Малина на зиму – 9 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Малина на зиму – це не тільки смачний і ароматний десерт, але ще і народний засіб від кашлю і поганого самопочуття. Напевно кожен знає з малих років, що чай з малиновим варенням не тільки допомагає позбутися від нездужання, але також піднімає настрій за лічені хвилини! І якщо в цьому році у вас вродився багатий урожай цієї прекрасної ягоди, то негайно вибирайте рецепт, який вам до душі і приступайте до роботи!

Протерта малина з цукром без варіння на зиму

Протерта малина з цукром без варіння на зиму – це ароматне частування, перед яким неможливо встояти і використовувати його можна абсолютно по-різному. Наприклад, така ягода стане ідеальною начинкою для маленьких здобних булочок або прекрасно доповнить тонкі млинчики або оладки.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Відокремлюємо ягоди від сміття і гілочок, ополіскуємо водою.

Крок 2. Засипаємо апетитні ягідки цукром.

Крок 3. Розминаємо компоненти толкушкою і залишаємо при кімнатній температурі на 3-4 години.

Крок 4. Перемішуємо склад через кілька годин і розливаємо по заздалегідь простерилізованим і сухим банкам, закручуємо і переміщаємо на полицю холодильної камери для зберігання. Смачного!

Густе варення з малини цілими ягодами на зиму

Густе варення з малини цілими ягодами на зиму – це не найпростіший, але дуже цікавий спосіб приготування солодкої заготовки на холодний період року. Завдяки збереженості текстур, відкривши таку баночку, ви моментально перенесетеся в літо, бо аромат і зовнішній вигляд – це щось!

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1,5 кг.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Малину висипаємо в глибоку і об’ємний посуд.

Крок 2. Заливаємо прохолодною водою, прикриваємо кришкою і акуратно струшуємо. Завдяки цій маніпуляції, весь сміття спливає на поверхню.

Крок 3. Зливаємо воду з малини і паралельно варимо сироп з цукру і води: на повільному вогні при частому помішуванні і до повного розчинення.

Крок 4. Доводимо склад до кипіння і заливаємо їм ягоди, залишаємо на 20 хвилин для просочення, а після переливаємо сироп назад і тушкуємо на конфорці ще 10 хвилин. У густу суміш висипаємо ягоди і прогріваємо ще 10 хвилин.

Крок 5. Акуратно розкладаємо частування по банкам і після охолодження переносимо в льох або підвал. Смачного!

Компот з малини на 3-літрову банку на зиму

Компот з малини на 3-літрову банку на зиму – це смачний і корисний напій, який запросто допоможе вам позбутися від спраги і набере вас природними вітамінами. Для готування нам буде потрібно мінімальний набір компонентів, а результат – захват!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3 банки по 3 л.

Інгредієнти:

На три 3-х літрові банки:

  • Малина – 2-2,5 кг.
  • Вода – 8,1 л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед над парою стерилізуємо трилітрові банки, кришки на кілька хвилин занурюємо в окріп.

Крок 2. Всипаємо на дно банок малину, ягоди попередньо перебираємо і обполіскуємо.

Крок 3. Воду змішуємо з цукром – доводимо до кипіння.

Крок 4. Заливаємо солодкий розчин в банки до горлечка, закупорює і ставимо на кришки. Обертаємо в плед і залишаємо так до повного охолодження.

Крок 5. Охолоджений напій переносимо в прохолодне місце без попадання прямих сонячних променів. Готуйте і отримуйте задоволення!

Желе з малини на зиму

Желе з малини на зиму – це частування, яке вимагає від кулінара перетирання через сито з дрібними отворами, щоб надати заготівлі гладку і однорідну консистенцію без єдиної кісточки. Але, незважаючи на зусилля, готове желе приємно здивує вас своїми смаковими характеристиками.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 50-80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Ягоди перебираємо, акуратно обполіскуємо і відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки стече зайва вода.

Крок 2. Підливаємо до малини воду і перебиваємо компоненти за допомогою погружного блендера.

Крок 3. Прибираємо ємність на плиту, проварюємо 2-3 хвилини з моменту закипання, даємо трохи охолонути.

Крок 4. Склад перетираємо через сито з дрібними отворами.

Крок 5. Об’єднуємо ягідне пюре з цукром і повторно доводимо до кипіння на мінімальному нагріванні.

Крок 6. Видаляючи шумівкою піну, варимо масу 5 хвилин при періодичному помішуванні, остуджуємо і повторюємо процедуру.

Крок 7. Розкладаємо желе по банкам і не закупорюємо до тих пір, поки на поверхні не утворюється плівка. Смачного!

Джем з малини без кісточок на зиму

Джем з малини без кісточок на зиму – це смачна і ароматна заготівля, яку можна вживати, просто намазавши на скибочку свіжого хліба, а можна полити гарячі домашні млинці і отримати справжнє гастрономічне задоволення. Якщо раніше ви так ягоди не заготовляли, то обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Малина – 1,2 кг.
  • Вода – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1,5 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Добірні і промиті ягоди висипаємо в таз і підливаємо воду – поміщаємо на вогонь.

Крок 2. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо протягом 15-20 хвилин.

Крок 3. Остуджуємо майбутній джем до теплого стану і руками, через марлю, віджимаємо кісточки.

Крок 4. Однорідну масу змішуємо з цукром і при постійному помішуванні лопаткою доводимо до кипіння.

Крок 5. Проварюємо інгредієнти на мінімальному нагріванні протягом години і розкладаємо по банкам.

Крок 6. Наповнені банки ставимо на кришки і загортаємо в рушник до повного охолодження. Готуйте і отримуйте задоволення!

Малина у власному соку на зиму

Малина у власному соку на зиму – це неймовірно смачна і ароматна заготівля, яка вразить вас своїм апетитним видом ще в процесі термічної обробки. Приготування не представляє собою нічого складного, тому якщо ви будете слідувати інструкції, то у вас все вийде!

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Малина – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 7 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо ягоди, залишаючи для готування лише цілісні і не пом’яті.

Крок 2. Висипаємо цукор (1 ст.л. на 100 гр. ягід) і струшуємо ємність для рівномірного розподілу.

Крок 3. Склад викладаємо в банку до самого верху.

Крок 4. На дно великої каструлі застилаємо рушник і поміщаємо наповнену банку, вливаємо воду «по плечики» і доводимо до кипіння. Спостерігаємо, як осідають ягоди і поступово додаємо ту, що залишилася в ємності.

Крок 5. Коли вся банка заповнена – стерилізуємо при повільному бурлінні 10 хвилин.

Крок 6. Акуратно дістаємо банку з окропу і закриваємо під ключ, перевертаємо і залишаємо на добу. Зберігаємо в коморі. Смачного!

Густе малинове варення з агар-агаром

Густе малинове варення з агар-агаром – це солодкість, яку можна подати навіть до святкового столу в якості самостійного десерту, а можна полити кульки морозива і ось тоді, ви можете не сумніватися, що ваші гості не залишаться незадоволеними!

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Малина – 1 кг.
  • Агар-агар – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо і перебираємо малину, якщо компонент з ринку – рекомендується промивати під струменем води.

Крок 2. Засипаємо ягоди половиною цукру і залишаємо на 3-4 години.

Крок 3. Далі порціями пробиваємо інгредієнт в блендері до однорідної консистенції.

Крок 4. Виливаємо склад в каструлю і доповнюємо цукром.

Крок 5. Варимо на повільному вогні при постійному помішуванні 10 хвилин з моменту закипання.

Крок 6. Паралельно в окропі розчиняємо агар-агар.

Крок 7. Переливаємо розчин до варення, змішуємо і засікає ще 5 хвилин.

Крок 8. Розфасовуємо ласощі по банкам і щільно закупорюємо. Зберігання допускається і при кімнатній температурі, але краще зберігати в холодному місці. Смачного!

Компот з малини з м’ятою на зиму

Компот з малини з м’ятою на зиму – це смачна і корисна альтернатива покупним напоям, до складу яких входять канцерогени і барвники. Поєднання інгредієнтів і без того дуже вдале, але для більш гармонійного смаку рекомендуємо вам також додати слайси лимона.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Вода – 2 л.
  • Малина – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • М’ята – 2 гілочки.
  • Лимон – 2 слайси.

Процес приготування:

Крок 1. Пляшки або банки промиваємо з содою, кришки замочуємо в окропі. У промиті банки висипаємо ягоди.

Крок 2. Ароматну зелень промиваємо і струшуємо зайву вологу, відправляємо слідом за малиною.

Крок 3. Додаємо скибочки цитрусового фрукта.

Крок 4. Заливаємо компоненти окропом і прикриваємо кришками, залишаємо в такому положенні приблизно на 15 хвилин.

Крок 5. Після закінчення часу, в каструлю насипаємо цукор і зливаємо рідину з пляшок.

Крок 6. Відвар кип’ятимо протягом декількох хвилин і повертаємо в посуд з ягодами і м’ятою.

Крок 7. Компот закриваємо і ставимо дном вгору, вкривши ковдрою. Зберігаємо в погребі або підвалі.

Малинове варення з лимоном

Малинове варення з лимоном – це натуральний природний антиоксидант, який володіє не тільки чудовими характеристиками, але ще і властивістю знімати запальні процеси. Обов’язково спробуйте таке оригінальне поєднання компонентів, вам сподобається!

Час готування – 24 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Малина – 500 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перевіряємо малину на наявність паразитів, при необхідності промиваємо.

Крок 2. Викладаємо ягоди в глибоку миску шарами, пересипаючи цукром — струшуємо, зверху кладемо скибочки лимона.

Крок 3. Останній шар обов’язково присипаємо цукром.

Крок 4. Ми залишаємо заготівлю при кімнатній температурі на всю ніч, мінімум – 10 годин.

Крок 5. Ягоди в сиропі поміщаємо на конфорку і зверху поливаємо виділився соком, при перших ознаках кипіння – прибираємо з плити і даємо повністю охолонути.

Крок 6. Повторюємо варіння, не доводячи до кипіння, остудивши, проварюємо ще 5 хвилин і переходимо до наступного етапу.

Крок 7. Розділимо частування по банкам і щільно закупорюємо. Зберігається таке варення протягом 2-3 років при кімнатній температурі. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал