Маринад для гусака “гуски” – це прекрасний спосіб зробити страву з птиці м’якою і соковитою. М’ясо гусака досить жорстке, тому перед запіканням його необхідно замаринувати. Для маринування гусака можуть бути використані різні продукти: вино, оцет, журавлина, брусниця, соєвий соус, або кефір. 7 різноманітних рецептів маринування зібрані в цій статті.
Маринад для соковитого і м’якого гусака з яблуками
Гусак з яблуками – страву, яку часто готують у свята. У деяких сім’ях ця страва навіть вважається символом різдвяних свят. Приготувати гусака не складно, якщо знати рецепт хорошого маринаду.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Корінь імбиру – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оцет бальзамічний – 100 мл.
- Соус соєвий – 100 мл.
- Оливкова олія – 100 мл.
Процес приготування:
1. Гусак з яблуками неймовірно смачна і ароматна страва. Для початку необхідно замаринувати гусака.
2. Корінь імбиру натріть на дрібній терці.
3. Далі влийте в миску олію, бальзамічний оцет і соєвий соус, перемішайте.
4. Тушку гусака натріть сіллю і перцем, потім змастіть підготовленим маринадом. Подрібнений імбир рівномірно розподіліть по всьому птаху.
5. Відправте гусака маринуватися в холодильник на 2 доби. Потім нафаршируйте його яблуками і запікайте в духовці.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування медово-гірчичного маринаду для гусака
Дуже простий, але вірний спосіб смачно приготувати гусака в духовці. Тушку необхідно замаринувати в медово-гірчичному соусі і у вас вийде ніжне м’ясо з приємним ароматом.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Гірчиця – 2-3 ст.л.
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Мед – 2 ст.л.
- Майонез – 1 ст.л.
- Часник – 2-3 зуб.
- Спеції для курки – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Підготуйте необхідні інгредієнти для маринаду.
2. Часник подрібніть ножем або пропустіть його через прес. Змішайте в мисці подрібнений часник і спеції.
3. Влийте соєвий соус.
4. Потім додайте мед, гірчицю і трохи майонезу. Перемішайте маринад до однорідного стану.
5. Змастіть медово-гірчичним маринадом тушку гусака всередині і зовні. Тушка повинна добре замаринувати, тільки після цього можна переходити до запікання.
Смачного!
Апельсиновий маринад для запікання гусака в духовці
Ароматний маринад для новорічного гусака, запеченого в духовці. Готується маринад на апельсиновому соку, соєвому соусі і меду, це не тільки робить м’ясо м’яким, але і сприяє утворенню хрусткої скоринки.
Час готування: 15 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Апельсин – 1 шт.
- Соус соєвий – 70 мл.
- Мед – 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Приправа для курки – 1 ч.л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. Для приготування маринаду підготуйте всі інгредієнти за списком. Апельсин обдайте окропом і добре помийте.
2. Видавіть сік з апельсина руками або за допомогою соковижималки.
3. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Додайте в миску з апельсиновим соком сіль, приправи і подрібнений часник.
4. Потім додайте соєвий соус і мед, перемішайте до однорідності.
5. Маринад відразу можна використовувати в приготуванні гусака. Натріть їм тушку з усіх боків і залиште в холодному місці на кілька годин для маринування.
Смачного!
Як замаринувати гусака в маринаді з соєвим соусом?
Соєвий соус завдяки своєму яскравому смаку і аромату відмінно підходить для приготування різних маринадів для м’яса і риби. Щоб запекти смачного гусака також можна використовувати такий маринад.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 10 ст.л.
- Олія – 4 ст.л.
- Цукор – 80 гр.
- Перець чилі мелений – 05-1 ч.л.
- Часник – 5-8 зуб.
- Корінь імбиру – 5-7 см.
Процес приготування:
1. У мисці змішайте соєвий соус, олія, цукор і перець чилі. Масу ретельно перемішайте до розчинення цукру.
2. Корінь імбиру і часник очистіть і натріть на дрібно терки.
3. Змішайте корінь імбиру і часник, розімніть суміш плоскою стороною ножа, щоб вони пустили сік.
4. Імбирно-часникову масу додайте в маринад і перемішайте. При бажанні можна додати трохи солі.
5. Гуся змастіть маринадом і залиште маринуватися в холодному місці на 3-10 годин.
Смачного!
Лимонний маринад для м’якого і соковитого гусака в духовці
Якщо ви готуєтеся до торжества і продумуєте меню, то не проходьте повз лимонного маринаду. З його допомогою можна приготувати відмінного соковитого гусака. Процес приготування зовсім не складний.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 150 мл.
- Кетчуп – 2 ст.л.
- Лимон – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Імбир мелений – 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Лимон обдайте окропом і добре помийте, так як цедра також буде використана для приготування маринаду.
2. За допомогою спеціального ножа зріжте цедру з лимона.
3. Потім видавіть сік з лимона.
4. У мисці змішайте цедру, лимонний сік, кетчуп, соєвий соус, чорний перець і мелений імбир.
5. Далі приготованим маринадом змастіть тушку гусака, загорніть її в харчову плівку і помістіть в холодильник для маринування.
Смачного!
Ароматний і дуже смачний маринад для гусака з вином
Хороший маринад – основа смачного страви. Найбільш витончений і вишуканий варіант маринаду для гусака замішується на вині. Відповідально поставтеся до вибору вина, так як від його якості і аромату залежить яким вийде в результаті ваше блюдо.
Час готування: 180 хв.
Час приготування: 40 хв.
порцій: 3.
Інгредієнти:
- Гусак – 700 гр.
- Вино – 2 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець гострий мелений – за смаком.
- Олія соняшникова – 2-3 ст.л.
- Паприка – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо гусака необхідно підготувати. Помийте його і обсмажте на олії до золотистої скоринки, в кінці посолити і приправте до смаку.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до м’якості.
3. Складіть птицю і обсмажену цибулю в жароміцну форму.
4. У форму влийте вино і покладіть лавровий лист. Закрийте форму фольгою, залиште при кімнатній температурі на 40-60 хвилин.
5. Потім помістіть форму в холодну духовку і встановіть температуру на 180 градусів. Запікайте гусака до готовності, приблизно 1,5-2 години.
Смачного!
Як приготувати маринад з брусницею для запікання гусака в духовці?
Брусничний маринад можна приготувати зі свіжих або заморожених ягід. Гусак, витриманий не менше доби в маринаді з брусниці, виходить ніжним, соковитим і ароматним.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 1.
Інгредієнти:
- Брусниця – 1,5-2 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Соус соєвий – 100 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець гострий мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свіжі ягоди необхідно перебрати і помити, заморожені повністю розморозити.
2. Дочекайтеся, поки з ягід повністю стече вода, перекладіть їх в миску і подрібніть в пюре.
3. З цибулини зніміть лушпиння і дрібно її наріжте.
4. Змішайте в мисці брусничне пюре, цибуля, соєвий соус, сіль і чорний перець.
5. Маринадом з брусниці змастіть гусака всередині і зовні і залиште маринуватися на добу. Потім запікайте в духовці.
Смачного!