Гороховий суп з копченостями класичний — це ароматне частування, яке позбавить від голоду і зігріє. Приготування займе достатню кількість часу, так як горох вариться нешвидко. Копченості надають частуванню приємний смак і наваристість. Як копченості використовують ребра, бекон, ковбасу та інші продукти з характерним неповторним ароматом.
Гороховий суп з копченими реберцями
Гороховий суп з копченими реберцями зможе приготувати будь-який. Ароматне частування займе лідируючі позиції в рейтингу серед перших страв. Навариста страва з приємним після-смаком копченостей, доставить масу приємних вражень. Для рецепта використовуються доступні продукти, а блюдо виходить бюджетним.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горох лущений – 300 гр.
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сосиски копчені – 2-3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Морква – 1 шт.
- Ребра копчені – 1 кг.
- Олія – для смаження.
- Вода – 3 л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. Розрубуємо пласт копчених ребер на окремі реберця. Кип’ятимо воду.
Крок 3. 300 грамів лущеного гороху детально промиваємо. Як тільки вода закипить, занурюємо в неї реберця і засипаємо горох. Готуємо на маленькому вогні близько 50-70 хвилин. М’ясо повинно з легкістю відходити від кісток.
Крок 4. Картоплю промиваємо щіткою, зчищаємо шкірку економкою і ріжемо кубиками. З супової основи дістаємо реберця.
Крок 5. Закидаємо картопляну нарізку в каструлю і продовжуємо варити близько півгодини. Час варіння залежить від сорту картоплі і розміру нарізки.
Крок 6. Копчені сосиски ріжемо довільно. Сосиски при бажанні замінюємо копченою ковбасою або іншими копченими м’ясними виробами. Якщо нічого з копченостей більше немає, обійдемося ребрами.
Крок 7. З ребер знімаємо м’ясо, при необхідності розрізаємо на сегменти бажаної величини.
Крок 8. Очищаємо морквину і головку цибулі. Подрібнюємо овочі – морквину натираємо на терці, цибулю нарізаємо кубиками. Нагріваємо сковорідку з олією. Висипаємо овочі і обсмажуємо 4 хвилини при частому помішуванні. Пассеровка стане м’якою.
Крок 9. Обжарку і м’ясні вироби перекладаємо в каструлю. Варимо після закипання чверть години.
Крок 10. Пробуємо на сіль. Копченості і так містять досить солі, тому легко можна пересолити. Суп досмоктуємо за потребою. Промивши зелень подрібнюємо і закидаємо в суп. Закип’ятивши, відключаємо плиту. Ми залишаємо постояти.
Крок 11. Подаємо апетитне блюдо. Смачного!
Гороховий суп-пюре з копченостями
Гороховий суп-пюре з копченостями володіє ніжною бархатистою текстурою. Такий суп не соромно подати гостям на дружніх застілля. Готується частування елементарно і без проблем. А виходить з багатим копченим смаком і залишається в пам’яті на довгий час. Користуйтеся рецептом із задоволенням!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горох колотий – 2 ст.
- Картопля – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Курячі стегенця копчені – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Засипаємо 2 склянки гороху в ємність і промиваємо. Очищаємо цибулини і картопляні бульби. Промитий горох пересипаємо в каструлю і заливаємо водою. Поміщаємо на вогонь. На варіння колотого гороху буде потрібно менше часу, ніж для цілого.
Крок 2. Звільняємо морквину від шкірки і крупно нарізаємо. Цибулю нарізаємо півкільцями. На сковорідці прогріваємо олія і обсмажуємо нарізку до рум’яності, час від часу розмішуючи для рівномірного приготування.
Крок 3. Перевіривши, зварити чи горох, відправляємо в каструлю копчений стегенчик. Продовжуємо варіння 20 хвилин. Потім обережно виймаємо курку.
Крок 4. Почищена картопля розрізаємо на кубики і відправляємо до гороху. Готуємо 15 хвилин. Проколів картоплю, перевіряємо, зварилася вона. Перекладаємо обжарку і прогріваємо всі разом. Переміщаємо каструлю на підставку для гарячого.
Крок 5. Застосувавши погружной прилад, подрібнюємо вміст до стану пюре. Пробуємо і доводимо до смаку.
Крок 6. Курячий стегенце звільняємо від шкіри, знімаємо м’якоть з кісток і нарізаємо.
Крок 7. Тарілки наповнюємо креязичким супом-пюре і зверху кладемо м’ясо.
Крок 8. Подаємо блюдо, на свій розсуд здобрюємо вершками і доповнюємо сухариками. Смачного!
Гороховий суп з копченостями і картоплею
Гороховий суп з копченостями і картоплею виходить густим і наваристим. Хрусткі грінки прекрасно доповнюють наварити частування. Блюдо приготує навіть недосвідчена господиня. Для реалізації рецепта будуть потрібні недорогі інгредієнти, які перетворять звичайний гороховий суп в кулінарний шедевр.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Горох колотий – 170 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Грудинка варено-копчена – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний горошком – 6 шт.
- Петрушка свіжа – 10 гр.
- Морква – 70 гр.
- Свинячі ребра копчені – 250 гр.
- Олія – для смаження.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 1,5 л.
Для приготування грінок:
- Олія – 2 ст.л.
- Часник – 2 зубчика.
- Батон / білий хліб – 130-150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти.
Крок 2. Добре промитий колотий горох заливаємо холодною водою на 2 години. Цілий – залишаємо на ніч.
Крок 3. Горох значно розбухне і швидше звариться.
Крок 4. Порубавши реберця, перекладаємо в каструлю. Наливаємо воду і доводимо до кипіння. Збавивши полум’я, варимо 40 хвилин.
Крок 5. Проціджуємо горох і знову промиваємо. Засипаємо до ребрах. Готуємо півгодини.
Крок 6. Горох добре розвариться.
Крок 7. Морквину очищаємо і ріжемо четвертинками.
Крок 8. Очищену цибулю дрібно кришимо.
Крок 9. Нагріваємо сковороду з олією. Висипаємо нарізку і пасеруємо 5 хвилин до золотистості, помішуючи.
Крок 10. Грудинку ріжемо квадратиками.
Крок 11. З сковороди перекладаємо обжарку і протираємо дно паперовими рушниками. Заново розжаривши сковорідку, висипаємо грудинку. Підрум’янюємо.
Крок 12. Почистивши картопляні бульби, ріжемо кубиком.
Крок 13. У каструлю засипаємо нарізку і готуємо 10 хвилин.
Крок 14. Здобрюємо обсмажуванням.
Крок 15. Засипаємо підсмажену грудинку.
Крок 16. Закидаємо лавр і горошини перцю. Кип’ятимо 7 хвилин. На завершення перевіряємо на сіль і солимо, доводячи до смаку.
Крок 17. Відключаємо газ і залишаємо під кришкою на чверть години.
Крок 18. Батон або хліб звільняємо від скоринки. М’якоть ріжемо квадратиками.
Крок 19. Очищений часник роздавлюємо. Прогріваємо олія на сковороді. Закидаємо часник і трохи підрум’янюємо.
Крок 20. Коли часник віддасть аромат маслу, дістаємо його і викидаємо. У сковорідку відправляємо порізаний м’якиш. Обсмажуємо до золотистого відтінку помішуючи 5 хвилин. Остуджуємо.
Крок 21. Обдаємо під краном петрушку і дрібно кришимо. Наповнюємо супом піали. Посипаємо зеленню і грінками. Смачного!
Гороховий суп з копченою куркою
Гороховий суп з копченою куркою має незабутній смак. З наваристим частуванням гарантований ситний і смачний обід. Дотримуючись покрокового опису, не виникне ніяких перешкод. З ароматним супом буденне меню придбає нові фарби.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горох колотий – 1 ст.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Курка копчена – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кріп – 3 гілочки.
- Морква – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти. Застосувавши щітку для миття овочів або губку, промиваємо овочі. Очищаємо коренеплоди, бульби і цибуля. Обмиваємо під струменем води.
Крок 2. Грунтовно вимитий горох засипаємо в ємність і витримуємо 1 годину в воді. Колотий горох вариться в рази швидше.
Крок 3. Промиваємо горох, відкинувши на друшляк. Пересипаємо в каструлю. Заливаємо очищеною водою і поміщаємо на вогонь. Закип’ятив, збираємо з’явилася пінку. Мінімізуємо полум’я, продовжуємо варити 1 годину.
Крок 4. Розміщуємо сковорідку на помірному вогні. Наливаємо олію. Почищені овочі нарізаємо так, як подобається. Пересипаємо в розігріту сковорідку з олією.
Крок 5. Обсмажуємо до м’якості і легкої рум’яності, не забуваючи помішувати.
Крок 6. Картопля ріжемо кубиком або бруском. Нарізку овочів вибираємо самостійно.
Крок 7. У каструлю засипаємо картоплю. Проварюємо хвилин 15. Проткнувши ножем або виделкою, перевіряємо, зварилася чи картопля. Здобрюємо спеціями.
Крок 8. Копчену грудку розрізаємо на шматочки бажаної величини. Можна взяти стегенце і зняти шкіру, потім відокремити від кісток. Суп буде ще апетитніше.
Крок 9. Пассеровку і курку перекладаємо до решти складових. Проварюємо 5 хвилин.
Крок 10. Промивши і обсушити кріп, подрібнюємо і засипаємо в суп. Або беремо суху або заморожену зелень. Прокип’ятив пару хвилин, пробуємо, чи всього досить. Якщо потрібно, балансуємо смак, досалівая і приправляючи перцем. Переміщаємо каструлю на підставку для гарячого.
Крок 11. Перемішавши, даємо постояти і “ подружитися ” з складовими.
Крок 12. Заповнюємо настоявшимся запашним супом глибокі тарілки.
Крок 13. Пробуємо зігріваючий суп. На свій розсуд присмачуємо сметаною або вершками. Доповнюємо сухариками. Смачного!
Гороховий суп з копченою ковбасою
Гороховий суп з копченою ковбасою – хороший варіант, щоб урізноманітнити повсякденний раціон. Частування готується з простих інгредієнтів, які знайдуться в будь-якому магазині. Наварістое блюдо добре насичує. У доповненні до ароматного супу за бажанням подають хрусткі сухарики.
Час готування – 5 ч. 20 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Горох подрібнений – 1 ст.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Ковбаса копчена – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Морква – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти.
Крок 2. Відмірявши горох, активно промиваємо його. Засипаємо в ємність з водою і відставляємо на 4 години. Можна зробити процедуру з продуктом з вечора.
Крок 3. Після цього зливаємо рідину і знову промиваємо. Пересипаємо в каструлю і наливаємо очищену воду.
Крок 4. Помістивши на плиту, чекаємо активного бурління. Готуємо 1 годину при середньому вогні. За цей час горох розварити.
Крок 5. Звільнивши картоплю від шкірки, розрізаємо на квадратики. Нарізку опускаємо в воду, щоб позбутися від зайвого крохмалю.
Крок 6. Перекладаємо картопляну нарізку до гороху. Продовжуємо варіння 5 хвилин.
Крок 7. Позбавляємо цибулю і морквину від лушпиння і шкірки. Промивши морквину і цибулину, подрібнюємо зручним способом.
Крок 8. Розміщуємо сковороду на вогні. Наливаємо олію і добре прогріваємо. Пассеруємо нарізку. Помішуючи, доводимо до м’якості.
Крок 9. У киплячу основу вивантажуємо пассерівку. Додаємо сіль і готуємо 10 хвилин.
Крок 10. Копчений продукт звільняємо від оболонки. Можна використовувати кілька видів ковбасних виробів. Порізавши кружечками, нарізаємо брусочками.
Крок 11. Обдаємо зелень під краном і подрібнюємо. Кріп можна використовувати сухий або заморожений.
Крок 12. У каструлю кладемо ковбасу. Закидаємо лаврушку і кріп. Прокип’ятив хвилин 5, відключаємо вогонь.
Крок 13. Ароматне блюдо розливаємо по піалах. Смачного!
Як зварити гороховий суп з копченими крильцями
Як зварити гороховий суп з копченими крильцями розповім в сьогоднішньому рецепті. Все досить просто. Найтривалішим і основним в процесі виконання є варіння гороху. Суп повинен мати пюреобразное стан. Завдяки такій текстурі, блюдо виходить максимально апетитним.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горох – 150 гр.
- Картопля – 360 гр.
- Цибуля ріпчаста – 80 гр.
- Курячі крильця копчені – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Морква – 180 гр.
- Лист лавровий – за смаком.
- Кріп – 20 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти. Дістаємо картопля, морква, цибуля, копчений продукт і кріп. Зелень може бути свіжою, замороженої або сухий. Відповішуємо основний компонент.
Крок 2. 150 грамів гороху обдаємо під краном, відправляємо в миску з водою. Краще використовувати колотий. Він швидше готується.
Крок 3. Звільнивши пару морквин від шкірки, крупно натираємо на терці. Почистивши картопляні бульби, крупно нарізаємо. Очищену цибулю дрібно кришимо. Промитий кріп подрібнюємо.
Крок 4. Копчені крила ріжемо по суглобах. Тонкі фаланги можна не використовувати.
Крок 5. На розігріту сковорідку пересипаємо цибулю і морквину. Обсмажуємо до рум’яності. Ополоснувши набряклий горох, вивантажуємо в каструлю. Розмістивши на середньому полум’я, готуємо, поки горох не дійде до напівготовності.
Крок 6. Перекладаємо крила до гороху. Додаємо картоплю і засмажування. Закип’ятив, проварюємо 15 хвилин.
Крок 7. Закидаємо лавр. Перевіряємо, приготувався чи картопля, проколів виделкою або ножем. Пробуємо, чи достатньо солі. При необхідності дошкуляємо. Приправляємо спеціями за бажанням. Вимикаємо газ і даємо супу настоятися.
Крок 8. Розливаємо густий гороховий суп по піалах. Посипаємо рубаним кропом. Смачного!
Гороховий суп з копченою грудинкою
Гороховий суп з копченою грудинкою – це чудовий рецепт, який зажадає достатню кількість часу для своєї реалізації. Само по собі страва проста у виконанні, але варіння гороху процес досить тривалий. Незалежно від кулінарного досвіду зварити суп зможе кожен, набравшись терпіння. Результат вразить всіх своїм неповторним смаком.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Горох – 250 гр.
- Картопля – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Грудинка копчена – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Олія – для смаження.
- Морква – 150 гр.
- Свинячі ребра копчені – 500 гр.
- Лист лавровий – 3 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо інгредієнти. Для економії часу в процесі варіння заливаємо горох з вечора холодною водою.
Крок 2. Пласт копчених ребер ріжемо на окремі реберця і поміщаємо в каструлю. Наливаємо очищену воду. Розміщуємо на плиті і готуємо 40 хвилин.
Крок 3. Зварені ребра обережно виймаємо. Охолодивши, з кісток знімаємо м’ясо і нарізаємо шматочками.
Крок 4. 250 грамів гороху грунтовно миємо.
Крок 5. У супову основу перекладаємо м’ясо.
Крок 6. Засипаємо промитий горох. Готуємо півгодини.
Крок 7. Очистивши цибулю і сполоснув, дрібно ріжемо.
Крок 8. Звільнивши морквину від шкірки овочечисткою, крупно натираємо на терці.
Крок 9. Грудинку ріжемо смужками.
Крок 10. Розігріваємо сковорідку з олією. Засипаємо нарізану цибулю.
Крок 11. Довівши цибулю до прозорості, закидаємо морквину. Обсмажуємо до м’якості.
Крок 12. На іншій сухій сковорідці підсмажуємо грудинку.
Крок 13. Звільняємо картоплю від шкірки і ріжемо кубиком.
Крок 14. До гороху висипаємо картоплю.
Крок 15. Кухар 5 хвилин, засипаємо обсмажену грудинку.
Крок 16. Солимо і перчимо. Вивантажуємо пассеровку.
Крок 17. Готуємо, поки не звариться картопля. Через 15 хвилин кладемо лаврушку.
Крок 18. Кухар 5 хвилин, відключаємо полум’я. Настоюємо суп 15 хвилин і виймаємо лаврушку. Розливаємо суп по тарілках і посипаємо зеленню і молотим перцем.
Крок 19. Подаємо суп з сухариками. Смачного!
Гороховий суп з копченостями в мультиварці
Гороховий суп з копченостями в мультиварці виходить добре розваристим і незвичайно апетитним. Завдяки такому способу приготування, буде потрібно менше активних дій. Наваристий суп надовго втамовує голод. А бекон наповнить неповторним смаком і ароматом.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6
Інгредієнти:
- Горох – 1 ст.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 30 мл.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Бекон – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Вода – 2 л.
Процес приготування:
Крок 1. Складаємо продукти.
Крок 2. Стакан гороху промиваємо і засипаємо в ємність з водою. Витримуємо протягом ночі. Колотому гороху досить 2-3 години.
Крок 3. Позбавивши цибулю і морквину від шкірки, цибуля кришимо кубиком, морквину тремо на великій терці. У ємність приладу заливаємо 30 мілілітрів олії і засипаємо нарізку.
Крок 4. Запускаємо режим “ Жарка ” або “ Випічка ”. Розмішуючи компоненти, пасеруємо 8 хвилин.
Крок 5. Звільнивши 5 картоплин від шкірки, нарізаємо, як на суп (бруском або кубиком). Вивантажуємо разом з промитим горохом в ємність мультиварки.
Крок 6. З бекону обрізаємо шкіру і ріжемо соломкою. Засипаємо до решти інгредієнтів. Як копченостей можна взяти ковбасу, сосиски, курячу грудку або інші копчені вироби. При використанні ребер, їх необхідно попередньо відварити і відокремити м’ясо від кісток.
Крок 7. Вливаємо 2 літри очищеної води. Від її кількості залежить консистенція страви. Колотий горох при варінні повністю розвариться і суп придбає кремову пюреобразную текстуру. Цілий горох розвариться не так сильно. Перемикаємо програму, запустивши режим “ Тушкування ”. Закривши агрегат, готуємо 2 години.
Крок 8. Через 1 годину 55 хвилин відкриваємо мультиварку. Солимо і присмачуємо рубаною зеленню. Прокип’ятив 5 хвилин, відключаємо штекер від мережі.
Крок 9. Гороховим частуванням заповнюємо глибокі миски. Смачного!
Суп гороховий в афганському казані з копченостями
Суп гороховий в афганському казані з копченостями виходить надзвичайно смачним. Приготувати частування зможе тільки той, у кого є такий казан. Як копченостей кожен вибирає свої продукти. Їх кількість і асортимент господиня визначає самостійно.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Горох – 400 гр.
- Картопля – 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Курячі гомілки / крила – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець гострий стручковий – 0,5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Морква невелика – 5 шт.
- Ребра копчені – 600 гр.
- Сирокопчена ковбаса – 150 гр.
- Ковбаски – 50 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Вода – 2,2 л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо продукти. 400 грамів гороху вимочуємо 3 години, для готування в афганському казані це не принципово. Звільнивши картопля від шкірки, ріжемо довільно. Асортимент копченостей визначаємо самостійно, можна експериментувати.
Крок 2. У казан складаємо порубані ребра, курячі частини. Засипаємо горох і картопля. Трохи солимо і перчимо. Кладемо очищену цибулину. Для гостроти кладемо половину пекучого перцю. Заливаємо водою і поміщаємо на сильний вогонь. Закидаємо лаврушку.
Крок 3. Закип’ятив, закидаємо горошини перцю. Закриваємо казан. Коли з клапана буде активно виходити повітря, зменшуємо нагрів до середнього, перемістивши на маленьку конфорку. Через 1 годину м’ясо розвариться і з легкістю відійде від кісток.
Крок 4. Подрібнюємо другу цибулину і очищену морквину. Розігріваємо сковорідку з олією. Закинувши цибулю, обсмажуємо і посипаємо куркумою для кольору. Посолив, додаємо морквину. Підсмажуємо до м’якості і додаємо порізану ковбасу.
Крок 5. Ріжемо кубиками ковбаски.
Крок 6. Відправляємо копчену нарізку до зажарки.
Крок 7. Смажимо, поки з ковбасних виробів не витопиться жир, а овочі не потемніють. Відкриваємо казан, дістаємо ребра і курку. Знімаємо з кісток м’ясо. Дістаємо цибулину, лаврушку і перець, і викидаємо. Рідина перетираємо через сито або блендером. Виливаємо назад і змішуємо з зажаркою і м’ясом. Прогріваємо, довівши до кипіння.
Крок 8. Пробуємо на смак і балансуємо спеціями на розсуд. Гарячий ароматний суп розливаємо по тарілках. На свій розсуд присмачуємо сметаною, посипаємо зеленню і доповнюємо сухариками. Смачного!