Курячі шиї – це доступний і недорогий продукт, приготувавши який правильно, ми отримаємо смачну та ароматну страву. З шийок готують, як закуски, так і основні перші страви, які відрізняються своїм приємним ароматом і цікавою текстурою. Шийки чудово підійдуть до пінних напоїв, а також допоможуть вам приготувати прозорий та наваристий бульйон для супів. Спосіб приготування також можна вибирати різний: смаження, гасіння або запікання – смачно і ароматно буде в будь-якому випадку, не сумнівайтеся!
Курячі шиї в соєвому соусі на сковороді
Курячі шиї в соєвому соусі на сковороді – це швидка і дуже проста в приготуванні закусочна страва. Приготувавши птицю, таким чином, її можна подати до столу в якості самостійного страви або ж доповнити гарніром, і тоді у вас вийде повноцінний прийом їжі.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Шиї курячі – 600 гр.
- Соус соєвий – 6 ст.л.
- Часник гранульований – 20 гр.
- Олія – 3-4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Шиї попередньо виймаємо з морозильної камери і даємо час повністю відтанути.
Крок 2. Шиї зачищаємо від надлишків жиру і гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом.
Крок 3. Заливаємо шийки соєвим соусом і тушкуємо до випаровування вологи.
Крок 4. Присипаємо гранульованим часником для насиченості аромату і доводимо до готовності.
Крок 5. Ароматні шиї подаємо в якості закуски або основної страви, доповнивши улюбленим гарніром. Смачного!
Курячі шиї до пива в духовці
Курячі шиї до пива в духовці – це пікантна і оригінальна закуска, яка, напевно, припаде до смаку всім любителям обгризати кісточки. Весь секрет насиченого смаку і яскравого аромату полягає в наборі спецій: перець чилі, приправа для курки і солодка молота паприка.
Час готування – 2 ч. 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Шиї курячі – 600 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Приправа для курки – 1 ч.л.
- Паприка солодка молота – 1 ч.л.
- Соус соєвий – 1 ст.л.
- Перець чилі мелений – 1 щіпка.
- Майонез / сметана – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Основний компонент ретельно промиваємо, складаємо в глибоку ємність і заливаємо водою. Ми залишаємо на півгодини для вимочування.
Крок 2. Потім рідину зливаємо, а шийки обсушуємо. Висипаємо всі спеції зазначені в списку, а також додаємо подрібнений часник і соєвий соус.
Крок 3. Через годину розкладаємо птицю в один шар в форму для запікання, заливаємо залишками маринаду.
Крок 4. Верхівку змащуємо невеликою кількістю майонезу або сметани.
Крок 5. Перші півгодини запікаємо шиї при 180 градусах, після температуру збільшуємо до 200-220 градусів і тушкуємо протягом 15 хвилин.
Крок 6. Страву сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!
Курячі шийки з картоплею в духовці
Курячі шийки з картоплею в духовці – це бюджетний варіант ситної і апетитної вечері, якою з легкістю можна нагодувати всю сім’ю, використовуючи лише прості і доступні інгредієнти. Крім картоплі і солодкого перцю, ви також можете включити до складу будь-які овочі, які вам подобаються.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Шийки курячі – 500 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Часник – 2 зуб.
- Імбир – 5 гр.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед чистимо і промиваємо овочі, також ополіскуємо шийки і даємо час обсохнути.
Крок 2. У піалі об’єднуємо соєвий соус, томатну пасту, зубки часнику, пропущені через прес, а також подрібнений імбир і два види молотого перцю.
Крок 3. В отриманий маринад відправляємо шиї і гарненько перемішуємо.
Крок 4. Ріпчасту цибулю і м’якоть солодкого перцю нарізаємо невеликими кубиками і висипаємо до шийок, перемішуємо і затягуємо ємність харчовою плівкою – прибираємо на полицю холодильної камери мінімум на дві години для просочення і насичення спеціями.
Крок 5. Перед тим, як діставати м’ясо з холоду – ріжемо картоплю тонкими пластинами.
Крок 6. Форму, придатну для готування в духовій шафі, змащуємо вершковим маслом і викладаємо картопляну нарізку.
Крок 7. Приправляємо картоплю майонезом, меленими перцями і сіллю – помішуємо.
Крок 8. Поверх укладаємо шийки з овочами і соусом, переміщаємо в духовку на 60 хвилин ( 200 градусів ).
Крок 9. Перед подачею за бажанням доповнюємо зеленню.
Крок 10. Розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до дегустації. Смачного!
Тушковані курячі шиї
Тушковані курячі шиї готуються з додаванням таких ароматних овочів, як часник і ріпчасту цибулю. Завдяки тривалому тушкуванню під кришкою, ця частина птиці виходить неймовірно ніжною, смачною і соковитою. А соєвий соус і томатна паста додають стравою особливу родзинку.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Шиї курячі – 700 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 ч.л.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиті шийки складаємо в сотейник або каструльку відповідного розміру.
Крок 2. Овочі очищаємо від лушпиння, цибулю ріжемо півкільцями, а часник дрібно шинкуємо.
Крок 3. Викладаємо нарізку до м’яса, солимо і перчимо, підливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою протягом години на невеликому полум’я під кришкою.
Крок 4. Після закінчення часу, розводимо пасту з перетертих томатів з водою і вливаємо до птаха – через 15 хвилин знімаємо з конфорки.
Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Курячі шийки, приготовані в мультиварці
Курячі шийки, приготовані в мультиварці – це соковита і апетитна страва, яка сподобається навіть тому, хто скептично ставиться до даного продукту. Ця частина курки здивує вас своїми смаковими характеристиками, якщо ви приготуєте її згідно з цим рецептом!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Шиї курячі – 500 гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – 3 зуб.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Стиглий помідор обполіскуємо водою разом з кропом, очищаємо цибулю і часник, промиваємо шиї і обсушуємо за допомогою паперових серветок.
Крок 2. Цибулину ріжемо кільцями і смажимо в мультиварці близько 10-15 хвилин ( програма « Жарка ).
Крок 3. Тонкими слайсами нарізаємо томат, дрібно шинкуємо зелень і часник.
Крок 4. Закидаємо в чашу шийки і залишилися овочі, приправляємо улюбленими спеціями, сіллю і чорним перцем. Якщо хочете, щоб страву вийшло з підливою, додаємо трохи води або бульйону – готуємо в режимі «випічка» протягом 40 хвилин.
Крок 5. До столу подаємо зі свіжими овочами і знімаємо пробу. Смачного!
Суп з курячими шийками
Суп з курячими шийками завжди виходить неймовірно наваристим і золотистим. Незважаючи на простоту складових компонентів, готове перше страву припаде до смаку кожному, хто покуштує хоча б ложечку. А картопля з локшиною і іншими овочами стануть прекрасними доповненнями до бульйону.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2 л.
Інгредієнти:
- Шиї курячі – 250 гр.
- Картопля – 120 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Локшина – 100 гр.
- Цибулина – 1 шт.
- Зелень – 20 гр.
- Лист лавра – 1 шт.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Вода – 1,5 л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Воду в каструлі доводимо до кипіння і закидаємо промиті і зачищені шиї, кип’ятимо пару хвилин і зливаємо воду, варимо на другому бульйоні близько 20-25 хвилин, підсолив і знімаючи піну.
Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і ріжемо на довільні шматочки середнього розміру.
Крок 3. За допомогою терки подрібнюємо очищену морквину, півкільцями нарізаємо ріпчасту цибулю.
Крок 4. Висипаємо овочі в бульйон, доповнюємо суп лаврушкою, горошинами перцю – проварюємо до готовності всіх складових.
Крок 5. У бульйон всипаємо локшину і варимо ще дві хвилини, додаємо рубану зелень і через хвилину кип’ятіння – знімаємо з плити. Даємо трохи часу настоятися під кришкою.
Крок 6. Розливаємо наваристу страву по супницях і приступаємо до трапези. Смачного!
Холодець з курячих шийок
Холодець з курячих шийок і філейної частини свинини, присмачений лавровим листом, запашним перцем і часником – пікантна страва, яка скрасить святковий стіл з будь-якого приводу або ж з легкістю урізноманітнює звичне меню. Для прикраси візьміть гілочки свіжої петрушки або іншу зелень.
Час готування – 6 ч.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 20.
Інгредієнти:
- Шиї курячі – 1,5 кг.
- М’якоть свинини – 400 гр.
- Рулька свиняча – 2 шт.
- Желатин – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Лист лавра – 3 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Часник – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Всі м’ясні складові ретельно промиваємо під струменем води.
Крок 2. Складаємо шиї, рульку і свинячу м’якоть у велику каструлю, заливаємо водою і приправляємо лавром і запашним перцем.
Крок 3. Тушкуємо компоненти протягом трьох годин на мінімальному вогні.
Крок 4. З бульйону витягуємо основні компоненти, м’якоть ділимо по волокнам, з шиї і рульки відділяємо м’ясо і подрібнюємо. Паралельно очищаємо зубки часнику і розводимо желатин в бульйоні.
Крок 5. Бульйон розливаємо по глибоким мисок, викладаємо м’ясо, часточки часнику і зелень.
Крок 6. Переміщаємо заготовки в холодильну камеру до повного застигання. До столу подаємо з скибочками свіжого хліба і сильним хріном або гірчицею.
Смачного!