Манні биточки, як в дитячому садку – 6 рецептів приготування з покроковими фото

86c6763dec90060dc482746cc6622b32

Манні биточки, як в дитячому садку — це смачні і бюджетні частування, які подають на сніданок або на перекус. Якщо вам набридла манна каша, є класна альтернатива і це саме манні биточки. Їх дуже люблять діти. Подають биточки з такими ж наповнювачами, як і будь-які млинчики, оладки або сирники. Биточки смажать і запікають. Приготуйте і порадуйте близьких!

Манні биточки на сковороді, як в дитячому садку

Манні биточки на сковороді, як в дитячому саду – ласощі, яке урізноманітнює ваші сніданки і підніме настрій. Биточки виходять ніжними. Страва з манки доповнюють варенням, сметаною або згущеним. Користуйтеся шикарним рецептом із задоволенням.

22a02ae0219f6ff872a0acdd6fdd6928

Биточки з манної каші

Биточки з манної каші я часто готую на сніданок. Молочну кашу домашні їдять рідко, а ось манні биточки просто обожнюють. Домашня випічка виходить ніжною і солодкою. Подають биточки зі сметаною або з варенням. Наповнювачі використовую кожен раз різні. Якщо додаю родзинки або інші сухофрукти, то кількість цукру зменшую.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

інгредієнти:

  • Крупа манна – 100 гр.
  • Молоко – 300 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кунжут – 50 гр.
  • Пшеничне борошно – 50 гр.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відмітьте кількість всіх інгредієнтів, зазначених в рецепті. Кількість цукрового піску регулюйте самостійно в залежності від власних смакових уподобань. Можна биточки зробити взагалі несолодкими, додавши, наприклад, зелень і часник.

2f757f00a49450074d9373e671450b90

Крок 2. У сотейник налийте молоко, посоліть і поцукріть. Нагрійте до появи бульбашок. У підігріте молоко насипте 100 грамів манної крупи. Помішуючи вінчиком, доведіть кашу до загустіння на найменшому нагріванні. Зварену кашу зніміть з плити і остудити. Далі вбийте куряче яйце.

a4aaaed3a8303d7c41b1ae802ae3a83c

Крок 3. Гарненько вмішайте яйце. На тарілку насипте кунжут і пшеничне борошно. Перемішайте.

c02aee1350d8c92acca83cb8575d2492

Крок 4. З манної каші сформуйте грудочки приблизно однакового розміру. Приплюсніть рукою і запаніруйте з усіх боків в сухій суміші.

498c8931f6b5fe3632e69c17578eb4bc

Крок 5. Сковорідку нагрійте на помірному вогні. Промажте дно маслом без запаху. На відстані один від одного викладіть манні биточки. Підрум’яньте з обох сторін до апетитної золотистої скоринки.

a298f58e1a3cfb132604062bd3fa087c

Крок 6. Підсмажені манні биточки викладіть на тарілку для подачі, і пригощайте улюблених людей. Насолоджуйтесь із задоволенням!

44b65bbfa1dc534e681cd561ac67814d

Манні биточки з киселем, як в дитячому садку

Манні биточки з киселем, як в дитячому садку, виходять надзвичайно ніжними і неймовірно апетитними. Биточки я готую з залишилася після сніданку або вечері манної каші. Кисіль готую кожен раз різний, використовую свіжі і заморожені ягоди, іноді використовую пачку магазинного киселю. Виходить дуже смачно, дітям подобається.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Манна каша – 300 гр.
  • Панірувальні сухарі – 4 ст.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Крохмаль картопляний – 3 ст.л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Малина – 1 ст.
  • Вода – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо кисіль. У сотейник складіть ягоди, у мене на цей раз заморожена малина. Залийте холодною водою.

6b20cd01ec80164c10775ee3cef80d56

Крок 2. Поставте на плиту, доведіть до закипання. Варіть хвилин 20 на найменшому нагріванні.

82bfbd5e7ff27fa2408226f606318e7f

Крок 3. Компот разом з ягодами акуратно, щоб не обпектися, злийте через сито, ягоди протріть. Залишки кісточок викиньте. Ягідне пюре поставте знову на плиту, всипте цукор.

5c62d912206f1bab34b5a8bdea9a89bf

Крок 4. 2 ложки картопляного крохмалю розведіть невеликою кількістю води, тонкою цівкою влийте в малинову субстанцію. Постійно помішуючи, доведіть до загустіння.

23529c34fd2d02e14cb2e7439100acc3

Крок 5. В манну кашу вбийте куряче яйце, попередньо помивши і висушивши його.

51fb3479425701d611371d4cd0c7a4eb

Крок 6. Гарненько вмішайте яйце. Насипте ложку картопляного крохмалю. Розмішайте.

8d7589ea0647e83b3845e610e32f547b

Крок 7. На тарілку насипте панірувальні сухарі, у мене власного приготування. З манної каші сформуйте грудочки приблизно однакового розміру. Приплюсніть рукою і запаніруйте з усіх боків в сухарях.

fc8bfaf4ec4d764b77ea1d58a6699b6d

Крок 8. Сковорідку нагрійте на помірному вогні. Промажте дно вершковим маслом. На відстані один від одного викладіть манні биточки. Підрум’яньте з обох сторін до апетитної золотистості.

6d928c717665fe69a31e59368dc4ab17

Крок 9. Рум’яні манні биточки викладіть на тарілку для подачі, прикрасьте на свій розсуд.

22f84286119f92f8eb5dcd027c89621f

Крок 10. Полийте приготованим малиновим киселем і запрошуйте рідних і близьких до сніданку. Смачного!

d61994a57dd5f9d7e6fcbcfbc1fd8b62

Манні биточки, запечені в духовці

Манні биточки, запечені в духовці, прекрасний варіант для смачного сніданку або частування до дружнього чаювання. Випічка виходить соковитою і ніжною і чудово поєднується з різними сухофруктами. Мені дуже подобається поєднання з сушеними ягодами, особливо з вишнею.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 6 ст.л.
  • Молоко – 500 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Сіль – щіпка.
  • Пшеничне борошно – 3 ст.л.
  • Ванілін – щіпка.
  • Вишня сушена – за смаком.
  • Стружка кокосова – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструльку налийте півлітра молока, посоліть і поцукріть. Нагрійте на помірній температурі до появи бульбашок. У підігріте молоко насипте 6 столових ложок манної крупи. Помішуючи вінчиком, доведіть кашу до загустіння на найменшому нагріванні. Будьте уважні, щоб каша не підгоріла.

b9d1ef8a6b782342eb63e11dde0ff1e9

Крок 2. Зварену кашу зніміть з плити і остудити. Далі вбийте куряче яйце, заздалегідь помивши і висушивши його. Насипте дрібку ваніліну і 3 столові ложки пшеничного борошна.

e2b1534a82c3a99621a45a15d035c905

Крок 3. Гарненько вмішайте яйце і борошно з ваніліном. Додайте сушену вишню за смаком. Розмішайте.

1ffa3ecf66890778bfe36db79e9015ec

Крок 4. Дно силіконових формочок присипте кокосовою стружкою. Наповніть їх манним тістом. Зверху присипте кокосовою стружкою. Нагрійте духовку при 180 градусах. Випікайте манні биточки хвилин 20.

378cd24fd685fb512dd537188c6ce62d

Крок 5. Готові биточки акуратно дістаньте з духовки і остудити. Манники перекладіть на красиву тарілочку, і задекоруйте кокосовою стружкою.

5e65429b067d8dccbc5d7c227d27a394

Крок 6. Ароматне ніжне частування подавайте порційно. Смачного!

d10dbb7b159c7fd34365a6b22c26594f

Манні биточки на молоці

Манні биточки на молоці виглядають досить апетитно. Золотиста хрустка скоринка і ніжна текстура сподобається всім. І навіть тим, хто манну кашу не переварює з дитинства. Причому ніхто навіть не здогадається, що частування приготовлено з ненависної манки. Ситно і красиво.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 100 гр.
  • Молоко – 400 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ч.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відзначте складові для шикарного частування.

b8b979428f0a3c065ba3bbc578fff084

Крок 2. У сотейник або товстостінну каструльку налийте молоко, посоліть і поцукріть. Підігрійте до виникнення бульбашок. У нагріту субстанцію насипте 100 грамів манної крупи. Помішуючи вінчиком, доведіть кашу до загустіння на найменшому нагріванні. Дивіться, щоб каша не пригоріла.

a8094ae1d9f9dd1d7a1347dc710b60ff

Крок 3. Гарячу манну кашу зніміть з плити і остудіть. Коли каша охолоне, розбийте куряче яйце, заздалегідь промивши і висушивши його.

54e71a28df1dfebcde8ff6a28fd36439

Крок 4. Гарненько вмішайте яйце до однорідної маси, щоб не було ніяких грудочок. На тарілку насипте панірувальні сухарики. Сухарі можна використовувати покупні або приготувати самостійно.

4d3c491fd7a5372dff27857ee0107d09

Крок 5. З манної каші сформуйте колобочки приблизно однакового розміру. Приплюсніть рукою і щедро обваляйте з усіх боків в сухариках. Сковорідку нагрійте. Промажте дно маслом без запаху. На відстані розкладіть манні биточки. Підрум’яньте до апетитної золотистості.

fa571db6b34805a8fd313337d2d1e524

Крок 6. Переверніть лопаткою на іншу сторону і підсмажте до хрусткої рум’яності.

a5bf4fe56465f5b75d3efa0bd07e2d12

Крок 7. Золотисті манні биточки складіть на тарілку для подачі. Здобрити сметаною і запрошуйте сім’ю до сніданку. Смачного!

317b5abcc078ff3c449c1c0ff0c2f83f

Пісні манні биточки

Пісні манні биточки виходять чудовими. З простих інгредієнтів виходить дивовижне частування, яке дуже подобається діткам. Подають поживну страву зі сметаною, медом, варенням, згущеним молоком і всім, чим хочете. Пробуйте і вам стовідсотково сподобається!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 0,5 ст.
  • Борошно пшеничне – 5 ст.л.
  • Мак – 15 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Вода – 350 мл.
  • Ванілін – щіпка.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте 15 грамів харчового маку.

fd69dd4b6e27ca230bfeae0ca583d844

Крок 2. У сотейник налийте 350 мілілітрів води, посоліть і поцукріть. Нагрійте на помірній температурі до появи бульбашок. Введіть відміряний мак. Прокип’ятити.

e791c11d8c92dbc77a7bb4b1938b5602

Крок 3. У киплячу воду насипте половину склянки манної крупи.

9063777bff1e80dbd19ecba73b93b19c

Крок 4. Помішуючи лопаткою, доведіть кашу до загустіння на найменшому нагріванні.

3dd7f91d785c96320ebf1ff68196f1d6

Крок 5. Зварену кашу зніміть з плити і остудити. Далі вмішайте 5 столових ложок пшеничного борошна і ванілін. З манної каші сформуйте грудочки приблизно однакового розміру. Сковорідку нагрійте на помірному вогні. Промажте дно маслом без запаху.

4d78d147d9d303e4707063a830df5ab6

Крок 6. Викладіть манні биточки. Підрум’яньте з обох сторін до красивої золотистої скоринки. Підсмажені манні биточки перекладіть на тарілку для подачі. Пригощайте близьких. Смачного!

919764dece2ccc359fc5cdaa1f0fa5b3

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал