Хачапурі по-аджарськи – 10 покрокових рецептів справжнього грузинського хачапурі з фото

Хачапурі по-аджарськи – знамениті грузинські пироги із сиром. Зазвичай їх роблять у формі човників, як начинку використовують сир та курячі яйця. Випічка виходить дуже ситним і відмінно підходить для перекушування. Ми підібрали 10 оригінальних рецептів цієї страви.

Хачапурі по-аджарськи – справжній грузинський рецепт

Хачапурі – страва з багатою історією. Сьогодні про нього знають у всьому світі. Як приготувати справжній грузинські хачапурі, ви дізнаєтесь із цього рецепту.

Смачного!

Ароматні хачапурі «Човник з яйцем» та сиром сулугуні

Ароматні та апетитні хачапурі з яйцем та сиром сулугуні можна подати на сніданок, обід чи вечерю. Вони мають цікаву форму та по-іншому їх можна назвати відкритими пирогами.

Час приготування: 120 хв.

Час приготування: 50 хв.

порцій: 2.

Складові:

  • Для тіста:
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вода – 200 мл.
  • Олія – 40 мл.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Дріжджі – 0,5 ч.л.
  • Для начинки:
  • Кріп – за смаком.
  • Сир адигейський – 150 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сулугуні – 200 грн.
  • Вершки – 100 мл.

Процес приготування:

1. У глибоку миску просійте борошно, всипте дріжджі, сіль та цукор, перемішайте. Потім влийте теплу воду та замісіть тісто. Закрийте тісто рушником і залиште в теплому місці.

2. Сир натріть на великій тертці, додайте подрібнений кріп, вершки та трохи солі.

3. Тісто розкотіть у два овальні коржики. Не доходячи пару сантиметрів до країв, викладіть сирну начинку. Потім згорніть краї та надайте заготовкам форму човників.

4. Покладіть заготовки в духовку, розігріту до 220 градусів на 15 хвилин. Потім дістаньте хачапурі з духовки, в кожен човник розбийте по яйцю і поверніть в духовку ще на 5-7 хвилин.

5. Подавайте хачапурі на стіл у запалі із жару прямо з духовки.

Смачного!

Як приготувати смачні хачапурі по-аджарськи з листкового тіста?

Трохи знайдеться людей, які байдужі до такої смачної грузинської страви, як хачапурі по-аджарськи. Навіть у домашніх умовах можна приготувати цю чудову закуску та порадувати своїх близьких.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 4.

Складові:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Сир фету – 200 гр.
  • Сир адигейський – 200 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Масло вершкове – до смаку.

Процес приготування:

1. Подрібніть фету та адигейський сир, змішайте їх.

2. Тісто розкотіть у тонкий пласт.

3. Розріжте тісто на чотири рівні частини. На середину кожного чотирикутника покладіть сирну начинку і поверніть краї до центру так, щоб заготовки нагадували формою човника.

4. Деко змастіть маслом і викладіть на нього заготовки. Запікайте хачапурі за 180 градусів 20 хвилин. Потім розбийте яйця та готуйте ще 5 хвилин у духовці.

5. Як тільки білок схопиться, діставайте хачапурі з духовки, додайте вершкове масло і подавайте на стіл.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування хачапурі з сиру по-аджарськи

Хачапурі – це відкриті пироги з начинкою. Прийшла до нас ця чудова страва з Грузії. Його можна подавати як окрему закуску або як додаток до перших страв.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 1.

Складові:

  • Для тіста:
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно рисове – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Для начинки:
  • Сир – 100 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Яйце розділіть на білок та жовток. Для тіста змішайте сир та білок. Додайте сіль, розпушувач для тіста та рисове борошно.

2. Замісіть тісто, воно повинно вийти м’яким і не липким.

3. З тіста сформуйте заготівлю у формі човника, це можна робити відразу на пергаменті. Заготівлю змастіть жовтком. Помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів на 10 хвилин.

4. Для начинки змішайте сир і натертий на велику тертку сир. Дістаньте заготовку з духовку, викладіть сирно-сирну начинку, заздалегідь зробіть в ній поглиблення для яйця. Розмістіть хачапурі в духовку ще на 5-10 хвилин.

5. Через 10 хвилин знову дістаньте хачапурі, розбийте у його середину яйце і готуйте при 180 градусах ще 5-6 хвилин. Жовток повинен залишитися рідким.

Смачного!

ПП дієтичні хачапурі по-аджарськи в домашніх умовах

Хороший приклад рецепту ПП хачапурі по-аджарськи. Максимальна користь для організму та насолода для ваших смакових рецепторів.

Час приготування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 2.

Складові:

  • Для тіста:
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно рисове – 50 гр.
  • Для начинки:
  • Сир – 120 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

1. У мисці розімніть вилкою сир і яйце до однорідного стану.

2. Потім додайте|добавляйте| рисове борошно і замісіть тісто.

3. Деко застеліть пергаментом. Розділіть тісто на дві частини, сформуйте заготовки у формі човників.

4. У човники викладіть трохи сирної начинки і помістіть лист у духовку, розігріту до 170-180 градусів на 20-30 хвилин.

5. Дістаньте лист з духовки, в кожен човен розбийте по яйцю і поверніть в духовку на 5 хвилин, щоб білок запекся. Подавайте хачапурі по-аджарськи зі свіжою зеленню.

Смачного!

Як приготувати правильні хачапурі на кефірі?

Один із найсмачніших видів бездрожжевої випічки. Основна краса хачапурі по-аджарськи в тому, що їх можна їсти, макаючи шматочки тіста в рідкий жовток.

Час приготування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 2.

Складові:

  • Для тіста:
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Кефір – 110-120 мл.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Борошно пшеничне – 280-300 гр.
  • Для начинки:
  • Сир адигейський – 170-200 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

1. У миску влийте теплий кефір, олію, розбийте яйце і всипте сіль, перемішайте.

2. Потім всипте соду та борошно, замісіть тісто. Залишіть його на 30 хвилин за кімнатної температури.

3. Сир натріть на тертці, додайте|добавляйте| трохи солі.

4. Деко застеліть пергаментом. Тісто розділіть на дві рівні частини, розкотіть їх, поверніть краї з обох боків. У вас вийдуть дві заготівлі у формі човників.

5. Човники наповніть сиром. Запікайте хачапурі в духовці за 180 градусів 25 хвилин.

6. Потім дістаньте хачапурі, кожен розбийте по одному яйцю і поверніть в духовку на 5-7 хвилин, білок повинен запектися, а жовток залишитися рідким. Посипте хачапурі по-аджарськи меленим перцем і подавайте на стіл.

Смачного!

Ситні та смачні хачапурі по-аджарськи на бездрожжовому тісті

Відкриті хачапурі або хачапурі по-аджарськи готуються швидко і швидше зникають зі столу. Смачна та ситна закуска, яка скрасить зустрічі з друзями та затишні сімейні вечори.

Час приготування: 70 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 8.

Складові:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сметана – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Для начинки:
  • Сир адигейський – 250 гр.
  • Сир український – 50 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.
  • Перепелині яйця – 8 шт.

Процес приготування:

1. Борошно просійте в миску, додайте|добавляйте| розм’якшене вершкове масло|мастило|, сіль|соль| і соду, перемішайте. Потім додайте|добавляйте| сметану і замісіть однорідне тісто. Залишіть його за кімнатної температури на півгодини.

2. Адигейський та звичайний сир натріть на тертці та перемішайте. Тісто розділіть на 8 частин, кожну розкотіть у тонкий коржик. На коржики викладіть начинку.

3. З двох сторін згорніть краї та сформуйте човники.

4. Заготовки розкладіть на деку і помістіть в духовку, розігріту до 200 градусів на 20-30 хвилин, щоб тісто зарум’янилося. Потім у кожен човник розбийте по одному перепелиному яйцю. Розмістіть хачапурі в духовку ще на 3-5 хвилин.

5. Перед подачею додайте по невеликому шматочки вершкового масла на кожен хачапурі.

Смачного!

Пишні хачапурі по-аджарськи на дріжджовому тісті

Ще один варіант найсмачніших хачапурі по-аджарськи. На дріжджовому тісті випічка виходить більш пишною. Дріжджове тісто для хачапурі можна замісити самостійно або взяти готове.

Час приготування: 2,5-3 години.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5-6.

Складові:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 700 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Молоко – 100мл.
  • Олія – 3-5 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Для начинки:
  • Сир – 500 гр.
  • Яйця – 5-6 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вода – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

1. У теплому молоці розведіть дріжджі та залиште суміш у теплому місці на 15 хвилин.

2. У миску просійте борошно разом із сіллю. У центрі зробіть поглиблення, влийте в нього воду, опару та розбийте яйце. Замісити тісто спочатку ложкою, потім руками. У процесі замісу змащуйте руки олією. Тісто залиште на 1,5-2 години у теплому місці для підйому.

3. На великій тертці натріть сир. У сирну масу влийте воду і перемішайте, начинка має придбати консистенцію густої сметани.

4. Тісто, що підійшло, розділіть на 5-6 рівних частин, розкотіть їх у тонкі коржики. У кожного коржика згорніть краї і сформуйте заготовки у формі човників, викладіть їх на змащений лист.

5. У човники викладіть начинку. Помістіть лист із заготовками в духовку, розігріту до 220 градусів на 15-20 хвилин.

6. Потім доставте хачапурі, зробіть вилкою поглиблення в центрі та розбийте в них яйця.

7. Хачапурі поверніть в духовку на 4-5 хвилин, щоб запекся білок, потім змастіть вершковим маслом і подавайте на стіл.

Смачного!

Простий і швидкий рецепт лінивих хачапурі по-аджарськи на сковороді

Швидкий спосіб приготувати знамениті хачапурі по-аджарськи. Цю випічку люблять не лише на її батьківщині, а й у всьому світі. Ліниві хачапурі по-аджарськи вже давно щільно увійшли і в наш раціон.

Час приготування: 80 хв.

Час приготування: 15 хв.

порцій: 1.

Складові:

  • Сметана – 50 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • Сир – 100 гр.
  • Розпушувач для тіста – 0,5 ч.л.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

1. Сир натріть на великій тертці.

2. Додайте в миску сметану та яйце, посоліть до смаку і перемішайте.

3. Далі всипте борошно, що просіює, і розпушувач для тіста, перемішайте.

4. Розігрійте сковороду, влийте олію та викладіть на неї підготовлене тісто для хачапурі.

5. Смажте хачапурі по-аджарськи на невеликому вогні до золотистої скоринки з двох боків. Потім викладіть коржик на страва і розріжте на порції.

Смачного!

Легкий рецепт приготування хачапурі з готовим тістом

Процес приготування хачапурі по-аджарськи буде ще більш легким та швидким, якщо використовувати вже готове тісто. Хачапурі виходять ніжними та соковитими, за рахунок великої кількості сирної начинки.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3-4.

Складові:

  • Тісто дріжджове – 200 гр.
  • Сир сулугуні – 250 гр.
  • Вода – 50-70 мл.
  • Яйця курячі – 3-4 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Приготуйте начинку. Сир натріть на тертці, вершкове масло|мастило| наріжте невеликими кубиками і влийте трохи води.

2. Тісто розділіть на рівні частини і розкачайте в тонкі коржики. На коржики викладіть підготовлену начинку.

3. Закрутіть краї коржів приблизно на 1/3 з двох боків і защипуйте краї. У вас вийдуть заготовки у формі човників.

4. Змастіть тісто яєчним жовтком і помістіть заготовки на 12 хвилин в духовку, розігріту до 220 градусів.

5. Через 12 хвилин додайте по одному курячому яйцю в кожен човен і поверніть хачапурі в духовку на 4-5 хвилин. Білок повинен запектись, а жовток залишитися майже сирим. Подавати хачапурі найкраще у гарячому вигляді.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал