Мафіни – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мафіни – популярний у всьому світі десерт, який прийшов до нас з американської кухні. Ласощі можна приготувати з різного тіста і доповнити будь-якими начинками. Солодке частування можна подавати до чаю, на сніданок або як перекус. Урізноманітніть ваше меню з яскравою кулінарної добіркою з 10-и покрокових рецептів.

Сирні мафіни в домашніх умовах

Ніжні сирні мафіни нескладно приготувати самостійно. Використовуйте для цього швидкий і перевірений рецепт. Яскравий десерт порадує своїм смаком і яскравим зовнішнім виглядом.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 12 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 60 гр.
  • Цукор – 2,5 ст.л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

  1. Яйця з’єднуємо в глибокій мисці разом з цукром і сіллю. Збиваємо продукти міксером.

  2. Сюди ж відправляємо сметану і перетертий сир. Перемішуємо до однорідності.

  3. Просіваємо в масу борошно з розпушувачем. Вимішуємо до однорідного тіста без грудочок.

  4. Розподіляємо заготовку по невеликих формочках і випікаємо 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

  5. Витягуємо частування з духовки і даємо йому трохи охолонути.

  6. Перед подачею мафіни можна доповнити цукровою пудрою. Готово!

Мафіни на кефірі в силіконових формочках

Смачно і швидко приготувати мафіни можна на кефірі. Використання силіконових формочок зробить кулінарний процес ще більш комфортним. Порадуйте себе і близьких апетитним частуванням.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Кефір – 100 мл.
  • Цукор – 170 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Суниця – за смаком.

Процес приготування:

  1. Кефір вливаємо в зручну глибокий посуд.

  2. Доповнюємо його цукром і розмішуємо до його розчинення.

  3. Сюди ж розбиваємо куряче яйце. Збиваємо віночком.

  4. Доповнюємо суміш розтопленим вершковим маслом. Заздалегідь його рекомендується остудити, щоб не згорнулося яйце.

  5. Просіваємо в масу борошно з розпушувачем. Вимішуємо до однорідного тіста.

  6. За смаком доповнюємо масу суницею.

  7. Розливають заготовку по силіконовим формочках.

  8. Випікаємо десерт близько 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

  9. Ніжні і пишні мафіни на кефірі готові. Можна пробувати!

Бананові мафіни в домашніх умовах

Шукайте смачні і корисні десерти, які не зіпсують фігуру? Спробуйте мафіни з бананів по низькокалорійному рецептом. З простим кулінарним процесом впораються навіть новачки. Беріть на замітку!

Час готування: 30 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 9 шт.

Інгредієнти:

  • Банан – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно вівсяне – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 1 ч .л.

Процес приготування:

  1. Очищаємо банани і ріжемо їх невеликими шматочками.

  2. Викладаємо банани в глибоку миску і розминаємо їх виделкою разом з курячими яйцями.

  3. Приєднуємо до маси вівсяну муку і розпушувач. Старанно вимішуємо до отримання однорідної складу.

  4. Розливають бананове тісто по невеликих формочках і готуємо в розігрітій духовці 25 хвилин. Відповідна температура – 180 градусів.

  5. Ніжні і м’які бананові мафіни по низькокалорійному рецептом готові!

Мафіни з какао в мікрохвильовці в гуртку за 5 хвилин

Швидкий і оригінальний варіант приготування шоколадних домашніх маффинов – з додаванням какао в мікрохвильовці. Яскравий десерт вийде не більше, ніж за 5 хвилин. Здивуйте своїх близьких!

Час готування: 7 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 1 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 120 гр.
  • Какао – 2 ст.л.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 90 мл.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Масло вершкове – 90 гр.

Процес приготування:

    1. У глибокій мисці змішуємо просіяне борошно з какао, розпушувачем і цукром.

    2. Сюди ж розбиваємо куряче яйце.

    3. Вливаємо молоко і віночком гарненько збиваємо продукти.

    4. Шоколадне тісто розмішуємо до гладкого стану без борошняних грудочок.

    5. Густий склад виливаємо в чашку.

Готуємо в мікрохвильовці 3-5 хвилин при потужності 750 Вт.

  • М’який шоколадний мафін готовий. Його можна прикрасити цукровою пудрою і подавати до столу.

Як спекти смачні мафіни з куркою і сиром?

Закусочний варіант приготування мафінів – з додавання сиру і курки. Поживна частування порадує яскравим видом і смаком. Можна подавати в рамках святкового меню або як ідею для швидкого перекусу.

Час готування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 6 шт.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 120 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Пластівці вівсяні – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 130 мл.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Подрібнюємо вівсяні пластівці будь-яким зручним способом і перекладайте їх в глибоку тарілку.

  2. Сюди ж додаємо куряче яйце і молоко. Солимо і перчимо заготовку.

  3. Розмішуємо тісто до однорідності.

  4. Відварюємо куряче філе і ділимо його на дрібні частини. Викладаємо в окрему тарілку.

  5. До м’яса натираємо твердий сир.

  6. У масу викладаємо і подрібнену зелень.

  7. Перемішуємо інгредієнти.

  8. Доповнюємо їх невеликою кількістю вівсяного тіста і старанно вимішуємо.

  9. Розкладаємо заготовку по невеликих формах.

  10. Заливаємо поглиблення з продуктами, які залишилися рідким тістом.

  11. Випікаємо закуску 25 хвилин при температурі 180 градусів.

  12. Ароматні мафіни з куркою і сиром готові. Можна подавати до столу і пробувати!

Покроковий рецепт приготування морквяних мафінів

Яскрава солодка страва для вашого столу – домашні мафіни з моркви. Частування вийде смачним, поживним і корисним. Такий продукт оцінять як дорослі, так і діти. Спробуйте!

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 50 гр.
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – 1 ст.л.
  • Мак – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – ​​за смаком.

Процес приготування:

  1. Очищаємо від шкірки моркву і після ріжемо її тонкими півколами.

  2. Далі подрібнюємо цибулю.

  3. Обсмажуємо моркву в оливковій олії до м’якості.

  4. Приєднуємо до овочу подрібнену цибулю. Готуємо ще 2-3 хвилини.

  5. У глибокій тарілці збиваємо яйця з борошном, сіллю і всіма спеціями.

  6. Вимішуємо овочі з тістом до рівномірного розподілу всіх продуктів.

  7. Розливають тісто по відповідним формах. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.

  8. Ситні морквяні мафіни готові. Дайте їм трохи охолонути і подавайте до столу!

Як спекти пишні мафіни на молоці в духовці?

Простий і смачний варіант приготування мафінів в домашніх умовах – на молоці. Тісто вийде ніжним і повітряним. Використовуйте кулінарну ідею, щоб доповнити ваше звичне меню.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт .
  • Цукор – 80 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ч.л.
  • Олія – ​​80 мл.

Процес приготування:

  1. Молоко вливаємо в глибоку тарілку і сюди додаємо одне куряче яйце.

  2. Розмішуємо продукти, доповнюємо їх цукром і сіллю.

  3. Для аромату додаємо ванільний цукор.

  4. Приєднуємо розпушувач і знову розмішуємо.

  5. Вливаємо в масу олію.

  6. Сюди ж опускаємо лимонну цедру.

  7. Просіваємо борошно і вимішуємо всі продукти до отримання однорідної складу.

  8. У форму для кексів розміщуємо паперові формочки.

  9. Заповнюємо їх готовим тістом.

  10. Готуємо страву близько 20 хвилин при температурі 180 градусів.

  11. Пишні і рум’яні мафіни на молоці готові!

Ніжні і повітряні мафіни на сметані

Ніжні і м’які домашні мафіни виходять з сметанного тіста. Таке частування приємно здивує ваших близьких або гостей. Випікайте десерт для домашнього чаювання або солодкого перекусу.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування : 20 хвилин

Порцій – 16 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 180 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сода – 1/4 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пудра цукрова – для прикраси.

Процес приготування:

  1. Збиваємо два яйця, один жовток, молоко, сіль і цукор в глибокій мисці.

  2. Сюди ж викладаємо необхідну кількість сметани. Розмішуємо.

  3. Просіваємо в масу борошно з розпушувачем і содою.

  4. Перемішуємо тісто до отримання однорідної складу і зникнення грудочок.

  5. Розливають тісто по невеликих формочках і випікаємо 20 хвилин. Оптимальна температура духовки – 180 градусів.

  6. Готові мафіни остудити, прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Можна пробувати!

Мафіни з ковбасою і сиром

Яскрава ідея для живильної домашньої закуски – мафіни з сиром та ковбасою. Частування підходить для звичайного сімейного перекусу, а також для святкового меню. Запам’ятовуйте простий і смачний кулінарний рецепт.

Час готування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Молоко – 1,5 ст.
  • Ковбаса варена – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • перець чорний мелений – за смаком.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Твердий сир обробляв невеликими кубиками.

  2. Також чинимо і з вареною ковбасою.

  3. Для тіста збиваємо яйця з молоком, борошном, сіллю, перцем і розпушувачем. Втручаємося в масу ковбасу з сиром.

  4. Розливають заготовку по невеликих формочках.

  5. Випікаємо блюдо при 180 градусах близько 20 хвилин.

  6. Рум’яне частування з ковбасою і сиром готове. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал