Дві страви з сочевицею і овочами – ви точно в них закохаєтеся

Багаті білком бобові незамінні під час посту. Найбільше я люблю сочевицю. Вона легше засвоюється на відміну від інших бобових, наприклад, гороху і квасолі. Також мені подобається її ніжний шовковистий смак.

Загальні рекомендації з приготування сочевиці.

У цих стравах використовується тарілкова сочевиця. Її можна замочити на ніч (1,2 л.води на 200 гр сочевиці). До речі, жодного разу цього не робила))) добре промити і варити в новій воді. Час варіння залежить від розміру сочевиці: близько 30 – 40 хвилин. Кількість води: 1 частина сочевиці до 2 частин води. Варіть сочевицю на слабкому вогні, щоб не було сильного бурління води. Періодично знімайте піну.

Дві страви з сочевицею і овочами - ви точно в них закохаєтеся

Сочевиця з булгуром і овочами

Інгредієнт:

  • відварена з 150 гр сочевиця
  • 200 гр. булгура (можна замінити на рис)
  • 2 шт. середньої моркви
  • 200 гр. розмороженого зеленого горошку (або консервованого)
  • 1 цибулина
  • 1-2 ст. ложки рослинної олії

Приготування:

  1. Зваріть булгур. Або приготуйте таким способом. У розігріте на сковороді масло покладіть промитий булгур, розмішайте і смажте 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Залийте гарячою кип’яченою водою в співвідношенні 1 до 2.
  2. Після закипання зменшіть вогонь, накрийте кришкою. Готуйте на середньо-низькій температурі до готовності, посоліть, коли вода ще не вся вбралася в булгур.
  3. Наріжте цибулю півкільцями, моркву соломкою. Натирати моркву не варто, тому що в такому вигляді вона приготується швидше горошку.
  4. В іншій сковороді обсмажте в невеликій кількості рослинного масла цибулю, додайте горошок, перемішайте, смажте на середньому вогні 2 хвилини, додайте моркву і смажте до готовності, періодично помішуючи. Посоліть, приправте за смаком.
  5. Додайте готові овочі до рису, добре перемішайте і тримайте на плиті ще 2 хвилин.
  6. Заморожений горошок можна замінити на консервований. Тоді не обсмажуйте його і додайте разом з морквою і цибулею,

Приправте за смаком зеленню.

Сочевична юшка

Інгредієнт:

  • сочевиця-150 гр
  • овочевий бульйон-800 мл
  • 1 цибулина
  • 2 середніх моркви
  • 1 корінь селери розміром з великий апельсин
  • Часник – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 1 ст. л

Приготування:

  1. У сотейнику розігрійте масло на середньому вогні
  2. Подрібнені цибулю, часник, моркву обсмажте на середньому вогні 5-7 хвилин
  3. Додайте бульйон і промиту сочевицю
  4. Варіть на середньому вогні 10 хвилин після закипання під не до кінця закритою кришкою 10 хвилин
  5. Селера наріжте кубиками розміром 1 см, додайте до сочевиці і варіть ще 30 хвилин поки селера і сочевиця не стануть м’якими
  6. Посоліть за 2 хвилини до готовності
  7. Подрібніть за бажанням пресом для пюре або занурювальним блендером.

Подавайте з зеленню і хлібом з борошна грубого помелу

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал