Качині ніжки – 9 рецептів приготування з покроковими фото

d5257f92f8e87b242423e99dadc45417

Качині ніжки – це дуже смачна та соковита частина птиці, з якої виходять найяскравіші страви для домашніх обідів чи свят. Приготувати ніжки можна у різний спосіб. Найкращі кулінарні ідеї ми зібрали для вас у перевіреній добірці з дев’яти покрокових рецептів з фото та докладним описом процесу. Беріть на замітку!

Качина ніжка конфі

Качина ніжка конфі – дуже смачна знаменита страва французької кухні. Подавайте його до вечері чи святкового столу. Дуже смачно таке частування доповнити відвареною або обсмаженою спаржею. Для приготування ніжок у такий спосіб беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час приготування – 3 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Складові:

  • Ніжки качині – 2 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Соус карбонара – 4 ст.л.
  • Перець чорний горошок – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Качині ніжки промиваємо під водою та обсушуємо.

d57d34f79291ee4ebbad00e1ee9d73e2

Крок 2. Підготуємо апельсин і спеції.

4977c98dcf79ec6e8f9e2e33c0aea08e

Крок 3. Вичавлюємо сік з апельсина будь-яким зручним способом.

b17cbeafb5e7b17709e4ad07825b9047

Крок 4. Знімаємо цедру з шкірки апельсина за допомогою терки.

9380eb3ce87685ccaeab6dffa425daa2

Крок 5. З’єднуємо апельсиновий сік, цедру, спеції і соус карбонара. Для приготування соусу карбонара необхідно довести до загустіння суміш з борошна, вершкового масла і вершків.

9436760ae1035a4d0b2100ed77631db2

Крок 6. Викладаємо качині ніжки в форму для запікання. Заливаємо їх підготовленим соусом.

f4c93aebd0e59883591c698f068141da

Крок 7. Закриваємо заготівлю фольгою.

5d6bfb1fb5da7970df619927b693df52

Крок 8. Запікаємо страву три години при температурі 180 градусів. Після прибираємо фольгу, запікаємо ще 8 хвилин.

94a46b27f003ecb48e204429669bdf61

Крок 9. Качина ніжка конфі готова. Подавайте до столу з овочами і соусом!

a34e6ee61a0a7fe58a4e74ebf8965a03

Качині ніжки, запечені в рукаві

Качині ніжки, запечені в рукаві, виходять неймовірно соковитими, ніжними і апетитними. Така страва стане прикрасою вашого сімейної вечері або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт, який точно урізноманітнює звичне меню.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – 1 щіпка.
  • Приправа гриль – 1 щіпка.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Мед – 10 гр.
  • Гірчиця – 10 гр.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо курячі ніжки протягом 30 хвилин і викладаємо їх в глибоку миску.

48004693e1021db2e807d8ee67f46c6a

Крок 2. Доповнюємо ніжки сіллю, спеціями і соєвим соусом. Перемішуємо.

ed80d18b7f45bb97d294ac4c62a7df43

Крок 3. Обсмажуємо заготовки на олії до рум’янцю.

3ec466f3f08011e32af5516bfcbfa1b1

Крок 4. Викладаємо ніжки в рукав для запікання. Зав’язуємо його і перекладаємо на деко.

82f1c1980fb675765d066720b7a10495

Крок 5. Запікаємо страву дві години на розігрітій до 180 градусів духовці.

2ede4760d4c498943916bf3cd26a8317

Крок 6. Перемішуємо мед і гірчицю. За 15 хвилин до готовності розкриваємо рукав і обмазуємо ніжки сумішшю. Готуємо час, що залишився при такій же температурі.

1636cd74f6ddd988c193b37357a6af35

Крок 7. Качині ніжки, запечені в рукаві, готові. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

0d03f9e0f13a767be904b4fa1acd9a9d

Ніжки качки з картоплею в духовці

Ніжки качки з картоплею в духовці – яскраве і поживну страву для вашого домашнього або святкового столу. Апетитне частування точно урізноманітнює ваше меню і нікого не залишити байдужим. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковим описом процесу і фото.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 3 шт.
  • Картопля – 10 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо качині ніжки під водою.

dfbed39cf2f1cb4bc65a195dfb5e0bfd

Крок 2. Очищаємо картоплю від шкірки і нарізаємо його кубиками.

6b6c7653d49ea55d6bea6f8ef0b88324

Крок 3. Форму для запікання обмазуємо олією.

80e25c28b031cc91ec2b9db3fb8e4ceb

Крок 4. Качині ніжки натираємо сіллю і чорним молотим перцем.

3ccfde4dfceb88f90aafba672f89ad28

Крок 5. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

3fbda2dd9c40823f4ce1774a67e645be

Крок 6. Посипаємо подрібненим часником ніжки в спеціях.

0dc9dbd87e0f72434e237946cf3ae9d7

Крок 7. Викладаємо в форму для запікання картоплю і ніжки. Закриваємо заготівлю фольгою і запікаємо годину при температурі 200 градусів. Прибираємо фольгу і запікаємо блюдо ще 20 хвилин.

80940843bdaf2d34a21dab0eaaea8a61

Крок 8. Ніжки качині з картоплею в духовці готові. Можна подавати до столу!

c221a9a9cc40ff8cbe1fe9b835532124

Качині ніжки з яблуками

Качині ніжки з яблуками відрізняються особливою соковитою і ніжністю. Крім того, частування з птиці порадує апетитним ароматом. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фото. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 8 шт.
  • Яблуко кисле – 6 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець білий мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яблука і акуратно видаляємо з них серцевину.

3bf00676160f400fd5ba76a299a70ad9

Крок 2. Нарізаємо плоди тонкими кружечками. Поливаємо лимонним соком, щоб шматочки НЕ потемніли.

c3f3ca4e6644834cdf9fc93d9b6aec3d

Крок 3. Викладаємо яблука рівним шаром на деко.

d330631e0d8671507ec63a7e9a4a1ab2

Крок 4. Промиваємо і обсушуємо качині ніжки. Натираємо їх сіллю і білим молотим перцем.

ef19913287fded1456ff48fae6e9a938

Крок 5. Викладаємо на яблука качині ніжки.

9170bed470b1bff77fed60916c51c19e

Крок 6. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину.

1801351e83bfd74f92e44255b6c2c82f

Крок 7. У процесі запікання перевертаємо ніжки два рази.

6587906238839f7a45465a9d88ca43ec

Крок 8. Качині ніжки з яблуками готові. Можна подавати до столу з гарніром!

4f88972ee193d4d0113988ced8c6956c

Качині ніжки, запечені з апельсинами

Качині ніжки, запечені з апельсинами, виходять неймовірно соковитими, насиченими за смаком і ароматними. Така страва стане прикрасою вашого домашнього або святкового столу. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото і докладним описом процесу.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 1 кг.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Яблуко – 0,5 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Цибуля-порей – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Кілограм качиних ніжок попередньо розморожуємо, промиваємо і обтираємо паперовими серветками.

dac10f2829dd6a5d8751046b73a4e4bc

Крок 2. Промиваємо апельсин і нарізаємо його невеликими шматочками.

256d9dccc9a0ffd352227bc6829ebbd1

Крок 3. часточками нарізаємо яблуко, акуратно видаляючи серцевину і кісточки.

f7929e98c759fa3a6147c5977b6907fb

Крок 4. Рукав для запікання кладемо на деко. Розкриваємо рукав і кладемо в нього ніжки, апельсин, яблуко, головку часнику ( знімаємо тільки верхню лушпиння ), зелень цибулі-порею. Солимо і перчимо.

258af16156e9c5aef70021256ba9a477

Крок 5. Поливаємо продукти маслом. Зав’язуємо рукав і злегка струшуємо вміст.

8646440e89da9e2864439a30f7c84ac9

Крок 6. Запікаємо страву 1 годину 20 хвилин при температурі 180 градусів.

c40b7ca0832a604606bd477c3f25495c

Крок 7. Качині ніжки, запечені з апельсинами, готові. Подавайте до столу!

72658894874b6274b84d1d5456c0291d

Як приготувати качині ніжки на сковороді

Як приготувати качині ніжки на сковороді, ми докладно описали в нашому покроковому рецепті з фото. Готовий продукт вийде дуже ніжним і соковитим, а також порадує поживними властивостями і дивним ароматом. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами.

Час готування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 6 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Бульйон яловичий – 300 мл.
  • Вино біле сухе – 70 мл.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Сіль морська – ¼ ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.
  • Коріандр мелений – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Качині ніжки промиваємо, обсушуємо і натираємо сіллю і чорним молотим перцем.

1b63283b6d3359796da2ee1ae8d909ee

Крок 2. Очищаємо цибулини і ріжемо їх тонкими напівкільцями.

17be4d0a2c8edab4cb997a7a43fbe229

Крок 3. Часник ріжемо пластинками.

0c7b8e637bbd3d105fbf7e310192c5a0

Крок 4. З апельсина віджимаємо 100 мл соку, також натираємо цедру.

b6d33db0571a986ce6d6a2abb054e5e4

Крок 5. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Кладемо сюди качині ніжки і обсмажуємо їх до рум’янцю з усіх боків.

a9e4b4531bf5825b90f1c0e854c9ada9

Крок 6. Додаємо до ніжок цибулю, цедру, апельсиновий сік, яловичий бульйон, біле вино і спеції. Тушкуємо під кришкою близько 40 хвилин.

fc805c676f09b3ab46a66a1e6fe22718

Крок 7. Качині ніжки на сковороді готові. Подавайте до столу!

b2d9e16d2cd3c1fc06cf38f8d5621b1b

Качині ніжки з айвою

Качині ніжки з айвою радують дивовижною соковитістю та ніжністю. Також частування з птиці порадує апетитним ароматом. Для приготування ніжок у домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу та фотографіями. Урізноманітнюйте меню!

Час готування – 2 години 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1

Складові:

  • Ніжки качині – 2 шт.
  • Айва – 1 шт.
  • Груша – 1 шт.
  • Розмарин – 1 гілка.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

24fd1a9fdf012b204227ec37da26693e

Крок 2. Промиваємо і обтираємо качині ніжки серветками. Натираємо їх сіллю, перцем і розмарином. Поливаємо медом і залишаємо на 30 хвилин для маринування.

0677e92dcbea785bc48da9192025991a

Крок 3. Промиваємо грушу і айву, нарізаємо плоди часточками.

519559b7051bef1aa29c188db24ae3d7

Крок 4. У форму для запікання викладаємо качині ніжки, а також шматочки айви і груші.

6e78e6d7aade06573b0d09c731722da0

Крок 5. Щільно закриваємо заготівлю фольгою.

c9886372d19caf5e851cb1d64b0ef8f8

Крок 6. Відправляємо страву на півтори години в розігріту до 180 градусів духовку. Після прибираємо фольгу і випікаємо ще 20 хвилин при температурі 200 градусів.

e705e5c2c70bf86de6241ed6e9136c34

Крок 7. Качині ніжки з айвою готові. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами!

5029b8f0fa219b25ad96313faa5d0a60

Качині стегенця з грушею

Качині стегенця з грушею виходять дуже соковитими і ароматними. Для приготування такого частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Яскраве блюдо доповнить ваш сімейний або святковий стіл. Подавайте зі свіжими овочами або іншими доповненнями до смаку.

Час готування – 1 година 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Стегенця качині – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Груші – 3 шт.
  • Ізюм – 20 гр.
  • Петрушка – за смаком.

Для соусу:

  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Бульйон – 450 мл.
  • Горіхи кедрові – 25 гр.
  • Нитки шафрану – 0,5 ч.л.
  • Кориця – 1 паличка.
  • Тім’ян – 3 гілки.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Качині стегенця промиваємо, обсушуємо і обсмажуємо до рум’янцю на олії. Солимо і перчимо за смаком. Після перекладаємо в форму для запікання.

ed769787e3b4279e67c158f08ba7f935

Крок 2. Приготуємо соус. У сковороду після смаження качки викладаємо кільця ріпчастої цибулі, шматочки часнику, чебрець, корицю і лавровий лист. Тушкуємо до рум’янцю.

86d1d562298e68c3d231bbbcf63cff92

Крок 3. Вливаємо бульйон і доводимо до кипіння.

53ebe4c73c1286ae429593cec5c48165

Крок 4. Киплячим бульйоном заливаємо стегенця. Відправляємо їх в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 15 хвилин.

56b8344e6375a82d617fa27cf83ad235

Крок 5. Кедрові горішки подрібнюємо і розтираємо з нитками шафрану.

e9f7c8ef0daf38b2c4ada0278267a043

Крок 6. Груші очищаємо від шкірки і обсмажуємо до рум’янцю на качиному жирі.

f47f366493ead3be3990885da597c389

Крок 7. Викладаємо до качці груші, посипаємо подрібненими горіхами з шафраном. Солимо і перчимо, готуємо ще 15 хвилин при такій же температурі.

61d3c2228cf5baae9b8fd822538b2867

Крок 8. Качині стегенця з грушею готові!

3509fc245606c59fd3a76f1ce19129cd

Тушковані качині ніжки в червоному вині

Тушковані качині ніжки в червоному вині виходять неймовірно соковитими, ароматними і яскравими за смаком. Ідеальне рішення для вашого особливого вечері в близькому колі. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт з фото і докладним описом процесу.

Час готування – 2 години 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Ніжки качині – 4 шт.
  • Сливи – 250 гр.
  • Бульйон курячий – 250 мл.
  • Вино червоне сухе – 400 мл.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Тім’ян свіжий – 8 шт.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо сливи, ділимо їх на половинки і звільняємо від кісточок.

0ad525fb686133d36347403a9e58c8d8

Крок 2. Сливи кладемо в сковороду. Додаємо лавровий лист, чебрець і вливаємо червоне сухе вино. Ми залишаємо на одну годину, щоб плоди просочилися.

2bb0a2a8b7d2842f45be286b214dea52

Крок 3. Качині ніжки промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю і перцем. Після обсмажуємо на олії до рум’янцю.

9e8f8a9e117f88144880df7f84e62306

Крок 4. Сливи з вина викладаємо до качиним ніжок. Тушкуємо 5 хвилин.

ade393b197569bba50e192eef853936d

Крок 5. Заливаємо залишився від слив вино зі спеціями.

2372edd37a30b100ec0fb80009dd7e32

Крок 6. Вливаємо курячий бульйон, зменшуємо вогонь. Далі тушкуємо блюдо близько години під кришкою. Періодично перемішуємо ніжки.

b2e1358603ea3f650b2bd17574e08b12

Крок 7. Тушковані качині ніжки в червоному вині готові. Перекладайте на порційні тарілки і подавайте до столу!

b05bbc927eac41fb576b00c53339dce5

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал