Ікра сазана “коропа” – це яскравий за смаком і багатий вітамінами продукт. Таку ікру можна засолити, посмажити, запекти або використовувати в приготуванні апетитних гарячих страв. Кращі ідеї ми зібрали для вас в нашій перевіреній кулінарній добірці з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.
Як посмажити ікру сазана на сковороді
Як посмажити ікру сазана на сковороді? Ми докладно описали кулінарний процес в нашому перевіреному покроковому рецепті. Обов’язково скористайтеся ідеєю! Готова смажена ікра порадує цікавим смаком і поживними властивостями. Подавайте до столу з хлібом або овочами.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Ікра сазана – 0,4 кг.
- Борошно – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо необхідну кількість ікри сазана.
Крок 2. Далі продукт потрібно промити і звільнити від плівок. Ділимо ікру на порційні шматочки.
Крок 3. На плоску тарілку висипаємо борошно і перемішуємо її з сіллю. Обвалюємо тут підготовлені шматки ікри.
Крок 4. Викладаємо ікру в борошні в розігріту з олією сковороду.
Крок 5. Обсмажуємо з двох сторін на помірному вогні. На кожну сторону піде, приблизно, 5-6 хвилин.
Крок 6. Після обсмажений продукт можна перекласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Крок 7. Смажена ікра сазана на сковороді готова. Подавайте до столу і швидше пробуйте!
Котлети з ікри сазана
Котлети з ікри сазана – це цікава кулінарна ідея для вашого столу. Готовий продукт порадує вас яскравим смаком, корисними і поживними властивостями. Подавайте до столу, доповнивши хлібом, свіжими овочами або гарнірами за смаком. Для приготування котлет в домашніх умовах беріть на замітку покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Ікра сазана – 0,5 кг.
- Борошно – 3 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку ікру очищаємо від плівок, заливаємо крутим окропом, перемішуємо і проціджуємо. Повторюємо процедуру два рази.
Крок 2. Ми залишаємо промиту ікру на деякий час в ситі, щоб пішла вся зайва волога.
Крок 3. Перекладаємо ікру в глибоку миску. Розбиваємо сюди куряче яйце.
Крок 4. Солимо масу за смаком і перемішуємо вінчиком до однорідності.
Крок 5. Сюди ж просіюємо три столові ложки борошна.
Крок 6. Ретельно перемішуємо тісто на котлети.
Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією. Ложкою викладаємо сюди тісто в формі акуратних котлеток.
Крок 8. Обсмажуємо з двох сторін до м’якого рум’янцю, після перекладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Крок 9. Котлети з ікри сазана готові. Подавайте їх до столу і швидше пробуйте!
Оладки з ікри сазана
Оладки з ікри сазана виходять дуже ситними, смачними і ароматними. Подавайте їх до столу з овочами, зеленню, соусами та іншими доповненнями до смаку. Перед таким яскравим частуванням буде важко встояти. Обов’язково готуйте за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Ікра сазана – 1 кг.
- Борошно – 3 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.л.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Часник гранульований – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо вказану кількість ікри сазана.
Крок 2. Продукт очищаємо від плівок і промиваємо під водою.
Крок 3. З’єднуємо підготовлену ікру в глибокій мисці з яйцем, сметаною, борошном, содою, гранульованим часником і чорним молотим перцем. Збиваємо все разом блендером.
Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією. Ложкою викладаємо ікорне тісто.
Крок 5. Готуємо продукт до рум’янцю з усіх боків. На кожну сторону піде, приблизно, 4-5 хвилин.
Крок 6. Всі обсмажені оладки складаємо в сковороду, додаємо трохи води. Тушкуємо їх під кришкою на невеликому вогні 10 хвилин.
Крок 7. Оладки з ікри сазана готові. Подавайте до столу і угощайтесь!
Ікра сазана, запечена в духовці
Ікра сазана, запечена в духовці, виходить дуже соковитою, яскравою за смаком і поживною. Її можна подавати до обіду, вечері або використовувати в якості перекусу. Такий продукт точно приємно здивує ваших близьких. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Ікра сазана – 0,5 кг.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 5 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – для змащування форми.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість ікри сазана. Промиваємо продукт під водою і очищаємо від плівок.
Крок 2. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце, заливаємо молоком і солимо до смаку. Збиваємо вінчиком до однорідності.
Крок 3. У цю суміш викладаємо підготовлену ікру. Гарненько перемішуємо до отримання однорідної маси.
Крок 4. Переливаємо заготівлю в форму для випікання, обмазану вершковим маслом.
Крок 5. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
Крок 6. Випікаємо блюдо протягом 35-40 хвилин.
Крок 7. Ікра сазана, запечена в духовці, готова. Нарізайте частування порційними шматочками і подавайте до столу!
Тушкована капуста з ікрою сазана
Тушкована капуста з ікрою сазана точно урізноманітнює ваше домашнє меню і яскраво доповнить стіл. Готуйте апетитне блюдо до обіду або вечері. Таке частування вийде дуже соковитим, поживним і цікавим. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ікра сазана – 300 гр.
- Капуста білокочана – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – для подачі.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Білокочану капусту промиваємо і дрібно шинкуємо. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
Крок 2. Викладаємо цибулю і капусту в сковороду з олією. Тушкуємо овочі на середньому вогні. Коли капуста стане м’якою, додаємо сіль і спеції за смаком. Можна використовувати чорний мелений перець, коріандр, лавровий лист.
Крок 3. Доповнюємо вміст сковороди томатною пастою і перемішуємо.
Крок 4. Ікру сазана добре промиваємо, очищаємо від плівок і трохи збиваємо виделкою.
Крок 5. Викладаємо ікру до капусти. Перемішуємо і готуємо, поки ікра не придбає помаранчевий відтінок. Після вимикаємо плиту.
Крок 6. Перекладайте частування в глибоку тарілку і посипайте подрібненою зеленню за смаком.
Крок 7. Тушкована капуста з ікрою сазана готова. Подавайте до столу з хлібом і угощайтесь!
Соковиті ікряники “котлетки” з ікри сазана
Соковиті ікряники з ікри сазана – це апетитна кулінарна ідея для вашого столу. Готовий продукт порадує вас яскравим смаком, корисними і поживними властивостями. Подавайте до столу, доповнивши хлібом, свіжими овочами або іншими гарнірами. Для приготування ікряніків в домашніх умовах беріть на замітку покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Ікра сазана – 0,4 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 1 ст.л.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.
Крок 2. Пучок кропу і ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо ножем.
Крок 3. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця.
Крок 4. Доповнюємо їх сіллю і спеціями.
Крок 5. Збиваємо виделкою і доповнюємо цибулею з кропом.
Крок 6. Перемішуємо заготівлю.
Крок 7. Сюди ж відправляємо попередньо промиту і очищену від плівок ікру.
Крок 8. Висипаємо столову ложку борошна.
Крок 9. Ретельно перемішуємо ікорне тісто.
Крок 10. Розігріваємо сковороду з олією. Столовою ложкою викладаємо сюди нашу заготівлю.
Крок 11. Обсмажуємо до рум’янцю з кожного боку, після томів під кришкою близько 5 хвилин.
Крок 12. Соковиті ікряники з ікри сазана готові. Подавайте до столу!
Смажена ікра сазана з цибулею
Смажена ікра сазана з цибулею виходить неймовірно соковитою, ароматної, яскравою за смаком і поживною. Її можна подавати до обіду, вечері або використовувати в якості перекусу. Такий продукт точно приємно здивує ваших близьких. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Ікра сазана – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.
Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння і нарізаємо її дрібними кубиками.
Крок 3. Добре промиваємо ікру під водою, очищаємо від плівок. Кладемо в глибоку миску, засипаємо сіллю і перцем, перемішуємо.
Крок 4. Обсмажуємо ріпчасту цибулю на олії до м’якості.
Крок 5. Відправляємо до цибулі підготовлену ікру сазана.
Крок 6. Обсмажуємо до золотистого відтінку близько 5 хвилин. В процесі вміст сковороди потрібно постійно помішувати. Після можна прибирати з вогню.
Крок 7. Смажена ікра з цибулею готова. Подавайте до столу, прикрасивши ароматною зеленню за смаком.
Ікра сазана з яйцем на сковороді
Ікра сазана з яйцем на сковороді точно урізноманітнює ваше домашнє меню і яскраво доповнить стіл. Готуйте апетитне блюдо до сімейного сніданку. Таке частування вийде дуже поживним і цікавим. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Ікра сазана – 150 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Борошно – 1,5 ст.л.
- Молоко – 50 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець білий мелений – 0,5 ч.л.
- Олія – для смаження.
- Кінза – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Ікру сазана добре промиваємо, очищаємо від плівок і викладаємо в глибоку миску.
Крок 2. Сюди ж розбиваємо курячі яйця. Збовтуємо вміст до однорідності.
Крок 3. Висипаємо в масу борошно.
Крок 4. Вливаємо невелику кількість молока.
Крок 5. Солимо і посипаємо білим молотим перцем. Вимішуємо до однорідного складу. Тісто має вийде як на омлет.
Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією. Вливаємо сюди нашу заготівлю.
Крок 7. Підрум’янюємо продукт на середньому вогні, після акуратно перевертаємо. Обсмажуємо до рум’янцю з іншого боку. Можна прикрити кришкою для кращого пропікання.
Крок 8. Ікра сазана з яйцем на сковороді готова. Перекладайте на тарілку і подавайте до столу, доповнивши подрібненою свіжою кінзою.
Пиріг з ікрою сазана
Пиріг з ікрою сазана – це цікава кулінарна ідея для вашого столу, яку точно варто взяти на замітку. Готовий продукт порадує вас яскравим смаком і поживними властивостями. Подавайте до обіду або в якості ситного перекусу. Для приготування пирога в домашніх умовах беріть на замітку покроковий рецепт з нашої добірки.
Час готування – 35 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Ікра сазана – 300 гр.
- Капуста білокочана – 300 гр.
- Борошно – 0,5-0,6 кг.
- Дріжджі пресовані – 30 гр.
- Вода – 150 мл.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Сметана – 200 гр.
- Олія – 6 ст.л.
- Масло вершкове – 10 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Дріжджі перемішуємо з теплою водою, столовою ложкою борошна і чайною ложкою цукру, і на час залишаємо в теплі. В цей же час збиваємо яйце з рештою цукром і сіллю.
Крок 2. Додаємо до яєчної суміші сметану, олію і перемішуємо.
Крок 3. Висипаємо сюди просіяне борошно.
Крок 4. Викладаємо в масу активовані в теплій воді дріжджі. Починаємо перемішувати.
Крок 5. Замішуємо туге еластичне тісто. Закриваємо його харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Крок 6. Для начинки тушкуємо промиту ікру сазана з нашаткованою капустою до м’якості. Солимо до смаку.
Крок 7. Ділимо тісто на дві половини. Одну розгортаємо в тонкий пласт. Укладаємо в форму для випікання і робимо бортики.
Крок 8. Викладаємо начинку.
Крок 9. Закриваємо начинку другим шаром тіста. Акуратно з’єднуємо краї. Робимо візерунки за смаком.
Крок 10. Обмазуємо верхівку пирога вершковим маслом. Випікаємо його 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 11. Пиріг з ікрою сазана готовий. Нарізайте порційними шматочками і подавайте до столу!