Крем для медовика – 9 найсмачніших рецептів з покроковими фото

716c5904f43fb916490a8e440c0d0518

Медовик є класичним українським тортом, який з’явився ще за часів імператриці. Традиційно для нього використовується сметанний крем, але насправді цей торт універсальний та чудово поєднується практично з будь-яким кремом. Залишається тільки вибрати коханий та приготувати медовий шедевр.

Сметанний крем для медовика в домашніх умовах

У каструлю на водяну баню відправляється сметана із цукровим піском. Все вариться протягом 1.5 години, помішуючи кожні 5-10 хвилин. Далі додається вершкове масло і добре перемішується. Сметанний крем, що вийшов, повністю остуджується і ним промазуються медові коржі.

Час приготування: 1 год. 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Сметана – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 110 гр.
  • Масло вершкове – 90 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування сметану краще відважити, щоб забрати всю зайву рідину. Перекладаємо її в каструлю, додаємо цукор і встановлюємо все на водяну баню, щоб вона не торкалася дна.

133a12d3edebfbab4afefb4c2ed3ad73

Крок 2. Варимо крем протягом півтори години, перемішуючи кожні 5-10 хвилин. Згодом він набуде трохи карамельного кольору, а текстура стане шовковистою. Також, якщо вода випаровуватиметься, то підливаємо ще.

f3cba1ae338d5c68d232169f105d9f50

Крок 3. Через необхідний час знімаємо каструлю з лазні та додаємо туди якісне вершкове масло.

2443eb1f50824bab1897fc3fab4b2583

Крок 4. Ретельно все перемішуємо, доки не вийде однорідна маса без грудок.

7a209e316c913136508976d11b51da57

Крок 5 Тепер даємо готовому сметанному крему повністю охолонути при кімнатній температурі і поміщаємо в холодильник. Можемо приступати до промазування медовика. Крем досить загусне, тому перед використанням розігріваємо його на водяній бані. Смачного!

f53d61e67ccd5ccc62273fd108818ec0

Крем для медовика зі згущеним молоком

У глибоку ємність наливаються жирні вершки, до них додається згущене молоко, ванілін, цукор і все збивається міксером. Далі туди вливається вода, і крем збивається до тих пір, поки добре не загусне. Він повинен вийти ніжним та повітряним. Їм можна одразу ж промазати коржі.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Вершки 35% – 1 л.
  • Згущене молоко варене – 1 банка.
  • Цукор-пісок – 0.5 ст.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Вода – 0,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність наливаємо жирні вершки та додаємо до них банку вареного згущеного молока. Дуже важливо, щоб вони були дуже жирними та холодними, інакше вони не зб’ються.

143c8424a29891671251775e1ca30b26

Крок 2. Далі додаємо туди щіпку ваніліну та півсклянки цукрового піску.

b5514b261fe2d7d7d52ecd5fd7d76e27

Крок 3. Починаємо збивати всі інгредієнти міксером, доки не вийде однорідна маса. На цьому етапі потрібно лише все добре перемішати, збивати крем не треба.

b77e625ee6f59eb29222b7f741ede20b

Крок 4. Тепер вливаємо півсклянки питної води та продовжуємо перемішувати.

2077dd66d2aa30a97d0b142e0a2ba0cb

Крок 5. Збиваємо крем міксером доти, доки він не загусне. Він повинен вийти ніжним, повітряним та досить густим. Промазуємо їм ароматні медові коржі та подаємо до столу прекрасний медовик. Такий крем можна також використовувати в тістечках та інших тортах. Смачного!

bb4148a48d49d4380ff4c469d381237d

Крем для медовика на молоці в домашніх умовах

У каструлю розбивається одне яйце, до нього додається цукровий пісок, крохмаль і добре перемішується. Потім наливається молоко, знову перемішується та ставиться на маленький вогонь. Крем вариться до стану сметани. Після остигання туди додається вершкове масло, і крем збивається до однорідності.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
  • Молоко – 250мл.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю з товстим дном розбиваємо одне яйце, додаємо до нього цукровий пісок, крохмаль кукурудзяний і все ретельно перемішуємо за допомогою ложки.

c9c91fcaba9be2b5eb7491ec32713bd1

Крок 2. Тепер додаємо трохи ваніліну до смаку і частинами додаємо молоко. Все добре перемішуємо та відправляємо на невеликий вогонь.

545c6c20ef99d1a109f4c68c434382f7

Крок 3. Варимо крем, постійно помішуючи, доки він не досягне консистенції густої сметани. Потім перекладаємо його в іншу ємність та накриваємо харчовою плівкою в контакт. Залишаємо при кімнатній температурі, доки він повністю не охолоне.

d5cb7a48a109e6c7ddf2b5d428514930

Крок 4. У цей час відправляємо в окрему ємність розм’якшене вершкове масло і збиваємо його міксером протягом 3-4 хвилин, поки воно не набуде білого кольору.

25c91960fb72506ece8b4001e0ae64da

Крок 5. Тепер по одній ложці додаємо до масла заварну частину і збиваємо все за допомогою міксера до отримання однорідного, ніжного та повітряного крему. Можемо одразу ж промазувати їм медові коржі. Смачного!

18e51f5a78fd21924ca975e27fc673be

Сметано-вершковий крем для медовика

Для початку холодні жирні вершки збиваються з цукровою пудрою, поки вони не стануть густішими. Далі туди додається сметана і все збивається за допомогою міксера, поступово збільшуючи швидкість до отримання однорідного повітряного крему. Їм промазуються коржі, і виходить дуже смачний медовик.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Вершки 33% – 150 гр.
  • Сметана 26% – 150 гр.
  • Пудра цукрова – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування добре охолоджуємо вершки, інакше вони не зб’ються. Інші інгредієнти вимірюємо для зручності.

2876954f2a102badc7540e8e35aa4839

Крок 2. У глибоку ємність наливаємо охолоджені вершки, додаємо до них цукрову пудру і збиваємо все за допомогою міксера протягом декількох хвилин, поки вони не стануть пишнішими і густішими.

eae80a002e3bcfa679b2d8cd38cce0c8

Крок 3. Тепер додаємо до вершків із цукровою пудрою сметану. Головне взяти сметану з найбільшим відсотком жирності, щоб крем вийшов якіснішим.

ee677804a50fb4f403763d0b36073ecb

Крок 4. Збиваємо все міксером спочатку на низькій швидкості, поступово її, збільшуючи, доки не вийде однорідна та повітряна маса.

1615ef177f7e5f21691f4c81bbed6b94

Крок 5. Готовий крем можна додатково охолодити, після чого можемо промазувати їм коржі для медовика. З таким кремом виходить дуже смачний та ніжний торт, який оцінить кожен. Смачного!

b4154f6cec382d91d727161717718cd9

Крем для медовика з вареним згущеним молоком

До розм’якшеного вершкового масла додається варене згущене молоко, ванілін, ром і все ретельно збивається за допомогою міксера до отримання однорідної повітряної маси. Виходить чудовий крем, яким можна промазати медові коржі та вийде дуже смачний торт.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ванілін – 0.5 ч.л.
  • Ароматизатор ром – 5 крапель.
  • Згущене молоко варене – 5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування дістаємо масло з холодильника, щоб воно було розм’якшеним для крему. Далі нарізаємо його невеликими шматочками і відправляємо в глибоку ємність, в якій все збиватимемо.

fc0ef7deb6b5e3ebfd049bf9cd5a7aa3

Крок 2. Потім додаємо 5 столових ложок вареного згущеного молока. Важливо вибрати продукти хорошої якості, оскільки від цього залежить крем крему.

0561599eb8f72c24697f389ae956d3ba

Крок 3. Тепер додаємо ванілін, ароматизатор рому і починаємо збивати за допомогою міксера.

55498842ae9b7da9eaf42f42510a0374

Крок 4. Продовжуємо збивати, доки не вийде однорідний і пишний крем без грудочок.

18f9e228af9c0cb50cca80c652ac26df

Крок 5. Промазуємо кремом, що вийшов з вареного згущеного молока, ароматні медові коржі і збираємо медовик. Заварюємо чай та запрошуємо всю родину до столу. Смачного!

b1c95595bad1653303e2eb2c6640d456

Простий та смачний крем для медовика із вершками

Охолоджені жирні вершки збиваються із цукровою пудрою та ванільним цукром до отримання густої піни. Потім туди додається сметана і все ще збивається до отримання однорідного ніжного крему. Їм промазуються медові коржі, і в результаті виходить надзвичайно смачний і ніжний торт.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Складові:

  • Вершки 33% – 200 гр.
  • Сметана – 3 ст.
  • Цукрова пудра – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування ставимо жирні вершки в холодильник для охолодження, інакше вони не зб’ються. Цукрову пудру просіюємо через дрібне сито, щоб вона була без грудок.

5c9b4e86262b15b6ae652101339166b7

Крок 2. Тепер переливаємо вершки, що охолодилися, в глибоку ємність і трохи збиваємо їх міксером. Віночки обов’язково мають бути повністю сухі.

48c2de78a8417bf4e951ebcc293730aa

Крок 3. Додаємо в вершки просіяне через сито цукрову пудру, ванільний цукор і продовжуємо збивати до отримання густої і пишної піни.

d74c3d25498cc81123d434eb73cc762a

Крок 4. Додаємо сметану. Бажано брати продукт з максимальним відсотком жирності, інакше крем може бути занадто рідким. Продовжуємо збивати до однорідності.

1555e8684c51fe9653f24d90418a21df

Крок 5. Готовим вершково-зметаним кремом промазуємо коржі, формуємо наш медовик, даємо йому пару годин просочитися і запрошуємо всю сім’ю до столу. Смачного!

e369ea9ec47ebc3b7793c927a1839702

Як приготувати крем для сиру?

Спочатку сир протирається через сито. Потім до нього додається цукровий пісок і добре перемішується. Далі туди вирушає сметана, ванільний цукор і все ретельно збивається. Після цього наливаються жирні вершки, і крем збивається до однорідної, пишної маси.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Сир – 180 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Сметана 20% – 60 гр.
  • Вершки 33% – 270 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо у сиру великі крупинки, то спочатку протираємо його через дрібне сито, щоб він був більш однорідним.

0c1c05a9fc216f3f448c59ec8dbc4da3

Крок 2. Перекладаємо сир у глибоку ємність, додаємо до нього цукровий пісок і ретельно перемішуємо.

e4484f60a14979f69184231e63242ed2

Крок 3. Сметану викладаємо на сито і даємо трохи постояти, щоб із неї шикла вся зайва рідина. Важливо брати сметану не менше 20% жирністю, оскільки крем вийде занадто рідким.

0cb8db3f32df71cebc407c6bcb0e575c

Крок 4. Додаємо сметану до сиру разом із ванільним цукром і ретельно збиваємо все міксером до однорідності.

4a465ec9fe67a701c5d9207814b191e4

Крок 5. Тепер наливаємо в сирну масу, що вийшла, холодні жирні вершки. Продовжуємо збивати все спочатку на невеликих обертах, постійно збільшуючи їх. Кремом, що вийшов, промазуємо медові коржі, збираємо медовик і подаємо його до столу з чаєм. Смачного!

16a7cee5726fd9e59a09748b333b0112

Крем-чиз для торта Медовик

До холодних жирних вершків додається цукрова пудра і все збивається за допомогою міксера, поки вони не стануть густішими і не збільшаться в обсязі. Потім туди додається домашній сир і все збивається до отримання щільного однорідного крему. Наприкінці він стабілізується 20-30 хвилин у холодильнику.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Вершки 30-33% – 200 мл.
  • Вершковий сир – 200 гр.
  • Пудра цукрова – 4 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Наливаємо у глибоку ємність вершки. Важливо, щоб вони були охолодженими і жирними, інакше вони не зб’ються.

47d83acd103ecf60d6284b65b4006449

Крок 2. Далі всипаємо до вершків цукрову пудру. Її можна просіяти через сито, щоб там не було грудочок.

fc6c431f4cdfbfa6d4bbe57d10a5c87a

Крок 3. Тепер починаємо збивати вершки за допомогою міксера. Вони повинні загуснути і в кілька разів збільшитися в обсязі. Це займе близько 10 хвилин, залежно від потужності техніки.

0ceba4a66eaf591af3a6f3712caf9e10

Крок 4. Не перестаючи збивати, поступово вводимо домашній сир. Можна використовувати будь-яку марку, яка найбільш приємна до смаку.

1e3533742d3e712c59b57030eab018fb

Крок 5. Збиваємо крем-чиз, доки він не стане однорідним, матовим і досить щільним. Головне його не перезбити, щоб він не розшарувався. Відправляємо готовий крем в холодильник на 20-30 хвилин для стабілізації, після чого можемо промазувати коржі для медовика. Смачного!

2d2a2a07a5dd725945234cac7fa3408b

Крем пломбір для торта медовик

Яйця змішуються з цукром, сметаною та борошном. Потім все вирушає на водяну лазню та вариться протягом 12 хвилин до загусання. Крем перекладається в окрему ємність та охолоджується. Потім він порціями додається до збитого вершкового масла і добре збивається.

Час приготування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 1.

Складові:

  • Сметана 26% – 240 гр.
  • Яйця курячі – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Борошно пшеничне – 20 гр.
  • Масло вершкове 82% – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування дістаємо масло з холодильника і нарізаємо його невеликими шматочками. Найсмачніший крем вийде в тому випадку, якщо температура заварної частини та олії збігатиметься.

1217c8fab64d6992be959d365f23c7c2

Крок 2. У невелику ємність відправляємо яйця, цукровий пісок, сметану і ретельно збиваємо до отримання однорідної маси.

7c2d9beb597bc7bcee07b4b22491d2f6

Крок 3. Потім просіюємо туди борошно пшеничне і ще раз перемішуємо.

04833fef8831c0f4ef9ad3b0c9291312

Крок 4. У сотейнику або невеликій каструлі кип’ятимо воду і зверху встановлюємо ємність з яєчною масою так, щоб вона не стикалася з водою. Температуру ставимо мінімальну. Крем варимо близько 12 хвилин, постійно помішуючи, поки він не загусне. Він має досягти температури 82-85оС.

9606d50f2861cd9b263e2340c48e148e

Крок 5. Перекладаємо заварний крем у холодну ємність, накриваємо її харчовою плівкою в контакт і даємо йому охолонути до кімнатної температури.

51a6b6fe3ece6e9d0ea0d495c6c4f067

Крок 6. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером до однорідності. Далі по одній столовій ложці вводимо заварну частину. Крем пломбір готовий після того, як все поєдналося.

42ce65f047c15d3e5a2629e88848898a

Крок 7. Готовий крем прибираємо в холодильник на 10-15 хвилин, щоб він став міцнішим. Тепер можемо промазати їм медові коржі та подати до столу чудовий торт. Смачного!

484a603b2dde5604c59a8a3bd88e3256

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал