М’ясо по-французьки в духовці – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Класичне м’ясо по-французьки в духовці – смачне, ситне і нескладне у виконанні частування для домашнього або святкового столу. Приготувати м’ясну страву можна різними способами. Кращі ідеї ви знайдете в перевіреній кулінарній добірці з дев’яти рецептів з покроковими фото.

Свинина по-французьки з сиром і помідорами в духовці

Свинина по-французьки з сиром і помідорами в духовці – це оригінальне і яскраве за смаком блюдо для вашого столу. Подавайте його до вечері або в свята. Приготувати ситне частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Помідори – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Сир твердий – 300 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Гірчиця діжонська – 1,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Тім’ян свіжий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ділимо на стейки, однакові по товщині.

Крок 2. Прикриваємо їх харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 3. Гарненько солимо і перчимо м’ясо.

Крок 4. Вкладаємо свинину на деко. Доповнюємо напівкільцями ріпчастої цибулі.

Крок 5. Сюди ж викладаємо кубики помідорів.

Крок 6. Натираємо сир на терці, перемішуємо його з майонезом і гірчицею. Обмазуємо сумішшю м’ясо. Запікаємо при температурі 200 градусів близько 20 хвилин.

Крок 7. Свинина по-французьки з сиром і помідорами в духовці готова. Пригощайтеся!

Класичне м’ясо по-французьки з картоплею в духовці

Класичне м’ясо по-французьки з картоплею в духовці – це готове кулінарне рішення для вашого ситного обіду або свята. Таке частування порадує своїм смаком і апетитним видом. Обов’язково спробуйте приготувати по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Овочі очищаємо і промиваємо. М’ясо ділимо на однакові по товщині стейки.

Крок 2. Тонкими кружечками ріжемо картоплю, ріпчасту цибулю – кільцями.

Крок 3. Свинину відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 4. В обмазану олією форму викладаємо кружечки картоплі. Змащуємо його майонезом, солимо і перчимо.

Крок 5. Зверху викладаємо свинину. Так само солимо і перчимо.

Крок 6. Поливаємо м’ясо майонезом.

Крок 7. Викладаємо колечка ріпчастої цибулі.

Крок 8. Посипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 9. Запікаємо близько 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 10. Класичне м’ясо по-французьки з картоплею в духовці готове. Подавайте апетитну страву до столу!

М’ясо по-французьки з грибами

М’ясо по-французьки з грибами – це цікаве і насичене за смаком блюдо для вашого столу. Подавайте його до вечері або в свята. Приготувати ситне частування зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 250 гр.
  • Гриби шампіньйони – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка молота – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ділимо на невеликі стейки, відбиваємо кухонним молоточком, потім посипаємо сіллю і спеціями.

Крок 2. Змащуємо м’ясо майонезом.

Крок 3. Доповнюємо шматочками ріпчастої цибулі.

Крок 4. Зверху викладаємо тонкі пластинки грибів.

Крок 5. Викладаємо колечка помідора.

Крок 6. Посипаємо все це тертим сиром і запікати при температурі 180 градусів близько 25 хвилин.

Крок 7. М’ясо по-французьки з грибами готове. Подавайте частування до столу!

Соковита яловичина по-французьки

Соковита яловичина по-французьки виходить дуже соковитою, апетитною і рум’яною. Відмінне рішення для ситного обіду або вечері. Подавайте до столу з картопляним пюре і іншими вашими улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт!

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Оцет – 1 ст.л.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Яловичину ділимо на невеликі порційні шматочки.

Крок 2. Відбиваємо м’ясо з двох сторін.

Крок 3. Гриби вимочуємо в воді з оцтом, щоб вони не потемніли.

Крок 4. Потім промиваємо їх і ріжемо тонкими пластинками.

Крок 5. Натираємо сир на великій терці.

Крок 6. Промиті помідори обробляємо на тонкі кружечки.

Крок 7. Тонкими напівкільцями ріжемо ріпчасту цибулю.

Крок 8. Невелику кількість води з’єднуємо з сіллю і перцем. Обмакуємо тут кожен шматочок м’яса.

Крок 9. Перекладаємо яловичину на змащений оливковою олією деко.

Крок 10. Викладаємо на м’ясо шампіньйон.

Крок 11. Кладемо цибулю і промазуємо майонезом.

Крок 12. Доповнюємо шматочками помідорів.

Крок 13. Посипаємо тертим сиром і запікаємо 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 14. Соковита яловичина по-французьки готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Куряче філе по-французьки

Куряче філе по-французьки – дуже соковите і яскраве блюдо для ваших сімейних обідів або вечерь. Ситне частування можна подавати до столу разом з крупами і будь-якими іншими гарнірами за смаком. Для приготування продукту беріть на замітку покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 600 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Помідори – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Сир натираємо на терці. Помідори ріжемо тонкими кружечками, цибулю подрібнюємо.

Крок 2. Куряче філе ділимо на однакові по товщині стейки. Злегка відбиваємо їх і кладемо в форму, змащену олією. Солимо і перчимо.

Крок 3. Доповнюємо шматочками ріпчастої цибулі.

Крок 4. Поливаємо майонезом.

Крок 5. Викладаємо зверху кружечки помідорів.

Крок 6. Посипаємо тертим сиром і запікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Куряче філе по-французьки готове. Подавайте до столу і швидше пробуйте!

М’ясо по-французьки з ананасами

М’ясо по-французьки з ананасами – це оригінальне і неймовірно смачне блюдо для вашого яскравого вечері або святкового столу. Таке частування виходить неймовірно ніжним, соковитим і ароматним. Також м’ясний продукт порадує своєю поживністю. Беріть на замітку!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,5 кг.
  • Кільця ананаса консервованого – 6 шт.
  • Помідори – 150 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Маслини без кісточок – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ріжемо пластинками рівної товщини.

Крок 2. Прикриваємо м’ясо плівкою і відбиваємо кухонним молотком.

Крок 3. Тонкими колами обробляємо цибулю і помідори.

Крок 4. Викладаємо свинину на деко, змащений олією. Солимо, перчимо і доповнюємо цибулею з помідорами.

Крок 5. Кладемо на заготовки кільця ананаса.

Крок 6. Поливаємо майонезом.

Крок 7. Запікаємо 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Крок 8. Посипаємо тертим сиром і доповнюємо маслинами. Запікаємо ще 5-8 хвилин до розплавлення сиру.

Крок 9. М’ясо по-французьки з ананасами готове. Подавайте до столу!

М’ясо по-французьки з фаршу

М’ясо по-французьки з фаршу – це дуже апетитне і нескладне блюдо для вашого сімейного обіду або вечері. Смачно приготувати м’ясо в домашніх умовах ви можете за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта. Обов’язково беріть на замітку і радуйте своїх близьких!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 400 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Свинячий фарш солимо і перчимо, після ретельно вимішуємо.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і гриби. Смажимо їх на олії до готовності.

Крок 3. З фаршу ліпимо акуратні коржі і кладемо їх в форму для запікання, змащену маслом.

Крок 4. Обмазуємо заготовки майонезом і доповнюємо грибами з цибулею.

Крок 5. Доповнюємо кружечками помідора і посипаємо тертим сиром.

Крок 6. Запікаємо страву 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. М’ясо по-французьки з фаршу готове. Пригощайтеся!

М’ясо по-французьки, запечене в фользі

М’ясо по-французьки, запечене в фользі виходить дивно соковитим, ситним і цікавим до смаку. Якщо ви хочете приємно здивувати своїх рідних і урізноманітнити меню, обов’язково скористайтеся нашим рецептом. Обіцяємо, що ніхто не зможе встояти перед апетитним частуванням.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину ріжемо тонкими пластинками, відбиваємо і укладаємо в форму, застелену фольгою. Фольгу промазуємо олією.

Крок 2. На фольгу кладемо м’ясо, солимо і посипаємо спеціями, поливаємо майонезом.

Крок 3. Доповнюємо напівкільцями ріпчастої цибулі і подрібненою зеленню.

Крок 4. Прикриваємо кружечками, попередньо очищеної картоплі.

Крок 5. Сюди ж кладемо кружечки помідора.

Крок 6. Посипаємо тертим сиром. Закриваємо частування фольгою і запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. М’ясо по-французьки, запечене в фользі, готове. Подавайте до столу!

М’ясо по-французьки з майонезом в духовці

М’ясо по-французьки з майонезом в духовці виходить неймовірно апетитним, соковитим і яскравим за смаком. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до сімейного вечері або свята. Для простого і швидкого приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир твердий – 220 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Трави французькі – 3 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Перець чорний мелений – 3 гр.
  • Олія – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе ділимо на порційні шматочки, накриваємо плівкою і відбиваємо кухонним молоточком.

Крок 2. Доповнюємо філе сіллю, спеціями і подрібненим часником. Перемішуємо і залишаємо маринуватися. Краще потримати птицю в спеціях пару годин.

Крок 3. Натираємо на терці твердий сир. Тонкими кружечками ріжемо помідори і ріпчасту цибулю.

Крок 4. В обмазану олією форму викладаємо куряче філе. Доповнюємо його цибулею і помідорами.

Крок 5. Перемішуємо сир з майонезом і викладаємо на заготівлю.

Крок 6. Прикриваємо форму фольгою і запікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів. За 10 хвилин до готовності прибираємо фольгу.

Крок 7. М’ясо по-французьки з майонезом в духовці готове. Викладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал