Котлети з фаршу – 9 рецептів на сковороді соковитих і смачних котлет з покроковими фото

959e1c24b7d1ed1c11f3ff68a9000438

Котлети з фаршу – страва, яка часто у нас в домашньому меню і люблять їх майже всі. Вони мають багато варіантів приготування, але кожен рецепт має деякі секрети і тонкощі, як в складі інгредієнтів, так і в способі готування, а жарка котлет на сковорідці завжди найшвидший і простий спосіб. Незмінна умова для всіх рецептів – свіже і якісне м’ясо для фаршу.

Котлети з курячого фаршу на сковороді

Курячий фарш має іншу текстуру в порівнянні зі свинячим фаршем, і при приготуванні котлет з курячого фаршу на сковорідці важлива правильна пропорція інгредієнтів з мінімумом рідини, щоб котлети зберегли форму і залишилися соковитими. У цьому рецепті до курячого фаршу додамо тільки яйце і смажену цибулю. Смажимо котлети в паніровці.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Для смаження:

  • Сухарі панірувальні – 4 ст.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Почистити цибулину і нарізати маленькими кубиками.

56e82216b85931a4e8942a038db301d9

Крок 2. У сковорідці розігріти дві ложки олії і в ньому обсмажити до рум’яного кольору цибульну нарізку.

8cf7216f0d8b9ecb169508dea48d83fd

Крок 3. Курячий фарш краще взяти свіжоприготований або перекручений через м’ясорубку і перекласти його в окремий посуд.

7a0a7dc14d173e38896d6dcc627305f2

Крок 4. До фаршу розбити одне куряче яйце.

08239dab44683db10c62d4a84be70f1a

Крок 5. Потім насипати по дрібці солі з чорним перцем.

89a58633480518a3d143da3f3a74bd28

Крок 6. Обсмажену цибулю трохи остудити, перекласти до фаршу і перелити все масло.

d8505e711a60444630f0e005e75b8049

Крок 7. Потім мокрою рукою фарш добре вимісити.

05b9a444f517375a501b0abc2883e910

Крок 8. Сухарі насипати в піалу. З фаршу сформувати невеликі котлети і обваляти їх в сухарях.

07fb6fb44d8e72385cde2884c99d3527

Крок 9. У сковорідку повторно налити і розігріти масло. Перекласти в неї сформовані котлети.

9d32ae33da3f00f943d19fc0d4f19ef8

Крок 10. Смажити котлети на помірному вогні і до хрусткої скоринки з обох сторін. Котлети з курячого фаршу сервірувати до столу гарячими, доповнивши гарніром і овочами. Смачного!

248448f48ea47fca9bd17f30c07f7413

М’ясні котлети з фаршу яловичини

М’ясні котлети з фаршу яловичини, як м’яса більш жорсткого в порівнянні зі свининою і птахом, мають деякі нюанси в приготуванні. Фарш краще зробити своїми руками, вибравши яловичину без жиру і сухожиль. Перекручувати бажано через дрібну решітку і 2 або 3 рази. До котлетам обов’язково додається замочений батон. У цьому рецепті смажимо котлети на вершковому маслі і без панірування.

Час готування: 45 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 800 гр.
  • Білий хліб – 2 скибочки.
  • Вода кип’ячена – 150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло вершкове – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Всі інгредієнти для котлет відразу підготувати згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Яловичину перекрутити через м’ясорубку або взяти яловичий фарш охолоджений, адже з замороженого фаршу соковиті котлети не виходять.

24100261e02edaa0d2e932e41b03d350

Крок 2. Біля білого хліба видалити кірки і м’якоть замочити на 5 хвилин в кип’яченої воді.

07160d1791865fb05904719803b39a26

Крок 3. Потім хліб трохи віджати і руками розкришити до маленьких шматочків.

cd0b4f2ba691c4121481aada63f4b5a0

Крок 4. В окремий посуд перекласти яловичий фарш і до нього додати подрібнену хлібну масу. Цибуля дуже дрібно нарізати і також перекласти до фаршу. Ці інгредієнти ложкою добре перемішати.

b9277af87891a80b8d97c4a0612cf985

Крок 5. Потім до фаршу розбити одне куряче яйце і на свій смак насипати сіль з чорним перцем.

039cbf6a10683a12187e15268c61665d

Крок 6. Фарш ретельно вимісити краще рукою і кілька разів відбити об стіл.

ed4067fe113a646ae03b987cadfcb021

Крок 7. У сковорідці розтопити вершкове масло, і щоб воно не підгоріло при смаженню, можна додати трохи рослинного.

f2b55b1be96ec126ad0f3396b7a43cd5

Крок 8. Мокрими руками сформувати котлети, які за правилами, повинні мати овальну і плоску форму.

57366853d0bd49be5232e5fa9f11526b

Крок 9. Обсмажити котлети в розігрітій олії на середньому вогні, по обидва боки і протягом 15-20 хвилин, щоб вони покрилися рум’яною скоринкою.

f7c4568d56f4c08b2f15ff2746af2e9a

Крок 10. М’ясні котлети з фаршу яловичини, приготовані на сковорідці, сервірувати до обіду гарячі і з будь-яким гарніром. Смачного!

0b8aef62bc48d208216ab67e64b7aa5e

Соковиті і м’які котлети з фаршу в духовці

Хорошим способом приготування соковитих і м’яких котлет з фаршу буде запікання їх в духовці на деку. Цей спосіб дозволяє одночасно приготувати більше порцій, і знижує калорійність котлет. У цьому рецепті для соковитості і м’якості котлет додаємо до фаршу відварної картоплі з манкою і вершками, цибуля з часником подрібнюємо в блендері і ставимо їх в добре розігріту духовку, щоб котлети швидко покрилися скоринкою.

Час готування: 1 година 15 хвилин.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 20 шт.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинина з яловичиною – 1 кг.
  • Картопля відварена – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кріп нарізаний – 3 ст.л.
  • Вершки – ¼ ст.
  • Манка – 3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину з яловичиною перекрутити на м’ясорубці або взяти готовий змішаний фарш і перекласти в окремий посуд. Очищені цибулю і зубки часнику подрібнити блендером в однорідну масу, але можна і перекрутити разом з м’ясом. Цибулеву масу перекласти до фаршу.

5682e313ac331044583085f9eb857b38

Крок 2. Заздалегідь відварений в мундирах і очищену картоплю подрібнити на середній терці. Перекласти його до фаршу і розбити одне куряче яйце.

e7ecdee35acf924b0665e0ecfad152dd

Крок 3. Потім фарш на свій смак посипати сіллю з приправами і додати дрібно нашатковану кріп.

ef980c8872db29efef98aab7d1ee2161

Крок 4. Далі налити до фаршу чверть склянки жирних вершків і насипати манну крупу.

f222e5729b697b2592817ede637b1156

Крок 5. Руками фарш добре перемішати і протягом 2 хвилин кілька разів відбити об стіл або про дно посуду.

531ec9ab746a3b7c9e1269e03cd84844

Крок 6. Замішаний фарш рівним шаром розкласти на обробній дошці і залишити на 15 хвилин, щоб манка набрякла.

18b1bad63076706a422ea09a3da9cac5

Крок 7. Для формування однакових котлет фарш ножем розділити на невеликі прямокутники.

6625f5bb0e8914bbd4e806aaaf642e58

Крок 8. Деко або форму для запікання застелити шматком фольги змастити олією.

40391f91d103979e5345a2731ba87dc7

Крок 9. Мокрими руками сформувати з фаршу акуратні котлети і укласти на деко на невеликій відстані один від одного.

e8b8ba9d9f7ff9af81292d73d59debec

Крок 10. Духовку заздалегідь розігріти до 210 градусів. Запікати котлети протягом 30 хвилин і для більш рум’яної скоринки на 2 хвилини включити режим « Гриль » або підвищити температуру. Приготовлені соковиті і м’які котлети з фаршу в духовці сервірувати до столу в гарячому вигляді, доповнивши будь-яким гарніром. Смачного!

0a2e037a693ee084b2a06ac8954fdb75

Котлети з фаршу індички на сковороді

Фарш з індички, не кажучи про його дієтичні властивості, має більш яскравий смак з щільною і одночасно ніжною текстурою в порівнянні з курячим фаршем, тому котлети з фаршу індички на сковороді визнаються особливо смачними. Фарш зазвичай доповнюється хлібом, манкою, крупами, сметаною і різними овочами. У цьому рецепті доповнимо фарш морквою з цибулею і пожарим в паніровці.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • М’ясо індички – 1 кг.
  • Яйце – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Сухарі панірувальні – 4 ст.л.
  • Паприка – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Для котлет краще взяти охолоджене м’ясо індички, блюдо буде соковитіше, ніж із замороженого фаршу. Його добре промити холодною водою і серветкою прибрати зайву вологу. Потім індичку перекрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою, можна двічі.

48c6210478b53e6a117abfbce54fc5e1

Крок 2. Разом з м’ясом перекрутити очищений цибуля із зубками часнику. Морква почистити, промити, подрібнити на середній терці і перекласти до фаршу.

602a765799a11e1423328de52eabdc03

Крок 3. Фарш з подрібненими овочами за своїм смаком посипати сіллю з чорним перцем і перемішати. Потім розбити до нього одне куряче яйце.

bf692c7c30ee9f43a89f6003fe6fcf55

Крок 4. Добре перемішати фарш ще раз до однорідної консистенції і залишити на 10 хвилин, щоб інгредієнти « подружилися ».

99efc7e3d613d837f33d219fcdc033d2

Крок 5. Для панірування змішати в піалі сухарі з паприкою. За бажанням, до панірування можна додати трохи гострого перцю або інших приправ.

c2e953550db9bb060ecc934e79d942ba

Крок 6. У сковорідці добре розігріти олію. Мокрими руками сформувати невеликі акуратні котлети, добре обваляти в паніровці і перекласти на гарячу сковороду. Для збереження соковитості, котлети обсмажити до рум’яної скоринки з обох сторін спочатку на великому вогні, а потім на середньому. Смажити протягом 20 хвилин і до готовності.

906170505d8578740b88813e1f44c8a7

Крок 7. До обсмаженим котлетам налити трохи води і потомити їх на невеликому вогні і під прикритою кришкою. Приготовлені на сковороді котлети з фаршу індички перекласти на тарілку, декорувати зеленню і сервірувати до обіду, доповнивши овочами. Смачного!

7d01c5c8573dcef70a799cabfd9f66ea

Котлети з рибного фаршу

Технологія приготування котлет з рибного фаршу мало відрізняється від котлет м’ясних, важлива хороша текстура фаршу, щоб котлети тримали форму і одночасно були соковитими. Для рибних котлет найкраще підходить біла риба і у вигляді філе ( минтай або пангасіус ), в якому немає дрібних кісточок, та й специфічного рибного запаху. У цьому рецепті рибний фарш доповнюємо крохмалем, що його консистенцію зробить оптимальної, а цибуля додамо обсмажений.

Час готування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Рибне філе – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Суміш спецій – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Сухарі панірувальні – ½ ст.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину очистити від лушпиння, нарізати маленькими кубиками і обсмажити до легкого золотистого кольору на на розігрітій олії.

939e84ccbfe28c7ed287c9d72bba5a5a

Крок 2. Заздалегідь розморожене в природних умовах рибне філе промити холодною водою, обсушити серветкою і розрізати на шматочки. Перекласти філе в чашу блендера або кухонного комбайна, додати обсмажену цибулю і подрібнити до стану однорідного фаршу. Ступінь подрібнення вибрати по особистому розсуд.

54055a10c8226870815d5a3b42e16cfa

Крок 3. Отриманий фарш перекласти в окремий посуд. До нього розбити куряче яйце, додати дрібно нашатковану будь-яку зелень і насипати сіль з сумішшю спецій і крохмалем.

800970e7478be0cff9fea0080f8ed1a4

Крок 4. Потім ці інгредієнти добре перемішати в однорідний фарш.

bdc84d03dadf2898234132b20e2e8b90

Крок 5. У сковорідці розігріти трохи олії. Мокрими руками з фаршу сформувати акуратні котлети, запанірувати з усіх боків в сухарях і перекласти на сковорідку. Смажити котлети на помірному вогні і до золотистої скоринки з обох сторін.

a569f1d836df12523ed229de777b2e1e

Крок 6. Приготовлені з рибного фаршу котлети перекласти на тарілку і сервірувати до столу гарячі. Зайве масло можна прибрати паперової серветкою. Смачного!

46c23100c66eac7d5d7052b22e189255

М’ясні котлети без додавання хліба

Хліб в котлетах є важливим інгредієнтом, так як він за рахунок клейковини зберігає їх форму і соковитість, але можна приготувати м’ясні котлети без додавання хліба. Його замінюють манкою, панірувальними сухарями або подрібненими капустою, картоплею, гарбузом, селерою і навіть квасолею з нутом. У цьому рецепті хліб замінимо сирим картоплею з цибулею, подрібненими через м’ясорубку. Цибуля добре зберігає соковитість котлет, а додавання до них яйця обов’язково.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Картопля сирої – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 3 зубка.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 70 мл.
  • Петрушка – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зазначені в рецепті овочі ( картопля з цибулею і часником ) почистити і промити холодною водою. Потім їх перекрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою.

cb0cd37fba84023fbd5b255a8e97822e

Крок 2. Підготовлений свинячий фарш перекласти в окремий посуд і додати до нього подрібнені овочі.

fdd031ef1b165b36d0b86d87b6ef1d55

Крок 3. До цієї маси насипати по своєму смаку сіль з чорним перцем, розбити одне куряче яйце і додати трохи будь-дрібно напученій зелені, а в цьому рецепті додається петрушка. Фарш добре вимісити і можна трохи відбити.

d728210990baf4aa31791d807ba1b6f6

Крок 4. З приготованого фаршу мокрими руками сформувати невеликі котлети. Готуємо в цьому рецепті без панірування. У сковорідці розігріти олію. Котлети посмажити на помірному вогні і до рум’яної скоринки з обох сторін. Потім їх перекласти в невелику каструлю, долити 70 мл кип’яченої водою і затушкувати котлети на маленькому вогні під прикритою кришкою протягом 8-10 хвилин.

b66eb0684e3e132b40debb7a958c1907

Крок 5. Приготовлені м’ясні котлети без додавання хліба перекласти на тарілку і сервірувати до обіду, доповнивши овочами і гарніром. Смачного!

ec3c820b71789d777ee3208adcd5fc3a

Котлети з фаршу і манки на сковороді

Котлети з фаршу і манки на сковороді будуть хорошим варіантом, коли вдома не виявилося білого хліба і навіть сухариків. Манка при набуханні надає м’ясному фаршу в’язкість і котлети при смаженню чудово тримають форму і залишаються соковитими з пружною консистенцією. У цьому рецепті готуємо котлети зі свинячого фаршу, і смак їх доповнимо прянощами.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 10 шт.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Манна крупа – 3 ст.л. без гірки.
  • Часник – 2 зубки.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Гірчиця – ½ ч.л.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготувати, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, всі інгредієнти для котлет.

10d402f2ffc9a0d9ec6f99dc476d1794

Крок 2. Свинину добре промити під проточною водою і рушником прибрати зайву вологу. Відразу почистити цибулю з часником.

dad35885bb962c28a6eca88dc06efac5

Крок 3. М’ясо розрізати на середні шматки і перекрутити на фарш за допомогою м’ясорубки з дрібною решіткою або середньої, і перекласти його в окремий посуд.

b5aacee44e74228c736a2f1cac2b7163

Крок 4. Потім перекрутити цибулину з часником і додати до фаршу. Часник можна подрібнити через часничницю.

a0254312f0fb7d426c9119eecfb2f939

Крок 5. До фаршу розбити одне куряче яйце і насипати манку.

e839ae577150a8fa82cafbbb6641a040

Крок 6. Покласти до фаршу половина чайної ложки гірчиці, ложку томатної пасти і насипати сіль з чорним перцем. Можна додати і інші прянощі або сухі трави.

e0b8b5b7884bee82a22d1e1f033d6a30

Крок 7. Рукою фарш ретельно вимісити до однорідного стану.

c98dd4475e2aab2ce27912331437001b

Крок 8. Замішаний фарш залишити на 20 хвилин ( що обов’язково ), щоб манка набрякла.

6a6166bf1245dfc140ca81210a6d79bc

Крок 9. У сковорідці розігріти олію. Мокрими руками сформувати невеликі котлети і перекласти в масло. Смажити котлети спочатку на великому вогні до рум’яної скоринки, а потім до готовності на помірному. Приготовлені на сковороді котлети з фаршу і манки сервірувати до столу гарячі, доповнивши будь-яким гарніром. Смачного!

87da9f7d02618ea16bfecccabb011f10

Дієтичні котлети з фаршу на пару

Дієтичні котлети з фаршу на пару затребувані в дитячому меню, в лікувальній дієті, та й для ПП харчування. Для них важливий правильний вибір м’яса і беруться в основному м’ясо птиці і телятина, але підходить і нежирна свинина. Додатковими інгредієнтами можуть бути як білий хліб, так і різні крупи з овочами. У цьому рецепті додамо до м’ясного фаршу відварну гречку, як крупу низькокалорійну, сметану і трохи приправ, тільки для смаку, а яйце не додаємо. Готуємо в мультиварці.

Час готування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 10 шт.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 450 гр.
  • Гречка відварна – 1 ст.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Приправи – за смаком.
  • Оливкова олія – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Обраний м’ясо для парових котлет перекрутити через м’ясорубку або взяти хороший готовий фарш. Перекласти його в окремий посуд.

06e95b46d9cfe4a8f56ee2fda09fc0e0

Крок 2. Цибулину очистити від лушпиння, і нарізати середніми шматочками і перекласти до фаршу.

e7bc2c5ac6a616879096c916c8fe9cd1

Крок 3. Потім насипати до фаршу відварену гречку і навіть можна взяти вчорашню.

92eeb6ecf4e39467668dd193faaf1fde

Крок 4. За бажанням і для особливого аромату додати до фаршу пару очищених і нарізаних зубків часнику.

d97a2adeaca3d3daaf75d97ccca60d26

Крок 5. Потім ( це головна фішка рецепта ) ці інгредієнти додатково подрібнити до однорідного стану в чаші блендера або кухонного комбайна, що зробить фарш в’язким, і котлети будуть тримати форму і без яйця.

2dc14be72d33e9179843cdea2ae61f2a

Крок 6. Потім цей фарш посипати сіллю і додати оливкова олія зі сметаною. Набір і кількість приправ до фаршу залежить від того, кому ви готуєте котлети. Фарш з цими добавками ще раз перемішати.

2edd1517fddbcdcd77dda7276161e118

Крок 7. Мокрими руками сформувати з фаршу однакові невеликі кульки, надавши їм форму, відповідну котлетам. Розкласти котлети на спеціальну підставку для варіння на пару, помістити її в мультиварку, налив потрібну кількість води в чашу, закрити кришку і включити програму « Пар » на 30 хвилин.

1ee2ad9fca026ee56f17db1e9513d20e

Крок 8. Приготовлені на пару дієтичні котлети з фаршу сервірувати до обіду гарячі. Смачного!

ca3833d675f78c8d7648afd730d411dc

Соковиті і м’які котлети з підливою

Соковитість і м’якість котлетам надає підлива і про це знають багато господині. Підливка впливає і на смак котлет, а варіантів її приготування є чимало. У цьому рецепті готуємо котлети зі свинячого м’яса і за загальними « кольоровим » правилами. Котлети обсмажити в паніровці, а потім згасимо в томатної, як найбільш популярною підливі. Готуємо тільки на сковорідці.

Час готування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Білий хліб – 3 скибочки.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Панірувальні сухарі – для панірування.
  • Олія – для смаження.

Для підливи:

  • Вода – 300 мл.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Борошно – 1-2 ч.л.
  • Приправи – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Скибочки білого хліба без кірки на кілька хвилин замочити в молоці. Почистити цибулю. Свинину з віджатим хлібом і цибулею перекрутити через м’ясорубку з дрібною решіткою, а м’ясо краще перекрутити двічі. Отриманий фарш перекласти в окремий посуд.

1e0f96d35bc7a0030ae33669e5b346c4

Крок 2. Потім до фаршу розбити два курячих яйця, по особистому смаку насипати сіль з приправами і фарш добре вимісити до в’язкого однорідного стану. Залишити його на 20-30 хвилин при кімнатній температурі, щоб всі інгредієнти « подружилися ».

5c36f3b1d6b99d7e8e76b1442915f043

Крок 3. Мокрими руками з приготованого фаршу сформувати невеликі акуратні котлети і їх добре обваляти в панірувальних сухарях.

d84f638a389ca89b748d699d4402168f

Крок 4. На сковорідці добре розігріти олію. Обсмажити сформовані котлети на середньому вогні і до рум’яної скоринки з обох сторін.

f383a567903d413c6c6a1c4a2b4b06a5

Крок 5. Поки котлети смажаться, в окремому посуді змішати томатну пасту з теплою водою і розвести в цій суміші борошно, щоб підлива вийшла густий, додати улюблені приправи.

747bd083677de04c0135cdda5dbec243

Крок 6. Приготованої підливою залити пожежні котлети і додати пару лаврових листів. Гасити котлети протягом 20 хвилин від початку кипіння підливи, на невеликому вогні і під прикритою кришкою. Готові соковиті і м’які котлети з підливою сервірувати до обіду гарячі, доповнивши їх гарніром з картоплі або пасти. Смачного!

d4fe23b7c132633aea416e179951aff1

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал