Медовик без розкочування коржів – 7 найлегших рецептів за 30 хвилин з покроковими фото

Лише раз, спробувавши приготувати домашній медовик, ви назавжди забудете про те, щоби купувати солодощі в магазині. З найпростіших інгредієнтів можна з легкістю побалувати себе найсмачнішим і найпростішим у приготуванні тортиком без розкочування коржів. До того ж, готовий десерт виходить точнісінько, як у кондитерській, проте відрізняється своїм «прозорим» складом і неповторним ароматом, який наповнить все ваше житло за кілька секунд і збере сім’ю за одним столом з чашкою чаю або кави.

Медовик без розкочування коржів за 30 хвилин – найлегший рецепт

Коли гості на порозі, а пригощати їх нема чим – готуємо найсмачніший і найпростіший у приготуванні медовик без розкочування коржів. Готові ласощі виходять настільки ніжними, що буквально тане в роті, а поєднання медових коржів та сметанного крему не залишить нікого байдужим.

Смачного!

Медовик без розкочування коржів зі сметанним кремом

Що може бути смачнішим та ароматнішим, ніж домашня випічка, приготована з особливою любов’ю та турботою? Особливо, якщо йдеться про ніжне і повітряне медовик, який являє собою тонкі коржі з медом, просочені великою кількістю вершкового крему, на основі сметани.

Час приготування – 3 год. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Складові:

Для тіста:

  • Мед – 80 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 180-200 гр.

Для крему:

  • Сметана 25% – 400 гр.
  • Пудра цукрова – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У товстостінній каструльці невеликого розміру нагріваємо мед, додаємо соду і при постійному помішуванні доводимо до відтінку карамельного (1-2 хвилини).

Крок 2. Потім відправляємо до медової суміші вершкове масло і повністю його розтоплюємо.

Крок 3. Три яйця розбиваємо в окрему піалу і добре збиваємо за допомогою міксера, порціями підсипаючи цукровий пісок.

Крок 4. Охолоджену масу з вершкового масла і меду об’єднуємо з яйцями і вводимо борошно, що просіює – замішуємо тісто.

Крок 5. Половину тіста розділимо рівним пластом по силіконовому килимку для випічки (також можна використовувати звичайне деко, застелене пергаментом).

Крок 6. Випікаємо корж при 160 градусах близько 6-8 хвилин до придбання рум’яного кольору (час може змінюватись в залежності від потужності вашої духової шафи). Аналогічним способом випікаємо другий корж. Готові заготовки вирівнюємо, обрізаючи краї, і потім розрізаємо на 2, 3 чи 4 частини (обсяг вибираємо на власний розсуд).

Крок 7. Для крему ретельно перемішуємо жирну сметану з цукровою пудрою та щедро промазуємо всі коржі, складаючи один на інший. Зібрану «конструкцію» обов’язково обмазуємо залишками крему зверху та з боків.

Крок 8. Обрізки від медових коржів перетворюємо на крихту за допомогою кавомолки та обсипаємо торт. Якщо дозволяє час, то наполягаємо медовик щонайменше три години в холоді і лише потім подаємо до столу.

Крок 9. Однак, якщо вам не терпиться скуштувати ароматні ласощі, то можна їсти відразу.

Смачного!

Медовик із заварним кремом без розкочування коржів

Напевно, багато хто вважає, що приготування такого листкового торта, як медовик – це дуже тривалий і трудомісткий процес і, в принципі, вони мають рацію. Однак можна спростити собі життя і приготувати ці медові ласощі, не обтяжуючи себе розкочуванням коржів. А для того, щоб основа десерту була вологою та ніжною, просочимо її неймовірно смачним заварним кремом.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6-8.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 140 гр.
  • Мед – 120 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.

Для крему:

  • Молоко – 500мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно – 60 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Для декору:

  • Ядра волоських горіхів – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо коржі: у глибокій мисці змішуємо яйця з цукром за допомогою міксера, додаємо мед, не припиняючи перемішування.

Крок 2. До отриманої маси відправляємо соду і трохи олії – розмішуємо вінчиком до однорідності.

Крок 3. Порціями вводимо муку|борошно| і замішуємо тісто.

Крок 4. Великий лист застилаємо листом пергаментного паперу, промазуємо тонким шаром масла і розділимо тісто, максимально його вирівнюючи.

Крок 5. Запікаємо основу торта близько 10 хвилин за температури 180 градусів. Готові вироби розрізаємо на квадрати або прямокутники однакового розміру (залежно від того, якої висоти та ширини десерт ви хочете).

Крок 6. Займемося кремом: у сотейнику нагріваємо молоко з цукровим піском – не доводячи до кипіння, старанно розмішуємо до повного розчинення солодких кристалів.

Крок 7. Не гаючи часу, в іншій піалі змішуємо борошно та яйця до однорідної консистенції.

Крок 8. Гаряче молоко (зовсім небагато) тонким цівком вводимо в яєчно-пшеничну суміш і добре перемішуємо.

Крок 9. Сотейник із молочним продуктом повертаємо на плиту і тепер в нього вливаємо яєчну масу – розмішуємо вінчиком до загусання компонентів.

Крок 10. У крем вводимо вершкове масло та ванілін для ніжного аромату – в черговий раз перемішуємо та залишаємо при кімнатній температурі для охолодження.

Крок 11. На дно плоскої страви кладемо перший медовий корж, змащуємо його заварним кремом і укладаємо другий корж. Повторюємо дії, доки не витратимо всі заготовки. Коли торт зібраний – змащуємо залишками крему боки та верхівку.

Крок 12. Обрізки від коржів та горіхи перебиваємо у блендері до стану крихти та обсипаємо цією сумішшю медовик для прикраси. Забираємо на 30 хвилин в холодильник для повного просочення коржів кремом, а після закінчення часу, заварюємо чай або каву і приступаємо до дегустації. Смачного!

Лінивий медовик у домашніх умовах

Чи знаєте ви, що таке «лінивий» медовик? Це все той же неймовірно смачний десерт, однак, приготований за спрощеною технологією: кулінару не доведеться замішувати еластичне тісто, за допомогою грамових терезів ділити його на рівні шматочки, а потім довго розкачувати в тонкі пласти. Але смакові характеристики торта залишаються незмінними, а час, проведений на кухні, скорочується в рази!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Складові:

Для коржів:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Мед – 100 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сода – 1 ч.л.

Для крему:

  • Сметана 20-25% – 650 мл.
  • Пудра цукрова – 70 гр.

Для начинки:

  • Ядра волоських горіхів – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейнику об’єднуємо мед, цукровий пісок та вершкове масло – ставимо на повільне полум’я та, помішуючи, розчиняємо всі компоненти.

Крок 2. Як тільки медова маса стане повністю рідкою та однорідною, засипаємо соду та активно працюємо вінчиком близько 10 секунд – знімаємо з вогню.

Крок 3. Отриману суміш повністю остудити (для прискорення рекомендується перелити медовий склад у чистий скляний посуд і поставити у велику ємність, наповнену холодною водою).

Крок 4. У масу, що остигнула, по одному вводимо яйця.

Крок 5. Порціями підсипаємо борошно, що просіює, і замішуємо в’язке однорідне тісто.

Крок 6. На лист листя пергаменту і розділимо по ньому половину медового тіста, намагаючись максимально його вирівняти і сформувати прямокутник.

Крок 7. Відправляємо заготовку в розігріту до 180 градусів духову шафу на 5-10 хвилин (до утворення золотистої скоринки).

Крок 8. Гострим ножиком зрізаємо всі нерівні краєчки (прибираємо їх убік – знадобляться пізніше).

Крок 9. Вирівняний корж розрізаємо навпіл. Також випікаємо другу частину тіста і в результаті одержуємо 4 пласти з медового тіста.

Крок 10. Для крему в окремому посуді з’єднуємо сметану та цукрову пудру – перемішуємо, не збиваючи інгредієнти.

Крок 11. Перший корж щедро змащуємо кремом.

Крок 12. І щедро присипаємо роздробленими ядрами волоського горіха.

Крок 13. Закриваємо начинку наступним коржем і змащуємо кремом і посипаємо крихтою з горіхів, повторюємо маніпуляцію з усіма шарами. Зібраний торт повністю обмазуємо кремом.

Крок 14. Обрізання тіста подрібнюємо в кавомолці та обсипаємо отриманою сипучою крихтою медовик.

Крок 15. Мінімум на 3 години, а краще на ніч ставимо десерт у прохолодне місце, а потім розрізаємо на порційні шматочки та насолоджуємось неповторним смаком свого творіння.

Смачного!

Ледачий медовик без розкочування коржів у духовці

Провівши лише півгодини на кухні, приготуємо неймовірно смачний медовик з пишними бісквітними коржами без розкочування, а також з ніжним кремом на основі сметани, який ідеально тримає свою форму, завдяки використанню секретного інгредієнта – загусника вершків.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Складові:

  • Цукор-пісок – 6 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Мед – 3 ст.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Сметана 30% – 250 гр.
  • Загущувач для вершків – 15 гр.
  • Ядра волоських горіхів – ½ ст.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій та власної зручності заздалегідь готуємо необхідні продукти в потрібному обсязі.

Крок 2. У глибокій ємності об’єднуємо яйця та цукровий пісок (3 столові ложки) – збиваємо за допомогою міксера до білої пінки.

Крок 3. У світлу масу додаємо мед і знову озброюємося міксером.

Крок 4. Підсипаємо борошно, що просіює, змішану з розпушувачем і вимішуємо до гладкої однорідної консистенції.

Крок 5. На деко кладемо пергамент, промазуємо олією і рівним шаром розділимо тягуче тісто – запікаємо 8-10 хвилин при 180 градусах, уважно стежачи за тим, щоб бісквіт не підгорів.

Крок 6. Гарячий корж акуратно виймаємо з жароміцного посуду та даємо трохи часу охолонути.

Крок 7. Для приготування крему об’єднуємо сметану, загусник і цукор, що залишився – перемішуємо міксером до утворення повітряної маси.

Крок 8. Готовий крем стабільний і добре тримає форму.

Крок 9 Корж кімнатної температури вирівнюємо, обрізаючи нерівні краї, а основну частину розрізаємо на 3 сегменти однакового розміру.

Крок 10. Складаємо коржі один на одного, рясно промазуючи кремом, повністю покриваємо зібраний торт сметаною масою.

Крок 11. Для прикраси в чаші блендера подрібнюємо обрізки бісквіту та горіхи – обсипаємо отриманою крихтою весь медовик. Високий та пишний тортик подаємо до столу у поєднанні з чашкою чаю чи кави. Смачного!

Смачний шоколадний медовик без розкочування коржів

В міру солодкий, ніжний і тане в роті – всі ці прикметники можна легко віднести до неймовірно смачного шоколадного торта, який ми з вами приготуємо в домашніх умовах, не витративши багато часу і сил. А все тому, що рецепт не вимагає розкочування коржів: замісили тісто, розрівняли по деку, запікали і основа торта вже готова!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

Складові:

Для тіста:

  • Яйця – 3 шт.
  • Мед – 100 мл.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.

Для крему:

  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 500мл.
  • Цукор-пісок – 100-150 гр.
  • Цукор-пісок ванільний – 10 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Масло вершкове (кімнатної температури) – 80-100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Так як при складанні торта, заварний крем має бути кімнатної температури, готування почнемо саме з нього: у товстостінному та жароміцному посуді об’єднуємо яйця, цукор, трохи молока та крохмаль – перемішуємо. Отриману суміш вливаємо в молоко і на повільному вогні гріємо (постійно перемішуючи), як тільки на поверхні почнуть з’являтися бульбашки – хвилина і прибираємо з плити.

Крок 2. У гарячий крем підсипаємо ванільний цукор, розмішуємо та перекладаємо заварну масу в іншу ємність, яку необхідно занурити у велику тарілку з холодною водою для швидкого остигання.

Крок 3. Тепер займемося коржами: розтоплюємо мед та вершкове масло до рідкого стану – підсипаємо соду та при постійному помішуванні компонентів, проварюємо протягом 1-2 хвилин. Не лякайтеся того, що основа тіста почне сильно пінитися – так виглядає взаємодія соди та меду.

Крок 4. Яйця інтенсивно збиваємо міксером не менше 4 хвилин і поступово підсипаємо цукровий пісок. Масу з меду з олією вводимо у яйця – ретельно заважаємо. Борошно просіюємо, змішавши його з розпушувачем та какао-порошком. Об’єднуємо сухі інгредієнти з рідкими та замішуємо тягуче тісто.

Крок 5. Тісто ділимо на 2 однакові частини і випікаємо їх на деку, застеленим пергаментом або силіконовим килимком, попередньо максимально розрівнявши тонкий пласт. Готуємо близько 8-10 хвилин за температури 180 градусів.

Крок 6. Коржі, що пропеклися, остуджуємо, обрізаємо нерівні краї і розрізаємо на 2, 3 або 4 частини, залежно від того, якого розміру і висоти ви хочете десерт.

Крок 7. Вершкове масло, яке ми попередньо вийняли з холодильної камери, поступово вводимо в основу, постійно збиваючи компоненти міксером. Важливо, щоб компоненти, що змішуються, були однієї температури.

Крок 8. Коржі промазуємо кремом, складаємо один на інший, також промазуємо заварною масою боки та верхівку торта. Даємо практично готовому виробу настоятися близько години за кімнатної температури, а потім злегка остудити в холодильнику (теж близько години).

Крок 9. Просочений медовик присипаємо пісочною крихтою, яку ми отримали, подрібнивши обрізки коржів у кавомолці. Смачного!

Медовик без розкочування коржів з вареним згущеним молоком

Приготуємо наливний медовик без розкочування коржів з ніжним просоченням з крему на основі вареного згущеного молока, вершків і кави. З приготуванням такого улюбленого і такого простого десерту впорається навіть недосвідчений кулінар, особливо, якщо дотримуватися докладних кроків рецепта, до яких прикріплено детальні фото.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Складові:

Для коржів:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Мед – 2 ст.
  • Борошно – 2 ст.

Для крему:

  • Вершки 33% – 400 мл.
  • Згущене молоко варене – 200 гр.
  • Кава – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейнику об’єднуємо мед, цукровий пісок, вершкове масло – на мінімальному полум’ї розтоплюємо та доводимо практично до кипіння.

Крок 2. До медової суміші підсипаємо соду, з’являються бульбашки – активно перемішуємо 10 секунд та знімаємо з плити. Додаємо в карамельну масу яйця (по одному) і після борошно – замішуємо тісто, що тягнеться.

Крок 3. Ділимо тісто навпіл і випікаємо на двох листах, попередньо встелених пергаментом (масу розрівнюємо в пласт за допомогою лопатки). Запікаємо близько 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. Для крему добре збиваємо жирні вершки, поступово збільшуючи оберти міксера.

Крок 5. У пишну масу відправляємо згущене молоко і знову збиваємо до піків, також всипаємо кілька ложок натуральної меленої кави для насиченого аромату.

Крок 6. Гострим ножем зрізаємо нерівні краї (подрібнюємо їх до стану крихти в чаші блендера або кавомолці), а самі коржі розрізаємо на 2-4 частини однакового розміру.

Крок 7. Кожен бісквіт промазуємо кремом і складаємо один на одного.

Крок 8. Зібраний торт щедро обмазуємо залишками крему з усіх боків.

Крок 9. Декоруємо на свій смак. Посипаємо медовик пісочною крихтою або по боках, а по центру розділимо тонкі слайси персика або нектарину і гілочки свіжої м’яти. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал