Маринад для гусака – 7 рецептів, як замаринувати гусака перед запіканням в духовці

Маринад для гусака “гуски” – це прекрасний спосіб зробити страву з птиці м’якою і соковитою. М’ясо гусака досить жорстке, тому перед запіканням його необхідно замаринувати. Для маринування гусака можуть бути використані різні продукти: вино, оцет, журавлина, брусниця, соєвий соус, або кефір. 7 різноманітних рецептів маринування зібрані в цій статті.

Маринад для соковитого і м’якого гусака з яблуками

Гусак з яблуками – страву, яку часто готують у свята. У деяких сім’ях ця страва навіть вважається символом різдвяних свят. Приготувати гусака не складно, якщо знати рецепт хорошого маринаду.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Корінь імбиру – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет бальзамічний – 100 мл.
  • Соус соєвий – 100 мл.
  • Оливкова олія – 100 мл.

Процес приготування:

1. Гусак з яблуками неймовірно смачна і ароматна страва. Для початку необхідно замаринувати гусака.

2. Корінь імбиру натріть на дрібній терці.

3. Далі влийте в миску олію, бальзамічний оцет і соєвий соус, перемішайте.

4. Тушку гусака натріть сіллю і перцем, потім змастіть підготовленим маринадом. Подрібнений імбир рівномірно розподіліть по всьому птаху.

5. Відправте гусака маринуватися в холодильник на 2 доби. Потім нафаршируйте його яблуками і запікайте в духовці.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування медово-гірчичного маринаду для гусака

Дуже простий, але вірний спосіб смачно приготувати гусака в духовці. Тушку необхідно замаринувати в медово-гірчичному соусі і у вас вийде ніжне м’ясо з приємним ароматом.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Гірчиця – 2-3 ст.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Спеції для курки – 1 ч.л.

Процес приготування:

1. Підготуйте необхідні інгредієнти для маринаду.

2. Часник подрібніть ножем або пропустіть його через прес. Змішайте в мисці подрібнений часник і спеції.

3. Влийте соєвий соус.

4. Потім додайте мед, гірчицю і трохи майонезу. Перемішайте маринад до однорідного стану.

5. Змастіть медово-гірчичним маринадом тушку гусака всередині і зовні. Тушка повинна добре замаринувати, тільки після цього можна переходити до запікання.

Смачного!

Апельсиновий маринад для запікання гусака в духовці

Ароматний маринад для новорічного гусака, запеченого в духовці. Готується маринад на апельсиновому соку, соєвому соусі і меду, це не тільки робить м’ясо м’яким, але і сприяє утворенню хрусткої скоринки.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Соус соєвий – 70 мл.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Приправа для курки – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Для приготування маринаду підготуйте всі інгредієнти за списком. Апельсин обдайте окропом і добре помийте.

2. Видавіть сік з апельсина руками або за допомогою соковижималки.

3. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Додайте в миску з апельсиновим соком сіль, приправи і подрібнений часник.

4. Потім додайте соєвий соус і мед, перемішайте до однорідності.

5. Маринад відразу можна використовувати в приготуванні гусака. Натріть їм тушку з усіх боків і залиште в холодному місці на кілька годин для маринування.

Смачного!

Як замаринувати гусака в маринаді з соєвим соусом?

Соєвий соус завдяки своєму яскравому смаку і аромату відмінно підходить для приготування різних маринадів для м’яса і риби. Щоб запекти смачного гусака також можна використовувати такий маринад.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 10 ст.л.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Цукор – 80 гр.
  • Перець чилі мелений – 05-1 ч.л.
  • Часник – 5-8 зуб.
  • Корінь імбиру – 5-7 см.

Процес приготування:

1. У мисці змішайте соєвий соус, олія, цукор і перець чилі. Масу ретельно перемішайте до розчинення цукру.

2. Корінь імбиру і часник очистіть і натріть на дрібно терки.

3. Змішайте корінь імбиру і часник, розімніть суміш плоскою стороною ножа, щоб вони пустили сік.

4. Імбирно-часникову масу додайте в маринад і перемішайте. При бажанні можна додати трохи солі.

5. Гуся змастіть маринадом і залиште маринуватися в холодному місці на 3-10 годин.

Смачного!

Лимонний маринад для м’якого і соковитого гусака в духовці

Якщо ви готуєтеся до торжества і продумуєте меню, то не проходьте повз лимонного маринаду. З його допомогою можна приготувати відмінного соковитого гусака. Процес приготування зовсім не складний.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 150 мл.
  • Кетчуп – 2 ст.л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.

Процес приготування:

1. Лимон обдайте окропом і добре помийте, так як цедра також буде використана для приготування маринаду.

2. За допомогою спеціального ножа зріжте цедру з лимона.

3. Потім видавіть сік з лимона.

4. У мисці змішайте цедру, лимонний сік, кетчуп, соєвий соус, чорний перець і мелений імбир.

5. Далі приготованим маринадом змастіть тушку гусака, загорніть її в харчову плівку і помістіть в холодильник для маринування.

Смачного!

Ароматний і дуже смачний маринад для гусака з вином

Хороший маринад – основа смачного страви. Найбільш витончений і вишуканий варіант маринаду для гусака замішується на вині. Відповідально поставтеся до вибору вина, так як від його якості і аромату залежить яким вийде в результаті ваше блюдо.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 40 хв.

порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Гусак – 700 гр.
  • Вино – 2 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець гострий мелений – за смаком.
  • Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
  • Паприка – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо гусака необхідно підготувати. Помийте його і обсмажте на олії до золотистої скоринки, в кінці посолити і приправте до смаку.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до м’якості.

3. Складіть птицю і обсмажену цибулю в жароміцну форму.

4. У форму влийте вино і покладіть лавровий лист. Закрийте форму фольгою, залиште при кімнатній температурі на 40-60 хвилин.

5. Потім помістіть форму в холодну духовку і встановіть температуру на 180 градусів. Запікайте гусака до готовності, приблизно 1,5-2 години.

Смачного!

Як приготувати маринад з брусницею для запікання гусака в духовці?

Брусничний маринад можна приготувати зі свіжих або заморожених ягід. Гусак, витриманий не менше доби в маринаді з брусниці, виходить ніжним, соковитим і ароматним.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Брусниця – 1,5-2 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Соус соєвий – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець гострий мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжі ягоди необхідно перебрати і помити, заморожені повністю розморозити.

2. Дочекайтеся, поки з ягід повністю стече вода, перекладіть їх в миску і подрібніть в пюре.

3. З цибулини зніміть лушпиння і дрібно її наріжте.

4. Змішайте в мисці брусничне пюре, цибуля, соєвий соус, сіль і чорний перець.

5. Маринадом з брусниці змастіть гусака всередині і зовні і залиште маринуватися на добу. Потім запікайте в духовці.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал