Мариновані гливи – 6 рецептів швидких та смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані гливи – це неймовірно апетитна і ароматна закуска, яка з легкістю прикрасить ваш стіл і приємно здивує будь-якого дегустатора. Незважаючи на те, що ці гриби не мають яскравого смаку і аромату, використовуючи такі добавки, як гвоздика, часник або трави, гливи максимально насичуються і стають дуже смачними. Також основною перевагою такої закуски є той факт, що гливи можна не тільки виявити в осінньому лісі, але й придбати в магазині, причому абсолютно будь-якої пори року.

Мариновані гливи з оцтом

Мариновані гливи з оцтом – це оригінальна та неймовірно ароматна закуска, яка розлітається з тарілок насамперед. Але не дивуйтеся, тому що навіть під час банкету складно встояти перед класичним поєднанням кисло-солоних грибів і, наприклад, відвареної картоплі.

Час приготування – 24 год. 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Гливи – 400 гр.
  • Вода –500 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Олія рослинна – 50 мл.
  • Оцет яблучний – 3 ст.
  • Сіль – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У киплячій воді розмішуємо сіль до розчинення кристалів.

Крок 2. Додаємо в солону воду горошини перцю та лавр, проварюємо протягом 7-10 хвилин.

Крок 3. У маринад занурюємо промиті гриби та відварюємо протягом 15-20 хвилин. Наприкінці теплової обробки додаємо подрібнений часник, оцет, проварюємо ще 60 секунд і прибираємо з конфорки.

Крок 4. Перекладаємо грибочки в контейнер та заливаємо маринадом, а також олією. Перемішуємо та, закривши кришкою, прибираємо в холодильну камеру на 24-48 годин.

Крок 5. Після закінчення зазначеного часу сервіруємо та подаємо. Смачного!

Мариновані гливи на зиму в банках

Мариновані гливи на зиму в банках готуються настільки просто і швидко, що у вас обов’язково все вийде з першого разу, навіть якщо раніше ви ніколи не займалися заготівлями на холодну пору року. Розкривши баночку таких грибів та приготувавши гарнір, у вас завжди буде смачно та ситно!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Гливи – 600 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Вода –500 мл.
  • Оцет столовий 9% – 30мл.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті гриби нарізаємо шматочками бажаного розміру. Перекладаємо у каструлю.

Крок 2. Гриби заливаємо водою і доводимо до кипіння, знімаючи шумівкою піну, варимо 10 хвилин і зливаємо рідину.

Крок 3. В іншому ковшику варимо маринад: кип’ятимо воду із сіллю, цукром, перцем та лаврушкою.

Крок 4. Підливаємо оцет та активно перемішуємо.

Крок 5. Висипаємо гливи в маринад і варимо їх 5 хвилин з моменту закипання, зменшивши нагрівання до мінімуму.

Крок 6. Разом з рідиною розділимо гриби заздалегідь простерилізованими банками і щільно закриваємо.

Крок 7. Після остигання зберігаємо заготовки в льоху або підвалі та розкриваємо за запитом. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!

Мариновані гливи з цибулею

Мариновані гливи з цибулею – це оригінальна і неймовірно смачна закуска, яка подарує вам справжню гастрономічну насолоду та задоволення! Якщо ви коли-небудь звертали увагу на таку консервацію в магазинах, то ви напевно знаєте, що домашня варіація не тільки смачніша, але й кілька разів бюджетніша.

Час приготування – 5 год.

Час приготування – 10 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Гливки – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Олія рослинна – 40 мл.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Гливи промиваємо та відварюємо 15 хвилин у підсоленій воді, відвар зливаємо.

Крок 3. Головку цибулі очищаємо та нарізаємо чверть кільцями середньої товщини.

Крок 4. Остиглі гриби змішуємо з цибульною нарізкою, оцтом, олією, сіллю та чорним перцем.

Крок 5. Ставимо на полицю холодильника на 5-6 годин, після чого дегустуємо та насолоджуємось. Смачного!

Мариновані гливи з часником

Мариновані гливи з часником – це пікантна тарілку, яка прикрасить як святковий стіл для найвитонченіших гостей, так і з легкістю урізноманітнить звичний раціон ваших рідних. Для яскравості смаку також додамо трохи свіжого кропу та чилі.

Час приготування – 3 год. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Гливи – 250 гр.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Часник – 1 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.
  • Цукор пісок – 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Коріандр – 1 жменя.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Гливи зачищаємо від бруду та землі.

Крок 2. Промиваємо та розрізаємо на великі скибочки.

Крок 3. Заливаємо гриби водою та доводимо до кипіння, відкидаємо на сито.

Крок 4. Для маринаду в окремій чаші з’єднуємо олію з оцтом, коріандром, сіллю, цукром та чорним перцем.

Крок 5. Отриманою сумішшю заливаємо гриби та перемішуємо, додавши лаврушку.

Крок 6. Засипаємо дрібно нарубаний кріп та часник.

Крок 7. Посипаємо меленим червоним перцем і активно перемішуємо, складаємо в ємність із кришкою та прибираємо у прохолодне місце на 3 години.

Крок 8. Перед подачею доповнюємо цибульними півкільцями та трапезуємо. Смачного!

Мариновані гливи з болгарським перцем

Мариновані гливи з болгарським перцем – це вишукане частування, яке приведе в захват кожного, хто спробує хоча б одну вилочку. Особливу пікантність стравою надають такі прянощі, як запашний і чорний перці, лавровий лист і, звичайно ж, пекучий часник.

Час приготування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Гливи – 1 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль – 4 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст.
  • Перець запашний горошок – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 2 шт.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Петрушка – 0,5 пучки.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо маринад: у каструлі доводимо до кипіння воду та закидаємо кристали солі та цукру, лавровий лист та горошини перців.

Крок 2. У жароміцний посуд викладаємо промиті та нарізані гриби.

Крок 3. Проварюємо склад протягом 10 хвилин і вливаємо олію та оцет. Тримаємо на вогні ще 5-10 хвилин.

Крок 4. Тим часом у глибоку ємність закидаємо соломку болгарського перцю, півкільця цибулі та рубану зелень.

Крок 5. До овочевого асорті викладаємо гливи.

Крок 6. Заливаємо компоненти маринадом і після повного остигання дегустуємо або прибираємо холодильник для зберігання.

Крок 7. Подаємо, злив рідину. Готуйте та отримуйте задоволення!

Гливи в маринаді з гвоздикою

Гливи в маринаді з гвоздикою – це ароматна і неймовірно смачна страва, яка відмінно доповнить ваш обід або вечерю. Крім простоти приготування та чудових смакових характеристик, така закуска приваблює ще й своєю калорійністю, тому що в 100 грамах міститься лише 26 калорій.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Гливи – 500 гр.
  • Вода –300 мл.
  • Сіль – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Гвоздика – 3 бутони.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 2 гілочки.
  • Олія рослинна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності готуємо продукти згідно зі списком.

Крок 2. Гриби чистимо та промиваємо, зрізаємо щільні ніжки.

Крок 3. Перекладаємо гливи в каструлі та додаємо кріп, воду, очищений часник, лавровий лист, прянощі та сіль із цукром.

Крок 4. Склад доводимо до кипіння та підливаємо столовий оцет, залишаємо на помірному полум’ї ще на 25 хвилин.

Крок 5. Злегка охололі інгредієнти розділимо по стерильним банкам і вливаємо трохи олії. (1 ст.л. на банку 400 мл.)

Крок 6. Зберігаємо на полиці холодильної камери. Смачного!

Мариновані гливи з кропом

Мариновані гливи з кропом – це просто, швидко і неймовірно смачно! Провівши на кухні лише 10 хвилин і доклавши мінімум зусиль, апетитна закуска опиниться на вашому столі лише через добу і запросто привнесе у ваше звичне меню щось зовсім нове.

Час приготування – 24 год.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Гливки – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 ст.
  • Оцет 10% – 1 ст.
  • Кріп – 0,5-1 пучок
  • Часник – 1-2 зуб.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Вода –500 мл.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Гливи обдаємо водою і зрізаємо коріння, при необхідності розрізаємо на шматочки великі гриби.

Крок 2. Паралельно кип’ятимо воду разом із сіллю, цукром, лаврушкою та горошинами перцю.

Крок 3. Прокип’ятивши маринад 5 хвилин, закидаємо гриби і проварюємо 10-15 хвилин, позбавляючись піни шумівкою.

Крок 4. Розкладаємо грибочки по банках, вливаємо маринад, додаємо кріп, часник та оцет – перемішуємо і після остигання на добу відправляємо в холодильник.

Крок 5. Апетитні гливи перекладаємо в сервірувальну піалу і знімаємо пробу. Смачного!

Рецепт СМАЧНИХ маринованих ГРИБОЧКІВ 🍄 – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал