Горохова каша – 10 рецептів приготування з покроковими фото

1432dc132a4526f9b5fed4fd10c4c60f

Покроковий рецепт приготування горохової каші в мультиварці Редмонд

Швидко і смачно приготувати кашу їх гороху можна в мультиварці Редмонд. Домашній продукт вийде наваристим, яскравим і ситним. Подавайте блюдо на обід або вечерю разом з м’ясом або овочами.

Час готування 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Горох – 2 ст.
  • Вода – 4 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

  1. Відміряємо необхідну кількість гороху. Підготуємо і інші інгредієнти.

    9947633a217d86532927c8dcea57d081

  2. Горох можна замочити на кілька годин у холодній воді, а після пару раз промити. Вода після нього повинна бути прозорою.

    3d523e1c9777503ca020b9ec83553ed8

  3. Підготовлений продукт викладайте в чашу мультиварки. Сюди ж виливаємо чотири склянки води і додаємо сіль.

    ed1992fce235c66ed4217c1a64013dd3

  4. Закриваємо кришку мультиварки і готуємо страву в режимі« каша »близько 40 хвилин. В кінці варіння додаємо вершкове масло за смаком і розмішуємо вміст.

    d8e1613078efd673f7fce31dfcbfa6be

  5. Розкладаємо апетитну кашу по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

    30506581559629fc541d907ecc1c7009

Як зварити горохову кашу без замочування гороху в каструлі?

Ситна горохова каша – ідеальний гарнір для сімейних сніданків, обідів або вечерь. Корисне блюдо просте в приготуванні, поєднується з багатьма іншими продуктами. Можна подавати з м’ясом або овочами.

Час готування 2 години

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох колотий – 1 ст.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

  1. Для того, щоб прискорити процес приготування горохової каші і уникнути вимочування, використовуйте колотий продукт. Його достатньо лише промити під водою.

    a40488a5d40c2760908c48916eafede4

  2. Далі викладаємо інгредієнт в каструлю. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо вміст до кипіння.

    511270b81780295aa22f5ec3b7440c19

  3. Після кипіння за смаком додаємо в блюдо сіль, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити під кришкою близько близько години.

    853ddddaec9839338324349778a17ca9

  4. У кінці приготування нарізаємо шматочок вершкового масла на невеликі частини. Викладаємо інгредієнт в готову кашу. Розмішуємо.

    5a9fb233a99e02083bda8bd3d9c21276

  5. Початкове страва готова. Можна ділити на порції і подавати до столу!

    96d87d4cd07283dbe145956c18b05830

Ситна і дуже смачна горохова каша з м’ясом

Апетитна і яскрава ідея для вашого сімейного столу – горохова каша з м’ясом. Подавайте блюдо на обід або вечерю, доповнивши свіжими овочами або салатом. Порадуйте близьких ситним і корисним продуктом.

Час готування 2 години

Час приготування: 1 годину

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Горох – 2 ст.
  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Вода – 5 ст.
  • сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Горох промиваємо під холодною водою. При необхідності вимочуємо його кілька годин.

    cb5bc2a50632347a50e68ff5140cc7d1

  2. Свинину поділяємо на невеликі шматочки. Жир зрізаємо і відкладаємо на час в сторону.

    82243ad51172c20fec21c86e8184c5bd

  3. М’ясо заливаємо водою в каструлі. Сюди ж додаємо сіль, чорний мелений перець, зубчики часнику і лаврове листя. Варимо бульйон.

    abc21545f9bb63a4d5b36c6bc004cb17

  4. Залишений жир подрібнюємо. На ньому будемо готувати піджарку.

    41c3f3c8d936c39a6b1e0e490bb6d8ac

  5. Очищаємо від лушпиння цибулину і поділяємо її на тонкі півкільця.

    098907a63d90fa9cd2c9aedf7cf715b8

  6. Обсмажуємо цибулю в жирі до напівпрозорості.

    557c1b4666ee3c90b67a8c2b6603ffa0

  7. З готового бульйону витягаємо відварну свинину, дрібно ріжемо її і кладемо в сковороду.

    ddd5ab4353f2e1b7058311d2e5b3247f

  8. Смажимо продукти до золотистого рум’янцю.

    59f90fc9680bc7824282de1ff7ead9f6

  9. Повертаємося до бульйону. У нього занурюємо промитий горох.

    6a5ef504394bfccbab318e2ccdae4b6c

  10. Варимо кашу на слабкому вогні близько 40 хвилин.

    30e654ef0e2664816b4da272c9e5f3d0

  11. Опускаємо піджарку в готову кашу, розмішуємо блюдо і наполягаємо під кришкою ще 20 хвилин.

    115cc58e50e357de3e9a6eac52bccd19

  12. Готову кашу з м’ясом можна ділити на порції і подавати до столу. Приємного апетиту!

    02f59642e2e5e7dce4c3d44d56bf7670

Ароматна горохова каша з тушонкою

Апетитне обідню страву – каша з гороху з тушонкою. Простий варіант підходить для великої родини. Подавайте продукт з ароматною зеленню або свіжими овочами. Оцініть простий рецепт приготування!

Час готування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Тушонка свиняча – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Горох замочуємо в холодній воді і залишаємо на пару годин, після чого промиваємо продукт кілька разів.

    d7d7ca09300122d0a550f50e3b248013

  2. Далі підготовлений горох відправляємо в каструлю з двома склянками води. Солимо кашу і варимо її до готовності близько півгодини.

    a37446c3c7e3c245919a181ce3ea9bdb

  3. У цей час чистимо овочі. Цибулю подрібнюємо, а моркву натираємо. Смажимо продукти до м’якості в сковороді з рослинним маслом.

    69f122aacd05052badef85f3008008d1

  4. Викладаємо до овочів свинячу тушонку, розмішуємо вміст, готуємо пару хвилин і вимикаємо плиту.

    91ccaece15780d3cd50e83bb5f516da6

  5. Тушонку перемішуємо з готовою кашею, наполягаємо 20 хвилин під кришкою і розкладаємо по тарілках. Можна посипати подрібненою свіжою зеленню за смаком!

    3ebc29f967ab0699ef4460679e563c7a

Простий і дуже смачний рецепт горохової каші з копченостями

Домашня каша з гороху ідеально поєднується з копченими продуктами. Таке блюдо виходить ситним, насиченим за смаком і ароматним. Його можна подавати до сімейного обіду або вечері.

Час готування: 1 година

Час приготування : 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Копченості свинячі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Вода – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Підготуємо необхідні продукти. Як копченостей можна використовувати свинячі ребра.

    748ad53e825135133b9cfacdfd55d24d

  2. Горох висипаємо в каструлю і заливаємо водою. Варимо без солі до повної готовності. Приблизно, 30-40 хвилин.

    78cd1ef0d6612535cf45e248826904f6

  3. Свинячі копчені ребра розрубуємо на невеликі частини. Ароматне м’ясо можна відокремити від кісточок.

    5a1ee5699866c8388d7895dd48fb6f2c

  4. У сотейник вливаємо олію. Сюди ж викладаємо подрібнену цибулю і копчений продукт, додаємо сіль і спеції. Обсмажуємо близько 5 хвилин на середньому вогні.

    0eaef4bfea60f0104a951d169272aee0

  5. У копчену піджарку висипаємо відварений горох. Розмішуємо вміст і наполягаємо під кришкою близько 10 хвилин.

    26773dadd978c6ec81b3ae08fd3a2379

  6. Апетитна каша з копченостями готова! Діліть блюдо на порції і подавайте до столу!

    dcbae28bfdac2e96f9a524d0d411741c

Як приготувати смачну горохову кашу з цибулею і морквою?

Проста і яскрава ідея для сімейного обіду – апетитна каша з піджаркою з цибулі та моркви. Продукт послужить живильним і корисним гарніром для багатьох домашніх страв.

Час готування: 2 години 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 2 ст.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Горох вимочуємо в холодній воді кілька годин. Після продукт промиваємо, поки вода не стане прозорою.

    3d43a49511b277da5010a5c1075c4351

  2. Після вимочування висипаємо горох в каструлю і варимо його в воді без солі до готовності. Приблизно, 40 хвилин після кипіння.

    cf2ed7bf33f850a400b6f208cf8aae55

  3. Поки вариться каша, очищаємо овочі і подрібнюємо їх. Морква можна натерти, а цибулю тонко обробити ножем.

    88d17d57661475a2b97c6bb7280a2dbd

  4. Обсмажуємо підготовлені овочі з сіллю і спеціями в олії. Розмішуємо і тримаємо на плиті до м’якості продукту.

    02c2aa62721636286b829c9c8342263a

  5. Викладаємо піджарку в готову горохову кашу, розмішуємо блюдо, тримаємо під кришкою 10 хвилин і подаємо до столу. Приємного апетиту!

    0bc7fbff751cbb30a79e521046f6095f

Класична горохова каша в мультиварці-скороварці – пропорції

Простий спосіб приготувати ніжну і апетитну горохову кашу – в мультиварці-скороварці. Оцініть рецепт, який не потребує вашого залучення. Поживний і корисний продукт послужить яскравим гарніром для сімейного столу.

Час готування 2 години

Час приготування: 1 година

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2 ст.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

  1. Горох вимочуємо в прохолодній воді, а потім промиваємо його кілька разів і, при необхідності, перебираємо.

    7391188b032870ed127110470864d5b3

  2. Викладаємо підготовлений горох в чашу мультиварки-скороварки, заливаємо його водою, солимо за смаком і доповнюємо шматочком вершкового масла.

    f9e714ce8c3461cae4326f596e95e941

  3. Закриваємо техніку кришкою і встановлюємо режим «бобові» на 1 годину. Чекаємо повної готовності.

    be02915bd437b03d3f138a4a704b2105

  4. Коли програма скороварки завершить роботу, кашу можна розім’яти до більш м’якого і ніжного стану.

    9e494a188ae081c4a870644f5bc3b2ee

  5. Ділимо готову страву на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

    281fd4090eb5ad6a1c712e636e309ca7

Як зварити горохову кашу, щоб горох розварився повністю?

Щоб каша вийшла ніжною і розвареної, горох потрібно ретельно підготувати перед початком готування. Такий варіант страви можна подавати на сніданок або як гарнір до обіднього столу.

Час готування 4 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • спеції – за смаком.
  • Вода – 2,5 ст.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

  1. Спершу горох заливаємо холодною водою на кілька годин. Щоб заощадити час, можна підготувати продукт з ночі.

    6375a20c5d26b109bcf07649d0e907a0

  2. Далі зливаємо воду, промиваємо і перебираємо горох.

    9a683b2634b13a1ba77f73bb09d4051e

  3. Викладаємо інгредієнт в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо на помірний вогонь, доводимо до кипіння і після варимо під кришкою 40 хвилин.

    caab9a9a34cdb2b61ec2654faa7fe13e

  4. Коли вода википить, за смаком додаємо сіль, спеції і вершкове масло. Розмішуємо кашу, яка вже добре розварилася.

    fc8142999c04bb086819241429a15686

  5. Готове ситне блюдо доповнюємо зеленню, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу!

    bb0e9c9028d0b906bd3f585f62858549

Ароматна горохова каша, приготована в горщику в духовці

Апетитна і навариста каша виходить з гороху, запеченого в горщику. Домашню страву порадує оригінальною подачею і яскравим смаком. Подавайте на обід в якості ситного гарніру!

Час готування 4 години

Час приготування: 2 години 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Вода – 2 ст.
  • Сало – 50 гр.

Процес приготування:

  1. Спершу вимочуємо горох у воді кілька годин. Щоб заощадити час готування, залийте продукт водою заздалегідь. Можна залишити на ніч.

    d7f5053271b7106159a6e0e58bade4da

  2. Занурюємо вимочений горох в горщик. Сюди ж вливаємо воду. Ставимо страву в розігріту до 200 градусів духовку на 2 години. Кришкою закривати не потрібно.

    e055dafdc62457572f28ba19fbd416ef

  3. На дрібні шматочки ріжемо сало. Обсмажуємо його на сковороді, поки не виділиться достатня кількість жиру.

    a3792ca5f6aad8e0e8a1d83bdb3f02af

  4. Далі сюди занурюємо подрібнений ріпчаста цибуля, додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і смажимо до напівпрозорості.

    0cfc92f90a9a0531b063adcdec204fd4

  5. Через дві години занурюємо в кашу піджарку. Тримаємо в вимкненій духовці 15 хвилин, після розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Готово!

    187e59eb3eebcbc84610b09a6515eeb3

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал