Крем чіз для торта – незамінні ласощі для кожного кондитера. Такий продукт часто використовують у професійній сфері, проте він буде корисним і для домашніх тортів. За допомогою крему чіза ваш десерт вийде неймовірно смачним, ніжним і привабливим. Найкращі рецепти кремів ви знайдете в нашій кулінарній добірці з покроковими рецептами!
Сирний крем чіз для торта в домашніх умовах
Ніжний крем з вершкового сиру для прошарку тортів і обробки різних десертів. Він просто тане в роті. Для його приготування ідеально підходить маскарпоне – він має м’яку сирну текстуру і вершковий смак. Приготований крем краще зберігати в холодильнику, поки не прийде момент обробки випічки, так він зберігає щільність і потрібну густоту.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 550 гр. готового крему орієнтовно.
Інгредієнти:
- Вершковий сир – 450 гр.
- Вершки 30-33% — 120 мл.
- Пудра цукрова – 70 гр.
- Ванілін — щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Вершковий сир гарненько охолоджуємо в холодильнику. Якщо сир недостатньо холодний, потрібною мірою густоти готового крему домогтися буде складно. Викладаємо його в ємність для збивання і відразу висипаємо поверх цукрову пудру. Не рекомендується замінювати пудру цукром, оскільки буде потрібно довше часу на збивання і розчинення цукрових частинок. А це може дати непередбачуваний результат.
Крок 2. Міксером збиваємо домашній сир разом з пудрою, поки не вийде однорідна гладка маса. Рекомендується починати з низьких оборотів і поступово нарощувати швидкість.
Крок 3. Вливаємо отриману масу холодні жирні вершки, всипаємо ванілін і продовжуємо збивати. Необхідно домогтися отримання досить щільної і густої маси, на що піде орієнтовно п’ят-сім хвилин роботи. Як тільки консистенція крему стане густою, збивання припиняємо, щоб вершки не розшарувалися.
Крок 4. Готовий крем формує піки і добре тримає форму. Його можна використовувати для відсаджування фігур і об’ємних візерунків за допомогою кулінарного мішка. Перед використанням обов’язково поміщаємо масу в холодильник на сорок-п’ятдесят хвилин, щоб ніжна вершково-сирна структура стабілізувалася.
Смачного!
Покроковий рецепт крему чіза для вирівнювання торта на вершках
Крем на основі вершкового сиру з додаванням вершків виходить ніжніше на смак, якщо порівнювати його з масляним варіантом. Дуже важливо для такого крему вибрати правильні вершки: їх жирність повинна бути не менше 30%. Щоб красиво вирівняти поверхню торта, кількість приготованого крему потрібно розраховувати з хорошим запасом. Шар маси зверху і на боках торта зазвичай повинен бути не менше п’яти-семи міліметрів – так все нерівності і огріхи форми десерту відмінно ховаються.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 500 гр. готового крему орієнтовно.
Інгредієнти:
- Сир вершковий – 300 гр.
- Вершки 33-35% — 150 мл.
- Пудра цукрова – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Вершковий сир і вершки перед приготуванням крему обов’язково добре охолоджуємо в холодильнику. З продуктів кімнатної температури потрібна консистенція маси не вийде. Сир вибираємо натуральний без смако-ароматичних добавок. Цукрову пудру ні в якому разі не замінюємо цукром – так час на збивання і розчинення цукрових кристаликів істотно збільшиться, що може дати несподіваний результат.
Крок 2. В об’ємну миску для збивання викладаємо вершковий сир і висипаємо цукрову пудру. Починаємо збивати міксером на низькій швидкості і поступово нарощуємо обороти. Домагаємося отримання однорідної гладкої маси. Приблизно на цій піде дві-три хвилини безперервного збивання.
Крок 3. В отриману масу вливаємо охолоджені вершки і продовжуємо збивати. Тут важливо зловити момент: як тільки крем добре загусне і прийме щільну консистенцію, роботу слід припинити, оскільки є ризик перебити ніжні вершки.
Крок 4. Готовий крем прибираємо в холодильник і витримуємо як мінімум годину. Цей час йому потрібно для стабілізації: крем стане щільніше, густіше і прийме потрібну консистенцію для вирівнювання тортів і інших десертів.
Смачного!
Як приготувати смачний крем чіз для вирівнювання торта на маслі
Крем чіз ідеально підходить для вирівнювання тортів, особливо, якщо він приготований на вершковому маслі. В цьому випадку маса виходить більш щільною, густою і оформленою. Звичайно, жирність крему відразу зростає і калорійність готового десерту збільшується. Для приготування якісного крему обов’язково використовуємо міксер. Вручну не добитися гладкої консистенції і необхідної щільності.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 400 гр. готового крему орієнтовно.
Інгредієнти:
- Сир вершковий – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Пудра цукрова – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло для крему варто вибирати якісне, з «чистим» складом: нічого, крім вершків, на упаковці вказано бути не повинно. Так само варто звернути увагу не жирність – орієнтуємося на 80 відсотків і вище. Колір масла впливає на забарвлення готового крему і вигляд десерту в цілому: якщо масло жовтого кольору, крем також матиме жовтий відтінок. Перед приготуванням вершкове масло обов’язково дістаємо з холодильника для розм’якшення, а ось вершковий сир, навпаки, гарненько охолоджуємо.
Крок 2. М’яке вершкове масло поміщаємо в миску для збивання.
Крок 3. Висипаємо поверх цукрову пудру і починаємо збивати на низькій швидкості, поступово нарощуючи обороти. На даному етапі потрібно домогтися отримання однорідної гладкої маси. Орієнтовно на це піде сім-дев’ять хвилин, в залежності від потужності міксера. Цукрову пудру вкрай не рекомендується замінювати на цукор, оскільки досить складно домогтися повного розчинення цукрових кристаликів.
Крок 4. Далі додаємо вершковий сир. Робимо це потроху, по ложці, оскільки складно відразу змішати весь обсяг продукту. Крім того, сир просто може розлетітися по кухні. Після додавання всього сиру збиваємо ще одну-дві хвилини, не більше. Якщо перевищити час роботи з кремом, він може розшаруватися.
Крок 5. Відразу після приготування може здатися, що крем рідкуватий, проте це не так. Поміщаємо масу в холодильник на пару годин – крем стабілізується і прийме потрібну консистенцію. Він стане досить щільним для ідеального вирівнювання тортів і відсаджування об’ємних фігурних візерунків.
Смачного!
Домашній крем чіз для торта з вершків і сиру
Щоб приготувати густий крем для торта, необов’язково використовувати вершкове масло. Ідеальним інгредієнтом для цієї мети є домашній сир. Крем на його основі виходить практично універсальним: ним можна прослаювати будь-який торт, прикрашати будь-які тістечка – він відмінно тримає форму. Додавання вершків також допомагає формувати щільну текстуру. А ще й відчутно пом’якшує смак і робить консистенцію ніжною, тане.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 650 гр. готового крему орієнтовно.
Інгредієнти:
- Вершковий сир – 500-540 гр.
- Вершки 30-33% — 120 гр.
- Пудра цукрова – 70 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Вершки перед приготуванням крему обов’язково охолоджуємо в холодильнику. Тільки холодний продукт хороший збивається і дає потрібну щільність. Виливаємо їх в об’ємну миску для збивання і додаємо цукрову пудру. Починаємо збивати суміш міксером, поступово нарощуючи обороти. Працюємо приблизно п’ять-сім хвилин: маса повинна стати пінистою, густою і помітно збільшитися в обсязі.
Крок 2. Потроху додаємо у збиті вершки охолоджений домашній сир. Продовжуємо збивати масу – з додаванням сиру вона стає щільніше, густіше і візуально змінює текстуру. Коли весь сир буде використаний в крем, не варто збивати занадто довго – досить хвилини.
Крок 3. Приготований крем поміщаємо в холодильник і витримуємо як мінімум годину. За цей час маса охолоне і стабілізується, стане густіше і слухняніше. Уже можна буде побачити, наскільки добре крем тримає форму.
Крок 4. Таким кремом дуже зручно вирівнювати поверхню і боки торта. Щільна, але ніжна консистенція дозволяє покрити і візуально приховати будь-які недоліки і огріхи форми коржів. Головне – приготувати крем в достатній кількості, щоб при необхідності можна було його щедро нашаровувати.
Смачного!
Простий і смачний рецепт шоколадного крем чіза для торта
Одна з версій крем чиза для тортів, яка особливо припаде до смаку шокоголікам. Такий крем має шоколадний смак і колір, а також трохи більш щільну консистенцію, ніж його вершковий «собрат». Залежно від відсотка змісту какао в плитці шоколаду насиченість шоколадного присмаку, колір і щільність крему можуть змінюватися. Щоб готовий продукт добре тримав форму і танув в роті, важливо вибрати якісне вершкове масло з жирністю не менше 80%. І також варто знати, що варіант крем чіза з шоколадом не потребує стабілізації після приготування. Досить просто охолодити готовий крем в холодильнику.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 500 гр. готового крему орієнтовно.
Інгредієнти:
- Шоколад ( 50-60% какао ) – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Пудра цукрова – 100 гр.
- Сир вершковий – 300 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо приготування крему з підготовки інгредієнтів. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і даємо йому добре розм’якшити. Крем чіз ж, навпаки, охолоджуємо в холодильнику до повністю холодного стану. Шоколад ламаємо на невеликі шматочки.
Крок 2. Поміщаємо шматочки шоколаду в миску і ставимо в мікрохвильовку. Плавимо шоколад в інтервальному режимі по п’ять-десять секунд, кожен раз добре перемішуючи масу. Коли розплавлений шоколад стане однорідним, нагрів припиняємо. Якщо немає впевненості в роботі з мікрохвильовкою, просто помістіть миску з шоколадом на водяну баню. Так можна повністю контролювати процес плавлення.
Крок 3. У ємність для збивання поміщаємо розм’якшене вершкове масло, цукрову пудру і розплавлений шоколад. Починаємо збивання міксером на повільних оборотах, поступово збільшуючи швидкість.
Крок 4. Збиваємо інгредієнти орієнтовно п’ять хвилин – повинна вийти густа, гладка, пишна, однорідна маса, яка тримає форму і залишається на вінчику.
Крок 5. Наступний етап – додавання вершкового сиру. Якщо міксер стаціонарний і потужний, можна викласти відразу весь обсяг сиру. В іншому випадку кладемо його потроху і вмішуємо в загальну масу збиванням на середній швидкості. Не варто працювати на високих оборотах – так в кремі з’явиться багато бульбашок повітря, і буде порушена гладка консистенція.
Крок 6. Коли вся кількість вершкового сиру буде використано в крем, збивання припиняємо. Маса виходить однорідна, пластична, густа, формує стійкий оформлений слід, якщо провести по ній ложкою.
Крок 7. Приготований крем поміщаємо в холодильник і витримуємо хвилин двадцять-тридцять для охолодження. Масі не потрібно стабілізація – можна починати з нею працювати відразу після охолодження. Щоб було зручно працювати з кремом, можна використовувати кондитерський мішок з потрібними насадками. Так легко дозувати крем і рівномірно наносити його колами для прошаровування коржів, не кажучи вже про прикрасу поверхні.
Смачного!
Крем чіз для прикраси торта в домашніх умовах
Приготування крем чіза – справа абсолютно нескладне. Головне – мати міксер і вибрати правильні продукти. Вершки використовуємо з жирністю не нижче 30%. Для солодощі – тільки цукрова пудра, але не цукор з його великими кристаликами. Вершковий сир – сирний, натуральний, з хорошим складом і без смако-ароматичних добавок. Пропорції компонентів вказані в рецепті і не дадуть вам помилитися. Перед приготуванням добре охолодіть вершки і сир. Даний крем, до речі, будемо готувати в спрощеній формі: окремо збивати примхливі вершки не доведеться. При цьому консистенція маси точно буде щільною і густою.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 500 гр. готового крему орієнтовно.
Інгредієнти:
- Сир вершковий – 400 гр.
- Вершки 30-33% — 90 гр.
- Пудра цукрова – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед приготуванням крему охолодити вершковий сир і вершки варто завчасно. Покладіть ці продукти на найхолоднішу полицю холодильника на ніч.
Крок 2. Для додаткового охолодження продуктів миску і вінчик для збивання також можна помістити ненадовго в морозильну камеру. Так крем швидше прийме густу консистенцію. У миску наливаємо холодні вершки і викладаємо охолоджений вершковий сир. Поверх відразу висипаємо цукрову пудру.
Крок 3. Починаємо збивати на низькій швидкості, щоб продукти не розлетілися вгору, а поступово змішувалися. Коли маса зволожиться і розіб’ється, обороти можна прискорити і вже збивати на всю потужність. На початку роботи суміш буде рідкою, і це нормально. Коли швидкість збивання збільшиться, крем почне густіти і набирати силу.
Крок 4. Збиваємо крем орієнтовно п’ять-сім хвилин. Коли буде досягнута стійка консистенція і матова текстура, як на фото, роботу припиняємо. Видно, як добре маса тримає форму.
Крок 5. Приготований крем вже можна використовувати для прикраси торта – він слухняний, зберігає форму і не потребує стабілізації. Особливо зручно для цього використовувати кулінарний мішок з насадками. Якщо при відсаджуванні фігур трапляються бульбашки повітря, варто дати крему трохи постояти при кімнатній температурі.
Смачного!
Дуже смачний крем чіз для торта з маскарпоне
На основі маскарпоне крем чіз виходить особливо ніжним. Він ідеальний для прошарку бісквітних, медових і листкових тортів, а також в якості начинки для еклерів, профітролів і повітряних тістечок « Павлова ». Ще один плюс даного крему – це швидкість приготування. При наявності потужного міксера весь процес займе десять-п’ятнадцять хвилин. Важливо знати, що після охолодження і стабілізації в холодильнику крем стає відчутно твердіше і щільніше.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 1 кг. готового крему орієнтовно.
Інгредієнти:
- Маскарпоне – 250 гр.
- Сир вершковий – 400 гр.
- Вершки 30-33% — 200 мл.
- Пудра цукрова – 200 гр.
Крок 1. Перед приготуванням крему маскарпоне, вершковий сир і вершки обов’язково охолоджуємо в холодильнику – це важлива умова для успішного результату. Також буде незайвим охолодити ємність для збивання в морозилці перед початком роботи.
Крок 2. У ємність для збивання викладаємо вершковий сир і маскарпоне. Відразу додаємо вершки і цукрову пудру.
Крок 3. Починаємо збивати інгредієнти разом. Стартуємо з малих оборотів і поступово нарощуємо швидкість. Час збивання орієнтовно складе чотири-п’ять хвилин. Як тільки буде помітно, що крем став однорідним, гладким, щільним і густим, роботу припиняємо, щоб не порушити структуру маси.
Крок 4. Приготований крем чіз прибираємо в холодильник на годину-два. За цей час він стабілізується і помітно загусне, стане щільніше – вже можна його використовувати. Для зручності можна перекласти масу в кондитерський мішок з насадкою – це дозволить чітко дозувати крем і акуратно його наносити за місцем застосування. За допомогою мішка ідеально виконується прослаювання коржів крапельним методом.
Крок 5. Крем-чіз на маскарпоне безпроблемно поводиться в тортах. Зберігає форму і при цьому відмінно з’єднується з коржами, просочуючи їх і сприяючи їх м’якості.
Смачного!
Простий і швидкий рецепт крему чіза зі згущеним молоком для торта
Крем чіз зі згущеним молоком виходить щільним, оформленим і пишним. Він відмінно тримає форму, що дозволяє успішно використовувати його не тільки для прошарку коржів, але і для вирівнюючи поверхні торта, а також для відсаджування об’ємних декоративних фігур. Рецепт і сам процес приготування досить простий, швидкий і під силу навіть початківцям кондитерам без досвіду.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 700 гр. готового крем чіза.
Інгредієнти:
- Згущене молоко – 200 гр.
- Маскарпоне – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Вершки 30-33% — 200 гр.
- Пудра цукрова – 30 гр.
- Лимон – 1 шт. середнього розміру.
Процес приготування:
Крок 1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб воно встигло добре розм’якшити до моменту приготування крем чізу. Поміщаємо його в ємність для збивання і починаємо працювати міксером на високій швидкості, щоб отримати гладку м’яку масу.
Крок 2. Потроху вливаємо згущене молоко до збитого масла, не припиняючи працювати міксером. Після додавання всього обсягу згущеного молока збиваємо ще три-чотири хвилини, щоб маса наситилася киснем і стала пишною. Потім по ложці додаємо в масу маскарпоне, продовжуючи збивати. Коли всі компоненти з’єднаються, роботу припиняємо.
Крок 3. В окремій мисці збиваємо охолоджені вершки з цукровою пудрою, поки не вийде пишна густа маса. Як тільки збиті вершки стануть формувати піки, збивання припиняємо, щоб не порушити ніжну структуру.
Крок 4. Порціями додаємо збиті вершки в масу зі згущеним молоком, вимішуючи лопаткою після кожного додавання. На цьому етапі вже нічого збивати не потрібно, досить просто добре з’єднати збиті маси. Приготований крем чіз поміщаємо в холодильник на годину, щоб він стабілізувався і зміцнів, після чого його можна вже використовувати.
Крок 4. А можна піти трохи далі і ароматизувати приготований крем лимонною цедрою – вона відмінно відтіняє вершкову солодкість ніжною цитрусовою ноткою. За допомогою дрібної терки або спеціального ножа знімаємо цедру з поверхні лимона і додаємо її в крем чіз. Перемішуємо і ставимо в холодильник для стабілізації, після чого використовуємо за призначенням.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування крему чіза для бісквітного торта
Крем чіз став, мабуть, одним з найулюбленіших і зручних кремів для збірки і обробки тортів. Особливо якщо мова йде про бісквітному вигляді вироби. Це тісто м’яке, пористе і ніжне – складно придумати більш підходящу прошарок, ніж ніж ніжний, що тане в роті крем чіз. Для його приготування використовуємо холодний вершковий сир, розм’якшене вершкове масло і цукрову пудру. Також важливо використовувати для збивання потужний міксер – він не тільки спрощує роботу, але і забезпечує рівномірне збивання і своєчасне формування густої маси.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 1 кг. готового крем чіза.
Інгредієнти:
- Сир вершковий – 700 гр.
- Масло вершкове – 350 гр.
- Пудра цукрова – 350 гр.
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Завчасно до приготування крему вершкове масло варто дістати з холодильника, щоб воно добре розм’якшилася і стало пластичним. Продукт повинен бути якісним: в складі шукаємо тільки вершки. Якщо вершкове масло має виражений жовтий відтінок, то готовий крем чіз не буде чисто білим.
Крок 2. У миску для збивання викладаємо охолоджений вершковий сир і починаємо його збивати на повільних оборотах, поступово збільшуючи швидкість. Працюємо одну-дві хвилини, щоб маса розм’якшилася і трохи розпушувалася.
Крок 3. Не припиняючи збивання, додаємо до сиру м’яке вершкове масло. Після того, як весь обсяг масла буде використаний в крем, збиваємо ще хвилину.
Крок 4. Потім підсипаємо цукрову пудру і ванілін. Збиваємо ще пару хвилин, поки крем не стане гладким і глянцевим. Приготований крем чіз прибираємо в холодильник на годину для стабілізації, після чого використовуємо для прошарку і обробки торта або інших видів виробів.
Смачного!