Гостра аджика “Вогник” з помідорів на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Гостра аджика “Вогник” з помідорів на зиму — це гостра приправа, яка підходить для м’ясних і ковбасних виробів. У добірці зібрані різні варіанти. Любителі пікантних закусок обов’язково візьмуть на замітку хоча б один з рецептів. Гострі закрутки зігрівають в негоду і надають яскравості повсякденній їжі.

Аджика “Вогник” з помідорів з хріном на зиму

Аджика “Вогник” з помідорів з хріном на зиму – соус для поціновувачів пікантних страв. Гостра закуска повністю виправдовує свою назву. Якщо у вас проблеми зі шлунком, пробувати соус не рекомендується. Якщо ж все в порядку з травленням, неодмінно втілите закрутку в життя.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Часник очищений – 70 гр.
  • Корінь хрону – 100 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо томати і перець, дістаємо складові соусу.

Крок 2. Томати опускаємо в киплячу воду. Через півхвилини відокремлюємо шкірку.

Крок 3. З часнику видаляємо лушпиння, перець позбавляємо від нутрощів, а хрін – від верхнього шару. Ріжемо, як подобається.

Крок 4. Компоненти вивантажуємо в ємність подрібнювача.

Крок 5. Пробиваємо масу до бажаної консистенції.

Крок 6. Виливаємо масу в глибоку жароміцну каструлю. Здобрюємо спеціями. Солимо і солодимо. Вливаємо оцет. Розмістивши на вогні, проварюємо при регулярному помішуванні. На процес знадобиться третина години.

Крок 7. Поки вариться приправа, стерилізуємо баночки. Гарячою приправою наповнюємо їх.

Крок 8. Закриваємо ключем. Перевіряємо, чи не підтікає, встановивши дном вгору. Накриваємо і залишаємо на добу.

Крок 9. Охололу приправу переносимо в льох.

Крок 10. Соус використовуємо з улюбленими продуктами. Смачного!

Аджика з помідорів з гірким перцем і часником на зиму

Аджика з помідорів з гірким перцем і часником на зиму – відмінна альтернатива гострим покупним соусам. Закуска з домашніх овочів перевершить всі очікування. Багатий смак соусу чудово доповнює пісну їжу. Духмяна приправа втілюється елементарно і без перешкод.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 800 гр.
  • Перець гострий – 60 гр.
  • Часник – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти і промиваємо овочі під краном.

Крок 2. Очищаємо часникові часточки і гострий перець. Кладемо в подрібнювач, нарізавши шматками.

Крок 3. Томати ділимо на сегменти, вирізаючи плодоніжки. Кладемо до решти складових.

Крок 4. Прокручуємо до стану густої маси. Подрібнити компоненти можна будь-яким електричним приладом. Кладемо сіль і цукор. Розмішавши, даємо настоятися 20 хвилин. Поки маса відпочиває, кип’ятимо кришки і проколюємо банки.

Крок 5. Розливаємо сильним соус по стерильним банкам. Щільно закриваємо їх і переносимо в холод.

Крок 6. Використовуємо з усім, що подобається. Намазуємо на сало, м’ясо або ковбасу. Подаємо з різноманітними гарнірами під час посту. Смачного!

Аджика з помідорів без варіння на зиму

Аджика з помідорів без варіння на зиму володіє шикарним смаком. Сира приправа готується дуже просто і під силу кожному. Для початківців кулінарів це найоптимальніший варіант, щоб випробувати свої здібності в справі. Простіше варіанти я не зустрічала.

Час готування – 30 хв

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг.
  • Перець червоний гострий – 150 гр.
  • Часник – 500 гр.
  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Сіль – 0,5 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Спеції – за бажанням.
  • Коріандр – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо томати, болгарський і гіркий перець в раковину і обдаємо водою, просушуємо плоди. Звільняємо овочі від плодоніжок. Дістаємо в перці насіння. Очищаємо часник, попередньо розділивши на часточки.

Крок 2. Ріжемо, щоб шматки проходили через жолоб м’ясорубки. Прокручуємо.

Крок 3. Відміряємо улюблені спеції.

Крок 4. Перетираємо коріандр з сіллю в ступці. Приправляємо спеціями, солимо і солодимо. Добре розмішавши і прикривши, залишаємо до ранку в прохолоді. Через час збираємо рідина утворилася зверху.

Крок 5. Густу масу розкладаємо по стерилізованим баночкам. Прибираємо в холодильну камеру.

Крок 6. Перед вживанням промиваємо і подрібнюємо улюблену зелень, додаємо в соус. Використовуємо приправу за призначенням. Вона ідеально підходить до всіх домашніх страв. Смачного!

Гостра аджика з помідор на зиму

Гостра аджика з помідорів на зиму – дивовижний соус практично до всієї домашньої їжі. Аджику використовують всюди, хіба що в чай не кладуть. Для соусу не обов’язково вибирати добірні плоди. Тут підійде некондиція, яка не підійде для маринування помідорів цілком.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3-4 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 шт.
  • Перець пекучий – 3 шт.
  • Часник – 150 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Розбираємо головки часнику на часточки і очищаємо їх. Використовуючи дрібну терку, подрібнюємо.

Крок 2. Томати, обидва види перців, яблука і моркву ретельно промиваємо. Морквину позбавляємо від шкіри і розрізаємо на частини. З яблука і перцю виймаємо серцевину, розрізаємо на сегменти. Томати ріжемо часточками, видаляємо плодоніжку. Підготовлені компоненти пропускаємо, застосувавши механічну або електричну м’ясорубку.

Крок 3. Перекручену масу переливаємо в таз або іншу товстостінний посуд. Варимо соус протягом 2 годин. Кладемо сіль, цукор. Вливаємо олію без запаху і додаємо подрібнений часник. Проварюємо 5 хвилин, потім додаємо оцтову кислоту, розмішуємо і прибираємо з вогню.

Крок 4. Стерилізовані банки наповнюємо киплячим соусом. Гвинтові закрутки кип’ятимо, струшуємо вологу і закручуємо баночки.

Крок 5. Закатану приправу укладаємо на бік і укутуємо ковдрою. Дочекавшись охолодження, переносимо до решти зимних запасів. Смачного!

Гостра аджика з помідорів і болгарського перцю

Гостра аджика з помідорів і болгарського перцю виходить яскравим не тільки за зовнішнім виглядом, але і багатим за смаком. Гостра приправа стане фаворитом для поціновувачів пікантних соусів. Після приготування ви назавжди забудете про магазинні соуси. Вогник чудово доповнює як макарони, так і картоплю.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 6 кг.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Червоний болгарський перець – 10-12 шт.
  • Часник – 10 головок.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Червоний гострий перець – 8-10 стручків.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль велика – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясисті томати вивантажуємо в раковину, перебираємо і гарненько промиваємо під сильною струменем води. Попередньо при необхідності видаляємо вади.

Крок 2. Розрізавши томати на сегменти, перекручуємо через м’ясорубку.

Крок 3. Ополоснувши перець, вичищаємо нутрощі, ріжемо на скибочки і відправляємо в м’ясорубку.

Крок 4. З гострим перцем чинимо таким же чином, але, не видаляючи насіння.

Крок 5. Знявши з часнику верхній шар, натираємо його на дрібній терці.

Крок 6. Об’єднавши компоненти в загальній ємності, присмачуємо сіллю, цукром і іншими спеціями. Вводимо оцтову кислоту. Ретельно перемішуємо до однорідності. При необхідності балансуємо смак приправами.

Крок 7. Переливаємо соус в чисті сухі банки. Закручуємо сухими стерилізованими кришками. Переміщаємо в холод, а коли буде потрібно, використовуємо в якості томатного соусу. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал