Курячі стегна в духовці – це ситна і неймовірно соковита страва, яку запросто можна подати, як до сімейної вечері, так і святкового обіду. Завдяки невеликим вкраплень жиру і сірому м’ясу на кісці, ці частини птиці вражають своєю ніжністю і поживністю, а також прекрасно гармоніюють з найрізноманітнішими гарнірами: будь-то розсипчаста гречана каша або запечена картопля. Особливо смачно буде, якщо полити крупу або овочі.
Запечені курячі стегна з картоплею
Запечені курячі стегна з картоплею – це ідеальний варіант для сімейної вечері на швидку руку, від якого кожен буде в захваті! Завдяки спільному запікання, картопляні скибочки максимально просочуються і насичуються м’ясним соком, а сирна корочка робить страва неймовірно апетитним.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 кг.
- Стегенця курячі – 1,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сир твердих сортів – 150 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Спеції для птиці – 20 гр.
- Спеції для картоплі – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті стегенця розрізуємо на дві половинки, солимо, перчимо і посипаємо приправою для птиці – перемішуємо і відправляємо на деко.
Крок 2. Очищену цибулю ріжемо напівкільцями і розділимо поверх м’яса.
Крок 3. Картоплю очищаємо, промиваємо і нарізаємо тонкими слайсами, присмачуємо спеціями і сіллю – кладемо наступним шаром.
Крок 4. Змащуємо напівфабрикат майонезом.
Крок 5. Щедро посипаємо сирною стружкою і прибираємо на 40 хвилин в духовку при 180 градусах.
Крок 6. Смачного!
Як смачно запекти філе курячих стегон без кісток
Як смачно запекти філе курячих стегон без кісток? Точно так же, як і інші частини птиці: додати спеції і відправити в форму для запікання для подальшої теплової обробки в духовій шафі. Подавати таке м’ясо найкраще з ніжним картопляним пюре або розсипчастим рисом.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- М’якоть стегна – 1 кг.
- Приправа для м’яса – ½ ч.л.
- Паприка солодка молота – ½ ч.л.
- Аджика – 2 ст.л.
- Сметана – 2 ст.л.
- Зелень – для подачі.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясну курячу м’якоть ополіскуємо під струменем води і обсушуємо будь-яким зручним способом.
Крок 2. Курку викладаємо в глибоку миску, солимо і присипаємо спеціями.
Крок 3. Доповнюємо склад сметаною і аджик – ретельно перемішуємо.
Крок 4. Ми залишаємо для просочення мінімум на одну годину.
Крок 5. Після закінчення часу, викладаємо птицю в вогнетривку форму і заливаємо залишилися маринадом.
Крок 6. Запікаємо стегенця протягом 50 хвилин при 180 градусах.
Крок 7. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!
Курячі стегна, запечені в рукаві в духовці
Курячі стегна, запечені в рукаві в духовці – це неймовірно соковита страва, яка по закінченню термічної обробки, в буквальному сенсі розпадається по волокнам при мінімальному тиску виделкою. За рахунок спеціального кулінарного пакета, птах зберігає в собі максимальну кількість соків і ароматів.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 4 шт.
- Сметана – 1 ст.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Часник – 3 зуб.
- Приправа для курки – 1 ч.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Викладаємо все необхідне на робочу поверхню.
Крок 2. Ополіскуємо стегна, даємо час обсохнути, складаємо в глибоку ємність.
Крок 3. Курку солимо і присмачуємо приправою, також видавлюємо через прес зубки часнику.
Крок 4. Додаємо потрібну кількість майонезу і сметани.
Крок 5. Курку активно перемішуємо і даємо настоятися протягом півгодини.
Крок 6. Укладаємо стегенця в рукав і пов’язуємо кінці, в пакеті робимо зубочисткою кілька проколів для виходу пара.
Крок 7. Протягом 40 хвилин запікаємо курку при 200 градусах, потім рукав розрізаємо і підрум’янюємо стегна ще близько 10 хвилин.
Крок 8. Розкладаємо смачну страву по тарілках і запрошуємо рідних до столу. Смачного!
Курячі стегна з овочами в духовці
Курячі стегна з овочами в духовці – це недорога, але, тим не менш, досить вишукана страва, прекрасно підходить для вечері. Про вечерю ми згадали неспроста, а тому як блюдо виходить легким, але в той же час поживним, відповідно, до ранку ви напевно залишитеся ситими.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 4 шт.
- Картопля – 8 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Цибулина – 1 шт.
- Майонез – 1 ст.л.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Спеції для курки – ½ ч.л.
- Приправа універсальна – ½ ч.л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З курячих стегон знімаємо шкірку і відділяємо м’якоть від кісток, промиваємо водою.
Крок 2. У піалі змішуємо майонез з пропущеним через прес часником, сіллю і спеціями.
Крок 3. Отриманою сумішшю старанно натираємо птицю і залишаємо для маринування на півгодини при кімнатній температурі.
Крок 4. Тим часом, очищену картоплю розрізаємо на часточки.
Крок 5. Аналогічно подрібнюємо томати, довільно ріжемо цибулю, а м’якоть болгарського перцю нарізаємо соломкою.
Крок 6. У мисці перемішуємо овочі з сіллю, універсальною приправою і олією.
Крок 7. У форму для запікання викладаємо овочі і м’ясо, затягуємо фольгою і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів.
Крок 8. Через 60 хвилин гарячу страву розділимо по порційних тарілках і насолоджуємося. Смачного!
Курячі стегна в майонезі в духовці
Курячі стегна в майонезі в духовці – це проста в приготуванні, але неймовірно смачна страва, яка порадує вас своєю апетитною скоринкою, що володіє непередаваним хрускотом і рум’яністю. Доповнити м’ясо можна свіжим овочевим салатом або гарніром з круп.
Час готування – 8 ч.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 4 шт.
- Майонез – 70 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Приправа універсальна з сіллю – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо лушпиння з зубців часнику і пропускаємо через прес.
Крок 2. Промиту птицю кладемо в глибоку миску, додаємо подрібнений часник, універсальну приправу.
Крок 3. Активно перемішуємо інгредієнти, накриваємо кришкою і на всю ніч відправляємо на полицю холодильної камери.
Крок 4. Потім присмачуємо стегенця майонезом.
Крок 5. Перемішуємо.
Крок 6. Переміщаємо в форму, придатну для запікання в духовці.
Крок 7. Запікаємо 40 хвилин при температурній позначці в 180 градусів. Готуйте і отримуйте задоволення!
Курячі стегна, запечені в фользі
Курячі стегна, запечені в фользі, готуються досить швидко, однак, вимагають часу для маринування і просочення ароматної сумішшю, що складається з соєвого соусу, гірчиці і каррі. Такий маринад ідеально підходить для соковитого і апетитного м’яса птиці.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 4 шт.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Часник – 4 зуб.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Каррі – 1 ч.л.
- Кунжут – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продуктовий набір.
Крок 2. У піалі змішуємо складові маринаду: оливкова олія, каррі, соєвий соус і гірчицю.
Крок 3. У суміш додаємо подрібнений часник і гарненько перемішуємо.
Крок 4. М’ясо обполіскуємо і обсушуємо, орієнтуючись на свій смак, натираємо чорним перцем і сіллю.
Крок 5. Заливаємо птицю попередньо підготовленим маринадом, перемішуємо і залишаємо для просочення (чим довше, тим краще).
Крок 6. Далі вистилаємо форму фольгою так, як показано на фото, промазуємо тонким шаром масла і викладаємо стегенця.
Крок 7. Загортаємо по типу конвертика.
Крок 8. Запікаємо страву при 190 градусах 40 хвилин, потім розкриваємо фольгу і залишаємо в духовці ще на 10-15 хвилин для утворення апетитної скоринки.
Крок 9. Перед подачею присипаємо кунжутом. Смачного!
Курячі стегенця, запечені з сиром
Курячі стегенця, запечені з сиром і часником – це соковита і пікантна страва, яка буде виграшно виглядати на столі не тільки під час буденної вечері, але і під час званого банкету. Курка, приготована таким чином, завжди виділяє дуже багато жиру і соку, яким можна заправити будь-який гарнір.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Стегенця курячі – 4 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Майонез – 2 ст.л.
- Приправа для птиці – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ретельно промиваємо стегна під водою, промакуємо паперовими серветками і при необхідності обрізаємо надлишки жиру.
Крок 2. М’ясо солимо і приправляємо, гарненько перемішуємо.
Крок 3. Сир твердих сортів подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 4. Піднімаємо шкірку кожного стегна, всередину розділимо пелюстки очищеного і подрібненого часнику.
Крок 5. Також додаємо жменьку сирної стружки.
Крок 6. Розрівнюємо шкірку.
Крок 7. Форму вистилаємо пергаментом, розкладаємо птицю і кожен сегмент присмачуємо майонезом.
Крок 8. Готуємо курку протягом 55-60 хвилин (180 градусів). Смачного!
Курячі стегна з рисом в духовці
Курячі стегна з рисом в духовці – це повноцінна страва, яка стане для вас і вашої родини смачним і ситним обідом або вечерею. Витративши мінімум зусиль і часу, готуємо комплексне страву, що складається з соковитої птиці і розсипчастої крупи.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Стегенця курячі – 1 кг.
- Рис – 1 ст.
- Бульйон – 2 ст.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія соняшникова – 4 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. На стіл викладаємо продукти, перераховані вище.
Крок 2. Промиту курку посипаємо сіллю і спеціями за бажанням.
Крок 3. Знімаємо лушпиння з цибулі і нарізаємо невеликими сегментами.
Крок 4. У жароміцну форму наливаємо трохи соняшникової олії і висипаємо цибулю, прибираємо в духовку на 10 хвилин при 190 градусах.
Крок 5. Потім за формою розділимо рис і повертаємо в духовку ще на 7 хвилин.
Крок 6. Викладаємо куряче м’ясо.
Крок 7. Заливаємо інгредієнти бульйоном і закриваємо ємність фольгою, запікаємо 40-45 хвилин, а потім прибираємо фольгу. Підрум’янюємо стегенця ще 10-15 хвилин, і подаємо до столу. Смачного!
Запечені курячі стегна з соєвим соусом в духовці
Запечені курячі стегна з соєвим соусом в духовці – це страва, яка ідеально підходить для тих, хто приходить в захват від хрускоту і ефектного зовнішнього вигляду золотистої скоринки, яка виходить завдяки простому, але дуже смачного маринаду. Приступимо ж!
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Стегна курячі – 3 шт.
- Соус соєвий – 50 мл.
- Майонез – 2 ст.л.
- Оливкова олія – 25 мл.
- Трави прованські – 2 щіпки.
- Сіль – за смаком.
- Паприка молота – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо і обсушуємо курку.
Крок 2. В окремій чаші з’єднуємо оливкова олія, майонез і соєвий соус.
Крок 3. Доповнюємо дрібкою солі, паприкою, ароматними травами і чорним перцем.
Крок 4. Заливаємо маринадом стегенця, перемішуємо і настоюємо протягом однієї години.
Крок 5. Далі птицю разом з маринадом перекладаємо в форму для запікання.
Крок 6. Запікаємо стегна протягом 45 хвилин при температурній позначці в 200 градусів.
Крок 7. Золотисту курку викладаємо на сервірувальну тарілку і приступаємо до дегустації. Смачного!