Дієтичне м’ясо кролика корисно дорослим і дітям. Пропонуємо кілька рецептів приготування кролятини в мультиварці. Важливо знати, що, чим молодше тушка, тим ніжніше і смачніше вийде страва. Тушкований кролик в сметані в мультиварці
Кролятина в сметані виходить соковитою і м’якою. Для смаку і кольору додаємо також ріпчасту цибулю і моркву. Готове м’ясо можна подати з картопляним пюре, рубаною зеленню і салатом зі свіжих овочів.
Як приготувати кролика з картоплею в мультиварці?
Приготуємо кролика в мультиварці з картоплею. Для гасіння краще використовувати передню частину тушки – м’ясо протушкувати і буде м’яким. Щоб страва вийшла соковитою, додамо також овочі – цибулю-порей і моркву. Спеції використовуйте на свій смак.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Кролик – 500 гр.
- Морква – 1-2 шт.
- Картопля – 5-6 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 6-8 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія – 2-3 ст. л.
- Часник – 2-3 зубки.
- Вода – 400-500 мл.
- Лавровий лист – 3-4 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
- Кролика обробляв, на порційні шматки, промиваємо і обсушуємо. Укладаємо шматки тушки в чашу мультиварки, попередньо налив туди олію, присипаємо сіллю.
- Цибулю ріжемо кільцями. Очищену моркву нарізаємо невеликими шматочками. Поверх кролика викладаємо цибулю-порей і моркву, додаємо горошки чорного перцю і лаврове листя.
- Картопля очищаємо, промиваємо і ріжемо на великі кубики. Викладаємо їх у чашу. Солимо і вливаємо вказану кількість води. Вода повинна доходити до середини картопляного шару. Ставимо режим «Гасіння» на одну годину. За півгодини до закінчення програми висипаємо в чашу подрібнені зубки часнику.
- Готового кролика з картоплею розкладаємо по тарілках, посипаємо свіжою зеленню, і подаємо в гарячому вигляді до столу.
Смачного!
Кролик в сметанному соусі в мультиварці Редмонд
Ще один рецепт кролика з додаванням сметани. Тут при гасінні використовуємо селера – його стебла додадуть страві цікавий смак і приємний аромат. Овочі викладаємо «подушкою» на дно чаші, потім поміщаємо м’ясо і заливаємо сметанним соусом – дуже соковито.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Кролик – 700-800 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Селери стебла – 2 шт.
- Сметана – 500 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний мелений – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для гриля – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Вода – 200 мл.
Процес приготування:
- У чашу мультиварки викладаємо подрібнену ріпчасту цибулю, натерту на крупній тертці моркву і нарізані шматочками стебла селери.
- Кролика розрізаємо на шматки, промиваємо холодною водою, обсушуємо. Посипаємо сіллю і меленим перцем. Перемішуємо руками. Розміщуємо кролика в чашу на овочеву подушку.
- Зверху на кролика викладаємо сметану, розподіляємо її по всьому шматках. Вливаємо воду, орієнтовно 200 мл. Ставимо режим «Випічка» на сорок хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу пробуємо на сіль, при необхідності досолюємо, кладемо лавровий лист і спеції для гриля. Ставимо режим «Гасіння» на два-два з половиною години. Якщо кролик молодий, часу може знадобитися менше. Ближче до кінця готування пробуємо м’ясо і оцінюємо ступінь м’якості. Готове м’ясо подаємо в гарячому вигляді разом зі сметанним соусом, в якому воно тушкувалось. Посипаємо при подачі зеленню.
Смачного!
Соковитий і м’який кролик з овочами в мультиварці
Тушкований кролик з овочами в мультиварці хороший не тільки своїм насиченим смаком і соковитістю. Це повноцінна страва, яке можна подати навіть без гарніру. Ніжне м’яке м’ясо ідеально поєднується з тушкованими овочами.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Кролик – 700 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
- Морква – 1 шт. середнього розміру.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Олія – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Часник – 3 зубки.
- Спеції для м’яса – за смаком.
- Зелень – по смаку.
Процес приготування:
- М’ясо кролика промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і натираємо сіллю і спеціями. Ми залишаємо маринуватися на двадцять п’ять хвилин. У чашу мультиварки наливаємо олію, поміщаємо шматки кролика і ставимо готуватися в режимі «Гасіння» на дві години.
- Готуємо овочі: промиваємо їх, очищаємо і обсушуємо. Морква ріжемо на кружечки, ріпчаста цибуля – на півкола, болгарський перець – на невеликі шматочки, помідори – середнього розміру кубики. Часник дрібно подрібнюємо.
- За годину до готовності висипаємо в чашу підготовлені овочі. Досолюємо за смаком.
- Після закінчення програми перевіряємо м’ясо, проколів шматки тонким ножем. Якщо волокна м’які, то страва готова. При необхідності додаємо час і продовжуємо гасіння до м’якості. Готову страву подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши рубаною зеленню.
Смачного!
Ніжний кролик в вершках в мультиварці
Кролика часто гасять в сметані – кисломолочна добавка добре поєднується з кролятиною і сприяє м’якості м’ясних волокон. Є чудова альтернатива – вершки. Вони дають менше кислинки, але забезпечують все той же ніжний вершковий смак.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Кролик – 500 гр.
- Вершки 20% – 25 мл.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
- Морква – 1 шт. середнього розміру.
- Вода – 50-70 мл.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Кролика обробляв, на шматки. Посипаємо сіллю, спеціями за смаком. Розтираємо спеції руками по м’ясу.
- Мультиварку розігріваємо в режимі «Жарка». Наливаємо олію, розігріваємо його і обсмажуємо шматки кролика до невеликої скоринки. Витягуємо кролика з чаші. У олію, що залишилося висипаємо подрібнений ріпчаста цибуля, обсмажуємо при помішуванні до золотистого кольору. Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву, перемішуємо, обсмажуємо ще три-п’ять хвилин. На обсмажені овочі в чаші повертаємо шматки кролика, вливаємо воду, вершки, солимо і перчимо до смаку. Встановлюємо режим «Гасіння» на дві години.
- Через годину перевіряємо м’ясо, проколів його ножем. Якщо волокна м’які, то гасіння можна припиняти. Якщо м’ясо ще жорсткувато, то тушкуємо далі.
- Готову страву подаємо в гарячому вигляді разом з вершковою підливою. Відмінний гарнір до такого соковитого страви – картопляне пюре. Не забуваємо посипати рубаною зеленню.
Смачного!
Простий і смачний рецепт кролика з рисом в мультиварці
Відмінна альтернатива плову – страви близькі за складом і смаком. Якщо хочете розсипчастий рис, беріть довгозернистий або пропарений. Якщо до душі більш в’язка консистенція, використовуйте круглозернистий.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Кролик – 700 гр.
- Рис – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 120 гр.
- Морква – 160 гр.
- Печериці – 230 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Олія – 80 гр.
- Вода – 650 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Тушку кролика ріжемо на шматки невеликого розміру.
- Рослинна олія наливаємо в чашу мультиварки і розігріваємо його в режимі «Жарка». Обсмажуємо шматки кролика з усіх боків.
- До обсмаженого м’яса додаємо нарізану кубиками морква, подрібнений ріпчаста цибуля і розрізані на тонкі скибочки печериці.
- Перемішуємо, обсмажуємо все разом шість-вісім хвилин. Солимо і перчимо до смаку. Вливаємо окріп, закриваємо кришку, ставимо режим «Гасіння» і готуємо двадцять хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу додаємо нарізану тонкими слайсами часник, кладемо промитий рис. При необхідності доливаємо окріп. Досолюємо і додаємо перець за смаком. Встановлюємо режим «Крупа» на двадцять п’ять хвилин.
- Після закінчення програми акуратно перемішуємо страву.
- Готовий рис з кроликом подаємо в гарячому вигляді зі свіжими овочами та зеленню.
Смачного!
Як приготувати смачного кролика з грибами в мультиварці?
Приготуємо соковитого кролика, тушкованого в мультиварці в сметані з грибами. Лісові гриби перед додаванням до кролятині потрібно попередньо проварити. Якщо це печериці, то попередня варіння не потрібно. Як гарнір відмінно підійде молодий варену картоплю, рис, гречка, макарони.
Час готування: 2 години.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Кролик – 750 гр.
- Гриби – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зубки.
- Сметана 20% – 80 мл.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Олія – 4 ст. л.
- Приправа для м’яса – 1 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- Рослинна олія виливаємо в чашу мультиварки і розігріваємо в режимі «Жарка». Викладаємо в гарячу олію, нарізану тонкими півкругами ріпчасту цибулю і подрібнений часник. Обсмажуємо при помішуванні до легкого рум’янцю протягом чотирьох хвилин.
- До обсмаженої цибулі з часником додаємо попередньо відварені і віджаті від рідини гриби, перемішуємо і смажимо ще п’ять хвилин.
- Тепер закладаємо в чашу розрізаного на порційні шматки кролика. Закриваємо мультиварку кришкою і готуємо до закінчення програми.
- Після сигналу відкриваємо кришку, викладаємо сметану, приправку для м’яса і лавровий лист. Кладемо сіль і чорний мелений перець за смаком. Вибираємо програму «Гасіння» і готуємо дві години.
- При гасінні утворюється підлива зі сметани і м’ясного соку – завдяки їй страва дуже соковита.
- Готового кролика з грибами і підливою подаємо на стіл в гарячому вигляді з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Дієтичний кролик на пару в мультиварці
Якщо вам не підходять варіанти приготування кролика з обсмажуванням, пропонуємо дієтичний спосіб – варіння на пару. Щоб м’ясо не було сухим і позбавленим смаку, використовуємо фольгу: кролятина приготується у власному соку. Спеції використовуйте на свій розсуд, сіль – за смаком.
Час готування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
інгредієнти:
- Філе кролика – 400 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода – 600 – 700 мл.
Процес приготування:
- Філе для такого способу приготування беремо зі спинки або задніх ніг. Ріжемо його на невеликі тонкі скибочки. Натираємо філе сіллю і будь-якими спеціями, які вам подобаються. Завжди безпрограшний варіант – чорний мелений перець.
- На стіл кладемо лист фольги блискучою стороною вгору. На лист поміщаємо шматочки підготовленого філе.
- Покриваємо другим шаром фольги і добре защипувати краю, щоб не залишалося отворів. У чашу мультиварки наливаємо орієнтовно вказану кількість води. Встановлюємо грати для варіння на пару. На неї укладаємо філе у фользі.
- Закриваємо кришку і вибираємо режим« Варка на пару »на 90 хвилин. Після закінчення програми залишаємо м’ясо в мультиварці при закритій кришці ще на п’ятнадцять-двадцять хвилин. Потім фольгу обережно розкриваємо і витягаємо кролятину.
- Готове філе розрізаємо на шматочки і подаємо до столу разом з гарніром.
Смачного!