Котлети в духовці – 9 рецептів приготування соковитих і м’яких котлет з покроковими фото

db40fd54e917e182dfe4d635913053ff

Котлети в духовці – це досить популярна страва, яку готують з рибного, курячого або м’ясного фаршу. Котлети подають в якості гарячої страви з різними гарнірами або застосовують для приготування бургерів та інших закусок. У сьогоднішній збірці зібрані рецепти, які не потребують попереднього обсмажуванні і ті, які обов’язково обсмажують, щоб отримати рум’яну корочку.

Рубані котлети з курячої грудки в духовці

Рубані котлети з курячої грудки в духовці займуть на своє виконання не більше 40 хвилин. Самим трудомістким кроком стане нарізка курячого м’яса. Для зручності, я використовую добре охолоджену або навіть трохи підморожену курку, а також гострий ніж. Тоді шматочки виходять однаковими і не зіпсують кінцевий вид страви.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для змащування форми.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник гранульований – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 1-2 ст.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо компоненти, ознайомившись з складовими і їх грамівками. Грудку ділимо на філе, обмиваємо під проточною водою і висушуємо.

09c5217a340ae117603200ebd30df353

Крок 2. Філе кришимо кубиками, як можна дрібніше. Для однакової нарізки, м’ясо добре охолоджуємо або підморожуємо і озброюємося добре заточеним ножем. Підморожене м’ясо податливіше в роботі. Пересипаємо в миску.

ef579ddd7f6545e278b6735c7fd09325

Крок 3. Очистивши цибулину, кришимо і пересипаємо до рубленого м’яса.

0987745367285cee98af77ada584dc7b

Крок 4. Відправляємо до продуктів яйце.

6dd9f8c1c8d0b1239f56ae4b250fa469

Крок 5. Засипаємо ложку борошна. Приправляємо сіллю, перцем і сухим часником. На розсуд замінюємо зазначені приправи улюбленими прянощами.

3accc60e1ca8fc16c95a68779fa0b8fe

Крок 6. Ретельно об’єднуємо складові котлетної маси. Дивимося консистенцію, і при необхідності ще досипаємо борошно. Змащуємо деко олією і ложкою викладаємо на нього котлети. Поміщаємо в розпечений духову шафу на 15 хвилин. Готуємо при 180 градусах. Через час акуратно перевертаємо лопаткою і доготовлюємо хвилин 10.

fb067199c3263782436dae63a3cb6745

Крок 7. Розкладаємо рубані котлетки по тарілках, подаємо з різносолами або свіжими овочами.

d7ec06dc0eeffa49814da265cc0c6bc2

Крок 8. Насолоджуємося ніжними котлетами. На свій розсуд використовуємо відварні крупи, макаронні вироби або картопля. Смачного!

b63767479111e885480c449baac95381

Як приготувати соковиті котлети з індички в духовці

Як приготувати соковиті котлети з індички в духовці – вирішення питання потребує близько години. Частування має ніжну текстуру і володіє надзвичайним смаком. Душисті вироби добре насичують і не вимагають додаткового гарніру. Завдяки використанню овочів частування не втрачає соковитість як в холодному, так і знову в розігрітому вигляді.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе індички – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Орегано – 1/4 ч.л.
  • Базилік – 1/4 ч.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сухарі для панірування – 2 ст.л.
  • Картопля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кріп сухий – 1 ст.л.
  • Олія – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Прочитавши опис і ознайомившись з рецептурою, готуємо індичку, це може бути як філе, так і стегно, сухі трави і овочі. Щоб не втрачати часу, поки будемо займатися фаршем, включаємо духовку, на температурному перемикачі встановивши 180 ° С.

bc215afa21ee78ef770161994db2e100

Крок 2. Зачистивши індичку від плівок, обмиваємо м’ясний шматок під проточною водою. Просушивши, розрізаємо на сегменти, які зручно буде перекрутити через м’ясорубку або комбайн. Очищаємо цибулю і довільно ріжемо. Перекладаємо в ємність електричного приладу. Перемелюємо в фарш.

ce073b97d56526c5a95b11a5ac64c9f1

Крок 3. Звільнивши від шкірки картоплю і моркву, ріжемо на великі сегменти і перемелюємо з частиною перемолотого м’яса.

987a23fcc95ecd2229668c6e6d3d8378

Крок 4. Об’єднуємо маси, переклавши у посуд. Здобрюємо спеціями, кладемо стільки, скільки вважаємо за потрібне. У мене сухі трави. На розсуд приправляємо прянощами. Важливо відрегулювати кількість і не забити смак котлет.

bd3d63f916f6ff865e275c833d5baeae

Крок 5. Вбиваємо яйце і висипаємо ложку сухарів для панірування. Грунтовно розмішуємо котлетну масу. Якщо фарш виходить рідким, додаємо ще сухарів і знову об’єднуємо складові, злегка відбиваючи. У підсумку повинна вийти в’язка ніжна маса.

9c32f3718b6e8f0baa35c5380f76a084

Крок 6. Деко змащуємо олією. Формуємо заготовки однакової розмірності, опускаючи долоні в воду. Укладаємо на відстані. Поміщаємо в прогрітий духову шафу, збільшивши нагрів до 200 ° С, на 40 хвилин.

2dcb9cf13313b036a96653b38e9a2e93

Крок 7. Ароматні вироби обережно, щоб не обпектися, розкладаємо по тарілках. Котлети можна приготувати заздалегідь і заморозити напівфабрикати, а коли знадобиться, дістати і запекти. Смачного!

4e222a385b78ef2270de37f49e712af9

М’які соковиті котлети з сиром в духовці

М’які соковиті котлети з сиром в духовці є повноцінний прийом їжі, який можна не доповнювати гарнірами з круп або макаронних виробів. Досить буде нарізки зі свіжих овочів. Для котлет можна взяти будь-який фарш, який є вдома або перемолоти м’ясо самостійно.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Фарш – 450 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 110 гр.
  • Картопля – 110 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – 45 гр.
  • Масло вершкове – 45 гр.
  • Вода – 1 ст.
  • Батон – 220 гр.
  • Олія – для змащування дека.

Процес приготування:

Крок 1. За допомогою економки чистимо картоплю. З цибулі знімаємо лушпиння. З батона зрізаємо кірки.

324403b5b099e11fa29310d59e6558d9

Крок 2. Перекладаємо в зручну миску, натираємо туди ж на терці цибулину.

5801239dffadced7b7c2c271c19e0cb0

Крок 3. Крупно натираємо на терці картоплю.

232027e3b97808f8a1182d2c375305ec

Крок 4. Батон заливаємо водою. Даємо постояти 5 хвилин і віджимаємо рідину. Перекладаємо до решти компонентів.

a30fcf1e40e608cc45bed6c385353233

Крок 5. Продукти солимо і приправляємо перцем або використовуємо інші прянощі.

08fb436612b7aacd72fb0ee7bc6a8344

Крок 6. Вимішуємо інгредієнти ретельно.

b3aeb2960a600f839fee86cca8861975

Крок 7. Сир нарізаємо смужками.

ae8fa496c6ba7f74ee488234fa36d442

Крок 8. На обробній дошці формуємо заготовки, в середину кожної укладаємо сир.

a7c5f59061ff3a0320d6ec9fc4dd8be6

Крок 9. Заліплюємо краю і формуємо котлети. Переміщаємо котлети на деко, змащений олією.

818c314400a163714d707886fa2121f5

Крок 10. Розігрівши духовку до 190 градусів, поміщаємо деко з заготовками на 20 хвилин. Акуратно дістаємо і промазуємо шматочком масла.

40d17f37257b345a8da90e0defaab925

Крок 11. Готуємо ще 10 хвилин.

346aca5241f9d0b454150664f0e82c58

Крок 12. Рум’яні котлети подаємо з овочами за бажанням.

1408c0f135a7fed4f83f569ae137ae17

Крок 13. Блюдо виходить ситним і соковитим, і не вимагає гарнірів. Смачного!

6938b46228e01b78be5182758f4f90c1

Запечені рибні котлети з минтаю в духовці

Запечені рибні котлети з минтаю в духовці мають непередаване смаком. Частування виходить соковитим, завдяки використанню свинячого сала. Приготування досить просте, але потрібно злегка набратися терпіння для обробки рибних тушок. Для лінивих кулінарів рекомендую брати вже готове філе минтая.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Минтай – 1,2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сало – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Молоко / вода – 100 мл.
  • Олія – для смаження. + для змащування форми.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Хліб білий / булочка – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо необхідні інгредієнти. Рибу виймаємо з морозилки і даємо розтанути. Обробляємо тушки, зрізуючи зайве і знімаю шкіру. З філе витягуємо хребтову кістку. Включаємо духовку, встановивши на температурному датчику 180 ° С. Поки будемо займатися обробкою риби і формуванням котлет, вона нагріється.

f77090830aa7d1af4e7528715aeae52e

Крок 2. Хліб опускаємо в 100 мілілітрів молока з будь-яким вмістом жиру або воду і даємо розм’якнути. На свій розсуд зрізаємо кірки.

332fe63b40092d202d020db7e871c872

Крок 3. Ставимо нагріватися сковорідку на помірному вогні. Очистивши і подрібнивши 100 грамів цибулі, обсмажуємо його на олії до прозорості, зменшивши полум’я.

76513473cd6185bbc6a0f2ab1a8f9de0

Крок 4. Через м’ясорубку перекручуємо рибу, 100 грамів несоленого сала, розмоклий і віджатий хліб. Розбиваємо 1 яйце (якщо дрібні яйця, то 2) і приправляємо спеціями. Розмішуємо до однорідності.

4b1c0f4825fcb392012e6b1c8eed4745

Крок 5. На підготовлений деко, змащений олією, розкладаємо сформовані мокрими руками рибні заготовки. Поміщаємо котлети на 40 хвилин в розпечений духову шафу і готуємо при спочатку встановленою температурі.

e7e12e6eb81614a56c5d48a1fa93780d

Крок 6. Подаємо золотисті соковиті котлети з картоплею. Смачного!

62098b7ed7cb9d5bbe4d3d2e193698dc

Котлети по-київськи в духовці

Котлети по-київськи в духовці мають дуже апетитним і презентабельним видом. Це ідеальний варіант для святкових заходів. Соковите частування доставить всім запам’ятовуються емоції. Рецепт досить простий і здійснити його зможе навіть початківець кулінар.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Панірувальні сухарі – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр. + для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Вивчивши рецептуру, готуємо продукти.

707dedae2a19bfa94924db6ddccf866c

Крок 2. Куряче філе ділимо на дві частини, і кожну частину розріжемо уздовж. Кожен шматочок закриваємо поліетиленом. Для розм’якшення волокон простукує поверхню кулінарним молоточком.

25e0a460746ae04d15af616dc05f6287

Крок 3. Очищений часник і сир дрібно натираємо. Промитий кріп обсушуємо і дрібно шинкуємо. Підготовлені складові солимо і об’єднуємо з м’яким вершковим маслом до однорідної еластичної маси.

47bb67bed7930b0cefd7138a90eec1c3

Крок 4. Сформувавши “ ковбаску ”, загортаємо в пакет або плівку і прибираємо в морозилку.

bc9da7607a88aba55b474ed2b53a4877

Крок 5. Оброблені м’ясні шматки солимо і посипаємо перцем. Втираємо спеції.

876b392ffe14868e22b8433d6570d1a8

Крок 6. На край відбитого шматка кладемо відрізаний шматок ароматного масла.

80b64e1238bb1017db1b7ab5ba33d34d

Крок 7. Скручуємо рулет і загортаємо краю всередину. Повторюємо дії з іншими заготівлями.

3f34d767ee6613e32ee6dd3ec7e455bd

Крок 8. Збовтуємо яйце і купаємо в яєчній маси курячі “ рулети ”.

85e5773fe87b7488815618dd6a3f167d

Крок 9. Обвалюємо в сухарях і повторюємо процедуру ще раз.

28fc004006afedfb73955c8c9a18e77b

Крок 10. Заготовки трохи придавлюємо, щоб вони стали схожі на котлети.

97352d450ccb5009bfe6a2f6bc35dd35

Крок 11. Змащуємо сковороду вершковим маслом, складаємо котлети.

2c138c8b6f468cd9e6fcffd9aae58f1a

Крок 12. Поміщаємо заготовки в гарячу духовку і запікаємо при 220 градусах 40-60 хвилин.

02174d9471764e3a55818c98bb995d8f

Крок 13. Визначаємо готовність частування по рум’яності і розділимо по порціях.

8ad147b86e8b18fffb4f909e0d572d0d

Крок 14. За бажанням доповнюємо київські котлети гарніром. Смачного!

f579c9e661c2db34e9a0b76b21a34f11

Дієтичні курячі котлети в духовці

Дієтичні курячі котлети в духовці – рецепт, який підходить не тільки для тих, хто стежить за харчуванням, але і для дитячого раціону. Завдяки броколі страва виходить соковитим і корисним. Процес виконання рецепта не складе труднощів навіть новачкам. Дієтична тарілку подобається абсолютно всім.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Брокколі – 150 гр.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо цибулину. Розморожуємо брокколі. Промиваємо філе. Відразу включаємо духовку, щоб до моменту запікання вона добре прогрілася. На температурному датчику вибираємо 180 ° С.

a46ee785723935409e9f6614cd0f1bc6

Крок 2. Закип’ятив воду, вивантажуємо брокколі і бланшуємо 5 хвилин. Проціджуємо і остуджуємо.

c1ff8e677b9d6dd03f148e43cc127fc1

Крок 3. Куряче філе і цибулю нарізаємо шматками і перемелюємо в фарш за допомогою м’ясорубки або комбайна.

888ab9626a2f957b670cb1a0637104b9

Крок 4. Брокколі дрібно кришимо.

a5d20829b157a3d43be3541bcde56dff

Крок 5. Об’єднуємо компоненти. Додавши яєчний білок, солимо і перчимо. Вимішуємо фарш.

d62810c25bc1dbdcd709d5bfb991fe81

Крок 6. Змочивши долоні, формуємо котлети і викладаємо на якісну пекарську папір.

a52f416bff9cdaf9465da9f9ade782f1

Крок 7. Промазуємо зверху збитим жовтком і поміщаємо готуватися на 40 хвилин.

f22c26c38bbce47c431f49eb1bb414b4

Крок 8. Гаряче низькокалорійне частування перекладаємо на загальну тарілку.

67382c3f8de0eae31a9eba545593cfab

Крок 9. При бажанні готуємо гарнір. Блюдо залишається таким же смачним в остиглому вигляді, як в тільки що приготованому. Смачного!

3facebfa32b6eb1510dcf13d6b0c21f8

Запечені котлети з фаршу з яловичиною і свининою

Запечені котлети з фаршу з яловичиною і свининою дивовижно поєднуються з будь-якими крупами, картопляними або макаронними гарнірами. Соковите частування готується максимально легко, 40 хвилин і рідні нагодовані, ситі і задоволені. Смачні котлети можна приготувати і заморозити. Це значно заощадить час в подальшому.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Молоко – 70 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1-2 зубчика.
  • Кріп – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Батон – 2 скибочки.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. м’ясо вибираємо свіже. Промиваємо зелень.

9fbf2e20f3372b9e319291cb32c353b4

Крок 2. З батона зрізаємо кірки. Заливаємо м’якоть молоком.

fd4879d3dea3c714b22ef00aed6de0e9

Крок 3. Промивши свинину і яловичину, змолюємо в фарш за допомогою м’ясорубки. Можна поекспериментувати і один вид перекрутити побільше, а інший подрібніше.

070ca863f9a05beee578b76fc2be3529

Крок 4. Очистивши цибулю і часник, пропускаємо разом із зеленню через м’ясорубку. Віджимаємо розмоклу булочку і перекладаємо до інших складових. Приправляємо сіллю і перцем.

34ecae53e161a2bfb4ea2b4226d4872b

Крок 5. Вимішуємо масу, а потім інтенсивно відбиваємо.

8c21ba166cc2bd933168eab4c1e52287

Крок 6. З котлетної маси робимо колобочки і придавлюємо мокрими долонями. За бажанням паніруємо в сухарях.

080d998f09b45c3ce258158716faeae6

Крок 7. Укладаємо котлети в жароміцну форму. На дно наливаємо трохи гарячої води. Поміщаємо в гарячу духовку на 25 хвилин і запікаємо при 220 ° С.

8695083851dafb3057837fd93db714aa

Крок 8. Гарячі соковиті котлети розкладаємо по порціях.

b1d9cb6ec4a1fce4c589168b9d46d0f8

Крок 9. Якщо є бажання додатково готуємо гарнір. Смачного!

f711dccd90dd0ba2eae70657d46c0a87

Котлети в духовці з підливою з сметани

Котлети в духовці з підливою з сметани – ідеальне бюджетне блюдо для сімейних обідів. До апетитного частування підійде будь-який гарнір. Соковиті котлети доставлять масу вражень. Використання духовки скоротить витрати на приготування. Котлети добре пропікаються і залишаються ніжними.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 1-2 зубчика.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – 200 гр.
  • Хліб білий – 2 шматки.
  • Борошно пшеничне – для панірування.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Ознайомившись з рецептом, збираємо перераховані продукти. Включаємо духовку, на датчику температури виставляємо 180 ° С.

c27733f4f847b23ae37ccc22ad92a661

Крок 2. Хліб заливаємо водою або використовуємо молоко з будь-яким вмістом жиру. Фарш присмачуємо сіллю і перчимо.

996ef737321187d1a763698bb028204b

Крок 3. Очищаємо часник і цибуля, натираємо на терці або перекручуємо через м’ясорубку або комбайн. Віджимаємо від рідини хліб. Об’єднуємо продукти з яйцем. Ретельно вимішуємо до однорідності. Якщо маса досить щільна, відбиваємо її. Дивимося консистенцію. Якщо влаштовує, підливаємо рідина, в якій замочували хліб.

0bee46936d64427fb4399a21d5a9ca28

Крок 4. Грунтовно розмішавши, з вийшла маси формуємо колобочки і обвалюємо в борошні.

34dfe3e08cf333cfbe7c21d3b46860d4

Крок 5. Розігріваємо сковорідку з олією і швидко обсмажуємо заготовки. Головне, щоб прихопилася скоринка. Доводити до готовності будемо в духовці.

ce90034ecd0d8ac8f63adefe3c81ec4d

Крок 6. Змішуємо сметану зі спеціями, рубаною зеленню і часником і розділимо по дну вогнетривкої форми. Укладаємо обсмажені котлети.

751b16fb36c68f3982d63223377fd14c

Крок 7. Промазуємо залишками соусу зверху і поміщаємо запікатися на 25 хвилин, залишаючи первісну температуру. Якщо встановлено режим “ Конвекція ”, готовність перевіряємо через третину години.

93924e0e5b851397b2c3fdacba54dc45

Крок 8. Гарячі котлети подаємо з гарніром або їмо з хлібом як бутерброди. Смачного!

d4c3b5a7ecc3c760c1deb42eb73f02ce

Запечені котлети з грибами

Запечені котлети з грибами володіють неймовірним ароматом. Гриби використовуємо заморожені або сухі. Свіжі або консервовані у власному соку екземпляри теж ідеально підійдуть. Фарш використовуємо будь-який. Для дієтичного страви я вибираю курячий або напівфабрикат з індички.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гриби – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Молоко – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти. Беремо гриби заморожені або попередньо зварені, проціджуємо або віджимаємо від зайвої рідини. Включаємо духовку розігріватися, встановивши 200 градусів на температурному важелі.

11abb4e5a38d3baf229afc31ef3907e2

Крок 2. Очистивши цибулину, перемелюємо її з грибами і фаршем. Для цього застосовуємо прилади електричні або ручні.

d0a30ea6b5245e383341193140d25bb7

Крок 3. Заливаємо 100 мілілітрів молока або замінюємо вершками. Для низькокалорійної версії вибираємо продукти з низьким вмістом жиру. Якщо принципова калорійність, беремо продукти по жирніше. Солимо і перчимо. Грунтовно вимішавши і відбивши, формуємо заготовки однакового розміру.

67a1fab125111769a44c7f0b8dae9483

Крок 4. У металевий деко наливаємо гарячу воду приблизно на 1 сантиметр. Акуратно перекладаємо котлети, щоб не пошкодити їх форму.

f695deac73d8b2bb50fed8a1f8d69aca

Крок 5. Поміщаємо котлети в розігріту духовку і запікаємо 25 хвилин до рум’яності.

42fced141d47c891759325b0266542bd

Крок 6. Гарячі ароматні котлети доповнюємо різносолами і сідаємо трапезувати.

43a4cd5cdae7ae48fb2e30fd3e886dff

Крок 7. Котлети виходять максимально смачними. Смачного!

cf462fca87a84e5aebcb05d43df29283

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал