Класична окрошка з ковбасою – 9 смачних рецептів з покроковими фото

Класична окрошка з ковбасою – це неймовірно смачна і проста у виконанні страва для вашого обіду. Особливо приємно порадувати себе таким легким супом в жарку погоду. Для приготування домашньої окрошки використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото.

Окрошка з ковбасою на квасі і сметани

Окрошка з ковбасою на квасі і сметани – це апетитне блюдо для вашого літнього обіду. Такий простий і швидкий в приготуванні суп порадує вас цікавим смаком і поживними властивостями. Обов’язково приготуйте окрошку по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Картопля – 0,4 кг.
  • Яйце – 4 шт.
  • Редис – 200 гр.
  • Огірок – 300 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Квас – 1,5 л.
  • Сметана – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо картоплю, остуджуємо її і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 2. Також чинимо і з яйцями: відварюємо їх, очищаємо і подрібнюємо.

Крок 3. Варену ковбасу теж обробляємо кубиками.

Крок 4. Дрібно нарізаємо попередньо промитий огірок.

Крок 5. Подрібнюємо пучок зеленої цибулі і кропу.

Крок 6. Всі нарізані інгредієнти відправляємо в глибоку миску. Доповнюємо їх дрібно нарізаною редискою.

Крок 7. Солимо частування, перемішуємо і доповнюємо сметаною. Перед подачею заливаємо заготівлю квасом.

Крок 8. Окрошка з ковбасою на квасі і сметани готова. Пригощайтеся!

Окрошка на кефірі з ковбасою

Окрошка на кефірі з ковбасою виходить неймовірно смачною, ніжною і ароматною. Подавайте апетитне частування до домашнього обіду. Приготувати такий літній суп дуже просто. Використовуйте для цього наш перевірений покроковий рецепт. Розміркуйте звичне меню.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Кефір – 800 мл.
  • Вода – 200 мл.
  • Огірок – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відварну картоплю остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 2. Дрібно обробляємо попередньо промитий огірок.

Крок 3. Невеликими кубиками ріжемо ковбасу. Її вибираємо за смаком.

Крок 4. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо, очищаємо їх і подрібнюємо.

Крок 5. Всі продукти з’єднуємо в глибокій мисці.

Крок 6. Доповнюємо вміст подрібненою зеленню за смаком. Можна використовувати ароматну петрушку, кріп або зелену цибулю.

Крок 7. Солимо вміст і заливаємо кефіром. Якщо частування виходить занадто густим, додайте воду.

Крок 8. Окрошка на кефірі з ковбасою готова. Можна розливати по тарілках і подавати до столу!

Окрошка з ковбасою на квасі і майонезі

Окрошка з ковбасою на квасі і майонезі – це смачна страва, яке точно варто взяти на замітку. Легкий літній суп відмінно підходить для спекотної погоди. Обов’язково спробуйте приготувати апетитне частування на нашу перевіреному покроковому рецептом. Розміркуйте своє меню.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок – 3 шт.
  • Редис – 8 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп – 3 гілки.
  • Майонез – за смаком.
  • Квас – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварну картоплю нарізаємо невеликими кубиками і викладаємо її в глибоку миску.

Крок 2. Доповнюємо овоч дрібно порубаним огірком.

Крок 3. Невелике нарізаємо варену ковбасу. Відправляємо її до решти інгредієнтів.

Крок 4. Сюди ж відправляємо попередньо промиту і подрібнену редиску.

Крок 5. Відварюємо і остуджуємо курячі яйця. Натираємо їх на великій терці і відправляємо в миску.

Крок 6. Доповнюємо частування подрібненою зеленню.

Крок 7. Солимо частування, заправляємо майонезом, квасом і перемішуємо. Окрошка з ковбасою на квасі і майонезі готова. Можна пробувати!

Смачна окрошка з ковбасою і редискою

Смачна окрошка з ковбасою і редискою – це простий і смачний суп для вашого домашнього обіду. Особливо таке блюдо актуально в жарку погоду. Воно порадує ніжним смаком, поживними властивостями і апетитним ароматом. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Редис – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сметана – 400 гр.
  • Вода мінеральна – 1,5 л.
  • Гірчиця – за смаком.
  • Сік лимонний – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо редиску і ріжемо її дрібними кубиками.

Крок 2. Так само нарізаємо і огірок. Відправляємо обидва інгредієнта в каструлю.

Крок 3. Доповнюємо овочі дрібно нарізаною ковбасою і подрібненими курячими яйцями, які попередньо відварюємо.

Крок 4. Відварюємо картоплю, остуджуємо її і ріжемо дрібними кубиками. Відправляємо до решти інгредієнтів.

Крок 5. Доповнюємо вміст подрібненою зеленню, сіллю, сметаною і гірчицею.

Крок 6. Вливаємо мінеральну воду і лимонний сік. Акуратно все перемішуємо.

Крок 7. Смачна окрошка з ковбасою і редискою готова. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Окрошка з ковбасою і мінералкою

Окрошка з ковбасою і мінералкою порадує вас цікавим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати її в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт. Така страва послужить ідеальним обідом в жарку літню погоду.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 250 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Редис – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 0,5 пучка.
  • Вода мінеральна – 1 л.
  • Оцет яблучний – 3 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Відразу ставимо варитися картоплю і курячі яйця.

Крок 2. Промиваємо редиску і нарізаємо її тонкими кружечками або напів-кружками ( залежить від розміру плодів ).

Крок 3. Дрібними кубиками обробляємо картоплю і яйця.

Крок 4. Також некрупно нарізаємо огірки і варену ковбасу.

Крок 5. Подрібнюємо промитий і обговорений зелену цибулю.

Крок 6. Складаємо всі інгредієнти в глибоку миску. Доповнюємо їх сіллю, чорним молотим перцем м сметаною.

Крок 7. Вливаємо сюди мінеральну газовану воду і яблучний оцет. Перемішуємо вміст.

Крок 8. Окрошка з ковбасою і мінералкою готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Класична окрошка з ковбасою на воді і майонезі

Класична окрошка з ковбасою на воді і майонезі – це цікава кулінарна ідея для вашого домашнього обіду в жарку погоду. Таке частування нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з чорним хлібом і ароматною свіжою зеленню. Порадуйте себе і своїх рідних!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 500 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірок – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода кип’ячена – 3 л.
  • Майонез – 400 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кислота лимонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо курячі яйця і картопля, остуджуємо їх. Яйця очищаємо і дрібно нарізаємо. Викладаємо в глибоку миску.

Крок 2. Доповнюємо яйця кубиками вареної ковбаси.

Крок 3. Сюди ж відправляємо подрібнений огірок, який попередньо промиваємо і обсушуємо.

Крок 4. Викладаємо в загальну масу кубики остиглого відварної картоплі.

Крок 5. Доповнюємо частування подрібненої свіжою зеленню.

Крок 6. Солимо блюдо, доповнюємо майонезом, лимонною кислотою і заливаємо остиглої кип’яченою водою. Перемішуємо.

Крок 7. Класична окрошка з ковбасою на воді і майонезі готова. Розливайте по порційних тарілках і подавайте до столу!

Окрошка з ковбасою і картоплею

Окрошка з ковбасою і картоплею – це апетитне і ситне частування для вашого літнього обіду. Такий простий і швидкий в приготуванні продукт порадує вас цікавим насиченим смаком і приємним ароматом. Обов’язково приготуйте окрошку по нашому перевіреному рецепту.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Квас – 0,5 л.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Варену ковбасу нарізаємо дрібними кубиками, відправляємо їх в глибоку миску або каструлю.

Крок 2. Доповнюємо продукт дрібними кубиками огірка. З овоча можна зняти шкірку – за вашим бажанням.

Крок 3. Викладаємо сюди подрібнену відварну картоплю. Попередньо її остуджуємо. Для зручності можна натерти її на великій терці.

Крок 4. Також натираємо на великій терці відварні, остуджені і очищені курячі яйця.

Крок 5. Посипаємо продукти сіллю, чорним молотим перцем і подрібненої петрушкою.

Крок 6. Заливаємо блюдо квасом і перемішуємо його.

Крок 7. Окрошка з ковбасою і картоплею готова. Подавайте до столу зі сметаною і оцінюйте апетитне блюдо!

Окрошка з копченою ковбасою

Окрошка з копченою ковбасою – це оригінальне частування для смачного літнього обіду. Така страва приємно здивує вас насиченим ароматом і поживними властивостями. Подавайте до столу, доповнивши скибочками чорного хліба. Порадуйте своїх домашніх цікавою кулінарною ідеєю.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Огірок – 120 гр.
  • Петрушка – 5 гр.
  • Цибуля зелена – 5 гр.
  • Кріп – 5 гр.
  • Сметана – 400 гр.
  • Гірчиця – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сік лимонний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти за списком. Відварюємо картоплю з яйцями, даємо їм охолонути.

Крок 2. Дрібно нарізаємо курячі яйця і викладаємо їх в каструлю або глибоку миску.

Крок 3. Сюди ж викладаємо кубики відварної картоплі.

Крок 4. Доповнюємо овочі подрібненої копченою ковбасою.

Крок 5. Відправляємо в заготівлю кубики свіжого огірка.

Крок 6. Викладаємо подрібнену зелень: петрушку, кріп і зелену цибулю.

Крок 7. Солимо блюдо, поливаємо лимонним соком і сметаною. Заливаємо все холодної кип’яченою водою, перемішуємо.

Крок 8. Окрошка з копченою ковбасою готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Окрошка з ковбасою і гірчицею

Окрошка з ковбасою і гірчицею виходить неймовірно апетитною, смачною і ароматною. Подавайте цікаве частування до домашнього обіду. Приготувати такий літній суп дуже просто в домашніх умовах. Використовуйте для цього наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Огірок свіжий – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Лимон – 1 шт.
  • Сметана – 600 гр.
  • Гірчиця – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода мінеральна – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Відварну картоплю остуджуємо і ріжемо невеликими кубиками.

Крок 2. Також чинимо і з відварними яйцями.

Крок 3. Кубиками нарізаємо варену ковбасу.

Крок 4. Подрібнюємо свіжі огірки.

Крок 5. Промиваємо і обсушуємо зелену цибулю. Подрібнюємо його.

Крок 6. Дрібно нарізаємо пучок кропу.

Крок 7. З’єднуємо сметану з гірчицею і лимонним соком. Перемішуємо.

Крок 8. Вливаємо заготівлю з гірчицею і сметаною в загальну масу.

Крок 9. Солимо блюдо і заливаємо мінеральною водою. Перемішуємо частування.

Крок 10. Окрошка з ковбасою і гірчицею готова. Пригощайтеся!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал