне металеве сито просіюємо борошно з содою.

Крок 3. Перемішуємо масу вінчиком до повної однорідності і зникнення борошняних грудочок.

Крок 4. Виливаємо трохи олії на розігріту сковороду, розділимо його по всій поверхні.

Крок 5. Порційно кладемо сюди тісто і розмазуємо його по периметру сковороди.

Крок 6. Обсмажуємо до рум’янцю з обох сторін і викладаємо на тарілку.

Крок 7. Млинці на кефірі з содою готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

Дріжджові млинці на кефірі

Дріжджові млинці на кефірі виходять неймовірно м’якими, ніжними і апетитними. Приготувати їх в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Порадуйте себе і своїх рідних рум’яними млинцями!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Борошно — 150 гр.
  • Кефір — 250 мл.
  • Яйце — 2 шт.
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Дріжджі сухі — 1 ч.л.
  • Окріп — 150 мл.
  • Олія — 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Одну третю частину борошна просіюємо через дрібне сито і відправляємо в глибоку миску. Додаємо сюди сіль і сухі дріжджі, перемішуємо.

Крок 3. Вливаємо сюди теплий кефір ( кімнатної температури ), перемішуємо, закриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 30 хвилин.

Крок 4. Окремо збиваємо курячі яйця і потім переливаємо їх в опару.

Крок 5. Просіюємо в заготівлю борошно яке залишилось. Перемішуємо до однорідного складу.

Крок 6. Виливаємо в суміш окріп і знову добре все перемішуємо. Даємо тіста відпочити в теплому місці 15 хвилин.

Крок 7. Порційно виливаємо тісто на розігріту сковороду і обсмажуємо млинці до яскравого рум’янцю з обох сторін.

Крок 8. Дріжджові млинці на кефірі готові. Подавайте частування до столу!

Як приготувати смачні млинці на кислому кефірі

Як приготувати смачні млинці на кислому кефірі, розповідаємо в нашому покроковому рецепті з фото. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею і радуйте своїх рідних. Апетитні млинці можна подавати на сніданок, як перекушування або як доповнення до гарячих страв.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Кефір кислий — 1 л.
  • Борошно — 14 ст.л.
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Яйце — 2 шт.
  • Сода — 1 ч.л.
  • Окріп — 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість кислого кефіру і виливаємо його в глибоку миску.

Крок 2. У кефір додаємо цукор і перемішуємо його.

Крок 3. Ставимо заготівлю на вогонь і доводимо до кипіння. Потрібно, щоб почала відділятися сироватка.

Крок 4. Остуджуємо кефір, відправляємо сюди яйця і поступово додаємо борошно. Перемішуємо до зникнення грудочок.

Крок 5. Додаємо соду, гашену окропом. Перемішуємо і чекаємо 1-2 хвилини, далі тісто можна використовувати.

Крок 6. Розігріваємо сковороду. Порційно виливаємо сюди тісто і обсмажуємо млинці до рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати смачні млинці на кислому кефірі. Пробуйте!

Млинці з рисового борошна на кефірі

Млинці з рисового борошна порадує своїм ніжним смаком, апетитним зовнішнім виглядом і невисокою калорійністю. Подавайте до столу з вашими улюбленими доповненнями або наповнюйте їх начинкою. Обов’язково спробуйте приготувати такі млинці по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кефір — 300 мл.
  • Борошно рисове — 250 гр.
  • Вода — 300 мл.
  • Яйце — 2 шт.
  • Цукор — 3 ст.л.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Сода — 1 щіпка.
  • Олія — 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця з цукром.

Крок 2. Виливаємо сюди вказану кількість кефіру.

Крок 3. Виливаємо олію і добре все перемішуємо.

Крок 4. Висипаємо рисове борошно і соду. Починаємо замішувати і виливаємо окріп. Швидко перемішуємо до однорідного тіста без грудочок.

Крок 5. Порційно вливаємо тісто на розігріту сковороду, розмазуємо його по всій поверхні.

Крок 6. Обсмажуємо млинці до рум’яної скоринки з обох сторін.

Крок 7. Млинці з рисового борошна готові. Можна пригощатися!

ПП млинці на кефірі з вівсяним борошном

ПП млинці на кефірі з вівсяним борошном — знахідка для тих, хто стежить за своєю фігурою. Таке частування виходить смачним, корисним і некалорійним. Відмінне рішення для ваших сніданків і перекусів. Для приготування, скористайтеся нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кефір — 1 ст.
  • Борошно вівсяне — 1 ст.
  • Яйце — 1 шт.
  • Вода — 1 ст.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Борошно пшеничне — 3 ст.л.
  • Крохмаль — 1 ст.л.
  • Олія — 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість кефіру.

Крок 2. Виливаємо кефір і теплу воду в глибоку миску. Розбиваємо сюди куряче яйце.

Крок 3. Вимішуємо суміш до однорідності. Додаємо сюди вівсяне борошно, пшеничне борошно, крохмаль і сіль.

Крок 4. Виливаємо олію і за допомогою міксера перемішуємо тісто до однорідності.

Крок 5. Ложкою або невеликим черпаком виливаємо готове тісто на розігріту сковороду.

Крок 6. Обсмажуємо продукт до легкого рум’янцю з обох сторін.

Крок 7. ПП млинці на кефірі з вівсяним борошном готові. Подавайте до столу.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал