Королівська ватрушка – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

1e2c2072d2de76c7780ea04a1465b6fd

Королівська ватрушка – це неймовірно смачні та ароматні ласощі, спробувавши які, всі ваші гості та члени сім’ї, сто відсотків будуть просити добавки! Виходячи з вищесказаного, заздалегідь рекомендуємо готувати заздалегідь, оскільки ніжні ватрушки з начинкою розлітаються з тарілок миттєво. Начинку можна приготувати різну, наприклад: із сиром, бананом чи яблуком – смачно буде у будь-якому випадку, гарантуємо!

Королівська ватрушка з яблуками

Королівська ватрушка з яблуками – це в міру солодкий і дуже смачний десерт, який підкорить вас своїм насиченим фруктовим ароматом. Начинка являє собою суміш сиру і нарізаних яблука, які надають випічці неймовірну соковитість і ніжність.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 5 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Яблука – 1-2 шт.
  • Сир – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо необхідну кількість всіх компонентів за допомогою кухонних граязичких ваг.

181820f7609c9ab6355bb07e65418eca

Крок 2. У глибоку чашу насипаємо пшеничне борошно.

05f8bc6ff0d8a1f259caabf08f088998

Крок 3. У цю ж ємність на великій терці натираємо шматок холодного масла.

9f9dd656a9570c7367c9b9541c1ddd41

Крок 4. Підсипаємо розпушувач і 100 грам цукрового піску.

53f274ebbd4df87818071cd79f8e2442

Крок 5. Розтираємо інгредієнти в крихту.

5855b490bdce953f13017e9ba71d585d

Крок 6. Для начинки в тарілку перекладаємо сир.

507d901c9f821736b09c1b41bd06a6e4

Крок 7. Вбиваємо куряче яйце.

668149795a676de73030e6f2b0e5700f

Крок 8. Додаємо 50 грам цукрового піску і ванільний цукор, орієнтуйтеся на свої смакові переваги.

7990b62ddb825f02a1d12e4f357cc03e

Крок 9. Масу перемішуємо до однорідності і доповнюємо невеликими кубиками яблучної м’якоті.

5e3b7c13d0e0de25f625fd9d2ea589fe

Крок 10. Половину тіста перекладаємо в жароміцний посуд.

5c66fc42b65cf4258ad6a9a7b9f4fa44

Крок 11. Другим шаром розділимо апетитну начинку.

7308ce913754284eadefe2033fda5254

Крок 12. Закриваємо сирну масу другою половиною пісочної крихти.

4e3d4b6b6fbc2ade125672086b73c865

Крок 13. Випікаємо десерт при температурній позначці в 175-180 градусів протягом 40-45 хвилин.

740b2114fe283cb34d856c94bd723ac5

Крок 14. Ніжну ватрушку остуджуємо і приступаємо до чаювання. Смачного!

318ec798c49614c69aa5afaf9ca7897b

Королівська ватрушка на сметані з сиром

Королівська ватрушка на сметані з сиром закохує в себе з першої скибочки, завдяки своїй незвичайній текстурі, яка включає в себе ніжну і начинку, що тане в роті, а також рум’яний і злегка похрустуючий верхній шар, який дуже нагадує верхівку натертого пирога.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Складові:

Для начинки:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Курага/родзинки – за бажанням.

Для тесту:

  • Борошно – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Вершкове масло/маргарин – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування пісочного тіста натираємо на крупній тертці 200 г охолодженого вершкового масла або маргарину і перетираємо до стану крихти, додавши розпушувач, борошно та цукор.

5ab0af9e1819898c704466dc6f3f8e31

Крок 2. Тепер займемося начинкою: за допомогою міксера збиваємо курячі білки і цукор до стійких піків. В іншій мисці об’єднуємо жовтки з сиром і сметаною – змішуємо дві маси, додавши нарізані сухофрукти.

735faf39bda5cbfd9b3d1ebe30698ba6

Крок 3. Форму промазуємо тонким шаром масла і утрамбовуємо дві третини основи.

ec4aec7e31dc184b99f5dc553fbabdd6

Крок 4. Переливаємо сирну начинку і розрівнюємо лопаткою.

dd3719f0c77aaad657760b2b5843a3cf

Крок 5. Засипаємо начинку залишками пісочної крихти.

13de66af967f19336b0e5c2c19fed540

Крок 6. Прибираємо заготівлю в духовку на півгодини. Випікаємо перші 20 хвилин при 180-200 градусах, потім зменшуємо температуру до 170 і тушкуємо ще 10-15 хвилин.

47e8a857702e666101c7196ec28a70c5

Крок 7. Готову ватрушку виймаємо з печі, даємо час охолонути природним шляхом і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

7fd31eb29d1ede3b25397a17a796941d

Простий рецепт ватрушки на маргарині

Простий рецепт ватрушки на маргарині – це бюджетна варіації приготування сирного десерту, замінюючи вершкове масло, ми значно знижуємо собівартість, не може не радувати. Однак за смаковими характеристиками, випічка практично нічим не відрізняється від класики.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Борошно – 3 ст.
  • Яйця – 5 шт.
  • Маргарин – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. За півгодини до початку готування, поміщаємо маргарин в морозильну камеру. Холодний продукт подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

177948811a343eccccb47a9dd404ef51

Крок 2. Підсипаємо необхідну кількість борошна, розпушувача і 100 грам цукрового піску.

7fb47e6f60ddca54d3b68474fb096fb2

Крок 3. Перетираємо складові сухими долонями.

fc9dd5d3ac183e945a6884d55e4314e7

Крок 4. Для приготування начинки розбиваємо до сиру яйця, насипаємо цукор – перебиваємо за допомогою погружного блендера до однорідної консистенції.

a09e7302651c1c20dc82f7ce85127ac3

Крок 5. Коли основа і начинка готова – приступаємо до формування.

dded5950bf271dc9c4b9a9abbf14b539

Крок 6. Жароміцний посуд застеляємо пергаментом і викладаємо основу ватрушки ( буде трохи більше половини крихти ).

11d9cccd180cdcf84992d6f94a8cdcee

Крок 7. Розділимо сирно-яєчну масу.

3af45963b8c92475fc2960b9e998166e

Крок 8. Засипаємо залишками основи і відправляємо пиріг в духову шафу на 30-40 хвилин ( 180 градусів ).

3b27ae6d11a50ac5d7432d8ca5c17bff

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення!

93c72e20997bf4a4f46c4c8182349b63

Шоколадна ватрушка з сиром

Шоколадна ватрушка з сиром – це неймовірно смачний і ароматний «пиріг», який приємно здивує вас своїм яскравим смаком і насиченим ароматом. Ватрушка включає в себе ніжну і м’яку начинку з сиру, яку « оточує » в міру солодке і дуже ніжне тісто з какао-порошком.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сметана – ½ ст.

Для начинки:

  • Сир 9% – 360 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – ½ ст.
  • Крохмаль – 2,5 ст.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося вінчиком і збовтуємо цукор з яйцями до повного розчинення кристалів.

c381a3e9a822f1fa6798ac5307ebfc8a

Крок 2. Доповнюємо масу сметаною – помішуємо.

16d22762ee4361daeaf668d800b36066

Крок 3. Підсипаємо какао-порошок, розпушувач і борошно.

6b9f91c7adbf0d07ed48d9bc5030d245

Крок 4. Вимішуємо компоненти до однорідної консистенції без грудочок.

d07667c67aca60ef46e2cb165f3b7e0e

Крок 5. В окремій тарілці перебиваємо блендером складові начинки: яйця, сир, ванілін, цукор і крохмаль.

9c3ed80ed0cce98298df9e20812bf2e4

Крок 6. Маслом вершковим змащуємо жароміцну глибокий посуд і виливаємо шоколадне тісто. Паралельно прогріваємо духову шафу до 180 градусів.

0f191fd1cdc27b4d29b68bbeba5785a3

Крок 7. За їдальнею ложці викладаємо сирну масу в центр основи – відправляємо напівфабрикат в духовку на 35-40 хвилин.

b2794383707c2612407a58c4ea8ac931

Крок 8. Після, залишаємо десерт в теплій духовці ще на 10 хвилин з відкритими дверцятами. Ласощі повністю остуджуємо і тільки потім ріжемо на порційні шматки.

6dd2ceb356ee3074d2ed944c7e69dfbd

Крок 9. Приємного чаювання!

611c4784f7c136599432d7ce2be7144a

Королівська ватрушка з бананом

Королівська ватрушка з бананом – це дивовижне поєднання смаків та текстур, зібраних у єдине ціле у цьому десерті. Таке частування, напевно, сподобається всім любителям сиру та солодких фруктів. Урізноманітнюйте сімейне чаювання і ваші домочадці скажуть вам спасибі!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Складові:

  • Сир – 400 гр.
  • Банани – 1 шт.
  • Мука – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач тесту – ½ ч.л.
  • Олія вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Частину сиру перемішуємо з яєчними жовтками і 1,5 столовими ложками цукру.

2e275625b10a953e8ebb39a4c9cc0028

Крок 2. Вводимо розпушувач і борошно.

cd523df6010afd1ccd014c76d8ead7b2

Крок 3. Замішуємо піддатливе тісто і прибираємо на полицю холодильної камери на 5 хвилин.

7e6a7ff1defe41260255ab007ab60ea7

Крок 4. Що залишився сир збиваємо з білками, цукром і ваніліном.

31633c44fa2bab86217c7cd249764062

Крок 5. Промазуємо вершковим маслом форму і розділимо ніжне сирне тісто, робимо невисокі бортики.

ceeb23e6b3a0c20940e100aeb1491447

Крок 6. Зверху викладаємо начинку.

1c907cfbe9ccf5dc49a1f6f29d88ff58

Крок 7. Прикрашаємо верхівку слайсами очищеного банана.

0af212414661b64c5d0f8ee82ece8c72

Крок 8. Готуємо частування в духовці, прогрітій до 180 градусів, протягом 40-45 хвилин.

7ca09b0ca9e2297cf1b9a6342d1a72ab

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення!

290eeb148c192d70dd2a9eadb06942d3

Сирна ватрушка з варенням

Сирна ватрушка з варенням – це неймовірно смачна та ароматна випічка, яка здивує не лише членів вашої родини, а й гостей. У начинку можна додавати будь-яке варення, яке є у вас під рукою, проте, якщо добавка містить великі шматочки фруктів або ягід, рекомендуємо їх трохи подрібнити.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5-6.

Складові:

Для тесту:

  • Мука – 220 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 35 гр.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Вода – 2 ст.л.

Для начинки:

  • Варення – 3-4 ст.
  • Сир – 300 гр.
  • Сметана – 110 грн.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу кухонного комбайна відправляємо холодне та нарізане невеликими кубиками вершкове масло, сіль, цукор, розпушувач та борошно – збиваємо та додаємо 2 столові ложки води.

e3bd69ac132a3781c3c3f9d4fc551aa8

Крок 2. Наша ніжна пісочна основа готова.

76f1158f4cfe5a90d85689ba2f54c818

Крок 3. У тарілці перебиваємо занурювальним блендером сир, сметану, яйця, ванілін і цукор.

044e11431d39d70600236c904d95c0c5

Крок 4. Одну другу крихти викладаємо в форму і формуємо дно з бортиками.

d34a81ea4da7fab1ad24512897b227a9

Крок 5. Далі, виливаємо сирну масу, присмачуємо варенням.

5fe782d3d0bcdf85696ac9f9edd743a0

Крок 6. «Закриваємо» начинку тістом, яке залишилось і приступаємо до термічної обробки: випікаємо при 170 градусах протягом 40 хвилин.

8a4819eb2b2b685189bcf08cb55dbfc2

Крок 7. Остуджуємо ватрушку при кімнатній температурі, а потім ставимо в холод на кілька годин для стабілізації. Смачного!

821ae559191cb5f34f1f918c57b3345c

Королівська ватрушка в мультиварці

Королівська ватрушка в мультиварці – це десерт, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні і хоче поекспериментувати з сучасною технікою. Побалуйте себе ніжною і в міру солодкої випічкою, приготованої на основі сирної маси з сухофруктами.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Маса сирна з родзинками – 2 пачки.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Борошно – 2 ст.
  • Масло вершкове – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, викладаємо на стіл всі необхідні компоненти.

dd0a3bc1b31cf10fb8ffc2e2cd2aff84

Крок 2. У мисці з’єднуємо сирну масу з яйцями, цукром і ваніліном.

39de7393e55cccfd0327bb883a066d1b

Крок 3. Збиваємо складові електричним вінчиком.

509cf15a85db3d1f4a7d5ed14d40e89e

Крок 4. Тепер готуємо тісто: в тарілку просіюємо борошно, додаємо м’яке вершкове масло і розпушувач.

742abf3d92c37a091228590619f24b7b

Крок 5. Розтираємо руками до стану крихти.

9d337cd3adb269ac478aaa4f78de5fdd

Крок 6. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і вистилаємо смугами пергаменту для спрощення вилучення випічки. Утрамбовує половину тіста, формуємо бортики.

1de7f8cfa6fd0e281b46aed9c9a8d75d

Крок 7. Переливаємо начинку.

2cea4bd293fa73c7dafad62afd95d4c8

Крок 8. Присипаємо сирний шар залишилася крихтою і запускаємо програму « Випічка » ( 60-90 хвилин ).

53710769119e1b6e03c101f4d959d807

Крок 9. Готову ватрушку остуджуємо і викладаємо на сервірувальний блюдо.

4712058c62b92eb3098735194d85d609

Крок 10. Ніжний десерт нарізаємо і знімаємо пробу. Смачного!

4846d39daaf85436ca21f0584ecf3ef4

Ватрушка з сиром і лимоном

Ватрушка з сиром і лимоном – ніжний і неймовірно смачний десерт, який можна приготувати, як порційно, так і у вигляді одного великого пирога з пісочного тіста і м’якою начинкою з сиру. Молочний продукт прекрасно поєднується з лимонною цедрою і утворює неймовірно приємний аромат, який наповнить все ваше житло.

Час готування – 9 год. 50 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 3 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Молоко – ¾ ст.
  • Дріжджі сухі – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Сир 9% – 500-600 гр.
  • Лимон ( цедра ) – 1 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

додатково:

  • Яйця – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Так як тісто у нас дріжджове, процес починаємо з опари: до теплого молока висипаємо пару столових ложок борошна, ложку цукрового піску і дріжджі – ретельно перемішуємо і, затягнувши плівкою, залишаємо на півгодини в теплі. Активну опару з’єднуємо з просіяною борошном, цукром, м’яким вершковим маслом, сіллю і яйцем – вимішуємо до м’якості і однорідності.

e849de98581d2cd05962604e5c32629a

Крок 2. Тісто накриваємо рушником і прибираємо в холодильник на всю ніч, вранці масу обминаємо і ділимо на невеликі сегменти, робимо колобки і даємо трохи « відпочинути ».

56d8518d8c0834588543f74ec16c7d37

Крок 3. Сир об’єднуємо зі сметаною і цукром – ретельно вимішуємо і доповнюємо цедрою одного цитрусового фрукта.

4b994a163d269af216cae78d72925529

Крок 4. Кожен борошняний грудку перетворюємо в ватрушку, роблячи невелике поглиблення в центрі і заповнюючи його начинкою. Напівфабрикатами даємо трохи часу для вистоювання.

a48d73b5d9abe5209636700f1409e0d7

Крок 5. Викладаємо частування на деко на невеликій відстані один від одного, змащуємо збитим яйцем і готуємо протягом 60 хвилин при 180 градусах.

e73a1928b8be8ff59fbe5be012f8e005

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

73050cadf728b0cf89934f91b1c2a94c

ПП королівська ватрушка в домашніх умовах

ПП королівська ватрушка в домашніх умовах готується дуже просто і легко, містить в собі трохи калорій і підкорює своїм насиченим смаком і приємним ароматом. Пшеничну борошно ми замінимо рисової, а замість цукрового піску буде використовувати підсолоджувач.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Борошно рисова – 75 гр.
  • Борошно кукурудзяна – 75 гр.
  • Масло кокосове – 40 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 360 гр.
  • Підсолоджувач – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У миску насипаємо кукурудзяну і рисову борошно, вбиваємо жовтки, а також додаємо кокосове масло і підсолоджувач.

876789744eef3d148d97ab00e599ff7f

Крок 2. Розтираємо складові в дрібну крихту.

8a9af6034a59b6870be3fa3f3678da04

Крок 3. Занурювальним блендером збиваємо сир з підсолоджувачем, силіконовою лопаткою акуратно вмішуємо збиті до піків білки.

f9abed1409a4af81b46c21185f1f195b

Крок 4. Більшу частину тіста утрамбовуємо в формі, формуючи дно.

b7e9aaa4ef3bc51f474857272e3135c4

Крок 5. Рівним шаром розділимо сирну начинку.

a96399ac515f5e2fe4c0654776555273

Крок 6. Тепер присипаємо ніжну масу тістом, яке залишилось і прибираємо на 40 хвилин в духовку при 180 градусах. Після, даємо десерту час для повного охолодження.

8397f6840588e520fbe2fd771d7f6ac8

Крок 7. Нарізаємо ватрушку порційними скибочками і трапезничати. Смачного!

733e20a32a04169aefe4b42ae7a7089e

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал