Меренговий рулет – 10 простих рецептів приготування в домашніх умовах у духовці з покроковими фото

Меренговий рулет – це вишукане частування ресторанного рівня, яке можна запросто приготувати на власній кухні, не використовуючи спеціального обладнання. Рулет складається з збитих до стійких піків білків, які згодом запікаються у духовці, а також начинки, яка може бути зовсім різною. У літній сезон такі ласощі зазвичай готують зі свіжими ягодами і фруктами, в зимовий період, найбільшою популярністю користуються начинки з фісташок, вершкового сиру або лимонного курда.

Домашній меренговий рулет у духовці

Домашній меренговий рулет у духовці – це апетитне частування, яке допоможе вам урізноманітнити звичний раціон вашої родини та привнести в меню щось зовсім нове та неймовірно смачне. Як начинка рекомендуємо вам використовувати журавлину, баланс кислого та солодкого – це щось!

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор пісок – 110 гр.
  • Борошно горіхове – 50 гр.
  • Крохмаль – 15 гр.
  • Сік лимона – 0,5 ч.л.
  • Ванілін – 1 гр.

Для начинки:

  • Журавлина – до смаку.
  • Маскарпоне – 120 гр.
  • Вершки 33% – 250мл.
  • Пудра цукрова – 2 ст.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Білки відправляємо в глибокий сухий посуд, потім всипаємо ванілін і цитрусовий сік – починаємо працювати вінчиком.

Крок 2. У момент, коли на поверхні утворилася пінка, починаємо поступово вводити цукор і продовжуємо збивання.

Крок 3. Працюємо міксером до глянсової поверхні та щільної консистенції.

Крок 4. Легкими рухами руки, лопаткою вмішуємо горіхове борошно та крохмаль.

Крок 5. Розділимо масу рівним шаром по пергаменту і випікаємо 20-25 хвилин при температурній позначці 160 градусів.

Крок 6. Остуджуємо меренгу до теплого стану та перевертаємо на другий аркуш пекарського паперу, акуратно відокремлюємо від першого.

Крок 7. Займемося кремом: в окремій чаші збиваємо вершки, сир та цукрову пудру.

Крок 8. Змащуємо меренгу апетитним кремом.

Крок 9. Викладаємо журавлину на крем.

Крок 10. Загортаємо напівфабрикат рулетом, а після – у фольгу. Надсилаємо на полицю холодильної камери.

Крок 11. Охолоджене частування нарізаємо порційними скибочками та негайно дегустуємо. Смачного!

Меренговий рулет з малиною

Меренговий рулет з малиною – це вишуканий десерт, який можна приготувати не тільки для домашніх посиденьок, але також для прийому найважливіших та витончених гурманів у своєму будинку. Такі ласощі закохують у себе за першої ж дегустації, то чому б не здивувати своє оточення?

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

Для основи:

  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Цукор пісок – 130 гр.
  • Пудра цукрова – 130 гр.
  • Фісташки рубані – 30 гр.
  • Пелюстки мигдальні – 30 гр.

Для начинки:

  • Вершковий сир – 250 гр.
  • Вершки жирні 33% – 150мл.
  • Пудра цукрова – 30 гр.
  • Малина – 150 гр.
  • Фісташки рубані – 1 жменя.
  • Пелюстки мигдальні – 1 жменя.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Яєчні білки виливаємо в сухий знежирений посуд.

Крок 3. Збиваємо в піну та жменями підсипаємо цукрову пудру та цукор, не припиняючи збивати.

Крок 4. На лист кладемо лист пергаменту і злегка посипаємо цукровою пудрою, рівним шаром розділимо меренгу. Додаємо горішки та пелюстки, випікаємо 30-40 хвилин (110 градусів).

Крок 5. В окремій ємності готуємо крем: за допомогою міксера з’єднуємо сир, вершки та цукрову пудру.

Крок 6. Готовий корж перевертаємо на чистий пергамент та знімаємо верхній. Через 10 хвилин змащуємо кремом, викладаємо малину та присипаємо мигдалем та фісташками.

Крок 7. Згортаємо рулет і декоруємо на свій смак. Приємного чаювання!

Простий та смачний меренговий рулет з маскарпоне

Простий та смачний меренговий рулет з маскарпоне – це класика французької кухні, яка завдяки своєму апетитному зовнішньому вигляду та неймовірному смаку стала популярна на весь світ. Але тут нема чого дивуватися, бо встояти перед ніжною меренгою та сирною начинкою просто неможливо!

Час приготування – 3 год. 50 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Для меренги та крему:

  • Яєчний білок – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Крохмаль – 1 ст.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир маскарпоне – 250 гр.
  • Вершки 33-35% – 0,5 ст.
  • Пудра цукрова – 1 ст.

Для начинки та подачі:

  • Крохмаль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Пудра цукрова – до смаку.
  • Ягоди – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу ягоди промиваємо та обсушуємо, а потім пюруємо у блендері до консистенції пюре.

Крок 2. У чашу з високими бортиками відправляємо білки, лимонку і сіль – трохи збиваємо і починаємо підсипати цукор у кілька прийомів, домагаємося пишності та гладкості.

Крок 3. Розділимо масу по пекарському папері та випікаємо при 150 градусах протягом 25-30 хвилин.

Крок 4. Поки меренга остигає, займемося начинкою: ягідне пюре переливаємо в ковшик і з’єднуємо з крохмалем і цукром, проварюємо на повільному вогні при постійному помішуванні 1-2 хвилини і прибираємо з конфорки.

Крок 5. Для крему збиваємо міксером цукрову пудру та сир, у пишну масу вливаємо холодні вершки та працюємо технікою ще 1-2 хвилини.

Крок 6. На корж викладаємо крем та начинку рівним шаром, згортаємо начинкою всередину та ставимо в холодильник на пару годин.

Крок 7. Апетитний десерт розрізаємо на скибочки та подаємо до чаю. Смачного!

Домашній меренговий рулет з фісташками

Домашній меренговий рулет з фісташками – це ефектний десерт, який запросто прикрасить ваш святковий стіл, накритий з будь-якого приводу. Рубані горішки відмінно гармонують з ніжною меренгою, що тане в роті, виходячи зі сказаного, таке частування повинен спробувати кожен!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 190 гр.
  • Цукор пісок – 250 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 25 гр.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч.л.
  • Фісташки – 70 гр.
  • Сир маскарпоне – 150 гр.
  • Вершки 35% – 100мл.
  • Пудра цукрова – 20 гр.

Для начинки:

  • Пюре яблучне – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування меренги в миску відправляємо білки, сіль та лимонну кислоту.

Крок 2. Збиваємо компоненти в м’яку піну і починаємо частинами вводити цукор, не вимикаючи віночки.

Крок 3. У глянсову суміш висипаємо крохмаль і змішуємо ще 40-50 секунд.

Крок 4. На лист поміщаємо пергамент і викладаємо масу, присипаємо рубаними горішками (30 грам) і прибираємо в духовку: півгодини 140-150 градусів.

Крок 5. Паралельно готуємо начинку: у сотейник виливаємо яблучне пюре і додаємо крохмаль з цукром, проварюємо до загусання та перекладаємо у кондитерський мішок, прибираємо у холодильник.

Крок 6. Фісташки, що залишилися, пробиваємо в кавомолці. Для крему збиваємо маскарпоне з цукровою пудрою, вливаємо холодні вершки та домагаємось поєднання інгредієнтів.

Крок 7. Доповнюємо крем фісташками, вмішуючи лопаткою.

Крок 8. Охолоджену меренгу відокремлюємо від паперу, змащуємо кремом. Видавлюємо смужки начинки.

Крок 9. Загортаємо в рулет та відправляємо в холодильну камеру для стабілізації.

Крок 10. Нарізаємо та насолоджуємося. Готуйте та отримуйте задоволення!

Меренговий рулет з полуницею в домашніх умовах

Меренговий рулет з полуницею в домашніх умовах здатний приготувати навіть недосвідчений кулінар, головне – бажання та дотримання кроків, у яких ми докладно описали кожну дію. Поєднання меренги, що тане в роті, і ароматною начинки зі свіжих ягід – це справжнє гастрономічне блаженство!

Час приготування – 4 год.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 200 гр.
  • Пудра цукрова – 250 гр. + 2 ст.л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Полуниця – 250 гр.
  • Вершки 33% – 150мл.
  • Вершковий сир – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу обполіскуємо та обсушуємо ягоди, обриваємо хвостики, готуємо все інше.

Крок 2. Білки підсолюємо та збиваємо в м’яку піну.

Крок 3. Поступово збільшуючи обороти, додаємо сік лимона та цукрову пудру (всипаємо частинами).

Крок 4. Продовжуємо працювати міксером до стабільних піків.

Крок 5. У пишну білкову масу лопаткою вмішуємо крохмаль, рухами зверху-вниз.

Крок 6. На лист кладемо лист пекарського паперу і розрівнюємо масу.

Крок 7. Випікаємо корж 25 хвилин при 160 градусах, перевертаємо на чистий папір і за кілька хвилин відокремлюємо нижній лист пергаменту.

Крок 8. І поки основа остигає, збиваємо близько трьох хвилин компоненти для крему: холодні вершки, домашній сир та трохи цукрової пудри.

Крок 9. Меренгу змащуємо кремом та викладаємо ягідні скибочки, залишаючи трохи полуниці для декору.

Крок 10. Згортаємо рулет і накриваємо лляною серветкою, на дві години прибираємо на полицю холодильника для стабілізації та охолодження.

Крок 11. Потім прикрашаємо та подаємо до столу. Приємного чаювання!

Простий меренговий рулет з вершковим сиром

Простий меренговий рулет з вершковим сиром – це божественний десерт, спробувавши який одного разу, ви повертатиметеся до цього рецепту знову і знову, а також назавжди забудете про те, щоб купувати солодощі в кондитерських та магазинах. Насолоджуйтеся унікальним поєднанням злегка солоного сиру, кислої вишні та солодкої меренги.

Час приготування – 2 год.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • Яєчний білок – 4 шт.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • Горіхи мелені – 30 гр.

Для начинки:

  • Вишня без кісточки – 600 гр.
  • Вершковий сир – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 30 мл.
  • Пудра цукрова – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з меренги: білки збиваємо з сіллю і поступово додаємо цукор невеликими порціями, потім, коли маса стала щільною, вмішуємо крохмаль та лимонний сік.

Крок 2. Розділимо масу по пекарському папері та присипаємо меленими горіхами, випікаємо при 150 градусах близько 40-45 хвилин.

Крок 3. Охолоджений корж відокремлюємо від паперу і рівномірно змащуємо вершковим сиром.

Крок 4.  Для начинки ягоди проварюємо до м’якості, протираємо через сито і повертаємо в сотейник, додавши цукор і крохмаль, помішуючи, уварюємо до загусання та змащуємо напівфабрикат. Згортаємо рулет та обмазуємо його залишками вершкового сиру, збитого з молоком та невеликою кількістю цукрової пудри.

Крок 5. На пару годин відправляємо в холодильник, а потім нарізаємо скибочками та знімаємо пробу. Смачного!

Меренговий рулет з лимонним курдом

Меренговий рулет з лимонним курдом – це ласощі, які сподобаються навіть тим дегустаторам, які скептично ставляться до солодкого, тому що такий рулет не має нудотного смаку. Незважаючи на те, що меренга – це дуже солодко, у гармонії з цитрусовим курдом – це справжнє об’єднання!

Час приготування – 2 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 100 гр.
  • Пудра цукрова – 110 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Крохмаль – 1 ч.л. + 1 ст.л.
  • Сік лимона – 100мл. + 1 ст.л.
  • Яєчний жовток – 4 шт.
  • Цукор пісок – 120 гр.
  • Вершкове масло – 25 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, перелічені у списку, викладаємо на робочу поверхню.

Крок 2. Готуємо начинку: у жароміцну каструлю закидаємо жовтки, столову ложку крохмалю та цукор.

Крок 3. Вливаємо кислий цитрусовий сік та перемішуємо.

Крок 4. Поміщаємо жароміцний посуд на водяну лазню і, помішуючи вінчиком, проварюємо 5-6 хвилин до загусання.

Крок 5. Забираємо сотейник з вогню і вмішуємо в курд вершкове масло, накриваємо плівкою в контакт і повністю остуджуємо.

Крок 6. Для меренги збиваємо білки з сіллю до м’якої піни, підливаємо трохи соку лимона і жменями всипаємо цукрову пудру, продовжуємо працювати міксером до стабільних та щільних піків.

Крок 7. Акуратно вмішуємо у білковий склад чайну ложку крохмалю.

Крок 8. Розділимо меренгу по пергаменту та випікаємо протягом 20-25 хвилин при 160 градусах, потім перевертаємо на чистий пергамент та відокремлюємо перший лист. Остуджуємо.

Крок 9. Змащуємо бісквіт остиглим курдом.

Крок 10. Згортаємо напівфабрикат у щільний рулет та відправляємо в холодильник на 1-2 години.

Крок 11. Стабілізований десерт прикрашаємо на свій смак і знімаємо пробу. Смачного!

Шоколадний меренговий рулет у домашніх умовах

Шоколадний меренговий рулет у домашніх умовах – це десерт, який об’єднав у собі похрустливу та ніжну текстуру, насолоду та кислинку, смак та аромат. Подавши таке частування до святкового столу, ваші гості проситимуть не лише добавки, а й розкрити секрети приготування!

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Для меренги:

  • Яєчний білок – 200 гр.
  • Цукор пісок – 200 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Шоколад чорний – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пелюстки мигдальні – 1 жменя.

Для крему:

  • Вершковий сир – 100 гр.
  • Вершки 33-35% – 150мл.
  • Шоколад чорний – 50 гр.
  • Пудра цукрова – 40 гр.

Для начинки:

  • Соус журавлинний – 100 гр.
  • Зерна граната – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо з меренги: білки солимо і збиваємо до пишноти, частинами всипаючи цукор.

Крок 2. У білковий склад обережно вмішуємо пукраїнцій какао-порошок.

Крок 3. На лист кладемо пергамент і розрівнюємо підготовлену масу, вливаємо розтоплений чорний шоколад і водимо пензликом або лопаткою, утворюючи візерунок. Посипаємо пелюстками мигдалю і випікаємо 60 хвилин при температурній позначці 130 градусів.

Крок 4. Не гаючи часу, готуємо крем: вершки нагріваємо до гарячого стану, розчиняємо в них скибочки чорного шоколаду.

Крок 5. В окремій піалі збиваємо до легкості домашній сир з цукровою пудрою.

Крок 6. Вмішуємо у сирну масу розтоплений шоколад.

Крок 7. Шоколадний корж накриваємо другим листом пергаменту та перевертаємо, знімаємо перший аркуш паперу та остуджуємо близько 5 хвилин.

Крок 8. На основу наносимо рівний шар крему.

Крок 9. Додаємо ягідний соус (можна замінити свіжими ягодами чи пюре).

Крок 10. Посипаємо гранатовими зернами та згортаємо в рулет, відправляємо в холодильник на 5 годин.

Крок 11. Охолоджений рулет декоруємо та приступаємо до дегустації. Приємного чаювання!

ПП меренговий рулет без цукру

ПП меренговий рулет без цукру за своїми смаковими характеристиками та ароматом практично нічим не відрізняється від класичної варіації, однак, у цьому десерті містить лише 105 калорій на сто грам, відповідно, такими ласощами можна побалувати себе і на дієті!

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

Основні:

  • Яєчний білок – 170 гр.
  • Сік лимона – 1 ст.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Для начинки:

  • Рікотта – 250 гр.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Білки виливаємо в чисту та суху чашу, збиваємо в піну, всипаємо цукрозамінник і продовжуємо працювати вінчиками.

Крок 2. Вливаємо сік лимона та збиваємо масу до консистенції стабільних та стійких піків.

Крок 3. У пишну масу лопаткою вмішуємо крохмаль, помішуючи в одному напрямку.

Крок 4. Розділимо масу по пергаменту у формі прямокутника і випікаємо при 150 градусах протягом 35-40 хвилин, дверцята духовки відчиняти не слід.

Крок 5. Гарячу меренгу перевертаємо на чистий аркуш паперу та відокремлюємо ту, на якій відбувалося випікання. Даємо час охолонути.

Крок 6. Тим часом поєднуємо сир з підсолоджувачем.

Крок 7. Промиті та обсушені ягоди довільно подрібнюємо.

Крок 8. Покриваємо корж кремом і доповнюємо полуницею, загортаємо в рулет і накриваємо пекарським папером, прибираємо в холод на 1-2 години.

Крок 9. Перед подачею зрізаємо краї та подаємо. Готуйте та отримуйте задоволення!

МЕРЕНГОВИЙ РУЛЕТ РЕЦЕПТ 💕 від Лілії Цвіт – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал