Мафіни – популярний у всьому світі десерт, який прийшов до нас з американської кухні. Ласощі можна приготувати з різного тіста і доповнити будь-якими начинками. Солодке частування можна подавати до чаю, на сніданок або як перекус. Урізноманітніть ваше меню з яскравою кулінарної добіркою з 10-и покрокових рецептів.
Сирні мафіни в домашніх умовах
Ніжні сирні мафіни нескладно приготувати самостійно. Використовуйте для цього швидкий і перевірений рецепт. Яскравий десерт порадує своїм смаком і яскравим зовнішнім виглядом.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 12 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 150 гр.
- Сир – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 60 гр.
- Цукор – 2,5 ст.л.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Пудра цукрова – для подачі.
Процес приготування:
- Яйця з’єднуємо в глибокій мисці разом з цукром і сіллю. Збиваємо продукти міксером.
- Сюди ж відправляємо сметану і перетертий сир. Перемішуємо до однорідності.
- Просіваємо в масу борошно з розпушувачем. Вимішуємо до однорідного тіста без грудочок.
- Розподіляємо заготовку по невеликих формочках і випікаємо 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Витягуємо частування з духовки і даємо йому трохи охолонути.
- Перед подачею мафіни можна доповнити цукровою пудрою. Готово!
Мафіни на кефірі в силіконових формочках
Смачно і швидко приготувати мафіни можна на кефірі. Використання силіконових формочок зробить кулінарний процес ще більш комфортним. Порадуйте себе і близьких апетитним частуванням.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 150 гр.
- Кефір – 100 мл.
- Цукор – 170 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 40 гр.
- Суниця – за смаком.
Процес приготування:
- Кефір вливаємо в зручну глибокий посуд.
- Доповнюємо його цукром і розмішуємо до його розчинення.
- Сюди ж розбиваємо куряче яйце. Збиваємо віночком.
- Доповнюємо суміш розтопленим вершковим маслом. Заздалегідь його рекомендується остудити, щоб не згорнулося яйце.
- Просіваємо в масу борошно з розпушувачем. Вимішуємо до однорідного тіста.
- За смаком доповнюємо масу суницею.
- Розливають заготовку по силіконовим формочках.
- Випікаємо десерт близько 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Ніжні і пишні мафіни на кефірі готові. Можна пробувати!
Бананові мафіни в домашніх умовах
Шукайте смачні і корисні десерти, які не зіпсують фігуру? Спробуйте мафіни з бананів по низькокалорійному рецептом. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Беріть на замітку!
Час готування: 30 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 9 шт.
Інгредієнти:
- Банан – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно вівсяне – 2 ст.л.
- Розпушувач – 1 ч .л.
Процес приготування:
- Очищаємо банани і ріжемо їх невеликими шматочками.
- Викладаємо банани в глибоку миску і розминаємо їх виделкою разом з курячими яйцями.
- Приєднуємо до маси вівсяну муку і розпушувач. Старанно вимішуємо до отримання однорідної складу.
- Розливають бананове тісто по невеликих формочках і готуємо в розігрітій духовці 25 хвилин. Відповідна температура – 180 градусів.
- Ніжні і м’які бананові мафіни по низькокалорійному рецептом готові!
Мафіни з какао в мікрохвильовці в гуртку за 5 хвилин
Швидкий і оригінальний варіант приготування шоколадних домашніх маффинов – з додаванням какао в мікрохвильовці. Яскравий десерт вийде не більше, ніж за 5 хвилин. Здивуйте своїх близьких!
Час готування: 7 хвилин
Час приготування: 5 хвилин
Порцій – 1 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 120 гр.
- Какао – 2 ст.л.
- Цукор – 4 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 90 мл.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Масло вершкове – 90 гр.
Процес приготування:
- У глибокій мисці змішуємо просіяне борошно з какао, розпушувачем і цукром.
- Сюди ж розбиваємо куряче яйце.
- Вливаємо молоко і віночком гарненько збиваємо продукти.
- Шоколадне тісто розмішуємо до гладкого стану без борошняних грудочок.
- Густий склад виливаємо в чашку.
Готуємо в мікрохвильовці 3-5 хвилин при потужності 750 Вт.
- М’який шоколадний мафін готовий. Його можна прикрасити цукровою пудрою і подавати до столу.
Як спекти смачні мафіни з куркою і сиром?
Закусочний варіант приготування мафінів – з додавання сиру і курки. Поживна частування порадує яскравим видом і смаком. Можна подавати в рамках святкового меню або як ідею для швидкого перекусу.
Час готування: 50 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 6 шт.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 120 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Пластівці вівсяні – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 130 мл.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Подрібнюємо вівсяні пластівці будь-яким зручним способом і перекладайте їх в глибоку тарілку.
- Сюди ж додаємо куряче яйце і молоко. Солимо і перчимо заготовку.
- Розмішуємо тісто до однорідності.
- Відварюємо куряче філе і ділимо його на дрібні частини. Викладаємо в окрему тарілку.
- До м’яса натираємо твердий сир.
- У масу викладаємо і подрібнену зелень.
- Перемішуємо інгредієнти.
- Доповнюємо їх невеликою кількістю вівсяного тіста і старанно вимішуємо.
- Розкладаємо заготовку по невеликих формах.
- Заливаємо поглиблення з продуктами, які залишилися рідким тістом.
- Випікаємо закуску 25 хвилин при температурі 180 градусів.
- Ароматні мафіни з куркою і сиром готові. Можна подавати до столу і пробувати!
Покроковий рецепт приготування морквяних мафінів
Яскрава солодка страва для вашого столу – домашні мафіни з моркви. Частування вийде смачним, поживним і корисним. Такий продукт оцінять як дорослі, так і діти. Спробуйте!
Час готування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 50 гр.
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр мелений – 1 ст.л.
- Мак – 1 ст.л.
- Оливкова олія – за смаком.
Процес приготування:
- Очищаємо від шкірки моркву і після ріжемо її тонкими півколами.
- Далі подрібнюємо цибулю.
- Обсмажуємо моркву в оливковій олії до м’якості.
- Приєднуємо до овочу подрібнену цибулю. Готуємо ще 2-3 хвилини.
- У глибокій тарілці збиваємо яйця з борошном, сіллю і всіма спеціями.
- Вимішуємо овочі з тістом до рівномірного розподілу всіх продуктів.
- Розливають тісто по відповідним формах. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
- Ситні морквяні мафіни готові. Дайте їм трохи охолонути і подавайте до столу!
Як спекти пишні мафіни на молоці в духовці?
Простий і смачний варіант приготування мафінів в домашніх умовах – на молоці. Тісто вийде ніжним і повітряним. Використовуйте кулінарну ідею, щоб доповнити ваше звичне меню.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко – 150 мл.
- Яйце – 1 шт .
- Цукор – 80 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Цедра лимона – 1 ч.л.
- Олія – 80 мл.
Процес приготування:
- Молоко вливаємо в глибоку тарілку і сюди додаємо одне куряче яйце.
- Розмішуємо продукти, доповнюємо їх цукром і сіллю.
- Для аромату додаємо ванільний цукор.
- Приєднуємо розпушувач і знову розмішуємо.
- Вливаємо в масу олію.
- Сюди ж опускаємо лимонну цедру.
- Просіваємо борошно і вимішуємо всі продукти до отримання однорідної складу.
- У форму для кексів розміщуємо паперові формочки.
- Заповнюємо їх готовим тістом.
- Готуємо страву близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Пишні і рум’яні мафіни на молоці готові!
Ніжні і повітряні мафіни на сметані
Ніжні і м’які домашні мафіни виходять з сметанного тіста. Таке частування приємно здивує ваших близьких або гостей. Випікайте десерт для домашнього чаювання або солодкого перекусу.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування : 20 хвилин
Порцій – 16 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 180 гр.
- Сметана – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сода – 1/4 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
- Збиваємо два яйця, один жовток, молоко, сіль і цукор в глибокій мисці.
- Сюди ж викладаємо необхідну кількість сметани. Розмішуємо.
- Просіваємо в масу борошно з розпушувачем і содою.
- Перемішуємо тісто до отримання однорідної складу і зникнення грудочок.
- Розливають тісто по невеликих формочках і випікаємо 20 хвилин. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.
- Готові мафіни остудити, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Можна пробувати!
Мафіни з ковбасою і сиром
Яскрава ідея для живильної домашньої закуски – мафіни з сиром та ковбасою. Частування підходить для звичайного сімейного перекусу, а також для святкового меню. Запам’ятовуйте простий і смачний кулінарний рецепт.
Час готування: 35 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 ст.
- Молоко – 1,5 ст.
- Ковбаса варена – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- перець чорний мелений – за смаком.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
- Твердий сир обробляв невеликими кубиками.
- Також чинимо і з вареною ковбасою.
- Для тіста збиваємо яйця з молоком, борошном, сіллю, перцем і розпушувачем. Втручаємося в масу ковбасу з сиром.
- Розливають заготовку по невеликих формочках.
- Випікаємо блюдо при 180 градусах близько 20 хвилин.
- Рум’яне частування з ковбасою і сиром готове. Подавайте до столу!