Перець, фарширований рисовою крупою з м’ясним фаршем, варіація на тему популярних голубців, однак перець надає цьому блюду більш пікантний і ніжний смак. Готують фаршировані перці з іншими овочами, в томатному або сметанному соусі. Смачне, яскраве і ароматне блюдо.
Як приготувати заморожені фаршировані перці в каструлі?
Заморожені перці у вигляді напівфабрикату вже містять начинку з рису і м’яса, і все, що потрібно, протушкувати їх в яскравому соусі, щоб надати їм більше смаку і аромату. Як правило, при правильному приготуванні, відрізнити заморожені перці від свіжих практично неможливо.
Час готування: 1 година 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Перець заморожений – 1 кг.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Паста томатна – 1 ст.л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Вода – близько 400 мл
Процес приготування:
- Перець виймають з морозильної камери, поміщають вертикально в каструлю і дають розморозитися.
- У сотейнику або сковорідці в гарячому рослинному маслі пасерують нарізану кубиком цибулю, потім туди ж кладуть подрібнену моркву, сіль і спеції. Після додають томатну пасту, перемішують і дають згасити пару хвилин, розбавляють водою, доводять до смаку і готують соус ще 5 хвилин при слабкому нагріванні.
- Перці заливаються соусом так, щоб в рідини виявилося дві третини обсягу фаршированих овочів.
- Перці готують близько години при дуже слабкому кипінні під кришкою.
- Подають це блюдо гарячим, додавши сметану, майонез або інший улюблений соус.
Болгарські перці з м’ясним фаршем і томатною пастою в каструлі
Перці, тушковані в томатному соусі з додаванням цибулі, часнику і моркви, виходять смачними, а велика кількість спецій робить їх більш ароматними і апетитними. Сметана і зелень прикрасять блюдо при подачі.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 800 гр.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Спеції для м’яса – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рис – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст.л.
- Часник – 1 зуб.
- Олія – 3 ст.л.
- Вода гаряча – 400 мл
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
- До фаршу додати потрібну кількість спецій, солі і перцю.
- Рис приготувати майже до м’якості і змішати з приправленим фаршем.
- Всередину очищених від насіння і внутрішніх перегородок перців помістити рисово-м’ясну начинку. У жароміцних форму акуратно поставити перці щільно один до одного, залити підсоленою гарячою водою і готувати при середньому нагріванні 10 хвилин.
- З очищених і нарізаних цибулі, моркви і часнику приготувати засмажку на олії. Після додати до овочів томатну пасту, довести до смаку сіллю і перцем, додати склянку води і кип’ятити соус 5 хвилин.
- Залити соусом фаршировані заготівлі і тушкувати з лавровим листом близько півгодини. Подають перці в гарячому вигляді зі сметаною і зеленню.
Простий і смачний рецепт фаршированих перців в сметані
Готувати фаршировані перці можна і в сметанному соусі, який ідеально підкреслює смак інгредієнтів. Приємну нотку страви додають томатний соус і солодка мелена паприка.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Рис недоварений – 150 гр.
- Паприка солодка мелена – 1 ч.л.
- Часник – 3 зуб.
- Сметана жирна – 350 гр.
- Соус томатний – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
- У перців зняти верхню частину із плодоніжкою, щоб вийшла кришечка. Іншу частину очищаємо від насіння і перегородок.
- Фарш змішуємо з рисом, подрібненими цибулею і петрушкою, додаємо трохи води, сіль і приправи.
- У кожен перчик помістити начинку, акуратно виставляємо перці в каструлі щільно один до одного відкритою частиною вгору, накриваємо кожен кришечкою з відрізаного шматочка перцю. Додаємо воду і тушкуємо близько півгодини.
- Часник натирається на дрібній тертці, змішується зі сметаною і томатним соусом, маса доводиться до смаку сіллю і перцем.
- Одержаний соус розподіляють між перцями і тушкують їх ще 10 хвилин. Подають фаршировані перці гарячі з соусом і зеленню.
Тушковані фаршировані перці в каструлі з підливою
Сливочно-томатна підлива з зеленню, часником і цибулею – ідеальний варіант, щоб відтінити ніжний смак фаршированих перців. Блюдо виходить ситним і насиченим, його можна подавати навіть до святкового столу. Особливо, якщо вибрати для приготування перці різних кольорів.
Час готування: 1 година.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 8 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Зелень – за смаком.
- Рис – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 10% – 800 мл
- Часник – 3 зуб.
- Паста томатна – 2 ст.л.
Процес приготування:
- У перців видалити верхню частину із плодоніжкою і видалити насіння і перегородки всередині.
- Рис промивають і варять близько 7 хвилин – до напівготовності.
- Для начинки змішують фарш, рис, подрібнені половину цибулини і зелені, солять і перчать.
- У кожен перчик кладуть доверху начинку і прикривають кришечкою з плодоніжкою. У каструлю акуратно складають перці шапочками вгору щільно один до одного.
- Окремо обсмажують подрібнені часник і решту цибулі, а також другу частину зелені, додають вершки і томатну пасту, доводять до смаку з потрібною кількістю солі і перцю. Соус потрібно прокип’ятити близько 7 хвилин при слабкому нагріванні.
- Перці заливають готовим соусом і тушкують ще 35 хвилин під кришкою. Подають із зеленню і чорним хлібом.
Соковиті фаршировані перці з картоплею в каструлі
Перець з рисом і м’ясним фаршем – досить самостійна страва, але іноді для більшої поживності до нього додають картоплю. Такий варіант хороший тим, що в ньому поєднується користь овочів, насиченість м’яса і улюблений багатьма продукт – картопля.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 8 шт.
- Картопля – 1,3 кг
- Сіль – за смаком.
- Фарш м’ясний – 800 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Рис – 250 гр.
- Перець чорний – за смаком.
- Сік томатний – 250 гр.
- Морква – 150 гр.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Перець розрізати впоперек, щоб вийшов своєрідний стаканчик з кришечкою. Звільнити внутрішню частину овочів від насіння.
- М’ясний фарш змішати з подрібненою цибулиною, сіллю, перцем і злегка відвареним рисом.
- У кожен перчик покласти начинку, розмістити перці в каструлі так, щоб вони стояли вгору кришечками якомога щільніше один до одного. Залити їх водою і готувати близько 7 хвилин.
- Очищену картоплю нарізати великими шматочками, розподілити їх в каструлі між перцями, злегка присолити і продовжувати підготовку.
- Окремо приготувати засмажку з моркви і цибулі, влити туди томатний сік і гасити 5 хвилин.
- Коли картопля стала м’якою, але ще не розвалився, додати зажарку з томатним соком і готувати все разом ще 5 хвилин. Подавати перці з картоплею, поливаючи соусом. Приємного апетиту!
Фаршировані перці в каструлі з майонезом і томатною пастою
Деяким подобається пікантний смак майонезу, який набувають перці, якщо готуються в томатно-майонезну соусі. Якщо готувати за цим рецептом, слід пам’ятати, що майонез вже містить сіль, тому додавати її при приготуванні потрібно з обережністю.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Перець солодкий – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Помідор – 1 шт.
- Рис – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Пряні трави – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
- Майонез – 3 ст.л.
- Томатна паста – 3 ст.л.
- Вода – до потрібної консистенції.
Процес приготування:
- З моркви і цибулі потрібно приготувати засмажку: моркву натирається, половина цибулі ріжеться дрібними кубиками, і все обсмажується в глибокій сковороді в рослинному маслі.
- У зажарку додати нарізаний кубиком помідор, додати трохи води і готувати близько 5 хвилин.
- Окремо обсмажити решту цибулі, яку попередньо потрібно також дрібно нарізати. Змішати смажену цибулю з м’ясним фаршем, рубаною зеленню і попередньо відвареним рисом, а потім туди ж додати зажарку. Все добре перемішати і приправити сіллю, перцем і пряними травами.
- У перців відрізати верхівку з плодоніжкою, в звільнену від насіння і плівок середину помістити начинку з рису, овочів і фаршу. Скласти готові перці у велику каструлю вертикально, щоб між ними не залишалося порожнеч.
- Окремо змішати майонез з томатною пастою, розбавити невеликим обсягом води, щоб вийшов рідкий соус, приправити, якщо потрібно, і залити перці. Готувати страву під кришкою близько 40 хвилин при помірному нагріванні. Подавати з рубаною зеленню з додатковою порцією майонезу.
Перець з курячим фаршем і рисом в каструлі
Курячий фарш – ніжніший і менш жирний, ніж інші види м’яса. Перці з такою начинкою можуть вийти трохи сухуватими, тому не варто шкодувати овочів для засмажкою, щоб зробити страву більш соковитим і насиченим за смаком.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 8 шт.
- Рис – 100 гр.
- Фарш курячий – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Паста томатна – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Сіль – 2 ч.л.
- Паприка – 1 ч.л.
Процес приготування:
- Рис залити водою і довести на плиті до напівготовності.
- У перців зрізати верхівки з плодоніжкою, вийняти насіння.
- Рис змішати з фаршем і посолити.
- Приготувати засмажку на оливковій олії з подрібнених цибулі, моркви і часнику. Овочі потрібно смажити близько 7-10 хв. Після цього туди ж покласти нарізану дрібно помідор, томатну пасту, сіль, перець і паприку. Додати до овочевий масі води і протушкувати соус пару хвилин.
- Перці начиняються підготовленої начинкою і складаються в каструлю вертикально щільно один до одного, зверху викласти зажарку з томатами і залити водою. Готувати фаршировані овочі при середньому кипінні близько 40 хвилин. Подавати із зеленню і сметаною.