Листковий салат з куркою – 9 рецептів приготування з покроковими фото

Листковий салат з куркою – це неймовірно ситна і смачна страва для ваших свят або сімейних посиденьок. Апетитне частування нікого не залишить байдужим. Її можна приготувати різними способами. Кращі ідеї для вас ми зібрали в кулінарній добірці з дев’яти рецептів приготування з покроковими фото.

Листковий салат з куркою і ананасами

Листковий салат з куркою і ананасами відрізняється насиченим смаком і приємною фруктовою ноткою. Таке частування стане яскравим доповненням вашого святкового столу. Спробуйте приготувати цікаве блюдо по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 200 гр.
  • Ананас консервований – 5 кілець.
  • Яйце – 4 шт.
  • Кукурудза консервована – 5 ст.л.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Маслини – 20 гр.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Відварну курячу грудку дрібно нарізаємо і викладаємо рівним шаром на плоску тарілку. Солимо за смаком і обмазуємо майонезом.

Крок 2. Далі викладаємо шар з подрібнених ананасів. Солимо і поливаємо майонезом.

Крок 3. Натираємо відварні яйця на терці і викладаємо їх на ананаси. Обмазуємо майонезом.

Крок 4. Викладаємо шар з консервованої кукурудзи. Знову обмазуємо майонезом.

Крок 5. Посипаємо шар тертим твердим сиром з усіх боків.

Крок 6. Ділимо маслини на половинки. Викладаємо їх на поверхню салату.

Крок 7. Листковий салат з куркою і ананасами готовий. Прикрашайте свіжою зеленню і подавайте до столу!

Салат з куркою і корейською морквою шарами

Салат з куркою і корейською морквою шарами – це яскрава і поживна закуска, яку легко приготувати в домашніх умовах. Така страва порадує вас своїм насиченим смаком, соковитою і помірною пікантністю. Підходить для свят і сімейних посиденьок.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Морква по-корейськи – 150 гр.
  • Гриби шампіньйони – 300 гр.
  • Огірок свіжий – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо куряче філе, дрібно нарізаємо його або обробляємо на волокна.

Крок 2. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо її на олії до золотистого відтінку.

Крок 3. Тонкими пластинками ріжемо шампіньйони і також обсмажуємо їх до рум’янцю. Солимо до смаку.

Крок 4. Огірки ріжемо тонкими брусочками.

Крок 5. Формуємо салат за допомогою кільця. Першим шаром викладаємо гриби, змащуємо майонезом.

Крок 6. Далі викладаємо курку, обмазуємо майонезом.

Крок 7. Викладаємо корейську моркву і знову майонез. Якщо морква занадто довга, наріжте її шматочками по-менше.

Крок 8. Викладаємо шар зі свіжих огірків. Відправляємо салат в холодильник не менше, ніж на годину. Прибираємо кільце.

Крок 9. Салат з куркою і корейською морквою шарами готовий. Подавайте яскраве частування до столу!

Листковий салат з куркою, чорносливом і волоськими горіхами

Листковий салат з куркою, чорносливом і волоськими горіхами виходить дуже ситним, апетитним і насиченим за смаком. Таке частування точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнює ваше меню. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну ідею з нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірок свіжий / консервований – 3 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Гірчиця – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Соус соєвий – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Куряче філе промиваємо і нарізаємо широкими пластинками.

Крок 3. Далі м’ясо птиці маринуємо в соєвому соусі і спеціях.

Крок 4. Обсмажуємо ароматні шматочки до рум’янцю з кожного боку.

Крок 5. Остуджуємо філе і некрупно його нарізаємо.

Крок 6. Починаємо збирати салат за допомогою сервірованого кільця. Для заправки розмішуємо майонез і гірчицю. Першим шаром кладемо відварні яйця, натерті на великій терці. Поливаємо заправкою.

Крок 7. Далі викладаємо соломку з огірків. Можна використовувати свіжі або мариновані.

Крок 8. Обмазуємо шари сумішшю з заправки і зелені.

Крок 9. Викладаємо шар з обсмаженої курки, промазуємо заправкою.

Крок 10. Викладаємо шар з попередньо промитого і подрібненого чорносливу.

Крок 11. Посипаємо чорнослив тертим твердим сиром. Промазуємо заправкою.

Крок 12. Очищаємо волоські горіхи, швидко обсмажуємо їх на сухій розігрітій сковороді.

Крок 13. Подрібнюємо горіхи і викладаємо їх рівним шаром. Відправляємо заготівлю на годину в холодильник, після прибираємо кільце.

Крок 14. Листковий салат з куркою, чорносливом і волоськими горіхами готовий. Пригощайтеся!

Салат «Лісна галявина» з куркою і шампіньйонами

Салат «Лісова галявина» з куркою і шампіньйонами порадує вас не тільки цікавим смаком, але і яскравим зовнішнім виглядом. Така закуска нікого не залишить байдужим. Готуйте її до святкового столу по нашому перевіреному рецепту з покроковими фото.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони мариновані – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Петрушка – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Куряче філе заздалегідь відварюємо до готовності в підсоленій воді, після остуджуємо його. Яйця, картопля і морква також відварюємо.

Крок 2. Формуємо салат шарами за допомогою сервірованого кільця. Першим шаром кладемо мариновані шампіньйони капелюшками вниз.

Крок 3. Посипаємо гриби подрібненим кропом.

Крок 4. Куряче філе ріжемо невеликими кубиками.

Крок 5. Укладаємо курячий шар на гриби з кропом. Обмазуємо його майонезом.

Крок 6. Відварну моркву натираємо на середній терці. Викладаємо рівним шаром на курку.

Крок 7. Подрібнюємо відварні яйця. Робимо з них шар.

Крок 8. Далі йде подрібнений солоний огірок. Обмазуємо майонезом.

Крок 9. Викладаємо шар з тертої картоплі. Притискаємо всі верстви і відправляємо заготівлю на дві години в холодильник.

Крок 10. Після того, як всі верстви добре просочуються, акуратно перевертаємо салат і перекладаємо його на іншу тарілку. Прибираємо кільце. Капелюшки грибів повинні виявитися вгорі.

Крок 11. Салат «Лісова галявина» з куркою і шампіньйонами готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню петрушки!

Листковий салат з копченою куркою

Листковий салат з копчений куркою порадує вас яскравим смаком, поживністю і простим кулінарним процесом. Якщо хочете урізноманітнює ваше меню і порадувати рідних апетитною закускою, використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Грудка куряча копчена – 200 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо яйця. Остуджуємо їх, очищаємо і натираємо на терці з великими зубчиками.

Крок 2. Помідор ріжемо невеликими кубиками.

Крок 3. Копчену курку також нарізаємо кубиками. Твердий сир пропускаємо через велику терку.

Крок 4. Викладаємо салат на тарілку за допомогою сервіровки. Спочатку кладемо яйця, солимо їх до смаку і поливаємо майонезом.

Крок 5. Далі йде шар з копченої курки. Обмазуємо майонезом.

Крок 6. Викладаємо помідори. Знову поливаємо шар майонезом.

Крок 7. Посипаємо зверху тертим сиром. Акуратно прибираємо кільце.

Крок 8. Листковий салат з копчений куркою готовий. Подавайте до столу і пробуйте!

Листковий салат з куркою, сиром, яйцем і огірком

Листковий салат з куркою, сиром, яйцем і огірком – це дуже смачне, соковите і цікаве частування для вашого столу або свята. Також така закуска порадує неймовірною поживністю. Для приготування обов’язково беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Курка варена – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо відварної курки відокремлюємо від кістки і дрібно нарізаємо.

Крок 2. Викладаємо шар з курки на плоску тарілку. Для формування салату найкраще використовувати сервірувальний кільце.

Крок 3. Другим шаром викладаємо дрібні кубики моркви, яку попередньо відварюємо. Поливаємо шари майонезом.

Крок 4. Далі викладаємо шар з тертого вареного яйця. Поливаємо майонезом.

Крок 5. На яйце кладемо подрібнений огірок і знову додаємо майонез.

Крок 6. Закриваємо всі верстви тертим сиром. Далі частування можна поставити в холодильник для просочення. Прибираємо кільце.

Крок 7. Листковий салат з куркою, сиром, яйцем і огірком готовий. Подавайте до столу!

Салат з куркою і помідорами шарами

Салат з куркою і помідорами шарами – це цікава і поживна закуска, яку легко приготувати в домашніх умовах. Така страва порадує вас своїм насиченим смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Можна подавати до святкового столу або сімейного обіду.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сік лимонний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На помідорі робимо хрестоподібний надріз, ошпарюємо його, після занурюємо в холодну воду і знімаємо шкірку.

Крок 2. Відварюємо куряче філе, дрібно ріжемо його і викладаємо в салатник рівним шаром. Поливаємо сумішшю оливкової олії і лимонного соку.

Крок 3. Відварні яйця ділимо на білки і жовтки. На курячий шар викладаємо половину тертого білка.

Крок 4. Очищений помідор ріжемо дрібними кубиками. Викладаємо на білки. Знову поливаємо сумішшю з оливкової олії і лимонного соку.

Крок 5. Посипаємо тертими жовтками.

Крок 6. Наступний шар – пропущений через терку огірок.

Крок 7. Закриваємо шари білками, поливаємо оливковою олією з лимонним соком.

Крок 8. Салат з куркою і помідорами шарами готовий. Подавайте частування до столу!

Салат «Чоловічий каприз» шарами

Салат «Чоловічий каприз» шарами виходить дуже ситним, апетитним і яскравим за смаком. Таке частування точно не затримається надовго на вашому столі. Підходить як для обіду, так і для свят. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегенце курячий копчений – 300 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Майонез – 5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Попередньо відварюємо картоплю і курячі яйця.

Крок 2. Відварні яйця очищаємо і натираємо на дрібній або середній терці. З інгредієнта викладаємо перший шар салату, обмазуємо його майонезом.

Крок 3. Копчену курку ріжемо дрібними кубиками. Викладаємо їх на яйця. Додаємо майонез.

Крок 4. Відварну картоплю натираємо на терці і також викладаємо рівним шаром. Знову обмазуємо майонезом.

Крок 5. Наступний шар – тертий плавлений сирок.

Крок 6. Помідор ріжемо тонкими шматочками. Розкладаємо його по поверхні салату.

Крок 7. Салат «Чоловічий каприз» шарами готовий. Подавайте апетитну закуску до столу!

Листковий салат «Казка» з куркою

Листковий салат «Казка» з куркою – це дивовижна за смаком закуска, яка також порадує своєю поживністю і апетитним зовнішнім виглядом. Кулінарна ідея прикрасить ваш святковий стіл і урізноманітнює меню. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Стегенце курячий копчений / варений – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти, заздалегідь відварюємо курячі яйця. Для салату можна використовувати варений або копчений стегенце.

Крок 2. Куряче м’ясо дрібно нарізаємо або ділимо на волокна.

Крок 3. Очищаємо яйця, ділимо білки і жовтки.

Крок 4. Жовтки, білки і сир натираємо на дрібній терці в різні ємності.

Крок 5. Помідори обробляємо на дрібні кубики.

Крок 6. Починаємо формувати салат. Першим шаром викладаємо курку, поливаємо її майонезом.

Крок 7. Викладаємо білки і також додаємо майонез.

Крок 8. Далі йде тертий сир і майонез.

Крок 9. Наступний шар – помідори. Поливаємо майонезом. Можна додати трохи солі.

Крок 10. Посипаємо шари яєчними жовтками.

Крок 11. Листковий салат «Казка» з куркою готовий. Подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал