Фарширований перець м’ясом і рисом класичний – це всіма улюблена страва, яка кожна господиня готує по-своєму. Однак в цій статті ви дізнаєтеся, в якому посуді і з якими соусами можна тушкувати соковиті перчики з апетитною і ситною начинкою. Традиційно гарячі перчики подаються до столу з щедрою порцією охолодженої жирної сметани і зеленню.
Як приготувати фарширований перець в духовці?
Фарширований перець в духовці готується дуже просто і швидко, так як овочі додаються в сирому вигляді і не вимагають будь-якої теплової обробки, відповідно, в інгредієнтах ви так само не зустрінете ні краплі олії, через якого істотно збільшується калорійність.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 800 гр.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Рис сирої – 30 гр.
- Цибуля – 200 гр.
- Морквина – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сир – 60 гр.
- Сметана – 4 ст.л.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Вода – 200 мл.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У миску з високими бортиками викладаємо фарш, очищену цибулю з часником, пропущений через м’ясорубку або блендер.
Крок 2. Додаємо морквину, також подрібнену автоматичними ножами.
Крок 3. Крупу варимо в підсоленій воді близько 10 хвилин після закипання, зливаємо надлишки води і відправляємо в основний склад.
Крок 4. Складові солимо і вимішуємо до однорідності.
Крок 5. Солодкий перець розрізаємо на половинки, видаляємо перегородки і насіння, фаршируємо і укладаємо в формочку для запікання.
Крок 6. Для соусу в окремій мисці об’єднуємо воду з томатною пастою, сметаною і невеликою кількістю солі.
Крок 7. Отриманим розчином заливаємо заготовки і накриваємо вогнетривку посуд фольгою, готуємо при 180 градусах 40-50 хвилин.
Крок 8. Приблизно за 7 хвилин до готовності, прибираємо фольгу і посипаємо страву сирною стружкою.
Крок 9. Рум’яні перці розкладаємо по тарілках і поливаємо залишками соусу – знімаємо пробу. Смачного!
Перець, фарширований м’ясом і рисом зі сметаною
Перець, фарширований м’ясом і рисом зі сметаною – це дієтичний рецепт, до складу якого входить ніжне куряче філе і ароматні італійські трави. Така страва ідеально підходить для пізнього вечері, після якого ви не відчуєте тяжкості в шлунку, проте, надовго позбудетеся від почуття голоду.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 7 шт.
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рис – ½ ст.
- Сіль – 1 ч.л.
- Соус соєвий – 2 ст.л.
- Сметана – 150 гр.
- Зелень – за смаком.
- Трави італійські – за смаком.
- Вода – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Солодкий перець ретельно промиваємо і обсушуємо, зрізаємо верхівки або розрізаємо уздовж на дві половинки – видаляємо нутрощі. Підготовлені овочі викладаємо в глибоку сковороду.
Крок 2. За допомогою м’ясорубки подрібнюємо птицю, зелень і цибуля. Додаємо ретельно промиту рисову крупу.
Крок 3. Приправляємо компоненти сіллю і італійськими травами.
Крок 4. Фарш з добавками вимішуємо і наповнюємо їм солодкий перець.
Крок 5. Паралельно змішуємо сметану з соєвим соусом і водою.
Крок 6. Заливаємо соусом вміст сковороди і готуємо на помірному полум’я близько 40 хвилин.
Крок 7. Апетитні перчики сервіруємо, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!
Класичний фарширований перець з рисом в мультиварці
Класичні фаршировані перці з рисом в мультиварці, тушковані до м’якості в ніжному вершковому соусі на основі сметани – це неймовірно смачна страва, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. Головне – дотримуйтесь рекомендації!
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 1 кг.
- Фарш індичий – 600 гр.
- Рис – 100 гр.
- Морквина – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія соняшникова – 3-4 ст.л.
- Сметана – 150 гр.
- Вода / бульйон – 400 мл.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування відварюємо до напівготовності промитий рис, очищаємо і ополіскуємо овочі, даємо час обсохнути.
Крок 2. Позбавляємося від насіння і перегородок перців, зрізавши частина з плодоніжкою.
Крок 3. На розігрітому соняшниковій олії 2-3 хвилини обсмажуємо дрібні кубики ріпчастої цибулі, додаємо натерту на терці морквину, тушкуємо ще пару хвилин.
Крок 4. У глибокій ємності змішуємо рис, фарш, зажарку, мелений перець і сіль.
Крок 5. Отриманою сумішшю заповнюємо порожнини в перці, не дуже щільно, так як крупа збільшиться в розмірі.
Крок 6. Викладаємо напівфабрикати в чашу.
Крок 7. Перемішуємо воду або бульйон зі сметаною, сіллю і перцем для заливки.
Крок 8. Перці заливаємо соусом і закриваємо кришку, запускаємо режим « тушкування » на 45 хвилин. Після закінчення програми, залишаємо страву на підігріві ще 10-15 хвилин.
Крок 9. Соковиту страву розкладаємо по порційних тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!
Перець з курячим фаршем і рисом
Перець з курячим фаршем і рисом – це традиційна слов’янська страва, яку кожна господиня готує по-своєму. Однак вашій увазі представляється рецепт ароматного і ніжного перцю, начиненого птахом і доповненого дрібкою сушеного базиліка – пальчики оближеш!
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 8 шт.
- Фарш курячий – 300 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Рис – 100 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Базилік сушений – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожений курячий фарш викладаємо в робочу ємність, яка підходить для вимішування.
Крок 2. До м’ясної складової висипаємо рисову крупу, відварену в підсоленій воді до напівготовності.
Крок 3. Вбиваємо одне куряче яйце.
Крок 4. Посипаємо базиліком і сіллю – ретельно вимішуємо компоненти.
Крок 5. У перцю обрізаємо верхівки, видаляємо насіння і фаршируємо підготовленою начинкою. Складаємо заготовки в каструлю, заливаємо окропом і присмачуємо сіллю, а також натертою на терці морквою.
Крок 6. Тушкуємо на повільному полум’я протягом 40-45 хвилин, і подаємо до столу. Смачного!
Фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі
Фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі, запечений в духовій шафі – це неймовірно ніжне і апетитне страву, яке порадує вас своєю соковитістю і насиченим смаком. Для готування нам будуть потрібні ті компоненти, які часто є під рукою у кожного.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 6 шт.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис – 70 гр.
- Вершки – 200 мл.
- Паста томатна – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо промиваємо і очищаємо болгарський перець, в декількох водах промиваємо рис.
Крок 2. До фаршу відправляємо рис і сіль.
Крок 3. Інгредієнти гарненько перемішуємо і фаршируємо перчики.
Крок 4. Напівфабрикати викладаємо в форму, придатну для готування в духовій шафі.
Крок 5. В окремій піалі об’єднуємо вершки з пастою з перетертих томатів, за бажанням солимо.
Крок 6. Переливаємо вершково-томатний соус до перцю, накриваємо посуд фольгою.
Крок 7. Запікаємо страву протягом 45 хвилин при температурній позначці в 180 градусів. Смачного!
Фарширований перець з індичкою і рисом
Фарширований перець з індичкою і рисом, тушкований в свіжих і соковитих помідорах – це не тільки смачне і ароматне блюдо, але ще і корисне, так як в його склад входять виключно корисні і натуральні інгредієнти. Як крупи рекомендуємо використовувати рис сорту « басматі », він не вимагає попередньої варіння.
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 7-10.
Інгредієнти:
- Фарш індичий – 500 гр.
- Перець болгарський – 7-10 шт.
- Помідори – 1 кг.
- Цибуля – 150 гр.
- Морквина – 200 гр.
- Рис – 100 гр.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулю «звільняємо» від лушпиння і ріжемо на дрібні шматочки.
Крок 2. Очищену морквину подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 3. Кілограм стиглих помідорів перебиваємо в блендері до консистенції кашиці.
Крок 4. Змішуємо промитий рис з попередньо розмороженим фаршем з індички.
Крок 5. У перцю обрізаємо верхню частину і видаляємо насіння з перегородками, фаршируємо підготовленою начинкою.
Крок 6. У каструльці розігріваємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо цибулю до прозорості.
Крок 7. Засипаємо морквяну стружку, перемішуємо і смажимо ще 2-3 хвилини.
Крок 8. Переливаємо томатне пюре.
Крок 9. На овочеву «подушку» викладаємо перці.
Крок 10. Приправляємо горошинами перцю і сіллю.
Крок 11. Закриваємо вогнетривку посуд кришкою і тушкуємо страву протягом 45 хвилин.
Крок 12. Апетитні перці подаємо до столу « з пилу, з жару » і негайно знімаємо пробу. Смачного!
Перець, фарширований з яловичиною і рисом
Перець, фарширований з яловичиною і рисом – це класика радянської кухні, яка користується популярністю і донині. Однак в цьому немає нічого дивного, так як поєднання солодкого перцю з ситною і соковитою начинкою нікого не може залишити байдужим!
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 500 гр.
- Перець солодкий – 8 шт.
- Рис – ½ ст.
- Морквина – 200 гр.
- Цибуля – 3 шт.
- Сметана – 100 гр.
- Паста томатна – 3 ст.л.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо овочі, дрібно нарізаємо цибулю і тремо на терці моркву. Половину овочів обсмажуємо до м’якості на олії.
Крок 2. У глибокій ємності перемішуємо фарш з зажаркою, сіллю, меленим перцем і рисом, відвареним до напівготовності.
Крок 3. Обрізаємо верхню частину перців і вичищаємо насіння з перегородками, наповнюємо фаршем з добавками.
Крок 4. На дно каструлі відповідного розміру висипаємо залишилися овочі, викладаємо сметану і пасту з томатів – гарненько перемішуємо і зверху кладемо перчики, заливаємо водою наполовину висоти перців.
Крок 5. Готуємо страву під кришкою протягом 40 хвилин.
Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Перець з м’ясом, рисом і підливою в духовці
Перець з м’ясом, рисом і підливою в духовці – це живильне страву, приготувавши яке, ви позбавите себе від роздільної і виснажливої готування гарніру і основної страви. Завдяки запіканню, перчики з ніжною начинкою виходять неймовірно ароматними і смачними.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 630 гр.
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Рис – 40 гр.
- Морквина – 160 гр.
- Цибуля – 160 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Сметана – 60 гр.
- Соус томатний – 1 ст.л.
- Вода – 300 мл.
- Лист лавра – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед відварюємо добре промиту рисову крупу до напівготовності в підсоленій воді, дрібно нарізаємо цибуля і за допомогою терки подрібнюємо морквину. Солодкі перці обполіскуємо і зрізаємо верхівки ( не викидаємо ), вичищаємо нутрощі.
Крок 2. Половину моркви і цибулі пасеруємо на розпеченому соняшниковій олії до легкого рум’янцю.
Крок 3. Для начинки в об’ємній мисці змішуємо фарш з рисом, засмажуванням, одним зубчиком часнику, пропущеним через прес, 60-70 мілілітрами води, рубаною зеленню, сіллю і перцем.
Крок 4. Перці начиняємо підготовленою масою, накриваємо « кришечками ».
Крок 5. Для соусу в сковороді швидко підрум’янюємо залишилися овочі і додаємо сметану, томатну пасту, другий подрібнений зубчик часнику і трохи солі – доводимо до кипіння.
Крок 6. Апетитний соус переливаємо в форму для запікання, присмачуємо лаврушкой і молотим перцем, викладаємо фаршировані перці.
Крок 7. Запікаємо перчики протягом 50 хвилин при 180 градусах.
Крок 8. Смачного!
Фарширований перець з м’ясом і рисом з помідорами
Фарширований перець з м’ясом і рисом з помідорами – страву, ідеальне в усіх відношеннях. Завдяки великому вмісту овочів у складі, блюдо відрізняється високим показником клітковини. Фарш можете використовувати будь-який, смачно буде все одно!
Час готування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Перець солодкий – 10-14 шт.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Морквина – 1-2 шт.
- Помідори – 200 гр.
- Рис – 100 гр.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Сметана – 4 ст.л.
- Вода – 500 мл.
- Олія – для смаження.
- Спеції для фаршу – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. На робочу поверхню викладаємо необхідний продуктовий набір.
Крок 2. Очищаємо цибулю з морквиною і подрібнюємо.
Крок 3. Овочеву нарізку обсмажуємо 3-4 хвилини на розігрітій олії.
Крок 4. Частину засмаження викладаємо в тарілку, а в сковорідку додаємо томатну пасту і сметану, постійно помішуючи, поступово вливаємо воду. Солимо і перчимо, доводимо до кипіння і прибираємо з конфорки.
Крок 5. До фаршу додаємо дрібно нарізані томати.
Крок 6. Також в начинку відправляємо підрум’янені овочі, промитий рис, рубану зелень, сіль і приправу для фаршу.
Крок 7. Гарненько перемішуємо.
Крок 8. Перці вичищаємо від насіння і білих перетинок, обрізавши верхівку.
Крок 9. Перчики фаршируємо і укладаємо в каструлю відповідного розміру.
Крок 10. Заливаємо напівфабрикати соусом і доводимо до кипіння, потім зменшуємо нагрів і тушкуємо страву 40 хвилин, прикривши кришкою.
Крок 11. Розкладаємо по тарілках і подаємо. Смачного!