Класичні пишні сирники з сиру на сковороді – це та сама страва, коли дуже хочеться змайструвати щось на сніданок чи вечерю з мінімальними часовими витратами. Найапетитніші смажені сирники виходять лише з натурального, сухуватого сиру – запам’ятайте це правило! У нас ви знайдете цілих 9 рецептів, простих та дуже смачних, які покроково навчають приготуванню відмінних пишних сирників. Перший рецепт, як завжди, із фото.
Як приготувати повітряні сирники з сиру з борошном?
Пишні сирники з сиру з борошном вийдуть у вас за цим рецептом, якщо ви точно дотримуєтеся наших покрокових інструкцій. Жирність сиру може бути будь-якою, але смачнішою, якщо сир має не менше 5 і не більше 10 відсотків жирності. Занадто жирний сир зазвичай дуже вологий, вироби з нього погано просмажуються і можуть підгоріти. Сметану в тісто також додавайте не дуже жирну.
Інгредієнти:
- Борошно – 8 ст. + для панірування
- Сир 5% – 700 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 2 ст.
- Олія – 50 гр.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для тіста в миску викладіть сир та сметану, розмішайте.
Крок 2. Порційно додайте борошно, розпушувач, добре розмішайте, щоб не виникло грудок.
Крок 3. Яйця збийте з цукром і щіпкою солі, додайте в тісто, акуратно розмішайте.
Крок 4. З тіста сформуйте сирники у вигляді круглих або овальних коржів. Товщина – трохи більше 1,5 див. Формуйте сирники руками, змоченими у холодній воді, щоб тісто не прилипало.
Крок 5. За бажанням сирники можна запанувати в борошні.
Крок 6. Обсмажуйте пишні сирники в олії при середньому вогні, добре розкотивши сковороду, а потім зменшивши вогонь.
Крок 7. Смажте їх з кожного боку, можна під кришкою, доки не виникне рум’яна скоринка. У міру того, як олія википатиме, підливайте трохи нової, щоб сирники не підгоріли.
крок 8. Готові сирники з сиру з борошном їжте з джемом, з варенням або сметаною.
Смачного!
Неймовірно смачні сирники із додаванням манки
Сирники з сиру будуть справді смачними, якщо в тісто додати трохи манки. Ця крупа надає сирникам велику пружність, вони краще смажаться, тому не намагаються розвалитися на частини, а всередині виходять повітрянішими.
Інгредієнти:
- Сир сухий – 0,5 кг.
- Манна крупа – 3 ст.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2 ст.л. + для панірування.
- Цукор – 2 ст.
- Розпушувач – 10 гр.
- Борошно – для паніровки.
Процес приготування:
Крок 1. Розімніть вилкою сухий сир (жирність від 5 до 10 відсотків).
Крок 2. У миску з сиром додайте яйця, цукор, ванільний цукор та щіпку солі. Виделкою знову добре розімніть і перемішайте до однорідності.
Крок 3. Манку, розпушувач та борошно введіть у тісто, знову акуратно вимісивши його.
крок 4. Потім залиште сирну масу на півгодини, за цей час манка і борошно вберуть надлишки рідини.
Крок 5. Сформуйте круглі сирники, набираючи масу ложкою з миски, щоб сирники були приблизними одного розміру та ваги.
Крок 6. Викладайте сирники на обробну дошку, розпорошивши її борошном. Кожен сирник обваляйте у борошні.
Крок 7. Коли зліпите всі сирники, смажте їх на добре розігрітій олії на середньому вогні до рум’яності. Вогонь можна зменшити, щоби вони не пригоріли. Краще смажити під кришкою, тож сирники всередині швидше пропечуться.
Крок 8. Обсмажте сирники з сиру з манкою з двох боків і подавайте гарячими або теплими до столу разом з будь-якими апетитними топінгами і гарячим чаєм.
Смачного!
Класичні сирники на сковороді домашнього сиру
Домашній натуральний сир дуже корисний, тому не має шкідливих харчових добавок. Він неймовірно багатий на кальцій, а до того ж і неймовірно смачний! Пропонуємо вам посмажити на сковороді сирники з домашнього сиру, і ви одразу відчуєте різницю.
Інгредієнти:
- Борошно – 4 ст.л. з гіркою (+мука для паніровки).
- Сир – 0,5 кг.
- Цукор – 2-3 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Ванілін – 1 гр.
- Розпушувач – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Якщо домашній сир у вас вологий, викладіть його на друшляк і залиште на ніч, щоб зайва рідина пішла.
Крок 2. Далі добре розітріть його вилкою або ретельно перебийте блендером, щоб зробити м’якшим і одноріднішим, без грудок.
Крок 3. Коли сир буде в міру розтертий, введіть у нього цукор та яйця, розітріть знову.
крок 4. Перемішайте сирну масу з просіяною разом з розпушувачем борошном. Залишіть постояти тісто хвилин на 20-30, щоб розпушувач почав працювати.
Крок 5. Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте круглі сирники, обваляйте кожен у борошні (можна й не обвалювати), а потім викладіть їх на обробну дошку, присипану борошном.
Крок 6. Смажте вироби з домашнього сиру на маленькому вогні під кришкою, щоб вони не згоріли, а добре просмажилися і всередині, і зовні.
Крок 7. Сирники будуть готовими, коли з двох боків покриються гарною скоринкою. Їжте смажені сирники з домашнього сиру зі сметаною або варенням.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування сирників із знежиреного сиру
Сирники з знежиреного сиру – це дієтичний продукт харчування, особливо якщо вони смажаться на невеликій кількості рослинної олії. Щоб покращити смак сирних виробів, у них додають такі спеції, як ваніль, корицю, кардамон та цедру цитрусових фруктів. Можна додати і трохи рому.
Інгредієнти:
- Знежирений сир – 500 гр.
- Олія рослинна– 30 мл.
- Ванілін, кориця або кардамон – до смаку.
- Цукор – до смаку.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 2 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску викладіть сир, а потім добре розітріть його вилкою, щоб прибрати всі грудки.
Крок 2. Яйце з сіллю та цукром, кількість якого регулюйте на свій розсуд, добре збийте вінчиком або міксером, введіть у сир і розмішайте, доки не отримаєте однорідну, гладку консистенцію.
Крок 3. Борошно просійте разом з розпушувачем, введіть у тісто і розмішайте, щоб не виникло грудок.
Крок 4. Сформуйте з тіста круглі кульки, а потім перетворите їх на коржики.
Крок 5. Кожен сирник за бажанням запануйте в борошні або обсмажуйте на розігрітій сковороді без паніровки.
Крок 6. Вогонь для смаження – невеликий, щоби сирники не горіли. Смажте під кришкою до рум’янцю з кожного боку.
Крок 7. Їжте сирники із знежиреного сиру гарячими або теплими зі сметаною.
Смачного!
Ніжні дієтичні сирники на сковороді без олії
Дієтичні сирники, які смажать на антипригарній сковороді без олії – це хороший спосіб змайструвати прекрасну сирну страву, яка буде і смачною, і поживною, і корисною, але без того великої кількості калорій, які містяться у сирниках із жирного домашнього сиру. За бажанням у сирники можна додати жменю родзинок або інших сухофруктів.
Інгредієнти:
- Сир знежирений – 250-300 гр.
- Йогурт нежирний – 100 гр.
- Борошно вівсяне – 2-3 ст.л.
- Сода – 1 ч. без гірки.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – до смаку.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Сир розітріть вилкою, до нього додайте соду, трохи пригашену укусом, а також нежирний йогурт та мінімальну кількість цукру, бо зовсім без цукру буде не дуже смачно.
Крок 2. Тісто для сирників добре розітріть разом із вбитими яйцями.
Крок 3. В останню чергу введіть борошно та розмішайте, щоб не було грудок. Тісто вийде густим, як на оладки, але ліпити із нього сирники не потрібно.
Крок 4. Ложкою набирайте масу та викладайте її для смаження в сковороду з антипригарним покриттям без олії. Якщо починають горіти, можна пензликом змастити олією сковороду та зменшити вогонь.
Крок 5. Смажте сирники з двох боків, доки не виникне рум’яна скоринка. Можна смажити під кришкою.
Крок 6. Їжте дієтичні сирники зі свіжими фруктами чи ягодами.
Смачного!
Дуже смачні повітряні сирники з родзинками як у дитячому садку
Якщо вам потрібно швидко приготувати смачний сніданок, полуденок, вечерю чи просто перекус, рекомендуємо вам посмажити на сковороді повітряні сирники з родзинками – цей інгредієнт найчастіше додається у сирні вироби та багато хто його любить за солодкий смак. Їжте сирники з родзинками, поливаючи медом або варенням, а також сметанним соусом.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сир – 400 гр.
- Цукор – 2-3 ст.
- Ванільний цукор – 5 гр.
- Родзинки – 100 гр.
- Борошно – 70 гр.
- Соняшникова олія – для смаження.
- Розпушувач – 1,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Родзинки заздалегідь добре вимийте та потримайте в окропі 10-15 хвилин, потім відцідіть та обсушіть на паперовому рушнику.
Крок 2. У зручну, велику миску викладіть сир, розімніть його вилкою.
Крок 3. До сиру додайте цукор та ванільний цукор або ванілін.
Крок 4. Яйце збийте з щіпкою солі і введіть у сирну масу, ретельно розмішайте разом.
Крок 5. Родзинки додайте в сирну масу, а потім всипте борошно, з розпушувачем, і все разом ще раз розмішайте, щоб не виникло грудок.
Крок 6. Сформуйте сирники, зліпивши їх у вигляді товстеньких круглих коржів, викладіть на обробну дошку.
Крок 7. Розігрійте на сковороді олію, потім зменшіть вогонь до невеликого і обсмажуйте сирники, щоб з кожного боку вийшла гарна скоринка. Смажте під кришкою.
Крок 8. Їжте сирники з гарячими або теплими родзинками, запиваючи чаєм, кавою або компотом.
Смачного!
Ніжні сирні сирники з бананом на сніданок
Бажаєте ніжні сирні сирники з бананом? Тоді приготуйте ці смачні ласощі на сніданок або на вечерю. Така їжа забезпечить вас кальцієм, білком та вітамінами і однозначно сподобається навіть найвибагливішим їдцям, які зазвичай не в захваті від кисломолочних продуктів.
Інгредієнти:
- Банани – 2 шт. (Середні).
- Розпушувач – 1,5 ч.л.
- Сир – 0,5 кг.
- Цукор – 1-2 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 4 ст. (+ для панірування).
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Сир перетріть через сито або дуже добре розімніть вилкою.
Крок 2. Додайте до сиру розім’яті банани, перетріть до однорідності.
Крок 3. У масу додайте яйце, попередньо трохи збите із цукром. Якщо ваші банани дуже солодкі, а сир не кислий, тоді цукор можна зовсім не додавати.
Крок 4. У тісто порційно введіть борошно з розпушувачем, добре вимішайте, щоб не було грудок.
Крок 5. Сирно-бананове тісто розділіть на рівні шматочки за розміром сирників, сліпіть їх, запануйте в борошні (можна і не панірувати), а потім обсмажте з двох сторін на несильному вогні, щоб вийшла гарна скоринка, а всередині маса добре пропеклася. Якщо потрібно, смажте під кришкою.
Крок 6. Їжте сирники з бананом, запиваючи чаєм, кавою, компотом чи молоком.
Смачного!
Пишні та дуже смачні сирники з сиру та сметани
Іноді для покращення смаку в тісто для сирників додають сметану. Приготуйте сирники з сиру та сметани та вирішіть, які сирні вироби вам більше до смаку. Не забувайте, що сирники можна запікати і в духовці, крім смаження на сковороді.
Інгредієнти:
- Сметана – 3-4 ст.
- Сир – 400 гр.
- Манка/борошно – 6 ст.л.
- Цукор – 2-3 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйця – 2 шт.
- Олія рослинна – для смаження.
- Розпушувач – 1,5 ч.л. (Сода – 1 ч.л.)
Процес приготування:
Крок 1. Сир сумлінно розімніть вилкою, а якщо хочете, то й перетріть через дрібне сито.
Крок 2. До сиру додайте цукор, сметану та яйця, а також і манку (манку можна замінити борошном).
Крок 3. Потім введіть у тісто розпушувач або гашену укусом соду, добре перемішайте і дайте йому настоятися півгодини, щоб манка розбухла.
Крок 4. Потім сформуйте круглі сирники і засмажте їх у нагрітій олії до появи гарної скоринки з кожної із сторін. Вогонь для обсмажування – середній або менший за середній, щоб сирні вироби не горіли.
Крок 5. Їжте сирники з сиру та сметани гарячими. До них можна подати і свіжу солодку чи кислу сметану.
Смачного!
Простий та смачний рецепт сирників з додаванням яблука
З сиром чудово поєднуються будь-які фрукти, в даному випадку ми пропонуємо вам рецепт сирників із яблуками. Яблука можна замінити на груші, не надто соковиті абрикоси, нектарини чи персики, а потім готувати сирники, як описано нижче.
Інгредієнти:
- Сир – 500 гр.
- Яблуко – 1-2 шт.
- Борошно в/с – 4 ст.л.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 2 ст.
- Кориця – до смаку.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія рослинна – для смаження.
- Розпушувач – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку потрібно сир розім’яти вилкою, протерти через сито або перебити блендером.
Крок 2. Окремо яйця збийте з цукром, додайте трохи солі та корицю до смаку.
Крок 3. Збийте суміш блендером, додайте борошно і розмішайте.
Крок 4. Яблука очистіть від шкірки, серцевини, натріть на тертку і додайте в тісто.
Крок 5. Добре вимішайте тісто і зліпіть круглі сирники завтовшки не більше 1,5 см.
Крок 6. Обсмажуйте їх на розігрітій заздалегідь олії на невеликому вогні, щоб сирники обзавелися з кожного боку гарною скоринкою, але не пригоріли. Смажте під кришкою.
Крок 7. Їжте сирники з яблуками, поливаючи їх солодким сметанним соусом.
Смачного!