Гарбузовий пиріг — це проста і дуже смачна ідея для домашньої випічки. Гарбуз не часто використовують для приготування будь-яких страв, хоча вона має ряд корисних властивостей. Наприклад, її можна додавати в випічку в якості начинки або як добавку в тісто. Враховуйте, що для пирога найкраще вибирати гарбуз з помаранчевої щільною м’якоттю.
Смачного!
Американський гарбузовий пиріг — класичний рецепт
Для американського гарбузового пирога найкраще підійде гарбуз витягнутої форми – мускатна. Її шкірка не дуже помітна, проте, всередині плода міститься смачна і солодка м’якоть, яка необхідна для приготування страви.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 8.
Інгредієнти для тіста:
- Масло вершкове – 90 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Сіль – 1/8 ч.л.
- Цукор – ½ ч.л.
- Молоко – 4 ст.л.
Інгредієнти для начинки:
- Пюре гарбуза – 400 гр.
- Цукор коричневий – 70 гр.
- Кориця – 1 щіпка.
- Мускатний горіх – 1 щіпка.
- Гвоздика – 1 щіпка.
- Імбир – 1 щіпка.
- Яйця – 3 шт.
- Вершки 33% – 200 мл.
Процес приготування:
1. Вершкове масло, яке потрібно заздалегідь заморозити, нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо їх в миску і додаємо борошно, сіль і цукор. Перетираємо інгредієнти до стану крихти.
2. Вливаємо в масу молоко, щоб тісто «схопилося», і починаємо замішувати масу в грудку.
3. Вистилаємо дно форми папером для випічки. Розгортаємо грудку тіста і викладаємо його поверх паперу. Формуємо також невисокі бортики. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин.
4. Очищаємо гарбуз від шкірки та нарізаємо її м’якоть кубиками середнього розміру (заздалегідь звільняємо м’якоть гарбуза від насіння). Варимо гарбуз на пару або томимо в духовці до м’якості.
5. Викладаємо розм’якшити гарбуз в чашу блендера і розбиваємо вінчиком до стану пюре. Для начинки нам необхідно 400 грамів гарбузової маси.
6. Викладаємо пюре в каструлю і додаємо до нього спеції і коричневий цукор. Ставимо каструлю на плиту і варимо масу 5 хвилин на середньому вогні. Постійно помішуємо її ложкою або лопаткою.
7. Вимикаємо вогонь і даємо гарячому пюре охолонути. Потім вбиваємо в нього яйця одне за іншим. Перемішуємо масу до однорідності після кожного вбитого яйця.
8. Розбиваємо начинку міксером. Паралельно вливаємо в масу вершки невеликими порціями.
9. Розігріваємо духову шафу при температурі 180 градусів. Дістаємо з холодильника форму з тістом і заливаємо порожнину рідкої начинкою до самого верху тестяних бортиків ( залишаємо буквально 1 сантиметр тіста ). Ставимо форму з заготівлею в духовку і тушкуємо 1 годину.
10. Готовність пирога перевіряємо ножем або зубочисткою: встромляємо їх в центр ласощів і дістаємо. Якщо ніж або зубочистка залишаться сухими, це означає, що пиріг повністю готовий.
11. Даємо американському пирогу охолонути прямо в формі, а потім нарізаємо його шматочками і подаємо до столу, наприклад, з збитими вершками.
Смачного!
Даний рецепт пирога з гарбуза та яблук відноситься до угорської кухні. Він здивує вас ніжною основою з гарбуза та ароматною яблучною начинкою з тонкою ноткою ванілі та кориці.
Час приготування – 1 год. 45 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 12.
Інгредієнти для тесту:
- Гарбузове пюре – 250 гр.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Горіхи грецькі – 50 гр.
- Цукор – 75 гр.
- Мука – 400 гр.
- Розпушувач – 1 упаковка.
- Кориця мелена – 1 щіпка.
- Гвоздика мелена – 1 щіпка.
- Кардамон мелений – 1 щіпка.
- Сіль – 1 щіпка.
Інгредієнти для начинки:
- Яблуко – 350 грн.
- Кориця мелена – до смаку.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Цукор – 50 гр.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо гарбузове пюре для тесту. Обрізаємо гарбузову шкірку і розрізаємо плід навпіл. Потім видаляємо насіння гарбуза столовою ложкою та нарізаємо м’якоть кубиками невеликого розміру. Томимо гарбуз у духовці до того моменту, поки він не стане м’яким. Викладаємо кубики в чашу блендера або дрібне сито і перетираємо до пюре.
2. Волоські горіхи позбавляємо від лушпиння і подрібнюємо до стану дрібної крихти будь-яким доступним способом.
3. Вершкове масло заздалегідь розтоплюємо в умовах кімнатної температури. У великій ємності замішуємо тісто для пирога: викладаємо гарбузове пюре, додаємо до нього волоські горіхи, борошно, масло і розпушувач. Посипаємо масу сіллю, цукром і спеціями. Замішуємо м’яке тісто.
4. Вимиваємо яблука і обрізаємо шкірку. Плоди розрізаємо навпіл і виймаємо з половинок насіння. Нарізаємо яблука часточками. При необхідності позбавляємо їх від гнилі і пошкоджених ділянок.
5. ¾ тіста відділяємо від загальної маси. Встилаємо дно форми папером для випічки. Розгортаємо грудку тіста і викладаємо його поверх паперу. Розділимо тісто по дну форми, формуючи бортики. Викладаємо шар яблука і посипаємо їх звичайним і ванільним цукром, молотою корицею. Беремо залишки тіста і розриваємо його на шматочки. Прикрашаємо ними шар яблука.
6. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів, а потім ставимо всередину неї форму з пирогом. Випікаємо ласощі 30 хвилин до рум’яного кольору. Даємо охолонути перед нарізкою і подачею на стіл.
Смачного!
Простий рецепт гарбузово-сирного пирога
Пиріг за цим рецептом вийде дуже смачним, якщо дотриматися одного нехитрого правила: заздалегідь дістати яйця та масло з холодильника і зігріти їх в умовах кімнатної температури, а також простежити, щоб продукти для начинки також були однієї температури, інакше ласощі погано пропечеться.
Час приготування – 5-6 год.
Час приготування – 1 год.
Кількість порцій – 1.
Складові:
- Яйця – 4 шт.
- Цукор очеретяний – 14 ст.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Сметана 20% – 4 ст.л.
- Мука – 400-500 гр.
- Розпушувач – 2 ч.л.
- М’якуш гарбуза – 400 гр.
- Яблуко велике – 1 шт.
- Крохмаль картопляний – 6 ст.л.
- Кориця мелена – до смаку.
- Сир 9% – 600 гр.
- Цукор ванільний – до смаку.
Процес приготування:
1. Обрізаємо шкірку гарбуза ножем і розрізаємо плід навпіл, щоб витягти насіння за допомогою ложки. Половини гарбуза нарізаємо невеликими кубиками і відварюємо у воді або на пару (можна потомити гарбуз у духовці) до м’якості. Готовність перевіряємо вилкою.
2. Вбиваємо в глибоку миску пару яєць і додаємо до них 5 столових ложок очеретяного цукру ( якщо такого немає, замінюємо звичайним ). Збиваємо масу вінчиком до практично повного розчинення цукру.
3. Додаємо в суміш сметану ( 2 ложки ) і масло, заздалегідь розтоплене в умовах кімнатної температури. Збиваємо масу вінчиком.
4. Змішуємо борошно і розпушувач в окремій ємності. Потім просіюємо масу через дрібне сито кілька разів і додаємо до суміші інгредієнтів поступово. Починаємо акуратно замішувати тісто ложкою.
5. Коли тісто стане досить густим, вимішуємо його руками. За структурою воно повинно нагадувати пластилін. Перекладаємо грудку в миску і накриваємо харчовою плівкою. Поміщаємо в холодильник на 30-50 хвилин.
6. Розм’якшену гарбуз викладаємо в глибоку тарілку. Очищаємо яблука від шкірки. Розрізаємо на половинки і позбавляємо від насіння. Нарізаємо плоди невеликими кубиками і висипаємо до гарбузовим шматочках. Всипаємо 4 столові ложки цукру, корицю і 3 столові ложки крохмалю.
7. Подрібнюємо масу блендером до однорідного стану. Тепер займемося приготуванням сирної начинки. В окрему ємність викладаємо сир, пару яєць, залишки сметани, цукру і крохмалю, ванільний цукор. Пюріруем масу блендером.
8. Комок тіста розгортаємо в круглий пласт товщиною 7-9 міліметрів. Змащуємо форму вершковим маслом. Викладаємо тісто в форму і пальцями розділимо його по дну ємності. Формуємо бортики.
9. По центру тіста викладаємо начинку шарами, чергуючи одну з іншого.
10. Для розподілу начинки можна використовувати лопатку. Коли вся начинка буде викладена, приспускаємо бортики пальцями. Розігріваємо духову шафу до температури 190 градусів.
11. Ставимо форму всередину духової шафи. Через 10 хвилин знижуємо температуру до 160-170 градусів і випікаємо ласощі ще 1 годину. Остуджуємо пиріг, а потім ставимо в холодильник на 2-3 години.
Смачного!
Як приготувати смачний гарбузовий пиріг в мультиварці?
Рецепт пирога привабливий навіть для тих, хто не дуже любить присмак гарбуза в стравах, адже він замаскований апельсинової цедрою і корицею. У мультиварці пиріг добре пропечеться, стане дуже пишним і смачним.
Час готування – 2 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 8.
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл.
- Цукор – 1 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2,5 ст.
- Гарбуз ( м’якоть ) – 200 гр.
- Сода харчова – 1 ч.л.
- Сік лимонний – 1 ст.л.
- Кориця молота – 0,5 ч.л.
- Олія соняшникова – 1 ч.л.
- Цедра апельсинова – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Гарбуз спочатку очищаємо від шкірки, а потім розрізаємо навпіл і позбавляємо від насіння. Нарізаємо м’якоть кубиками невеликого розміру. Розм’якшуємо гарбуз на пару або в духовій шафі, а потім викладаємо в чашу блендера. Відправляємо слідом за гарбузом апельсинову цедру і цукор. Перемелюємо інгредієнти до однорідної маси.
2. Вливаємо в глибоку миску кефір. Викладаємо до нього гарбузове пюре, вбиваємо яйця. Посипаємо інгредієнти корицею і поливаємо лимонним соком. Перемішуємо інгредієнти вінчиком.
3. Змішуємо в окремій ємності борошно і соду, а потім просіюємо їх через дрібне сито кілька разів. Додаємо до кефірно-гарбузової маси. Замішуємо тісто для пирога ложкою.
4. Змащуємо чашу мультиварки соняшниковою олією. Викладаємо на дно чаші тісто. Ставимо мультиварку в режим « Випічка ». Готуємо пиріг 1 годину 20 хвилин. Після закінчення години вже можна перевіряти виріб на готовність зубочисткою.
5. Дістаємо готове ласощі з мультиварки і даємо йому охолонути. Потім нарізаємо пиріг порційними шматочками і доповнюємо його чаєм або молоком. Смачного!
Гарбузовий пиріг з манкою
Пропонуємо вам приготувати смачний, ароматний і ситний пиріг з гарбуза з манною крупою. По виду ласощі виходить дуже яскравим, тому точно сподобається не тільки дітям, але і дорослим.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 10 хв.
Кількість порцій – 6.
Інгредієнти:
- М’якоть гарбуза – 300 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 150 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Кефір – 180 гр.
- Крупа манна – 200 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Спочатку займемося очищенням гарбуза від шкірки і насіння. Потім натираємо шматочки гарбуза на великій терці в глибоку миску.
2. Вбиваємо пару яєць в окрему ємність. Додаємо до них звичайний і ванільний цукор. Починаємо збивати інгредієнти на малій швидкості міксером, потім поступово збільшуємо швидкість і збиваємо масу до пишності.
3. Продовжуючи збивати інгредієнти, поступово вливаємо кефір. Додаємо манну крупу і розпушувач. Перемішуємо продукти до однорідності.
4. Беремо терту гарбуз невеликими грудочками і віджимаємо, позбавляючись від соку. Викладаємо порції гарбуза в рідку масу. Перемішуємо.
5. Змащуємо форму для випічки олією, допомагаючи собі кулінарною пензликом. Розігріваємо духову шафу до температури 180 градусів. Виливаємо тісто в форму рівномірно. Тушкуємо в духовці 40-50 хвилин.
6. Дістаємо готовий пиріг і вимикаємо духовку. Коли ласощі охолоне, нарізаємо його шматочками довільної форми і подаємо до столу.
Смачного!
ПП гарбузовий пиріг в домашніх умовах
Гарбуз містить речовини, які корисні для організму людини, практично не має в своєму складі жирів і вуглеводів, тому продукт точно підійде людям, які стежать за своїм здоров’ям. Крім того, страви з гарбуза дуже ситні і володіють яскравим зовнішнім виглядом.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 55 хв.
Кількість порцій – 8.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 500 гр.
- Молоко кисле – 1 ст.
- Пластівці вівсяні – 1 ст.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно рисова – 2 ст.
- Розпушувач тіста – 8 гр.
- Курага – 6 шт.
- Фініки – 6 шт.
- Мед – 3 ст.л.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
1. Вбиваємо необхідну кількість яєць в глибоку миску ( і жовток, і білок ).
2. Для того щоб пиріг вийшов більш повітряним, вливаємо до яєць кисле молоко. За бажанням його можна замінити кефіром.
3. Вівсяні пластівці подрібнюємо. Це найзручніше зробити за допомогою блендера або кавомолки. Допускається наявність в маси дрібних шматочків. Додаємо вівсяні пластівці до решти інгредієнтів і перемішуємо масу.
4. Стиглу гарбуз ( м’якоть повинна бути яскраво-помаранчевого кольору ) позбавляємо від шкірки і нарізаємо брусками. Натираємо інгредієнт на терці з боку отворів середньої величини.
5. Викладаємо гарбуз в миску. В окремій ємності змішуємо рисову борошно і розпушувач. Потім просіюємо їх кілька разів через дрібне сито. Так борошно краще насититься киснем. Висипаємо борошно до решти інгредієнтів.
6. Перемішуємо продукти. Промиваємо сухофрукти. Після того, як вони обсохнуть, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо в миску з іншими продуктами.
7. Якщо мед занадто густий, підігріваємо його в мікрохвильовці або на плиті до рідкого стану. Змішуємо мед з масою в мисці.
8. Змащуємо форму олією і включаємо духову шафу на розігрів. Встановлюємо температуру 180-200 градусів. Викладаємо заготівлю для пирога в форму для випічки і ставимо в духовку на 40-45 хвилин.
9. Даємо час готовому пирогу трохи охолонути і нарізаємо шматочками. Подаємо до столу в ємностях для десерту.
Смачного!
Найпростіший рецепт морквно-гарбузового пирога
Вам точно припаде до душі рецепт солодкого, повітряного та ситного пирога з морквою та гарбузом. Поласувати пирогом можна не тільки за ранковим або вечірнім чаєм – використовуйте його як перекушування на роботі.
Час приготування – 1 год. 25 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 1.
Складові:
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Кефір – 1 ст.
- Цукор – 1 ст.
- Яйця – 1 шт.
- Сода харчова – 1 год.
- Морква – 1 шт.
- Гарбуз – 300 грн.
- Пудра цукрова – для посипання.
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
1. Вбиваємо в глибоку миску одне куряче яйце, а потім висипаємо до нього склянку цукру.
2. Збиваємо яйце з цукром до однорідної рідкої маси. Для цієї мети використовуємо міксер, звичайну вилку або вінчик.
3. Щоб тісто було більш пишним і ніжним, вибираємо найбільш жирний кефір ( 3,2% ). Виливаємо стакан кефіру в миску.
4. Очищену морква середнього розміру вимиваємо проточною водою і натираємо на терці з великими отворами. Додаємо тертий інгредієнт в миску.
5. Стиглу гарбуз звільняємо від шкірки за допомогою ножа. Позбавляємо м’якоть від насіння і нарізаємо брусками середнього розміру. Потім натираємо гарбуз на самій дрібній терці до стану пюре.
6. Викладаємо гарбузове пюре в миску з морквою і іншими інгредієнтами. Висипаємо туди ж соду. Вимішуємо масу до утворення бульбашок.
7. Пшеничну борошно просіюємо через дрібне сито 2-3 рази. Так вона краще насититься киснем, а пиріг стане ще більш повітряним. Висипаємо борошно в миску і ще раз ретельно перемішуємо масу.
8. Розігріваємо духову шафу до температури 200 градусів. Форму для випічки змащуємо маслом. Виливаємо тісто в форму, рівномірно розподіляючи його по дну. Ставимо заготівлю в духову шафу і чекаємо 35 хвилин. Готовий виріб спочатку остуджуємо, а потім посипаємо цукровою пудрою і пригощаємо близьких або друзів.
Смачного!
Дуже смачний гарбузовий пиріг на кефірі
Пропонуємо вам рецепт заливного пирога, приготування якого не займе багато часу. З гарбузом і лимоном ласощі виходить дуже ніжним, ароматним, м’яким і пухким, що нагадує за структурою манник.
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 1.
Інгредієнти для тіста:
- Кефір – 320 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 2 гр.
- Борошно – 240-270 гр.
- Сода харчова – 7 гр.
- Кислота лимонна – 2 гр.
- Цукор – 40-60 гр.
Інгредієнти для начинки:
- Гарбуз – 240 гр.
- Лимон – 0,7 шт.
- Цукор – 20-30 гр.
- Масло вершкове – для змащування.
- Пудра цукрова – для прикраси.
Процес приготування:
1. У глибоку миску вбиваємо пару яєць і насипаємо цукор. За допомогою міксера перемелюємо інгредієнти в єдине ціле.
2. Вливаємо в рідку суміш кефір і перемішуємо інгредієнти. При цьому не збиваємо суміш, щоб пиріг не вийшов занадто щільним.
3. В окремій ємності змішуємо борошно, харчову соду і лимонну кислоту. Потім за допомогою сита просіюємо суміш кілька разів. Пересипаємо її в рідку масу і активно перемішуємо.
4. Займемося приготуванням начинки. Споліскуємо гарбуз і лимон. Обтираємо їх рушником. Обрізаємо шкірку гарбуза ножем. Розрізаємо плід на дві частини і прибираємо насіння. Формуємо невеликі бруски з гарбуза за допомогою ножа. Натираємо на терці з більшими отворами. Лимон натираємо разом з шкіркою. Не забуваємо прибирати кісточки. Змішуємо гарбуз і лимон.
5. Змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом. Вливаємо на дно чаші половину тіста.
6. Наступний шар – начинка з тертої гарбуза і лимона. Посипаємо начинку цукром і рівномірно поливаємо залишками тіста. Встановлюємо режим « Випічка », а час приготування – 40 хвилин. Потім прилад автоматично включить режим підігріву, не вимикайте його 5 хвилин. Дайте пирогу охолонути і тільки потім витягуйте його з мультиварки.
7. Перевертаємо пиріг іншою стороною і посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо на шматочки.
Смачного!
Як спекти пиріг з гарбузом і згущеним молоком в духовці?
Коли по всьому будинку поширюється запах кориці, мускатного горіха і ванілі, починаєш розуміти, чому в Америці так люблять готувати пиріг з гарбуза восени – ці запахи наповнюють простір затишком і теплом.
Час готування – 1 ч. 55 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 1.
Інгредієнти для тіста:
- Масло вершкове – 130 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Яйця – 1 шт.
Інгредієнти для начинки:
- Пюре гарбузове – 450 гр.
- Молоко згущене – 390 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Кориця молота – ½ ч.л.
- Горіх мускатний – ¼ ч.л.
- Цукор ванільний – 2 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Заздалегідь охолоджене вершкове масло нарізаємо кубиками. Борошно просіюємо в окрему ємність 2-3 рази, а потім додаємо до кубиків масла. Перетираємо інгредієнти до дрібної крихти.
2. Всипаємо в крихту цукор і ванільний цукор. Вбиваємо яйце і енергійно перемішуємо тісто.
3. При необхідності додаємо в тісто крижану воду. Скочуємо грудку і загортаємо його в харчову плівку. Прибираємо тісто в морозильну камеру на 20-30 хвилин.
4. Викладаємо готове гарбузове пюре в глибоку піалу або миску. Додаємо до нього згущене молоко і перемішуємо обидві маси вінчиком. Вбиваємо в начинку 2 яйця, додаємо корицю, мускатний горіх, ванільний цукор і сіль. Знову перемішуємо інгредієнти вінчиком.
5. Дістаємо тісто з морозилки і розгортаємо тонкий пласт. За діаметром він повинен вийти трохи більше, ніж форма для випічки. Переносимо тісто в ємність. Для зручності перенесення намотайте тісто на скелю.
6. Ставимо духову шафу на розігрів до температури 200 градусів. Наводимо бортики до естетично красивого виду пальцями і наливаємо всередину тіста начинку, рівномірно розподіляючи її. Ставимо пиріг всередину духовки і випікаємо 15 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 170 градусів і випікаємо ласощі 40-50 хвилин.
7. Перевіряємо готовність пирога зубочисткою або ножем. Вимикаємо духовку і дістаємо форму з пирогом. Після охолодження подаємо на стіл. За бажанням прикрашаємо пиріг збитими вершками або кульками морозива.
Смачного!