Хачапурі по-аджарськи – знамениті грузинські пироги із сиром. Зазвичай їх роблять у формі човників, як начинку використовують сир та курячі яйця. Випічка виходить дуже ситним і відмінно підходить для перекушування. Ми підібрали 10 оригінальних рецептів цієї страви.
Хачапурі по-аджарськи – справжній грузинський рецепт
Хачапурі – страва з багатою історією. Сьогодні про нього знають у всьому світі. Як приготувати справжній грузинські хачапурі, ви дізнаєтесь із цього рецепту.
Смачного!
Ароматні хачапурі «Човник з яйцем» та сиром сулугуні
Ароматні та апетитні хачапурі з яйцем та сиром сулугуні можна подати на сніданок, обід чи вечерю. Вони мають цікаву форму та по-іншому їх можна назвати відкритими пирогами.
Час приготування: 120 хв.
Час приготування: 50 хв.
порцій: 2.
Складові:
- Для тіста:
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Вода – 200 мл.
- Олія – 40 мл.
- Цукор – 0,5 ч.л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Дріжджі – 0,5 ч.л.
- Для начинки:
- Кріп – за смаком.
- Сир адигейський – 150 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сулугуні – 200 грн.
- Вершки – 100 мл.
Процес приготування:
1. У глибоку миску просійте борошно, всипте дріжджі, сіль та цукор, перемішайте. Потім влийте теплу воду та замісіть тісто. Закрийте тісто рушником і залиште в теплому місці.
2. Сир натріть на великій тертці, додайте подрібнений кріп, вершки та трохи солі.
3. Тісто розкотіть у два овальні коржики. Не доходячи пару сантиметрів до країв, викладіть сирну начинку. Потім згорніть краї та надайте заготовкам форму човників.
4. Покладіть заготовки в духовку, розігріту до 220 градусів на 15 хвилин. Потім дістаньте хачапурі з духовки, в кожен човник розбийте по яйцю і поверніть в духовку ще на 5-7 хвилин.
5. Подавайте хачапурі на стіл у запалі із жару прямо з духовки.
Смачного!
Як приготувати смачні хачапурі по-аджарськи з листкового тіста?
Трохи знайдеться людей, які байдужі до такої смачної грузинської страви, як хачапурі по-аджарськи. Навіть у домашніх умовах можна приготувати цю чудову закуску та порадувати своїх близьких.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 4.
Складові:
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Сир фету – 200 гр.
- Сир адигейський – 200 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Масло вершкове – до смаку.
Процес приготування:
1. Подрібніть фету та адигейський сир, змішайте їх.
2. Тісто розкотіть у тонкий пласт.
3. Розріжте тісто на чотири рівні частини. На середину кожного чотирикутника покладіть сирну начинку і поверніть краї до центру так, щоб заготовки нагадували формою човника.
4. Деко змастіть маслом і викладіть на нього заготовки. Запікайте хачапурі за 180 градусів 20 хвилин. Потім розбийте яйця та готуйте ще 5 хвилин у духовці.
5. Як тільки білок схопиться, діставайте хачапурі з духовки, додайте вершкове масло і подавайте на стіл.
Смачного!
Покроковий рецепт приготування хачапурі з сиру по-аджарськи
Хачапурі – це відкриті пироги з начинкою. Прийшла до нас ця чудова страва з Грузії. Його можна подавати як окрему закуску або як додаток до перших страв.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 1.
Складові:
- Для тіста:
- Сир – 100 гр.
- Борошно рисове – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач для тіста – 0,5 ч.л.
- Сіль за смаком.
- Для начинки:
- Сир – 100 гр.
- Сир – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
1. Яйце розділіть на білок та жовток. Для тіста змішайте сир та білок. Додайте сіль, розпушувач для тіста та рисове борошно.
2. Замісіть тісто, воно повинно вийти м’яким і не липким.
3. З тіста сформуйте заготівлю у формі човника, це можна робити відразу на пергаменті. Заготівлю змастіть жовтком. Помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.
4. Для начинки змішайте сир і натертий на велику тертку сир. Дістаньте заготовку з духовку, викладіть сирно-сирну начинку, заздалегідь зробіть в ній поглиблення для яйця. Розмістіть хачапурі в духовку ще на 5-10 хвилин.
5. Через 10 хвилин знову дістаньте хачапурі, розбийте у його середину яйце і готуйте при 180 градусах ще 5-6 хвилин. Жовток повинен залишитися рідким.
Смачного!
ПП дієтичні хачапурі по-аджарськи в домашніх умовах
Хороший приклад рецепту ПП хачапурі по-аджарськи. Максимальна користь для організму та насолода для ваших смакових рецепторів.
Час приготування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 2.
Складові:
- Для тіста:
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Борошно рисове – 50 гр.
- Для начинки:
- Сир – 120 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Зелень – до смаку.
Процес приготування:
1. У мисці розімніть вилкою сир і яйце до однорідного стану.
2. Потім додайте|добавляйте| рисове борошно і замісіть тісто.
3. Деко застеліть пергаментом. Розділіть тісто на дві частини, сформуйте заготовки у формі човників.
4. У човники викладіть трохи сирної начинки і помістіть лист у духовку, розігріту до 170-180 градусів на 20-30 хвилин.
5. Дістаньте лист з духовки, в кожен човен розбийте по яйцю і поверніть в духовку на 5 хвилин, щоб білок запекся. Подавайте хачапурі по-аджарськи зі свіжою зеленню.
Смачного!
Як приготувати правильні хачапурі на кефірі?
Один із найсмачніших видів бездрожжевої випічки. Основна краса хачапурі по-аджарськи в тому, що їх можна їсти, макаючи шматочки тіста в рідкий жовток.
Час приготування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій: 2.
Складові:
- Для тіста:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Кефір – 110-120 мл.
- Олія – 1 ст.л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль за смаком.
- Борошно пшеничне – 280-300 гр.
- Для начинки:
- Сир адигейський – 170-200 гр.
- Сіль за смаком.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
1. У миску влийте теплий кефір, олію, розбийте яйце і всипте сіль, перемішайте.
2. Потім всипте соду та борошно, замісіть тісто. Залишіть його на 30 хвилин за кімнатної температури.
3. Сир натріть на тертці, додайте|добавляйте| трохи солі.
4. Деко застеліть пергаментом. Тісто розділіть на дві рівні частини, розкотіть їх, поверніть краї з обох боків. У вас вийдуть дві заготівлі у формі човників.
5. Човники наповніть сиром. Запікайте хачапурі в духовці за 180 градусів 25 хвилин.
6. Потім дістаньте хачапурі, кожен розбийте по одному яйцю і поверніть в духовку на 5-7 хвилин, білок повинен запектися, а жовток залишитися рідким. Посипте хачапурі по-аджарськи меленим перцем і подавайте на стіл.
Смачного!
Ситні та смачні хачапурі по-аджарськи на бездрожжовому тісті
Відкриті хачапурі або хачапурі по-аджарськи готуються швидко і швидше зникають зі столу. Смачна та ситна закуска, яка скрасить зустрічі з друзями та затишні сімейні вечори.
Час приготування: 70 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 8.
Складові:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 3 ст.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сметана – 1 ст.
- Сіль – 1 год.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Для начинки:
- Сир адигейський – 250 гр.
- Сир український – 50 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сметана – 2 ст.
- Перепелині яйця – 8 шт.
Процес приготування:
1. Борошно просійте в миску, додайте|добавляйте| розм’якшене вершкове масло|мастило|, сіль|соль| і соду, перемішайте. Потім додайте|добавляйте| сметану і замісіть однорідне тісто. Залишіть його за кімнатної температури на півгодини.
2. Адигейський та звичайний сир натріть на тертці та перемішайте. Тісто розділіть на 8 частин, кожну розкотіть у тонкий коржик. На коржики викладіть начинку.
3. З двох сторін згорніть краї та сформуйте човники.
4. Заготовки розкладіть на деку і помістіть в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-30 хвилин, щоб тісто зарум’янилося. Потім у кожен човник розбийте по одному перепелиному яйцю. Розмістіть хачапурі в духовку ще на 3-5 хвилин.
5. Перед подачею додайте по невеликому шматочки вершкового масла на кожен хачапурі.
Смачного!
Пишні хачапурі по-аджарськи на дріжджовому тісті
Ще один варіант найсмачніших хачапурі по-аджарськи. На дріжджовому тісті випічка виходить більш пишною. Дріжджове тісто для хачапурі можна замісити самостійно або взяти готове.
Час приготування: 2,5-3 години.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5-6.
Складові:
- Для тіста:
- Борошно пшеничне – 700 гр.
- Вода – 300 мл.
- Молоко – 100мл.
- Олія – 3-5 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ст.
- Сіль – 1 год.
- Для начинки:
- Сир – 500 гр.
- Яйця – 5-6 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Вода – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
1. У теплому молоці розведіть дріжджі та залиште суміш у теплому місці на 15 хвилин.
2. У миску просійте борошно разом із сіллю. У центрі зробіть поглиблення, влийте в нього воду, опару та розбийте яйце. Замісити тісто спочатку ложкою, потім руками. У процесі замісу змащуйте руки олією. Тісто залиште на 1,5-2 години у теплому місці для підйому.
3. На великій тертці натріть сир. У сирну масу влийте воду і перемішайте, начинка має придбати консистенцію густої сметани.
4. Тісто, що підійшло, розділіть на 5-6 рівних частин, розкотіть їх у тонкі коржики. У кожного коржика згорніть краї і сформуйте заготовки у формі човників, викладіть їх на змащений лист.
5. У човники викладіть начинку. Помістіть лист із заготовками в духовку, розігріту до 220 градусів на 15-20 хвилин.
6. Потім доставте хачапурі, зробіть вилкою поглиблення в центрі та розбийте в них яйця.
7. Хачапурі поверніть в духовку на 4-5 хвилин, щоб запекся білок, потім змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.
Смачного!
Простий і швидкий рецепт лінивих хачапурі по-аджарськи на сковороді
Швидкий спосіб приготувати знамениті хачапурі по-аджарськи. Цю випічку люблять не лише на її батьківщині, а й у всьому світі. Ліниві хачапурі по-аджарськи вже давно щільно увійшли і в наш раціон.
Час приготування: 80 хв.
Час приготування: 15 хв.
порцій: 1.
Складові:
- Сметана – 50 мл.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Борошно пшеничне – 2 ст.л.
- Сир – 100 гр.
- Розпушувач для тіста – 0,5 ч.л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Сир натріть на великій тертці.
2. Додайте в миску сметану та яйце, посоліть до смаку і перемішайте.
3. Далі всипте борошно, що просіює, і розпушувач для тіста, перемішайте.
4. Розігрійте сковороду, влийте олію та викладіть на неї підготовлене тісто для хачапурі.
5. Смажте хачапурі по-аджарськи на невеликому вогні до золотистої скоринки з двох боків. Потім викладіть коржик на страва і розріжте на порції.
Смачного!
Легкий рецепт приготування хачапурі з готовим тістом
Процес приготування хачапурі по-аджарськи буде ще більш легким та швидким, якщо використовувати вже готове тісто. Хачапурі виходять ніжними та соковитими, за рахунок великої кількості сирної начинки.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 3-4.
Складові:
- Тісто дріжджове – 200 гр.
- Сир сулугуні – 250 гр.
- Вода – 50-70 мл.
- Яйця курячі – 3-4 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Приготуйте начинку. Сир натріть на тертці, вершкове масло|мастило| наріжте невеликими кубиками і влийте трохи води.
2. Тісто розділіть на рівні частини і розкачайте в тонкі коржики. На коржики викладіть підготовлену начинку.
3. Закрутіть краї коржів приблизно на 1/3 з двох боків і защипуйте краї. У вас вийдуть заготовки у формі човників.
4. Змастіть тісто яєчним жовтком і помістіть заготовки на 12 хвилин в духовку, розігріту до 220 градусів.
5. Через 12 хвилин додайте по одному курячому яйцю в кожен човен і поверніть хачапурі в духовку на 4-5 хвилин. Білок повинен запектись, а жовток залишитися майже сирим. Подавати хачапурі найкраще у гарячому вигляді.
Смачного!