Фруктовий торт з бісквітом, фруктами, сметаною, желе

В історії виникнення торта історики сперечаються. Одні вважають, що в перші їх почали готувати в Італії, де в перекладі це слово означає «багато прикрашений, мудре». Інші дотримуються фактів у вигляді малюнків, знайдених пиріжків при розкопках в Греції, що вказують на вік в 2000 років. Вчені з’ясували, що в ті часи кулінари пекли вироби з медом, фруктами, кунжутом.

Але в нинішньому варіанті з десертом познайомили світ саме французи, які подарували всім бісквіт, крему, желе, карамель. Є знаменита історія виникнення фруктового торта «Десерт Павлова», який багато хто помилково зараховують до російської кухні. Насправді його вперше приготували в Австрії, де гастролювала знаменита балерина Анна Матвіївна. Надихнувшись її виступом, вони створили повітряний десерт з безе, прикрашений збитими вершками, сезонними фруктами і ягодами.

Зараз в світі безліч рецептів тортів, де в якості основи готують бісквіт, пісочне, листкове тісто. Є рецепти і зовсім без випічки. Фрукти служать не тільки прикрасою кондитерських виробів, їх шматочки додають всередину, використовують як прикрасу на поверхні, а також варять з них желе, конфі для прошарків.

Зміст

З вологим бісквітом і карамелізованими бананами

Фруктовий торт з бісквітом зі збитими вершками, прикрашений карамелізованими бананами, можна приготувати для прийому гостей або простих домашніх посиденьок.

Єдиною умовою буде завчасне випікання основи, щоб вона не розпливлася в процесі побудови. Десерт вийде досить високим. Але це можна виправити, просто скоротивши кількість продуктів.

Склад інгредієнтів

Продуктовий набір бісквіта:

  • борошно – 300 г;
  • сіль – 1 ч. Л.;
  • цукровий пісок – 300 г ;
  • молоко – 280 мл;
  • вершкове, рослинне масло – по 60 мл;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сода – 1,5 ч. л.;
  • оцет – 1 ст. л.

Для крему:

  • вершки 30% – 500 мл;
  • цукрова пудра – 150 г.

Для прикраси:

  • банани – 3 шт .;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • вершкове масло – 1 ст. л.

Калорійність:

Калорійність Білки Жири Вуглеводи
265.1 ккал3.7 г13.1 г33.3 г

Що допускається додавати і змінювати в складі

Знизити калорійність можна якщо приготувати простий бісквіт з яєць, борошна, цукру. У цьому рецепті часто змінюють вершкове масло на маргарин, а замість бананів можна використовувати апельсини.

Покроковий процес приготування

Покрокове приготування:

  1. У глибоку чашку просіяти борошно, щоб позбутися від домішок і наситити її киснем. Потім змішати її з содою і сіллю.

  2. У чашу міксера відправити яйця кімнатної температури, додати цукровий пісок і збити в пухку масу.
  3. Влити туди тепле молоко, в якому розтопити вершкове масло, олію і добре перемішати.
  4. Тепер вже лопаткою з’єднати отриману масу з сухими інгредієнтами, а коли буде досягнута однорідність , влити оцет.
  5. У формі для запікання змастити тільки дно, викласти тісто розрівняти і випікати протягом 60 хв. У заздалегідь розігрітій духовці (170 ° С).
  6. Коли зубочистка буде залишатися сухою після проникнення в бісквіт, виріб дістати з печі, дати постояти 10 хв., Відокремити краю від форми тонким ножем, вийняти і остудити, перевернувши на решітку.
  7. Через приблизно 5-7 ч потрібно збити крем з охолоджених вершків, додаючи потихеньку цукрову пудру. Готовність легко визначити за чітким малюнком на поверхні від віночка. Розділити на 5 частин.
  8. Розтопити на сковороді вершкове масло, насипати рівним шаром цукровий пісок, дочекатися, коли він почне плавитися і почати перемішувати.
  9. Коли склад стане легкого золотистого кольору, обсмажити в ньому банан, заздалегідь очищений і нарізаний часточками.

  10. Остудити.

Прикраса і правила подачі на стіл

Для складання краще використовувати кондитерське кільце. Бісквіт розрізати на 3 коржі, укласти в кільце перший, нанести шар крему, повторивши дії, укласти половину карамелізованих фруктів. Вирівнявши останню основу, дати постояти виробу в холодильнику близько 1 ч, а потім нанести 2 частини залишилися вершків на поверхню і боки торта. Окрасою будуть банани, які розподілити по колу.

З шматочками фруктів усередині бісквіта

Цей рецепт трохи легше в приготуванні. Тільки слід звернути увагу на обробку фруктів, щоб не зіпсувати десерт.

Склад інгредієнтів

Склад:

  • цукровий пісок – 200 г;
  • груша – 1 шт.;
  • персик – 2 шт.;
  • розпушувач – 10 г;
  • борошно – 1 ст.;
  • крохмаль – 30 г;
  • курячі яйця – 5 шт.;
  • цукрова пудра – 3 ст. л.;
  • сметана – 3 4 ст.

Калорійність:

Калорійність Білки Жири Вуглеводи
212.7 ккал5.4 г4.8 г37.1 г

Що допускається додавати і змінювати в складі

Замість сметани для крему можна взяти натуральний йогурт.

Покроковий процес приготування

Докладне керівництво по приготуванню:

  1. Почати слід з фруктів, які попередньо помити. Потім персик обдати окропом, відразу потримати під холодною водою, зняти шкірку і нарізати м’якоть кубиками.

  2. У груші досить видалити насінну коробочку і нарізати часточками. Підготовлені продукти покласти в один шар на плоскій тарілці і посипати їх через ситечко 1 ст. л. цукрової пудри.
  3. У чашу міксера вбити все яйця, збити в піну. Тепер додавати по 1 ст. л. цукру і продовжити роботу поки обсяг маси не збільшиться в 2 рази.
  4. Окремо з’єднати крохмаль з борошном і розпушувачем, просіяти, всипати в яєчну масу і акуратно перемішати лопаткою.
  5. Додати шматочки фруктів, домогтися однорідності і перекласти тісто у форму, застелену пергаментом.
  6. Випікати в духовій шафі протягом 30-40 хв. при 180 ° С до повної готовності, яку перевірити зубочисткою (вона повинна залишитися сухою).
  7. Готовий бісквіт спочатку трохи остудити у формі, потім вийняти залишити на решітці приблизно на 4 год. Приблизно за 15 хв. до збірки торта змішати в мисці залишок цукрової пудри зі сметаною.

Прикраса і правила подачі на стіл

Остигнула основу поділити на 2 частини за допомогою гострого ножа, змастити їх половиною крему, зібрати десерт і полити залишком солодкої сметани.

Окрасою можуть послужити часточки персика або груші, збризнути лимонним соком, розкладені на поверхні.

Муссовий торт зі сметаною без випічки

Фруктовий торт з бісквітом став класикою. А що, якщо спробувати його приготувати без випічки, без основи, просто використовуючи сметану і желатин?

Простий десерт підкорить сім’ю.

Склад інгредієнтів

Інгредієнти:

  • сир – 300 г;
  • сметана – 350 мл;
  • желатин – 25 г;
  • вода – 200 мл;
  • цукор – 250 г;
  • ківі – 2 шт.;
  • апельсин – 1 шт.;
  • мандарин – 1 шт.

Що допускається додавати і змінювати в складі

Фрукти для торта можна підібрати самостійно. Головне, щоб вони були різного кольору для барвистості десерту.

Покроковий процес приготування

Приготування по кроках:

  1. Сир краще вибирати з високою жирністю, так як він ніжніше. Викласти його в чашку і розім’яти занурювальним міксером.

  2. Додати сметану кімнатної температури, цукровий пісок і ще раз пропрацювати масу блендером, домігшись однорідності. Якщо не всі кристалики розчинилися, залишити в теплому місці на 10 хв.

  3. В іншу чашку налити теплої кип’яченої води, всипати желатин і добре перемішати. Дати постояти складу протягом 15 хв.

  4. Желейну масу трохи прогріти, щоб вона стала однорідною, потім влити в сир і ще раз добре все пробити.

  5. Фрукти помити, очистити і нарізати кружальцями. Взяти округлу силіконову форму, обкласти її всю черзі апельсинами, ківі і мандаринами.

  6. Акуратно на середину викласти частину сметанному заготовки, потім фрукти і так, поки весь склад не буде використаний.

  7. Надіслати форму в холодильник мінімум на 2 ч.

Прикраса і правила подачі на стіл

Перед подачею форму опустити в гарячу воду, перевернути на плоске блюдо. Зазвичай цей десерт не прикрашають, але іноді просто прикріплюють свіжі листочки м’яти.

Шоколадно-фруктовий торт з суфле

Фруктовий торт часто поєднують з шоколадним бісквітом, а ніжний смак йому додасть суфле. Даний варіант підходить для торжества.

Склад інгредієнтів

Набір продуктів для суфле:

  • цукровий пісок – 100 г;
  • йогурт – 300 г;
  • вершки 30% – 250 мл;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • персик – 2 шт.;
  • желатин – 30 г .

Для бісквіта:

  • курячі яйця – 3 шт.;
  • цукор – 80 г ;
  • какао – 1 ст. л.;
  • борошно – 50 г.

Для прикраси:

  • темний шоколад – 100 г;
  • вершки – 3 ст. л.;
  • персик – 1 шт.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Калорійність:

Калорійність Білки Жири Вуглеводи
172.6 ккал6.6 г5.3 г25.2 г

Що допускається додавати і змінювати в складі

В рецепті можна використовувати будь-який фрукт.

Покроковий процес приготування

Покрокове приготування:

  1. Насамперед потрібно збити в пишну піну яйця з цукром.

  2. Додати через сито борошно з какао, змішані заздалегідь.
  3. Лопаткою вимішати однорідне тісто, намагаючись не втратити обсяг. Обкласти форму пекарської папером, викласти половину шоколадної маси, вирівняти і випікати при 180 ° С протягом 20 хв.
  4. Слідом відправити тісто в форму і запекти при тій же температурі. Остудити обидва шару.
  5. Желатин замочити в 1 2 склянки вершків, трохи підігрітого, відставити убік.
  6. Персик полити крутим окропом, обдати холодною водою і очистити від шкірки, вийняти ядро. М’якоть нарізати кубиками.
  7. Залишок вершків охолодити, додати ванільний цукор і збити в пишну піну.
  8. Нагріти желейну масу, не доводячи до кипіння, ретельно перемішати, а потім з’єднати зі збитими вершками і фруктовими шматочками.
  9. Викласти в форму 1 бісквітний корж, потім підготовлене суфле, вирівняти його і покрити іншим шоколадним коржем.
  10. Трохи притиснути поверхню і відправити виріб в холодильник мінімум на 2 год.

Прикраса і правила подачі на стіл

Перед подачею на водяній бані розтопити шоколадну плитку з вершками. Отриманою глазур’ю зробити патьоки на десерті. На середину викласти шматочки залишився персика, попередньо политого лимонним соком, щоб уникнути потемніння.

Сирно-фруктовий чізкейк

Фруктовий торт з бісквітом з пісочного печива , що не вимагає випічки – знахідка для будь-якої господині.

В даному варіанті не буде потрібно прикраса, так як зверху вироби буде лимонне желе з шматочками апельсина.

Склад інгредієнтів

Продуктовий набір:

  • пісочне печиво – 300 г;
  • сир – 500 г;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 80 г;
  • желатин – 30 г;
  • апельсин – 1 шт.;
  • пачка лимонного желе – 1 шт.

Калорійність:

Калорійність Білки Жири Вуглеводи
194.7 ккал9.8 г10.2 г15.6 г

Що допускається додавати і змінювати в складі

Якщо хочеться отримати більш солодкий десерт, то варто додати в сир трохи цукрового піску. Замість лимонного желе можна взяти інший фруктовий напівфабрикат. Але тоді краще підібрати і плід під колір йому.

Покроковий процес приготування

Покрокове приготування:

  1. Пісочне печиво поламати руками, відправити в чашу блендера і перемолоти його разом з розм’якшеним вершковим маслом.
  2. Отриману масу перекласти на дно форми і утрамбувати руками, а потім поставити в холодильник на 30 хв.
  3. У цей час замочити желатин в теплій воді (приблизно 100 мл), залишити на 10 хв.
  4. Сир зі сметаною подрібнити занурювальним блендером, додати желатиновий склад, заздалегідь підігрітий і пропущений через ситечко.
  5. Суфле укласти рівним шаром на остигнула пісочну основу.
  6. Приготувати желе відповідно до інструкції на упаковці.
  7. Очистити від шкірки апельсин, зняти всю білу оболонку, вирізати м’якоть і поділити її шматочками.

  8. Фрукт змішати з трохи остиглим желе, вилити його рівним шаром поверх сирного суфле.
  9. Залишити в холодильнику до повного охолодження приблизно 5-6 ч.

Прикраса і правила подачі на стіл

Перед подачею десерту достатньо його вийняти з форми, намагаючись не порушити цілісність вироби, і укласти його на красиву плоску тарілку.

 

Пісний торт з апельсинами

В дні посту теж хочеться побалувати рідних домашньою випічкою. Можна зробити смачний апельсиновий торт з кремом, в яких повністю відсутні продукти тваринного походження.

Склад інгредієнтів

Склад для основи:

  • свіжовичавлений апельсиновий сік – 200 мл;
  • апельсинова цедра – 3 ст. л.;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • рослинне масло – 100 мл;
  • сіль – 1 щіпка;
  • сода – 1,5 ч. л.;
  • борошно – 290 г;
  • винний оцет – 40 мл.

Для пісного крему :

  • апельсиновий сік – 500 мл;
  • манка – 5 ст. л.;
  • цукор – 40 г.

Калорійність:

Калорійність Білки Жири Вуглеводи
224.3 ккал2.9 г7.3 г37,0 г

Що допускається додавати і змінювати в складі

Замість апельсинового соку багато просто розбавляють лимонний сік за смаком з кип’яченою водою.

Покроковий процес приготування

Детальний керівництво:

  1. У велику чашку налити підігрітий трохи апельсиновий сік (для бісквіта), всипати цукровий пісок і перемішувати поки він повністю не розчиниться.
  2. Потім влити рослинне масло, винний оцет, додати апельсинову цедру і ще раз перемішати.
  3. Окремо з’єднати борошно з содою сіллю і просіяти через сито, щоб наситити масу киснем. Всипати в підготовлений склад і домогтися однорідності.
  4. У цей момент маса трохи збільшиться в об’ємі, посвітлішає. Її відразу потрібно перекласти в роз’ємну форму, застелену фольгою або пекарської папером.

  5. Випікати при 180 ° С в заздалегідь розігрітій духовці протягом 35-40 хв. Перед тим як дістати десерт слід перевірити готовність лучиною.
  6. бісквіти дати трохи охолонути, не виймаючи з форми, а потім залишити на 4 год на решітці.
  7. У цей час поставити в сотейнику апельсиновий сік і зварити на ньому рідку манну кашу з цукром. Це і буде пісний крем.
  8. При складанні розрізати бісквіт на 2 частини, змастити пісним охолоджені складом крему. Його ж нанести на поверхню торта.

Прикраса і правила подачі на стіл

Окрасою в даному випадку можуть стати рубані горіхи або шматочки фруктів.

«Черепаха»

Фруктовий торт з бісквітом, прикрашений нарізаними шматочками ківі, дуже схожий на черепаху. Тому саме так його і називають домогосподарки, які активно користуються цим рецептом.

Склад інгредієнтів

Інгредієнти для бісквіта:

  • згущене молоко – 270 мл;
  • розпушувач – 10 г;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • мука вищого сорту – близько 350 г.

В заварний крем:

  • вершкове масло – 200 г;
  • молоко – 500 мл;
  • крохмаль – 2,5 ст. л.;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • ванільний цукор – 5 г.

Для прикраси:

  • стиглі плоди ківі – 6 шт.

Фруктовий торт з бісквітом можна зробити у вигляді черепахи з ківі.

Калорійність:

Калорійність Білки Жири Вуглеводи
243,7 ккал4.6 г10.9 г32.2 г

Що допускається додавати і змінювати в складі

Вершкове масло можна замінити якісним маргарином, мають жирність не менше 80%.

Покроковий процес приготування

Покрокове приготування:

  1. У цьому випадку потрібно почати з приготування заварного крему, на який буде витрачено більше часу.
  2. У сотейник налити молоко, поставити його на вогонь і трохи підігріти. Відлити від складу приблизно 1 склянка, змішати його з крохмалем, цукром і курячими яйцями, вимішати однорідний склад.
  3. Влити склад назад в сотейник і довести до кипіння на повільному вогні, постійно помішуючи віночком, щоб в масі не утворилися грудки, і вона не пригоріла.
  4. Буквально через 1-2 хв. молоко почне густіти. Посуд зняти з вогню, коли вона стане схожа на манну кашу.
  5. Відразу додати вершкове масло і перемішати, щоб воно повністю розійшлося в складі. Прикрити масу шматком харчової плівки в контакт, потримати трохи на столі, а потім відправити в холодильник на 3-4 ч.
  6. Для бісквіта в чашці з’єднати куряче яйце зі згущеним молоком, содою, а потім додавати потроху просіяного борошна, вимішують еластичне м’яке тісто.
  7. Розділити його на 8 шматків, розкачати їх все товщиною по 2 мм і по черзі випікати на сухій сковороді . Надати їм рівну круглу форму за допомогою плоскої тарілки і гострого ножа. При цьому 4 шт. повинні бути в діаметрі трохи більше.
  8. Ківі ретельно промити і нарізати кружальцями приблизно по 0,5 см.

  9. Збирати торт з широкого бісквіта, викладаючи його по одному на блюдо, завдаючи на поверхню заварний крем. 3 і 6 шар потрібно прокласти шматочками фруктів.
  10. Потім повторити все з коржами меншого діаметру і вирівняти поверхню залишком крему.

Прикраса і правила подачі на стіл

Окрасою послужать залишилися шматочки ківі, якими покрити всі виріб. Щоб десерт більше нагадував черепаху, укласти з фрукта 4 лапки з боків і зробити голову з половинки плода.

Корисні поради

Корисні поради, які допоможуть приготувати смачний і красивий фруктовий торт:

  • Щоб отримати пишний бісквіт, необхідно збивати яйця з цукровим піском до збільшення обсягу в 2-3 рази. Після додавання вимішувати тісто тільки лопаткою нетривалий час.
  • Випікати прості бісквіти на яйцях слід в формі, у якій змазано тільки дно. На сухих боках тісто краще підніметься.
  • Під час випічки не можна відкривати дверку духовки до освіти на поверхні виробу стійкою скоринки. Інакше він просто опаде.
  • Фрукти для десертів можна вибирати самостійно. Але для шоколадної основи краще брати плоди з кислинкою такі, як апельсини, лимони.
  • Форму кондитерському виробу практично у всіх рецептах можна надати як круглу, так і прямокутну.
  • При використанні лимона, апельсина необхідно обов’язково знімати крім шкірки і білий шар, який дасть гіркий смак у виробі особливо після теплової обробки.
  • Шматочки фруктів (яблук, груш) краще скропити лимонним соком, щоб уникнути їх потемніння.
  • При складанні десерту потрібно використовувати кондитерське кільце майже завжди, щоб після його вистойки зберегти рівну форму боків.
  • Фруктові торти, зібрані з бісквітом, не варто зберігати при кімнатній температурі, але і в холодильнику кондитерські вироби не можна тримати довше 2-3-х днів.

Відео про приготування фруктового торта з бісквітом

Рецепт приготування фруктового торта з бісквіту:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал