Кекс класичний – це просте та смачне рішення для домашнього чаювання чи свята. Апетитний десерт порадує вас своєю легкістю та ніжністю. Існують різні варіанти приготування кексу. Найкращі з них шукайте у нашій кулінарній добірці з дев’яти рецептів у духовці з покроковими фото.
Сирний кекс в духовці
Сирний кекс в духовці виходить неймовірно ніжним і повітряним. Такий десерт складе відмінну компанію чашечці гарячого чаю або кави. Щоб його приготувати, використовуйте повірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Прикрасьте ваш стіл ароматною випічкою.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Сир – 180 гр.
- Борошно – 180 гр.
- Масло вершкове – 100 гр. + для змащування форми.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість всіх інгредієнтів.
Крок 2. Вибираємо підходящу для кексу форму для випікання. Обмазуємо її вершковим маслом і присипаємо борошном.
Крок 3. Збиваємо розм’якшене вершкове масло разом з цукром. Потім додаємо сир і продовжуємо вимішувати.
Крок 4. По одному додаємо курячі яйця і продовжуємо збивати заготівлю.
Крок 5. Додаємо сіль, ванілін, просіяне борошно з розпушувачем.
Крок 6. Вимішуємо однорідне густе тісто, що нагадує сметану.
Крок 7. Викладаємо тісто в підготовлену форму для випікання.
Крок 8. Відправляємо заготівлю в розігріту до 170 ° духовку на 50-60 хвилин. Готовність десерту можна перевірити дерев’яною шпажкою.
Крок 9. Сирний кекс в духовці готовий. Нарізайте порційними шматочками і пробуйте!
Класичний шоколадний кекс
Класичний шоколадний кекс – це яскраве кулінарне рішення, яке не залишить байдужим жодного ласуна. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої добірки. Порадуйте своїх близьких.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 370 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Молоко – 120 мл.
- Цукор – 240 гр.
- Какао-порошок – 75 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Оцет – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці вимішуємо какао, цукор і сіль. Викладаємо сюди розм’якшене вершкове масло і виливаємо молоко.
Крок 2. Прогріваємо масу до розчинення цукру і однорідної суміші. Доводимо до початку процесу кипіння, але не кип’ятимо.
Крок 3. Даємо заготівлі охолонути і розбиваємо сюди курячі яйця.
Крок 4. Перемішуємо вміст до однорідності.
Крок 5. Просіюємо сюди вказану кількість борошна. Вимішуємо до зникнення борошняних грудочок.
Крок 6. Додаємо соду, гашене оцтом. Вимішуємо.
Крок 7. Перекладаємо тісто в силіконові форми для кексу. Випікаємо 35-45 хвилин при температурі 200 °.
Крок 8. Класичний шоколадний кекс готовий. Подавайте апетитний десерт до столу!
Смачний банановий кекс
Смачний банановий кекс порадує вас не тільки своїм ніжним смаком, але і дивним ароматом. Апетитне частування ідеально підходить для сімейного чаювання. Для приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото і докладним описом процесу.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Банани – 3 шт.
- Масло вершкове – 170 гр.
- Мед – 2 ст.л.
- Борошно цільно-зернове – 1,5 ст.
- Борошно вівсяна – 0,5 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор очеретяний – 0,5 ст.
- Розпушувач – 10 гр.
- Кориця молота – 1 ст.л.
- Горіхи волоські – 0,5 ст.
- Шоколад чорний – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо в загальній мисці з тростинним цукром.
Крок 2. Збиваємо продукти міксером кілька хвилин.
Крок 3. По одному додаємо сюди курячі яйця, продовжуємо збивати міксером.
Крок 4. Два банана очищаємо і розминаємо виделкою. Додаємо мед і знову гарненько розминаємо.
Крок 5. Перекладаємо бананове пюре в масу з вершкового масла і яєць.
Крок 6. Вводимо сюди два види борошна, розпушувач, сіль і корицю.
Крок 7. Вимішуємо лопаткою однорідне тісто.
Крок 8. Дрібно ріжемо горіхи і шоколад.
Крок 9. Ці продукти відправляємо в бананове тісто. Перемішуємо.
Крок 10. Застеляємо форму пергаментом і виливаємо сюди тісто.
Крок 11. На поверхню заготовки кладемо один очищений і розрізаний уздовж банан.
Крок 12. Випікаємо оригінальний десерт 1 годину при температурі 180 °.
Крок 13. Смачний банановий кекс готовий. Подавайте до столу!
Кекси в духовці в силіконових формочках
Кекси в духовці в силіконових формочках виходять дуже ніжними до смаку і неймовірно апетитними. Такий десерт порадує як дорослих, так і дітей. Обов’язково спробуйте приготувати його на нашу перевіреному кулінарному рецептом з покроковими фото.
Час готування – 1 година
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 400 гр.
- Кефір – 220 мл.
- Цукор – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Сода – 1 ч.л.
- Коньяк – 2 ст.л.
- Ванілін – 3 гр.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Пудра цукрова – 80 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У глибокій мисці з’єднуємо курячі яйця і цукор.
Крок 2. Збиваємо продукти до однорідності і появи пінки.
Крок 3. Додаємо сіль, ванілін і трохи борошна.
Крок 4. В окремій мисці з’єднуємо кефір з содою, перемішуємо і чекаємо реакції.
Крок 5. Переливаємо кефір в основну заготівлю. Перемішуємо.
Крок 6. Вводимо решту борошно і додаємо сметану.
Крок 7. Додаємо розм’якшене вершкове масло і вливаємо коньяк.
Крок 8. Перемішуємо однорідне м’яке тісто.
Крок 9. Розділимо тісто по силіконовим формочкам.
Крок 10. Випікаємо 35 хвилин при температурі 190 °.
Крок 11. Кекси в духовці в силіконових формочках готові. Прикрашайте ласощі цукровою пудрою і подавайте до столу!
Пишний кекс на кефірі в духовці
Пишний кекс на кефірі в духовці – це дивно ніжне і повітряне частування для домашнього чаювання або свята, яке нескладно приготувати своїми руками. Для цього скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фото. Порадуйте себе і близьких ароматною випічкою!
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Кефір – 250 мл.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно – 250 гр. + 1 ст.л.
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор – 150 гр.
- Ванілін – 2 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ізюм – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з цукром і ваніліном. Збиваємо пару хвилин міксером до однорідності.
Крок 2. По одному додаємо курячі яйця і продовжуємо збивати.
Крок 3. Додаємо сіль і кефір. Злегка збиваємо для рівномірного розподілу.
Крок 4. З’єднуємо борошно з розпушувачем і просіюємо її в загальну масу. За допомогою ложки або лопатки замішуємо однорідне тісто.
Крок 5. Додаємо в тісто промитий і висушений родзинки. Також перед додаванням родзинки слід перемішати з столовою ложкою борошна.
Крок 6. Перемішуємо вміст для рівномірного розподілу родзинок.
Крок 7. Переливаємо тісто в форму. Прибираємо заготівлю в розігріту до 170 ° духовку на 40-50 хвилин.
Крок 8. Пишний кекс на кефірі в духовці готовий. Подавайте до столу!
Простий і смачний кекс на молоці
Простий і смачний кекс на молоці відрізняється ніжним смаком і дивовижною повітряною текстурою. Ідеальне рішення для чаювання в колі сім’ї. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Борошно – 300 гр.
- Молоко – 50 мл.
- Цукор – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Олія – 150 мл.
- Розпушувач – 15 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску розбиваємо три курячих яйця.
Крок 2. Додаємо сюди цукор і починаємо збивати вінчиком.
Крок 3. Виливаємо в яєчну суміш тепле молоко.
Крок 4. Слідом додаємо олію. Перемішуємо вінчиком.
Крок 5. Вводимо борошно з ваніліном і розпушувачем. Починаємо перемішувати.
Крок 6. Замішуємо однорідне густе тісто без борошняних грудочок.
Крок 7. Переливаємо масу в відповідну форму, застелену пергаментом.
Крок 8. Випікаємо частування 45-55 хвилин при температурі 180 °.
Крок 9. Простий і смачний кекс на молоці готовий. Прикрашайте цукровою пудрою і подавайте до столу!
Лимонний кекс в духовці
Лимонний кекс в духовці порадує вас насиченим смаком і дивним цитрусовим ароматом. Подавайте десерт до свят або в рамках домашнього чаювання. Для приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фото з нашої добірки.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Лимони – 3 шт.
- Цукор – 250 гр.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Олія – 40 мл.
- Жовток яєчний – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 170 гр.
- Розпушувач – 0,5 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Крохмаль кукурудзяний – 25 гр.
- Молоко – 30 мл.
- Вершки 33% – 60 мл.
- Пудра цукрова – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо два лимона і знімаємо з них цедру.
Крок 2. З очищених цитрусів вичавлюємо сік будь-яким зручним способом.
Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо цукор з розм’якшеним вершковим маслом. Збиваємо міксером близько 5 хвилин.
Крок 4. Додаємо сюди сік і цедру лимона, вливаємо олію і перемішуємо.
Крок 5. Розбиваємо в масу два курячих яйця і один жовток. Продовжуємо вимішувати.
Крок 6. В окремому посуді перемішуємо борошно, розпушувач, кукурудзяний крохмаль і сіль.
Крок 7. Суху суміш додаємо в основну. Спершу додаємо 1/3 частина. Вливаємо молоко.
Крок 8. Поступово додаємо решту борошна і продовжуємо збивати до однорідності. Окремо збиваємо вершки і додаємо їх в тісто, перемішуємо.
Крок 9. Переливаємо тісто в підготовлену форму і відправляємо в розігріту до 175 ° духовку на 40-50 хвилин.
Крок 10. Готуємо лимонну глазур. Для цього з’єднуємо цукрову пудру і поступово додаємо до неї лимонний сік одного лимона. Цукрова пудра повинна вся намокнути, але залишитися густою.
Крок 11. Лимонний кекс в духовці готовий. Поливаємо лимонною глазур’ю і подаємо до столу!
Класичний кекс з родзинками «Столичний»
Класичний кекс з родзинками «Столичний» – цікаве і смачне ласощі для вашого сімейного чаювання або домашнього свята. Для нескладного приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої добірки. Близькі або гості будуть приємно здивовані!
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 250 гр.
- Масло вершкове – 170 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Ізюм – 150 гр.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з двома видами цукру близько 5 хвилин.
Крок 2. Розбиваємо сюди курячі яйця, додаємо сіль і продовжуємо збивати.
Крок 3. Збиваємо міксером до отримання пишної маси.
Крок 4. Додаємо попередньо промитий і висушені родзинки.
Крок 5. Просіюємо сюди борошно з розпушувачем ( робимо це поступово ) і продовжуємо вимішувати все до однорідності.
Крок 6. Підсипаємо все борошно і замішуємо тісто.
Крок 7. У відповідну форму викладаємо тісто, розрівнюємо поверхню.
Крок 8. По центру заготовки робимо глибокий проріз. Це додасть кексу апетитну тріщину, яка характерна для такого кулінарного варіанту.
Крок 9. Випікаємо частування 50-70 хвилин при температурі 170 °.
Крок 10. Класичний кекс з родзинками «Столичний» готовий. Подавайте до столу, прикрасивши цукровою пудрою.
Класичний рецепт кексу «Зебра»
Класичний рецепт кексу «Зебра» – це смачне і оригінальне ласощі для домашнього столу або свята, яке може приготувати кожен. Для цього скористайтеся нашим перевіреним рецептом з покроковими фото. Порадуйте себе і близьких ніжним і повітряним десертом.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 10
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Масло вершкове – 300 гр.
- Цукор – 200 гр.
- Яйце велике – 4 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Сироп / мед – за смаком.
- Какао-порошок – 3 ч.л.
- Молоко – 2 ст.л.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Форму для випікання застилаємо пергаментом і обмазуємо олією.
Крок 2. Збиваємо розм’якшене вершкове масло з двома видами цукру.
Крок 3. По одному розбиваємо сюди курячі яйця і продовжуємо збивати.
Крок 4. Окремо перемішуємо борошно і розпушувач. Поступово додаємо суху суміш в масляну.
Крок 5. Одну третю частину тіста перекладаємо в інший посуд. Вмішуємо сюди какао і сироп від будь-якого варення або мед.
Крок 6. У підготовлену форму викладаємо 1/4 частина світлого тіста. Викладаємо половину шоколадного тіста.
Крок 7. Повторюємо шари, поки два види тіста не закінчаться. Розрівнюємо верхній шар з шоколадної маси.
Крок 8. За допомогою дерев’яної палички перемішуємо вміст форми.
Крок 9. Випікаємо частування 45-50 хвилин при температурі 170 °. Готовність перевіряємо шпажкою.
Шик 10. Готовий продукт перекладаємо на решітку і даємо охолонути.
Крок 11. Класичний рецепт кексу «Зебра» готовий. Пригощайтеся!