Мариновані огірки в 3-х літрових банках на зиму – це простий і смачний варіант домашньої заготовки для всієї родини. Для нескладного приготування своїми руками використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів хрустких огірків з покроковими фото і докладним описом процесу.
Солодкі мариновані огірки на зиму на 3-літрову банку
Солодкі мариновані огірки на зиму на 3-х літрову банку виходять неймовірно соковитими і насиченими. Такий продукт дуже смачно подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг.
- Парасолька кропу – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Гвоздика – 2 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Оцет – 2 ст.л.
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для солодких маринованих огірків на зиму на 3-х літрову банку. Овочі промиваємо, банку стерилізуємо.
Крок 2. З промитих огірків зрізаємо кінчики. У банку укладаємо зелень, спеції, зубчики часнику і огірки.
Крок 3. Заливаємо вміст банки окропом, настоюємо 20 хвилин і зливаємо цю воду в каструлю.
Крок 4. Доповнюємо маринад сіллю.
Крок 5. Всипаємо вказану кількість цукру і кип’ятимо.
Крок 6. Виливаємо в банку оцет і гарячий маринад. Закриваємо ємність, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Солодкі мариновані огірки на зиму на 3-х літрову банку готові. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.
Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 3 літри
Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 3 літри виходять дуже ніжними, хрусткими і апетитними. Можна подавати як самостійну закуску або як доповнення до гарячих страв. Порадуйте себе і близьких смачними огірочками за допомогою простого рецепта.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:
- Огірки – 1,5 кг.
- Парасолька кропу – 3 шт.
- Листя хрону – 1,5 шт.
- Часник – 3 зубчика.
- Лист лавровий – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 0,5 ч.л.
- Сіль – 2,5 ст.л.
- Цукор – 5 ст.л.
- Кислота лимонна – 1 ч.л.
- Перець гострий стручковий – 0,5 шт.
- Вода – 1,3-1,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для хрустких маринованих огірків з лимонною кислотою на 3 літрову банку. Овочі промиваємо, банку стерилізуємо.
Крок 2. У банку укладаємо зелень, спеції, зубчики часнику.
Крок 3. З промитих і попередньо вимочених огірків зрізаємо кінчики. Викладаємо їх в банку.
Крок 4. Заливаємо окропом на 10 хвилин, після воду зливаємо. Заливаємо знову окропом на 12 хвилин.
Крок 5. Другий раз воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю, цукром і лимонною кислотою. Виливаємо назад в банку.
Крок 6. Закриваємо ємність, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Хрусткі мариновані огірки з лимонною кислотою на 3 літри готові. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.
Огірки з гірчицею на зиму на 3 літри
Огірки з гірчицею на зиму на 3 літри – це пікантна і нескладна у виконанні заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і незабутнім за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Спробуйте!
Час готування – 3 дні
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:
- Огірки – 1,5-1,7 кг.
- Сіль – 3 ст.л.
- Гірчиця суха – 2 ст.л.
- Лист хрону – 0,5 шт.
- Листя вишні – 2 шт.
- Листя смородини – 2 шт.
- Листя дуба – 2 шт.
- Часник – 3 зубчика.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо продукти для приготування огірків з гірчицею на зиму на 3 літри. Огірки попередньо вимочуємо в воді пару годин. Банку стерилізуємо.
Крок 2. Далі огірки промиваємо, зрізаємо з них хвостики.
Крок 3. У банку укладаємо зелень, часник і огірки. Висипаємо сюди сіль і вливаємо окріп.
Крок 4. Прикриваємо кришкою і залишаємо на два-три дні. Після прибираємо з’явилася плівку. Воду зливаємо в каструлю і кип’ятити.
Крок 5. Висипаємо в банку суху гірчицю і вливаємо гарячий розсіл.
Крок 6. Закриваємо заготівлю, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Огірки з гірчицею на зиму на 3 літри готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.
Огірки в томатній заливці на зиму
Огірки в томатній заливці – це оригінальна кулінарна заготівля, яка точно урізноманітнює домашнє меню. Таке частування яскраво доповнить ваш обіднім стіл. Подавайте соковиті огірки до м’ясних і іншим гарячих страв. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 4 кг.
- Помідори – 2 кг.
- Перець гострий – 4 шт.
- Часник – 2 головки.
- Олія нерафінована – 200 мл.
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 1,5 ст.л.
- Оцет 9% – 100 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування огірків в томатній заливці в першу чергу ошпарюємо помідори, очищаємо їх від шкірки і прокручуємо їх через м’ясорубку. Так само прокручуємо гострий перець.
Крок 2. Огірки добре промиваємо і ріжемо невеликими кружечками.
Крок 3. Часник ділимо на зубчики. Очищаємо їх від лушпиння.
Крок 4. Томатну масу доповнюємо перцем, сіллю, цукром і олією з запахом. Перемішуємо і тушкуємо близько 5-10 хвилин.
Крок 5. Занурюємо в томатну заливку огірки. Тушкуємо ще 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності викладаємо сюди часник і вливаємо столовий оцет.
Крок 6. Переливаємо частування в стерилізовану банку. Закриваємо , перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Огірки в томатній заливці готові. Можна забирати на зберігання!
Огірки по-корейськи в 3-х літрових банках
Огірки по-корейськи в 3-х літрових банках виходять дивно соковитими і цікавими за смаком. Така заготівля послужить яскравою самостійною закускою, а також доповнить багато гарячі страви. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.
Час готування – 4 години
Час приготування – 40 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг.
- Морква – 0,5 кг.
- Часник – 1 головка.
- Перець червоний гострий – 1 шт.
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 5 ст.л.
- Олія – 100 мл.
- Оцет 6% – 100 мл.
- Перець чорний мелений – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування огірків по-корейськи в 3-х літрових банках підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді. Заздалегідь промиваємо і стерилізуємо 3-х літрову банку. Кип’ятимо кришку.
Крок 3. Очищаємо зубчики часнику і ділимо їх на пластинки.
Крок 4. Далі часник подрібнюємо кубиками.
Крок 5. Тонкими кільцями ріжемо гострий перець.
Крок 6. Огірки обробляємо на акуратні брусочки. Кінчики зрізаємо.
Крок 7. Складаємо огірки в глибоку миску, доповнюємо їх морквиною, тертої на терці для моркви по-корейськи.
Крок 8. Доповнюємо заготівлю часником, перцем, сіллю, цукром, меленим перцем, олією і оцтом.
Крок 9. Перемішуємо і залишаємо на 3 години для виділення соку. Після перекладаємо в банку. Ставимо банки в каструлю з водою, дно вистилаємо рушником. Стерилізуємо після закипання близько 40-50 хвилин. Після закриваємо, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 10. Огірки по-корейськи в 3-х літрових банках готові. Зберігайте в прохолодному місці і угощайтесь в будь-який час року.
Огірки по-болгарськи на зиму
Огірки по-болгарськи на зиму – це апетитна і нескладна у виконанні заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і насиченим за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Беріть на замітку.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:
- Огірки – 2 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 6 гілок.
- Гвоздика – 6 шт.
- Чорний перець горошком – 6 шт.
- Лист лавровий – 6 шт.
Для маринаду на 1 літр води:
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Оцет 9% – 100 мл.
- Лавровий лист – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти для приготування огірків по-болгарськи на зиму.
Крок 2. Овоч рекомендується вимочити в холодній воді за 2-3 години до початку кулінарного процесу.
Крок 3. Добре промиваємо трилітрову банку і стерилізуємо її будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришку.
Крок 4. Промиваємо огірки і зрізаємо з них хвостики. Ріпчаста цибулю ріжемо кружечками. Промиваємо і обсушуємо петрушку.
Крок 5. На дно банки викладаємо петрушку, гвоздику, перець горошком і лаврове листя. Далі шарами кладемо огірки і кружечки цибулі.
Крок 6. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю, цукром і лавровими листям. Даємо прокипіти пару хвилин.
Крок 7. Дістаємо з маринаду лаврушку і вливаємо оцет, чекаємо повторного закипання. Виливаємо маринад в огірки.
Крок 8. Наповнену банку прикриваємо кришкою, ставимо в каструлю з водою і рушником на дні. Доводимо до кипіння і після стерилізуємо близько 30 хвилин. Потім банку дістаємо, закриваємо. Перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і даємо повністю охолонути.
Крок 9. Огірки по-болгарськи на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.
Хрусткі мариновані огірки з червоною смородиною
Хрусткі мариновані огірки з червоною смородиною виходять неймовірно апетитними і смачними. Їх можна подавати як окрему холодну закуску або разом з гарячими стравами. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 2 кг.
- Смородина червона – 0,5 ст.
- Часник – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Лист хрону – 1 шт.
- Листя вишні – 10 шт.
- Перець запашний горошок – 0,5 ч.л.
- Сіль – 1,5 ст.л.
- Цукор – 2,5 ст.л.
- Есенція оцтова 70% – 1 ч.л.
- Окріп – 1,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування хрустких маринованих огірків з червоною смородиною.
Крок 2. Огірки рекомендується вимочити в холодній воді за 2-3 години до початку кулінарного процесу.
Крок 3. Добре промиваємо трилітрову банку і стерилізуємо її будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришку.
Крок 4. Промиваємо огірки і обсушуємо їх. Зрізаємо хвостики.
Крок 5. У банку укладаємо огірки. Закриваємо їх часником, спеціями і зеленню. Ми залишаємо місце для смородини. Заливаємо їх окропом, настоюємо 5 хвилин і зливаємо цю воду в каструлю.
Крок 6. Повторно кип’ятимо воду з сіллю і цукром. У банку вливаємо оцтову есенцію і додаємо смородину. Заливаємо все це маринадом. Закочує і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Хрусткі мариновані огірки з червоною смородиною готові. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.
Огірки з морквяним бадиллям на зиму
Огірки з морквяним бадиллям на зиму виходять неймовірно хрусткими і насиченими за смаком. Такий продукт можна подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,5-1,6 кг.
- Бадилля морквяна – 10 гілок.
- Помідори – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лист хрону – 0,5 шт.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
Для маринаду на 1,5 літра води:
- Цукор – 6 ст.л.
- Сіль – 2 ст.л.
- Оцет 9% / лимонна кислота – 3 ст.л. / 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування огірків з морквяним бадиллям на зиму попередньо вимочуємо огірки в холодній воді.
Крок 2. Добре промиваємо трилітрову банку і стерилізуємо її будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришку.
Крок 3. Вимочені огірки промиваємо, зрізаємо з них кінчики. Промиваємо інші овочі і зелень.
Крок 4. Видаляємо плодоніжки з помідорів. Поколюємо їх зубочисткою.
Крок 5. На дно банки кладемо горошини перцю. Після шарами викладаємо огірки, шматочки моркви, бадилля і помідори. Закриваємо листом хрону.
Крок 6. Заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
Крок 7. Зливаємо воду в каструлю і знову кип’ятимо її протягом чотирьох хвилин.
Крок 8. Вливаємо назад в банку і настоюємо під кришкою 10 хвилин.
Крок 9. Зливаємо воду в каструлю і кип’ятимо з сіллю і цукром. Після закипання варимо 5 хвилин до розчинення сухого інгредієнта.
Крок 10. Вливаємо в банку оцет і готовий маринад. Даємо постояти під кришкою 5 хвилин. Після закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 11. Огірки з морквяним бадиллям на зиму готові. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.
Мариновані огірки з кетчупом в банках на 3 літри
Мариновані огірки з кетчупів в банках на 3 літри – це цікава заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і насиченим за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Спробуйте!
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,5 кг.
- Вода – 1,5 л.
- Оцет 9% – 3 ст.л.
- Кетчуп – 6 ст.л.
- Сіль – 1,5 ст.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Часник – 6 зубчиків.
- Перець запашний горошок – 6 шт.
- Парасолька кропу – 3 шт.
- Петрушка – 6 гілок.
- Лист хрону – 1 шт.
- Листя чорної смородини – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування маринованих огірків з кетчупом в банках на 3 літри насамперед підготуємо інгредієнти. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді кілька годин.
Крок 2. Далі огірки добре промиваємо під водою, обсушуємо.
Крок 3. Промиваємо і стерилізуємо трилітрову банку.
Крок 4. На дно банки викладаємо зелень і спеції зі списку. Щільно укладаємо сюди огірки. Заливаємо їх крутим окропом на 10 хвилин.
Крок 5. Воду зливаємо в каструлю. Кип’ятимо її з сіллю, цукром і кетчупом. В кінці вливаємо оцет. Перемішуємо і прибираємо з плити.
Крок 6. Виливаємо в банку готовий маринад. Після закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Мариновані огірки з кетчупом в банках на 3 літри готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.