Кабачки як ананаси на зиму – це десертний варіант заготівлі унікального овочу, поряд із соліннями та салатами, адже пориста та з нейтральним смаком м’якоть кабачка, добре вбирає смак та аромат яскравих інгредієнтів. У цьому варіанті кабачок нарізається і смак ананасу надається ананасовим соком або есенцією. У цій темі пропонуються прості та смачні рецепти кабачків, як ананаси.
Кабачки в ананасовому соку на зиму
Кабачки в ананасовому соку на зиму заготівля недешева, але смачна, тому часто замість соку береться ананасова есенція. У цьому рецепті консервуємо кабачки у готовому соку ананаса із тетра-пакету. Нарізаємо овоч кільцями, але можна і кубиками, адже від форми нарізки смак не змінюється. Кабачки вибираємо зріліші, щоб текстура їх у заготівлі залишилася щільною.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3 л (2 банки по 1,5 л).
Інгредієнти:
- Кабачок великий – 2 шт.
- Сік ананасовий – 1.5 л.
- Цукор – 1.5 ст.
- Лимонна кислота – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Кабачки добре промийте і овочечисткою зніміть шкірку.
Крок 2. Потім кабачки наріжте кружками завтовшки не менше 1,5 см.
Крок 3. Ножем або чаркою видаліть серцевину з насінням, щоб вийшло кільце.
Крок 4. Ананасовий сік перелийте у глибоку каструлю та поставте на невеликий вогонь.
Крок 5. У нагрітому соку розчиніть розраховану кількість цукру.
Крок 6. Потім у сиропі розчиніть лимонну кислоту та доведіть його до кипіння.
Крок 7. У киплячий сироп перекладіть нарізку кабачків.
Крок 8. Поваріть кабачкові кільця протягом 10-15 хвилин від початку закипання, щоб вони стали тільки трохи м’якими.
Крок 9. Заздалегідь простерилізуйте півторалітрові банки та кришки. Кабачки розкладіть по банках і залийте киплячим ананасовим сиропом.
Крок 10. Банки одразу герметично закупорюйте.
Крок 11. Потім банки поставте на кришки, прикрийте будь-якою «шубою» і залиште до повного остигання. Для більш надійного зберігання кабачки в ананасовому соку можна простерилізувати протягом 20 хвилин і за загальними правилами. Вдалих та смачних заготовок!
Кабачки як ананаси кільцями на зиму
Кабачки як ананаси кільцями на зиму ароматом та смаком майже не відрізняються, від консервованих ананасових кілець. Вони будуть і самостійним десертом, і доповненням до м’яса, піци чи салатом, а готуються просто та швидко. У цьому рецепті кабачкові кільця консервуємо в ананасовому соку і краще вибрати сік більш концентрований.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1,5л.
Інгредієнти:
- Кабачок очищений – 2 кг.
- Сік ананасовий – 700мл.
- Цукор – 1 ст.
- Лимонна кислота – 1 ч. без гірки.
- Ванілін – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Вибрані для консервування кабачки добре промийте у холодній воді.
Крок 2. Видаліть у кабачків плодоніжки та овочечисткою або ножем зніміть шкірку.
Крок 3. Потім кабачки наріжте однаковими кружками завтовшки до 1 см, щоб вони зберегли у заготівлі свою форму.
Крок 4. Будь-яким пристроєм видаліть серединку гуртків, сформувавши кільця.
Крок 5. У глибоку каструлю висипте, згідно з пропорцією рецепту, цукор, лимонку та ванілін на кінчику ножа. Залийте це ананасовим соком. Каструлю поставте на середній вогонь, повністю розчиніть цукор та сироп доведіть до кипіння.
Крок 6. Потім у киплячий ананасовий сироп перекладіть кабачкові кільця та поваріть 15-30 хвилин, що залежить від ступеня зрілості кабачків. Важливо кабачок не переварити.
Крок 7. Зварені кільця розкладіть по стерильних банках, герметично закупорюйте та остудіть під теплим покривалом. Приготовлені на зиму кабачки як ананаси кільцями добре зберігаються протягом року в будь-якому темному місці. Вдалих та смачних заготовок!
Кабачки як ананаси з корицею на зиму
Кориця, поряд із гвоздикою, ваніллю, мускатним горіхом та цитрусовими, кабачкам «як ананаси», додасть пряні нотки та відмінний смак цьому десерту. Корицю додають або у вигляді меленої до сиропу, або кладуть невеликою паличкою в кожну банку. У цьому рецепті консервуємо кабачки кільцями, в соку ананаса, а корицю додаємо до смаку.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 1,5 л (2 банки по 0,7 л).
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг.
- Сік ананасовий пакетований –400 мл.
- Цукор – 350 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч.л.
- Кориця – до смаку.
- Ванілін/ванільний цукор – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Вибрані для заготівлі кабачки промийте та очистіть від шкірки.
Крок 2. Потім наріжте кружками товщиною до 2 см.
Крок 3. Гострим ножем або за допомогою стопки видаліть середини гуртків, щоб вийшли акуратні кільця.
Крок 4. У каструлю насипте потрібну кількість цукру.
Крок 5. Залийте його соком ананаса, все перемішайте, щоб цукор розчинився і доведіть сік до кипіння.
Крок 6. У сік, що закипіло, перекладіть кабачкові кільця.
Крок 7. Потім насипте до кабачок лимонну кислоту та ванілін або ванільний цукор. На цьому етапі можна додати на свій смак мелену корицю.
Крок 8. Поваріть кабачки в соку на невеликому вогні і протягом 15 хвилин, щоб вони зберегли хрумкий смак.
Крок 9. Потім кабачкові кільця розкладіть стерильними банками. У кожну банку покладіть паличкою кориці, якщо додавали в сироп. Залийте кільця ананасовим сиропом і одразу герметично закрийте прокип’яченими кришками.
Крок 10. Приготовлені на зиму кабачки «як ананаси» поставте на кришки, накрийте махровим рушником і після остигання перенесіть у льох на зберігання. Вдалих та смачних заготовок!
Кабачки кубиками зі смаком ананасу на зиму
Варіант заготівлі кабачків кубиками зі смаком ананаса на зиму дуже зручний при консервації великої кількості цього овочу, адже нарізка кубиками дозволяє вмістити кабачків у банку більше ніж нарізаних кільцями. У цьому рецепті смак ананаса робимо ароматизатором у сухому порошку, але його можна замінити ананасової есенцією в розрахунку 16 гр. на 3 кг кабачків. Нарізку кабачків на 12 годин замочуємо в розчині лимонної кислоти, проварюємо з додаванням ароматизатора з цукром і закриваємо.
Час приготування: 12 годин 40 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 3 л.
Інгредієнти:
Кабачок кубиками – 3 кг.
Сухий напій «Ананас» – 1 пакет.
Цукор – 100 гр.
Лимонна кислота – 15 гр.
Вода – 1.5л.
Процес приготування:
Крок 1. Для цієї заготовки виберіть зрілий кабачок із щільною м’якоттю, промийте його та очистіть від шкірки з насінням. Відміряйте, згідно з рецептом, інші інгредієнти.
Крок 2. Кабачок спочатку наріжте чверть кружками.
Крок 3. Потім розріжте їх на невеликі однакові кубики.
Крок 4. Нарізку кабачків перекладіть у трилітрову банку, заповнивши її до рівня плечок. У воді розчиніть лимонну кислоту і цим розчином залийте нарізку кабачків у банку. Залишіть її на 12 годин, періодично перевертаючи за типом «пісочного годинника.
Крок 5. Потім нарізку кабачків разом із настоєм перелийте в каструлю, насипте потрібну кількість цукру з ароматизатором, перемішайте та проваріть 5 хвилин від початку кипіння.
Крок 6. Кабачки кубиками зі смаком ананаса на зиму перелийте назад у ту ж банку, або в три літрові, герметично закупорюйте і остудіть під будь-якою «шубою» у перевернутому вигляді.
Крок 7. Приготовлені кабачки кубиками зі смаком ананаса на зиму чудово зберігаються у темному прохолодному місці та будуть у вас чудовим десертом. Смачного!