Картопля – це мабуть самий універсальний гарнір на будь-який стіл.
Цей рецепт картоплі без перебільшення найпростіший. Вона виходить апетитною, рум’яної з неймовірним смаком.
Спробуйте, впевнена вам сподобається, а з приготуванням впорається будь-хто.
Як зробити смачну картоплю
Для цього беремо:
- 5-6 картоплин середнього розміру;
- 3 ст.л. соєвого соусу;
- 4-5 ст.л. соняшникової рафінованої олії;
- 3 зубчики часнику;
- Трохи меленого перцю і сіль.
Готувати, як я вже говорила, дуже просто
Картоплю миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо шматочками, як яблуко. На 6 часточок.
Ставимо на плиту каструлю з водою. Як закипить опускаємо в неї нарізану картоплю, підсолюємо і відварюємо хвилин 15. Так щоб вона трохи недоваріть.
У цей час робимо заливку. Змішуємо масло з соєвим соусом, продавлюємо до них часник, додаємо дрібку солі і трошки перцю. Добре перемішуємо.
З картоплі зливаємо всю воду. Заливаємо сумішшю масла і соєвого соусу, перемішуємо, так щоб суміш покрила всі часточки.
Включаємо духовку розігріватися на 200 градусів. Розкладаємо на деко або в широку форму картоплю і як тільки духовка набере потрібну температуру відправляємо картоплю пекти.
Час запікання 15 хвилин.
За цей час вона покривається красивою рум’яної і підсмаженою скоринкою. Всі часточки цілі і виглядають дуже апетитно, смак виходить відмінний.