Імбирний чай – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Імбирний чай – це чудовий гарячий напій, який огорне вас своїми ароматами, зігріє в негоду і запобігає застудним захворюванням. Імбирний чай має безліч різновидів і кожен із них унікальний по-своєму. Якщо вам не вдавалося насолодитися цим чудовим напоєм, не чекайте відповідного моменту, готуйте сьогодні!

Імбирний чай з апельсином в домашніх умовах

Імбирний чай з апельсином в домашніх умовах – запашний і ошатний напій, який всім припаде до смаку. Обов’язково приготуйте і порадуйте себе холодними зимовими вечорами. Яскраво, просто і надзвичайно смачно. Готується з легкістю і без праці.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Імбир – 3 см.
  • Апельсин – 1/3 шт.
  • Ягоди – 8 ст.л.
  • Окріп – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть ягоди, які є в наявності. У мене був збір заморожених ягід, я розморозила, ошпарив окропом. Поставте кип’ятити чайник.

Крок 2. Розморожені ягоди розімніть, щоб виділився ягідний сік.

Крок 3. Корінь імбиру очистіть від шкірки. Потім подрібніть теркою.

Крок 4. Апельсин промийте і просушіть. Цитрус поріжте тонкими скибочками.

Крок 5. Візьміть заварний чайник. Складіть апельсинові часточки, подрібнений імбир і роздавлені ягоди.

Крок 6. Залийте попередньо підготовленим крутим окропом. Закрийте кришку заварника. Залиште хвилин на 30 настоятися. Насичений чай розлийте по чашках. Кожен підсолодить напій за смаком самостійно. Запрошуйте чаювати. Приємної насолоди!

Чай з імбиру з корицею

Чай з імбиру з корицею виходить неймовірно запашним з яскравим смаковим поєднанням. Насичений напій піднімає настрій і бадьорить. Чай має антибактеріальними властивостями і відмінно підходить для профілактики простудних захворювань. У холодний період чай зігріває і огортає своїм ароматом.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Імбир – 1 шт.
  • Лимон – за смаком.
  • Кориця молота – 0,5 ч.л.
  • Чай чорний листовий – 3 ст.л.
  • Окріп – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Корінь імбиру нарізати тонкими скибочками. Поставте кип’ятити чайник.

Крок 2. Візьміть заварний чайник. Складіть лимонні часточки, нарізаний імбир, присипте молотою корицею.

Крок 3. Насипте чорний листовий чай. Якщо ви віддаєте перевагу каркаде або зелений чай, використовуйте їх.

Крок 4. Залийте попередньо підготовленим крутим окропом. Закрийте кришку заварника. Залиште хвилин на 15 настоятися.

Крок 5. Лимон промийте і просушіть. Цитрус поріжте тонкими скибочками. Духмяний чай розлийте по чашках. Подавайте з лимонною часточкою. Кожен підсолодить напій цукром або медом самостійно. Запрошуйте близьких чаювати. Приємного чаювання!

Імбирний чай з куркумою

Імбирний чай з куркумою – чудовий протизапальний напій, який я часто готую для профілактики. Яскравий вітамінний чай добре бадьорить і володіє лікувальними властивостями. Корисний імбирний напій чудово зігріває в холодну погоду.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Імбир – 1,5 ст.л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Мед – 2-3 ст.л.
  • Куркума – 0,5 ч.л.
  • Окріп – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть улюблений мед і яскраву куркуму. Поставте кип’ятити чайник.

Крок 2. Візьміть цитрусові і відросток імбиру.

Крок 3. Корінь імбиру накришите дрібним квадратиком. Відправте в ємність для варіння чаю, туди ж насипте куркуму. Додайте скибочки апельсина і лимона, попередньо вимиті і просушені.

Крок 4. Залийте попередньо підготовленим крутим окропом. Поставте на вогонь, кип’ятіть на маленькому вогні 10-15 хвилин. Вимкніть нагрів. Закрийте кришкою. Залиште хвилин на 20 настоятися.

Крок 5. Духмяний чай розлийте по чашках. Подавайте з медом. Кожен підсолодить напій самостійно. Запрошуйте чаевничать. Приємної насолоди!

Імбирно-обліпиховий чай

Імбирно-обліпиховий чай готується просто і швидко. Підбадьорливий вітамінний напій з легкістю приготує кожен. Щоб запобігти хворобі в період простудних захворювань, заварюйте яскравий корисний чай і насолоджуйтеся. Незвичайні аромати створять святкову різдвяну атмосферу.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Імбир тертий – 1 ч.л.
  • Обліпиха – 150 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Мед – 1-2 ст.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Окріп – 900 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Переберіть обліпиху від сміття, промийте і просушіть на рушник. Перекладіть в ємність, призначену для варіння підбадьорливого напою.

Крок 2. Апельсин промийте і просушіть. Половину цитруса поріжте на четвертинки і відправте до ягід. Поставте кип’ятити чайник.

Крок 3. Корінь імбиру очистіть від шкірки. Потім подрібніть теркою. Додайте до компонентів.

Крок 4. Придушити толкушкою вміст каструлі, додайте корицю. Залийте попередньо підготовленим крутим окропом. Доведіть до кипіння на маленькому вогні і вимкніть нагрів. Закрийте кришку. Залиште хвилин на 15-20 настоятися.

Крок 5. Запашний чай перелийте в заварник, розлийте по чашках. Подавайте з медом. Кожен підсолодить напій самостійно. Запрошуйте чаювати. Приємної насолоди!

Імбирний чай з м’ятою

Імбирний чай з м’ятою оцінять любителі зігрівають напоїв. Незвичайними ароматами наповниться весь простір навколо і створить затишну атмосферу. Гарячий напій зігріє холодними похмурими вечорами і спрацює, як профілактичний засіб проти простудних захворювань.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Корінь імбиру – 30 гр.
  • М’ята – 30 гр.
  • Лимон – 5 скибочок.
  • Мед – 3 ч.л.
  • Окріп – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти для казкового напою. Поставте кип’ятити чайник.

Крок 2. М’яту сполосніть і просушіть. Візьміть заварний чайник. Складіть в ємність.

Крок 3. Лимон промийте і просушіть. Цитрус поріжте тонкими скибочками. Закиньте в заварник.

Крок 4. Корінь імбиру очистіть від шкірки. Поріжте тонкими скибочками і відправте в заварник.

Крок 5. Залийте попередньо підготовленим крутим окропом. Закрийте кришку заварника. Залиште хвилин на 10 настоятися.

Крок 6. Ароматний чай розлийте по чашках. Подавайте з медом.

Крок 7. Кожен підсолодить напій самостійно. Пийте і насолоджуйтеся. Приємної насолоди!

Чай з імбиру з гвоздикою

Чай з імбиру з гвоздикою, приготований цим способом, обов’язково знайде своїх любителів. Духмяний і пряний напій виходить досить гострим, деякі не зможуть його спробувати, якщо на будь-якої компонент є алергічна реакція. Своєрідний смак здивує. Чесно, мені цей чай сподобався не з першого разу. Але розпробувавши напій, тепер готую частіше. Чай асоціюється з новорічної атмосферою і створює затишок.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Молот порошок імбиру – 0,5 ч.л.
  • Мелісса суха / свіжа – 2 гілочки.
  • Молота сушена цедра апельсина – 0,5 ч.л.
  • Червоний чай – 1 ч.л.
  • Порошок мускатного горіха – 0,5 ч.л.
  • Кориця – 1-2 палички.
  • Аніс – 2 зірочки.
  • Гвоздика – 3 бутона.
  • Духмяний перець горошком – 4 шт.
  • Кардамон – 4-5 зерен.
  • Окріп – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть інгредієнти для казкового напою. Поставте кип’ятити чайник.

Крок 2. У ємність для приготування чаю всипте мелений імбир, сушену цедру апельсина і мускатний горіх.

Крок 3. Слідом відправте бутони гвоздики, зерна кардамону, горошини запашного перцю і аніс.

Крок 4. Тепер черга червоного чаю і ароматною меліси.

Крок 5. Додайте палички кориці.

Крок 6. Залийте попередньо підготовленим крутим окропом.

Крок 7. Закрийте кришку заварника. Залиште хвилин на 10 настоятися. Чим довше буде наполягати напій, тим більш насиченим і яскравіше буде смак.

Крок 8. Духмяний чай розлийте по чашках. Запрошуйте чаювати. Приємної насолоди!

Імбирний чай з лимоном і апельсином

Імбирний чай з лимоном і апельсином – улюблений напій в холодну снігову погоду. Духмяний чай бадьорить і чудово зігріває, огортає і створює навколо затишну святкову атмосферу. Вітамінний напій обов’язково сподобається вам, якщо ви любите цитрусові.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Імбир – 40 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Мед – за смаком.
  • Чай зелений листовий – щіпка.
  • Окріп – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Поставте кип’ятити чайник. Корінь імбиру очистіть від шкірки. Потім наріжте зручними за розміром шматочками.

Крок 2. Візьміть заварний чайник. Складіть подрібнений імбир.

Крок 3. Апельсин і лимон промийте і просушіть. Цитруси поріжте тонкими скибочками.

Крок 4. Перекладіть до імбиру.

Крок 5. Насипте дрібку зеленого листового чаю.

Крок 6. Залийте попередньо підготовленим крутим окропом. Закрийте кришку заварника. Залиште хвилин на 10 настоятися.

Крок 7. Ароматний чай розлийте по чашках. Подавайте з часточкою улюбленого фрукта і медом.

Крок 8. Кожен підсолодить напій самостійно. Запрошуйте чаювати. Приємної насолоди!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал