Фаршировані перці з фаршем і рисом в каструлі – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Фаршировані перці з фаршем
Фаршировані перці з фаршем

Перець, фарширований рисовою крупою з м’ясним фаршем, варіація на тему популярних голубців, однак перець надає цьому блюду більш пікантний і ніжний смак. Готують фаршировані перці з іншими овочами, в томатному або сметанному соусі. Смачне, яскраве і ароматне блюдо.

Як приготувати заморожені фаршировані перці в каструлі?

Заморожені перці у вигляді напівфабрикату вже містять начинку з рису і м’яса, і все, що потрібно, протушкувати їх в яскравому соусі, щоб надати їм більше смаку і аромату. Як правило, при правильному приготуванні, відрізнити заморожені перці від свіжих практично неможливо.

Час готування: 1 година 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Перець заморожений – 1 кг.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Вода – близько 400 мл

Процес приготування:

  1. Перець виймають з морозильної камери, поміщають вертикально в каструлю і дають розморозитися.

  2. У сотейнику або сковорідці в гарячому рослинному маслі пасерують нарізану кубиком цибулю, потім туди ж кладуть подрібнену моркву, сіль і спеції. Після додають томатну пасту, перемішують і дають згасити пару хвилин, розбавляють водою, доводять до смаку і готують соус ще 5 хвилин при слабкому нагріванні.

  3. Перці заливаються соусом так, щоб в рідини виявилося дві третини обсягу фаршированих овочів.

  4. Перці готують близько години при дуже слабкому кипінні під кришкою.

  5. Подають це блюдо гарячим, додавши сметану, майонез або інший улюблений соус.

Болгарські перці з м’ясним фаршем і томатною пастою в каструлі

Перці, тушковані в томатному соусі з додаванням цибулі, часнику і моркви, виходять смачними, а велика кількість спецій робить їх більш ароматними і апетитними. Сметана і зелень прикрасять блюдо при подачі.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 800 гр.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рис – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Вода гаряча – 400 мл
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

  1. До фаршу додати потрібну кількість спецій, солі і перцю.

  2. Рис приготувати майже до м’якості і змішати з приправленим фаршем.

  3. Всередину очищених від насіння і внутрішніх перегородок перців помістити рисово-м’ясну начинку. У жароміцних форму акуратно поставити перці щільно один до одного, залити підсоленою гарячою водою і готувати при середньому нагріванні 10 хвилин.

  4. З очищених і нарізаних цибулі, моркви і часнику приготувати засмажку на олії. Після додати до овочів томатну пасту, довести до смаку сіллю і перцем, додати склянку води і кип’ятити соус 5 хвилин.

  5. Залити соусом фаршировані заготівлі і тушкувати з лавровим листом близько півгодини. Подають перці в гарячому вигляді зі сметаною і зеленню.

Простий і смачний рецепт фаршированих перців в сметані

Готувати фаршировані перці можна і в сметанному соусі, який ідеально підкреслює смак інгредієнтів. Приємну нотку страви додають томатний соус і солодка мелена паприка.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Рис недоварений – 150 гр.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сметана жирна – 350 гр.
  • Соус томатний – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. У перців зняти верхню частину із плодоніжкою, щоб вийшла кришечка. Іншу частину очищаємо від насіння і перегородок.

  2. Фарш змішуємо з рисом, подрібненими цибулею і петрушкою, додаємо трохи води, сіль і приправи.

  3. У кожен перчик помістити начинку, акуратно виставляємо перці в каструлі щільно один до одного відкритою частиною вгору, накриваємо кожен кришечкою з відрізаного шматочка перцю. Додаємо воду і тушкуємо близько півгодини.

  4. Часник натирається на дрібній тертці, змішується зі сметаною і томатним соусом, маса доводиться до смаку сіллю і перцем.

  5. Одержаний соус розподіляють між перцями і тушкують їх ще 10 хвилин. Подають фаршировані перці гарячі з соусом і зеленню.

Тушковані фаршировані перці в каструлі з підливою

Сливочно-томатна підлива з зеленню, часником і цибулею – ідеальний варіант, щоб відтінити ніжний смак фаршированих перців. Блюдо виходить ситним і насиченим, його можна подавати навіть до святкового столу. Особливо, якщо вибрати для приготування перці різних кольорів.

Час готування: 1 година.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 8 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки 10% – 800 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Паста томатна – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. У перців видалити верхню частину із плодоніжкою і видалити насіння і перегородки всередині.

  2. Рис промивають і варять близько 7 хвилин – до напівготовності.

  3. Для начинки змішують фарш, рис, подрібнені половину цибулини і зелені, солять і перчать.

  4. У кожен перчик кладуть доверху начинку і прикривають кришечкою з плодоніжкою. У каструлю акуратно складають перці шапочками вгору щільно один до одного.

  5. Окремо обсмажують подрібнені часник і решту цибулі, а також другу частину зелені, додають вершки і томатну пасту, доводять до смаку з потрібною кількістю солі і перцю. Соус потрібно прокип’ятити близько 7 хвилин при слабкому нагріванні.

  6. Перці заливають готовим соусом і тушкують ще 35 хвилин під кришкою. Подають із зеленню і чорним хлібом.

Соковиті фаршировані перці з картоплею в каструлі

Перець з рисом і м’ясним фаршем – досить самостійна страва, але іноді для більшої поживності до нього додають картоплю. Такий варіант хороший тим, що в ньому поєднується користь овочів, насиченість м’яса і улюблений багатьма продукт – картопля.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 8 шт.
  • Картопля – 1,3 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Рис – 250 гр.
  • Перець чорний – за смаком.
  • Сік томатний – 250 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Перець розрізати впоперек, щоб вийшов своєрідний стаканчик з кришечкою. Звільнити внутрішню частину овочів від насіння.

  2. М’ясний фарш змішати з подрібненою цибулиною, сіллю, перцем і злегка відвареним рисом.

  3. У кожен перчик покласти начинку, розмістити перці в каструлі так, щоб вони стояли вгору кришечками якомога щільніше один до одного. Залити їх водою і готувати близько 7 хвилин.

  4. Очищену картоплю нарізати великими шматочками, розподілити їх в каструлі між перцями, злегка присолити і продовжувати підготовку.

  5. Окремо приготувати засмажку з моркви і цибулі, влити туди томатний сік і гасити 5 хвилин.

  6. Коли картопля стала м’якою, але ще не розвалився, додати зажарку з томатним соком і готувати все разом ще 5 хвилин. Подавати перці з картоплею, поливаючи соусом. Приємного апетиту!

Фаршировані перці в каструлі з майонезом і томатною пастою

Деяким подобається пікантний смак майонезу, який набувають перці, якщо готуються в томатно-майонезну соусі. Якщо готувати за цим рецептом, слід пам’ятати, що майонез вже містить сіль, тому додавати її при приготуванні потрібно з обережністю.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Перець солодкий – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Помідор – 1 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Пряні трави – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Вода – до потрібної консистенції.

Процес приготування:

  1. З моркви і цибулі потрібно приготувати засмажку: моркву натирається, половина цибулі ріжеться дрібними кубиками, і все обсмажується в глибокій сковороді в рослинному маслі.

  2. У зажарку додати нарізаний кубиком помідор, додати трохи води і готувати близько 5 хвилин.

  3. Окремо обсмажити решту цибулі, яку попередньо потрібно також дрібно нарізати. Змішати смажену цибулю з м’ясним фаршем, рубаною зеленню і попередньо відвареним рисом, а потім туди ж додати зажарку. Все добре перемішати і приправити сіллю, перцем і пряними травами.

  4. У перців відрізати верхівку з плодоніжкою, в звільнену від насіння і плівок середину помістити начинку з рису, овочів і фаршу. Скласти готові перці у велику каструлю вертикально, щоб між ними не залишалося порожнеч.

  5. Окремо змішати майонез з томатною пастою, розбавити невеликим обсягом води, щоб вийшов рідкий соус, приправити, якщо потрібно, і залити перці. Готувати страву під кришкою близько 40 хвилин при помірному нагріванні. Подавати з рубаною зеленню з додатковою порцією майонезу.

Перець з курячим фаршем і рисом в каструлі

Курячий фарш – ніжніший і менш жирний, ніж інші види м’яса. Перці з такою начинкою можуть вийти трохи сухуватими, тому не варто шкодувати овочів для засмажкою, щоб зробити страву більш соковитим і насиченим за смаком.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Перець солодкий – 8 шт.
  • Рис – 100 гр.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оливкова олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Рис залити водою і довести на плиті до напівготовності.

  2. У перців зрізати верхівки з плодоніжкою, вийняти насіння.

  3. Рис змішати з фаршем і посолити.

  4. Приготувати засмажку на оливковій олії з подрібнених цибулі, моркви і часнику. Овочі потрібно смажити близько 7-10 хв. Після цього туди ж покласти нарізану дрібно помідор, томатну пасту, сіль, перець і паприку. Додати до овочевий масі води і протушкувати соус пару хвилин.

  5. Перці начиняються підготовленої начинкою і складаються в каструлю вертикально щільно один до одного, зверху викласти зажарку з томатами і залити водою. Готувати фаршировані овочі при середньому кипінні близько 40 хвилин. Подавати із зеленню і сметаною.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал