Карамелізована цибуля – це оригінальний і перевірений варіант приготування звичайного овоча абсолютно по-новому. Цибулеві скибочки, доповнені тростинним цукром або медом, припадуть до смаку навіть тим, хто в принципі не вживає даний продукт в їжу. У міру солодка добавка ідеально підійде для того, щоб зробити смак звичних страв абсолютно іншим. Наприклад, такий цибуля чудово « впишеться » в соковитий домашній бургер або апетитний і ароматний хот-дог.
Карамелізована цибуля на сковороді в домашніх умовах
Карамелізована цибуля на сковороді в домашніх умовах – це оригінальна і неймовірно смачна закуска, яка урізноманітнює ваш звичний раціон своїм насиченим ароматом і приємною текстурою, яка в буквальному сенсі тане в роті. Спробуйте і переконайтеся в цьому самостійно!
Карамелізована цибуля для бургерів
Карамелізована цибуля для бургерів – це ідеальне доповнення до соковитої яловичої або свинячий котлеті, м’якої булочці, свіжим овочам і пікантному соусу. Готується такий цибуля дуже просто і швидко, а в результаті, ми отримуємо закуску, яка підкорює своїми смаковими характеристиками!
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Цибуля червона – 4 шт.
- Вино сухе – 2 ст.л.
- Оцет винний бальзамічний – 1 ст.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Солодкий цибулю очищаємо і ріжемо пір’ям середньої товщини.
Крок 2. Тушкуємо овоч на розігрітому оливковій олії 5-7 хвилин, потім зменшуємо нагрів, закриваємо кришкою і тушкуємо 10-15 хвилин.
Крок 3. Основний компонент доповнюємо цукром і сіллю, готуємо ще 5-7 хвилин, зрідка перевертаючи лопаткою.
Крок 4. Потім вливаємо вино і оцет, помішуємо і чекаємо повного випарювання рідини.
Крок 5. Переміщаємо закуску в піалу і після охолодження зберігаємо в холодильній камері не більше трьох діб.
Крок 6. Або відразу ж готуємо смачні і соковиті бургери. Смачного!
Карамелізована цибуля для домашніх хот-догів
Карамелізована цибуля для домашніх хот-догів – це пікантне і дуже смачне доповнення для страв, приготованих своїми руками. Дрібні цибульні шматочки, запановані в борошні, і обсмажені на олії зроблять ваш обід або вечерю неймовірно смачним!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Борошно – 2-3 ст.л.
- Олія – 250 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Цибуля « звільняємо » від лушпиння і промиваємо під струменем проточної води.
Крок 2. Подрібнюємо овочі за допомогою ножа або кухонного комбайна, укладаємо в миску і підсолюємо – гарненько перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб шматочки пустили сік.
Крок 3. « Припудрюємо » нарізку невеликою кількістю борошна. Прикриваємо ємність кришкою і струшуємо для рівномірного розподілу.
Крок 4. У будь-якій жароміцному посуді розігріваємо масло і пересипаємо цибулю.
Крок 5. Обсмажуємо кубики до насиченого рум’яного кольору, часто помішуючи лопаткою.
Крок 6. Переміщаємо практично готову закуску на сито з дрібними отворами.
Крок 7. А після, на паперові рушники, складені в кілька шарів, щоб вони ввібрали надлишки масла.
Крок 8. Лучок остуджуємо і приступаємо до готування хот-догів. Смачного!
Карамелізована цибуля з цукром
Карамелізована цибуля з цукром – це оригінальний спосіб приготувати нічим не примітний овоч абсолютно по-новому і здивувати своїх рідних яскравим ароматом і насиченим смаком. Така закуска прекрасно підходить до вина, а також до запеченої або маринованої червоної риби.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 7 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Цибуля червона – 4 шт.
- Масло вершкове – 10 гр.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Цукор-пісок тростинний – ½ ст.л.
- Оцет бальзамічний – 2 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. З солодких цибулин знімаємо лушпиння, нарізаємо тонкими смужками.
Крок 2. Два види масла прогріваємо на сковорідці, висипаємо овочеву нарізку і смажимо протягом 5 хвилин на помірному полум’ї.
Крок 3. Після, зменшуємо полум’я до мінімуму і тушкуємо компонент під кришкою 20 хвилин. Потім, всипаємо цукор і сіль, готуємо ще 10 хвилин на середньому нагріванні конфорки.
Крок 4. Після закінчення часу викладаємо закуску в тарілку для більш швидкого охолодження.
Крок 5. Охололий цибуля викладаємо на скибочку підсушеної чіабатти і насолоджуємося!
Карамелізована цибуля з медом
Карамелізована цибуля з медом і чебрецем – це неймовірно ароматне і смачне доповнення до будь-якого м’ясного страві або рибі. Варто вам одного разу приготувати цибулю таким способом, і ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову – гарантуємо!
Час готування – 20 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Цибулина – 1 шт.
- Мед рідкий натуральний – 2 ч.л.
- Тім’ян – 1 гілочка.
- Вино біле – 2 ст.л.
- Олія – 1,5 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Середню цибулину очищаємо і нарізаємо кільцями або півкільцями – як вам більше подобається.
Крок 2. Розігріваємо трохи масла в сковороді і приступаємо до термічної обробки.
Крок 3. Через 1-2 хвилини обсмажування, зменшуємо полум’я і доповнюємо овочеву нарізку тім’яном, вином і натуральним медом.
Крок 4. Протушкуюємо компоненти під кришкою 5 хвилин, а потім підрум’янюємо на помірному полум’я, прибравши кришку в сторону.
Крок 5. Апетитну закуску подаємо до столу в теплому вигляді, так як в процесі охолодження цибульні кільця можуть злипнутися. Смачного!