Курячі шиї – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

8ff00c19f2ad228f6369bb94cc291f29

Курячі шиї – це доступний і недорогий продукт, приготувавши який правильно, ми отримаємо смачну та ароматну страву. З шийок готують, як закуски, так і основні перші страви, які відрізняються своїм приємним ароматом і цікавою текстурою. Шийки чудово підійдуть до пінних напоїв, а також допоможуть вам приготувати прозорий та наваристий бульйон для супів. Спосіб приготування також можна вибирати різний: смаження, гасіння або запікання – смачно і ароматно буде в будь-якому випадку, не сумнівайтеся!

Курячі шиї в соєвому соусі на сковороді

Курячі шиї в соєвому соусі на сковороді – це швидка і дуже проста в приготуванні закусочна страва. Приготувавши птицю, таким чином, її можна подати до столу в якості самостійного страви або ж доповнити гарніром, і тоді у вас вийде повноцінний прийом їжі.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 600 гр.
  • Соус соєвий – 6 ст.л.
  • Часник гранульований – 20 гр.
  • Олія – 3-4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Шиї попередньо виймаємо з морозильної камери і даємо час повністю відтанути.

3b5e3ebf0370e2a4dfd9b496d060c9b6

Крок 2. Шиї зачищаємо від надлишків жиру і гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і викладаємо на сковороду з розігрітим маслом.

753032e13911ac1a72d6d9a5b0e5c3d6

Крок 3. Заливаємо шийки соєвим соусом і тушкуємо до випаровування вологи.

cf0910b1327b06ab0af34307c150c632

Крок 4. Присипаємо гранульованим часником для насиченості аромату і доводимо до готовності.

7600c6a43a1cdbcdda90e3a583e44f14

Крок 5. Ароматні шиї подаємо в якості закуски або основної страви, доповнивши улюбленим гарніром. Смачного!

69e600a6b06648bc4dc03b86b46cb4dd

Курячі шиї до пива в духовці

Курячі шиї до пива в духовці – це пікантна і оригінальна закуска, яка, напевно, припаде до смаку всім любителям обгризати кісточки. Весь секрет насиченого смаку і яскравого аромату полягає в наборі спецій: перець чилі, приправа для курки і солодка молота паприка.

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 600 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа для курки – 1 ч.л.
  • Паприка солодка молота – 1 ч.л.
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Перець чилі мелений – 1 щіпка.
  • Майонез / сметана – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Основний компонент ретельно промиваємо, складаємо в глибоку ємність і заливаємо водою. Ми залишаємо на півгодини для вимочування.

48e606cc144d6f369beb35683f191294

Крок 2. Потім рідину зливаємо, а шийки обсушуємо. Висипаємо всі спеції зазначені в списку, а також додаємо подрібнений часник і соєвий соус.

4088e760268945a77465c7321f30868e

Крок 3. Через годину розкладаємо птицю в один шар в форму для запікання, заливаємо залишками маринаду.

4e90b25bedc280fffa7644d2315cad7b

Крок 4. Верхівку змащуємо невеликою кількістю майонезу або сметани.

197419780a1036dee541589bf05bcaf6

Крок 5. Перші півгодини запікаємо шиї при 180 градусах, після температуру збільшуємо до 200-220 градусів і тушкуємо протягом 15 хвилин.

9a36b5d8fa46e43e9e01f1ad5358c1cd

Крок 6. Страву сервіруємо і подаємо до столу. Смачного!

e3072bcf18634767442981fb95d5f047

Курячі шийки з картоплею в духовці

Курячі шийки з картоплею в духовці – це бюджетний варіант ситної і апетитної вечері, якою з легкістю можна нагодувати всю сім’ю, використовуючи лише прості і доступні інгредієнти. Крім картоплі і солодкого перцю, ви також можете включити до складу будь-які овочі, які вам подобаються.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Шийки курячі – 500 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Соус соєвий – 2 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Імбир – 5 гр.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед чистимо і промиваємо овочі, також ополіскуємо шийки і даємо час обсохнути.

6eca647ca47e119c6b36ca917f4e1e97

Крок 2. У піалі об’єднуємо соєвий соус, томатну пасту, зубки часнику, пропущені через прес, а також подрібнений імбир і два види молотого перцю.

b0e9cddd81247840c4c62fa0dedcd5eb

Крок 3. В отриманий маринад відправляємо шиї і гарненько перемішуємо.

bbb1a4ddd92fe5143b89abc970255fdd

Крок 4. Ріпчасту цибулю і м’якоть солодкого перцю нарізаємо невеликими кубиками і висипаємо до шийок, перемішуємо і затягуємо ємність харчовою плівкою – прибираємо на полицю холодильної камери мінімум на дві години для просочення і насичення спеціями.

1605a69a5baeffe67b92f0b9d57e14c7

Крок 5. Перед тим, як діставати м’ясо з холоду – ріжемо картоплю тонкими пластинами.

680aafa2aeb8a3b490fd1da9c23e01d4

Крок 6. Форму, придатну для готування в духовій шафі, змащуємо вершковим маслом і викладаємо картопляну нарізку.

7e9ae1f94e082fd6fd2cc348a3bc756c

Крок 7. Приправляємо картоплю майонезом, меленими перцями і сіллю – помішуємо.

52f090caaa98472ce6d976559e15bb97

Крок 8. Поверх укладаємо шийки з овочами і соусом, переміщаємо в духовку на 60 хвилин ( 200 градусів ).

402d3c09f9c4d01e2c3d44bc9774e578

Крок 9. Перед подачею за бажанням доповнюємо зеленню.

52faaf30fb0a9c4d407470da63860d04

Крок 10. Розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до дегустації. Смачного!

6985e16861e0bd4088d7a35be9a831a2

Тушковані курячі шиї

Тушковані курячі шиї готуються з додаванням таких ароматних овочів, як часник і ріпчасту цибулю. Завдяки тривалому тушкуванню під кришкою, ця частина птиці виходить неймовірно ніжною, смачною і соковитою. А соєвий соус і томатна паста додають стравою особливу родзинку.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 700 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Вимиті шийки складаємо в сотейник або каструльку відповідного розміру.

f6d824b1d7ae2cd6755fe7a48fae51dd

Крок 2. Овочі очищаємо від лушпиння, цибулю ріжемо півкільцями, а часник дрібно шинкуємо.

f294dca5c493d050dbdd90c56622c4c1

Крок 3. Викладаємо нарізку до м’яса, солимо і перчимо, підливаємо трохи води і тушкуємо під кришкою протягом години на невеликому полум’я під кришкою.

8d78484101d13e13a1f904307ddbfcf1

Крок 4. Після закінчення часу, розводимо пасту з перетертих томатів з водою і вливаємо до птаха – через 15 хвилин знімаємо з конфорки.

af911f833f9611428e37662fa2c02f16

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

67eb220d52baa9360c2f9ed018af7e3f

Курячі шийки, приготовані в мультиварці

Курячі шийки, приготовані в мультиварці – це соковита і апетитна страва, яка сподобається навіть тому, хто скептично ставиться до даного продукту. Ця частина курки здивує вас своїми смаковими характеристиками, якщо ви приготуєте її згідно з цим рецептом!

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 500 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Часник – 3 зуб.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Стиглий помідор обполіскуємо водою разом з кропом, очищаємо цибулю і часник, промиваємо шиї і обсушуємо за допомогою паперових серветок.

e7cf30ee734475cbf1aa8d1a11a6da50

Крок 2. Цибулину ріжемо кільцями і смажимо в мультиварці близько 10-15 хвилин ( програма « Жарка ).

1204ecafeb6516bc2f727fdc2ca665d6

Крок 3. Тонкими слайсами нарізаємо томат, дрібно шинкуємо зелень і часник.

df6ee003cfa0df223c0fc38e33ea891e

Крок 4. Закидаємо в чашу шийки і залишилися овочі, приправляємо улюбленими спеціями, сіллю і чорним перцем. Якщо хочете, щоб страву вийшло з підливою, додаємо трохи води або бульйону – готуємо в режимі «випічка» протягом 40 хвилин.

5a759a4e21a4df2a14a96b3649c3ceee

Крок 5. До столу подаємо зі свіжими овочами і знімаємо пробу. Смачного!

a1a64bcb64278285fe51f346048cadd8

Суп з курячими шийками

Суп з курячими шийками завжди виходить неймовірно наваристим і золотистим. Незважаючи на простоту складових компонентів, готове перше страву припаде до смаку кожному, хто покуштує хоча б ложечку. А картопля з локшиною і іншими овочами стануть прекрасними доповненнями до бульйону.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 250 гр.
  • Картопля – 120 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Локшина – 100 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Зелень – 20 гр.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Вода – 1,5 л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Воду в каструлі доводимо до кипіння і закидаємо промиті і зачищені шиї, кип’ятимо пару хвилин і зливаємо воду, варимо на другому бульйоні близько 20-25 хвилин, підсолив і знімаючи піну.

ab5300f90142119fabdf9b670e9cf945

Крок 2. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо і ріжемо на довільні шматочки середнього розміру.

6152ac7cc73d5ee988e6a060d0aa3953

Крок 3. За допомогою терки подрібнюємо очищену морквину, півкільцями нарізаємо ріпчасту цибулю.

5d7137c6567baca6dbb63833267f2905

Крок 4. Висипаємо овочі в бульйон, доповнюємо суп лаврушкою, горошинами перцю – проварюємо до готовності всіх складових.

6633ec99ecdd02f22f7ecd03571c8c3f

Крок 5. У бульйон всипаємо локшину і варимо ще дві хвилини, додаємо рубану зелень і через хвилину кип’ятіння – знімаємо з плити. Даємо трохи часу настоятися під кришкою.

572092707c6bb8718d9c1963c1157e2c

Крок 6. Розливаємо наваристу страву по супницях і приступаємо до трапези. Смачного!

a6edf70e5e4d7a64f44d929517e1add9

Холодець з курячих шийок

Холодець з курячих шийок і філейної частини свинини, присмачений лавровим листом, запашним перцем і часником – пікантна страва, яка скрасить святковий стіл з будь-якого приводу або ж з легкістю урізноманітнює звичне меню. Для прикраси візьміть гілочки свіжої петрушки або іншу зелень.

Час готування – 6 ч.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 20.

Інгредієнти:

  • Шиї курячі – 1,5 кг.
  • М’якоть свинини – 400 гр.
  • Рулька свиняча – 2 шт.
  • Желатин – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Лист лавра – 3 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Всі м’ясні складові ретельно промиваємо під струменем води.

5a483cae1d308249fcfdc15632763d7f

Крок 2. Складаємо шиї, рульку і свинячу м’якоть у велику каструлю, заливаємо водою і приправляємо лавром і запашним перцем.

7630cdf666cf73572bac50db95c309f6

Крок 3. Тушкуємо компоненти протягом трьох годин на мінімальному вогні.

5648e66915ac7f3b97fb15a99ed4aeac

Крок 4. З бульйону витягуємо основні компоненти, м’якоть ділимо по волокнам, з шиї і рульки відділяємо м’ясо і подрібнюємо. Паралельно очищаємо зубки часнику і розводимо желатин в бульйоні.

ab3d4cc8eda1aded3d5b57fd6cc0ae7b

Крок 5. Бульйон розливаємо по глибоким мисок, викладаємо м’ясо, часточки часнику і зелень.

103d6a76672232c9f2f7d1f222350fdc

Крок 6. Переміщаємо заготовки в холодильну камеру до повного застигання. До столу подаємо з скибочками свіжого хліба і сильним хріном або гірчицею.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал