Хе з товстолобика – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Хе з товстолобика – це надзвичайно смачна закуска, яка сподобається не тільки гурманам, а й вибагливим в їжі персонам. Хе – це страви корейської кухні, приготовані з сирої риби або м’яса з використанням оцту і гострих спецій. Закуска готується просто, труднощів точно не виникне, хіба що при підготовці товстолобика. Але це, безумовно, того варто.

Класичне хе з товстолобика з оцтом

Класичне хе з товстолобика з оцтом, підійде до будь-якого застілля. Ваші гості зметуть закуску за лічені хвилини. Пряне частування особливо сподобається всім любителям пікантних страв. Закуска у виконанні проста, і її без проблем повторить навіть новачок.

Час готування – 6 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Стейки товстолобика – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець червоний мелений – 1/4 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 1/4 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Молот коріандр – 1 ч.л.
  • Корейська приправа – 1 ч.л.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Соєвий соус – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти. У примірниках великого розміру практично немає дрібних кісточок. Рибіну звільніть від лусочок, дістаньте кишки, розпоров черевце. Відрубайте хвіст, плавники і голову. Гарненько промийте під водою. Тушку розрубайте на стейки. У мене вже був оброблений стейк.

Крок 2. Стейк відділіть від шкіри і великих кісток, а м’якоть наріжте смужками. Вийміть дрібні кісточки. Для таких випадків я користуюся пінцетом, виходить легко і швидко.

Крок 3. Цибулю ріпчасту і часник облупіть, повторіть ті ж дії, що і з рибою, дотримуючись спосіб нарізки. Якщо любите більш гострий варіант, збільште кількість часнику.

Крок 4. Підготовлені компоненти для закуски складіть в підходящу ємність. У мене пластмасовий контейнер. Це зручно для невеликої порції. Якщо готую велику порцію, то використовую скляну банку. Так екологічніше і зручніше, при струшуванні шматочки не змінюють форму і зберігають презентабельний вигляд.

Крок 5. У ємність насипте сіль, обидва види перців, цукор, мелений коріандр і корейську приправу. Залийте оцтом, соєвим соусом і олією без запаху. Перемішайте вміст. Кому не вистачає гостроти, додайте чилі в тій кількості, в якому віддаєте перевагу.

Крок 6. Отриманої заливкою полийте рибу з овочами. Розсіл повинен покривати шматочки товстолобика. Набір спецій можна купити готовий або зібрати окремо. Прянощі рекомендую купувати в східних крамницях. Можливо, там буде дорожче, ніж в супермаркетах, але, безумовно, якісніше.

Крок 7. Гарненько розмішайте складові, закрийте контейнер і перемістіть в холодильник на 6 годин, кожну годину, струшуючи для рівномірного процесу. Для більш пікантного смаку збільште час до 8-12 годин. За цей час закуска повністю промаринується і буде готова до вживання.

Крок 8. Гарний посуд для подачі наповніть апетитною закускою. Не рекомендую пропонувати закуску дітям. Запрошуйте сім’ю насолодитися чарівною їжею. Приємної насолоди!

Хе з товстолобика по-корейськи – правильний рецепт

Хе з товстолобика по-корейськи – правильний рецепт сподобається всім без винятку. Гурмани і любителі гострих закусок залишаться під великим емоційним потрясінням, випробувавши гастрономічне насолоду від кулінарного шедевра. Закуска виходить неймовірно апетитною і заворожує своїми ароматами.

Час готування – 9 год.00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Філе товстолобика – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста невеликий – 3-4 шт.
  • Оцтова есенція 70% – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець червоний гострий – 0,5 ч.л.
  • Солодка паприка – 1 ч.л.
  • Спеції для риби – 1 ч.л.
  • Молот коріандр – 1 ч.л.
  • Часник – 7-8 головок.
  • Олія – 100 мл.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У примірниках великого розміру практично немає дрібних кісточок, тому краще брати великі особини. Рибіну звільніть від лусочок, дістаньте кишки, розпоров черевце. Відрубайте хвіст, плавники і голову. Гарненько ополосніть під водою. Цибулю ріпчасту і часник очистіть.

Крок 2. Тушку відокремите від шкіри і великих кісток, а м’якоть наріжте скибочками. Вийміть дрібні кісточки. Для таких випадків я користуюся пінцетом, виходить легко і швидко.

Крок 3. Підготовлену рибу для закуски складіть в підходящу ємність. Посипте сіллю і полийте оцтової есенцією. Перемішайте вміст. Прикрийте і півгодини маринуйте. Від оцту риба побіліє, так і повинно бути при згортанні білка.

Крок 4. Очищені цибулини наріжте півкільцями. Рубану цибулю розділіть на дві ємності.

Крок 5. Очищений часник пропустіть через прес.

Крок 6. Через 30 хвилин подрібнений часник відправте до товстолобика, слідом закиньте половину цибулі. Скористайтеся одноразовими рукавичками, перемішайте вміст ємності руками.

Крок 7. У розігріту з олією сковороду відправте другу частину цибулі. Пассеруйте до рум’яності.

Крок 8. Насипте паприку, червоний гострий перець, мелений коріандр і спеції для риби. Вимкніть нагрів і ретельно розмішайте, охолодіть заправку.

Крок 9. Рибу полийте соєвим соусом і заправте ароматним цибулею. Гарненько розмішайте складові, закрийте і перемістіть в холодильник мінімум на 6 годин, кожну годину, струшуючи для рівномірного процесу. Для більш пікантного смаку збільште час до 8-12 годин.

Крок 10. За цей час закуска повністю промаринується і буде готова до вживання. Запрошуйте сім’ю пригоститися дивовижною їжею. Приємної насолоди!

Хе з товстолобика з цибулею і морквою

Хе з товстолобика з цибулею і морквою ідеально підійде як для сімейних посиденьок і дружніх застіль, так і для урочистих заходів. На відміну від інших інтерпретацій цей рецепт найбільш щадний. Але якщо ви любите гостріше закуски, без проблем можна додати улюблені спеції і прянощі в бажаних кількостях.

Час готування – 12 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе товстолобика – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 2-3 щіпки.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Коріандр в зернах – 3 щіпки.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Морква – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У примірниках значного розміру практично відсутні дрібні кісточки, тому краще брати великі особини. Рибіну звільніть від лусочок, дістаньте кишки, розпоров черевце. Цибуля ріпчаста і часник очистіть. З моркви зніміть шкірку економкою.

Крок 2. Тушку відокремите від шкіри і великих кісток, а м’якоть наріжте скибочками. Вийміть дрібні кісточки. Для таких випадків я користуюся пінцетом, виходить легко і швидко. Підготовлену рибу для закуски складіть в підходящу ємність.

Крок 3. Очищені цибулини наріжте півкільцями.

Крок 4. Відправте до товстолобика. Посипте сіллю і перцем, і полийте оцтом. Перемішайте вміст. Прикрийте і маринуйте приблизно годину. Від оцту риба побіліє, так і повинно бути при згортанні білка.

Крок 5. Очищену морквину натріть на терці для корейської моркви.

Крок 6. У розігріту з олією сковороду відправте рубаний часник, коріандр і морквину. Пассеруйте пару хвилин. Охолодіть.

Крок 7. Перекладіть в ємність до риби разом з лаврушкою і горошками перцю. Скористайтеся одноразовими рукавичками, перемішайте вміст ємності руками. Закрийте і перемістіть в холодильник на ніч.

Крок 8. За цей час ароматна закуска повністю промаринується і буде готова до вживання. Запрошуйте рідних дегустувати чудове частування. Приємної насолоди!

Хе з товстолобика в рослинній олії

Хе з товстолобика в рослинній олії – один з варіантів корейської закуски з сирої риби. Як на мене, так це більш обрусіла версія, менш гостра, але не менш апетитна. Блюдо виходить супер смачним і розлітається на застіллях як гарячі пиріжки.

Час готування – 24 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе товстолобика – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Оцет 9% – 3 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Перець запашний горошком – 6 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Олія – 150 мл.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність насипте сіль, горошки запашного перцю і лаврушку. Влийте олію.

Крок 2. Часник облупіть і подрібніть, можна на терці або через прес або просто нарубати.

Крок 3. Влийте оцет і розбовтайте заправку.

Крок 4. Цибулю ріпчасту очистіть. З моркви зніміть шкірку економкою. Очищені цибулини нарізати пір’ям. Очищену морквину натріть на терці для корейської моркви.

Крок 5. Перекладіть до цибулі.

Крок 6. Рибіну звільніть від луски, дістаньте кишки, розпоров черевце. Приберіть хребет.

Крок 7. Тушку відокремите від шкіри і великих кісток. Вийміть дрібні кісточки. Для таких випадків я користуюся пінцетом, виходить легко і швидко. М’якоть наріжте скибочками.

Крок 8. Підготовлену рибу для закуски складіть до овочів.

Крок 9. Полийте заправкою. Скористайтеся одноразовими рукавичками, перемішайте вміст ємності руками.

Крок 10. Закрийте і перемістіть в холодильник на добу, періодично струшуючи для рівномірного процесу.

Крок 11. Зелень промийте і подрібніть. Додайте в хе. Розмішайте.

Крок 12. Запрошуйте рідних трапезувати. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал